Jump to content

Passat CC - The black pearl


bubu182

Postare recomandată

Salut !

 

Rasfoiesc forumul de foarte multa vreme, am facut research pentru masina ce am achizitionat-o recent cat pentru o racheta, cu ocazia asta vreau sa o prezint si sa ii tin un mic jurnal, al acestui 'vis' devenit realitate.

 

Masina a fost achizitionata de la un coleg de pe forum, pe care l-am stresat timp de 2 luni cu intrebari etc. :icon_geek:

A venit din DE cu ~161000 km , rulata ~12k de colegu prin tara, iar acum este la mine, unde sper sa stea cat mai mult timp si multe sute de mii de km.

 

 

Passat CC - Black - 2010

* 2.0 TDI 170 cai naravasi

* DSG

* Suspensie adaptiva normal/sport/confort

* Pachetul lumini xenon adaptive, proiectoare, lumini cornering and everything nice (care sunt SUPER tari, prima oara cand am mers noaptea pe stradute iluminate slab am crezut ca din pura coincidenta se aprind stalpii de lumina pe langa mine, acel bec in plus din far isi face treaba extrem de bine).

* Interior 4 locuri, full piele maro + mahon

* Trapa mare

* Scaune incalzite

* Lumini ambientale, foot lights, door lights (nu stiu daca este o optiune sau este default, dar sunt super tari, cum ilumineaza de sub mahonul de pe usi etc noaptea, ma simt ca intr-un mic "S-klasse" :D ).

* BC premium

* RNS 510 , intrari aux in cotiera si mdi, din pacate modulul de BT nu este compatibil cu iPhone 6 dar nu planuiam sa-l folosesc prea des oricum (poate stie cineva vreo 'smecherie' sa mearga, desi din tot ce am cautat n-am gasit nimic, decat inlocuirea modulului cu cel mai nou, pentru care momentan nu am buget)

* Senzori parcare, ploaie etc.

* Oglinzi reglabile, incalzite, rabatabile electric, heliomate cu senzori etc

* Geamuri spate + luneta inchise din fabrica- privacy glass

* Perdeluta luneta actionata electric

* Webasto din fabrica

* Alarma din fabrica

* Jante 17 + cauciucuri care au o luna (2015)

* Jante iarna Borbet pe 16" cu caucicuri aproape noi Continental winter performance (sau ceva de genu)

 

--- probabil si multe altele pe care le-am omis

 

Momentan are ~176k  km , urmeaza pe la sf lui iulie cred o revizie totala cu ulei, filtre, distributie (cea din urma fiindca voi pleca in august prin Grecia si vreau sa nu merg cu stres, in carte scrie la 210mii sa fie inlocuita, baietii de la service zic un 180 mii recomandat pe RO).

 

A avut acum o luna volant schimbata.

 

 

Masina este o bijuterie, saptamana asta sper sa termin cu inmatricularea , sapt viitoare sper la un casco. (fiindca momentan inca nu pot sa dorm foarte linistit stiind masina in parcare, plus ca merg cu stres, pana acum erau sa intre un mos si o tanti in mine, eu stand pe loc .. )

 

Planuri de viitor (ca si modificari) nu am foarte multe fiindca masina pentru mine este extraordinar de perfecta, imbina luxul cu sportivitatea foarte foarte bine.

 

Probabil cand o sa am bani mai multi de investit, va veni o camera in emblema spate, un modul bluetooth nou compatibil iPhone (sa ma simt bine ca merge si ala, desi de folosit .. foarte rar probabil)

 

Va incant cu niste poze, din pacate sunt facute cu telefonul .. nu sunt deloc profi, pe viitor vor mai veni poze (poate si unele seara, cu interiorul magnific :D )

 

Multumesc tuturor pentru postarile voastre, din care am invatat si inteles foarte multe inainte de a-mi cumpara masina.

Daca aveti orice sugestie etc, let it out!

 

 

Din pacate nu am reusit sa postez toate pozele, asa ca am facut un album >>>AICI <<<

Modificat de bubu182
Link către comentariu
Dan Treisprezece

Sa o stapanesti sanatos, arata foarte bine ! Interiorul + trapa  :icon_thumright:  :icon_thumright:

Link către comentariu
dani_stefan23

Superba ! Sa o alergi sanatos! Sunt si eu in cautari, imi poti da pe prv pretul? daca nu este confidential.

 

Multumesc !

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! O masina foarte frumoasa si dotata :D

Link către comentariu

Multumesc frumos, asemeni si voua multi km fara probleme.

Poate se mai iveste vreo intalnire spontana ceva prin bucuresti, mi-ar face placere sa vin daca timpul imi permite, poate mai aflu una alta despre masina (sunt sigur ca mai are "trick-uri" de care n-am habar :D ).

Link către comentariu
hallucinogen

Salutare ! Bine ai venit ! Sa te ducă fara probleme încă pe atâția kilometrii :) Tocmai ai ratat o întâlnire foarte tare a vw forum dar daca ne permite timpul si vremea frumoasa ne vom vedea la Întâlnirile de duminica. Bafta !

Link către comentariu

Un consum la drum de seara prin bucuresti :icon_thumleft:  , e okay ptr motorizarea asta ?

Daca nu erau atatea sine de tramvai si gropi pentru evitat/incetinit probabil era si mai mic, inca nu am reusit sa scot sub 6 in bucuresti cu orice stil de mers as avea :)) dar cred ca se va intampla in curand sa o vad si pe-asta :D , inca nu sunt obisnuit 100% cu dsg-ul si cum trebuie sa merg perfect si optim cu ea.

b827719c857c110f1f1bb163459ec898.jpg

Modificat de bubu182
Link către comentariu

Am doborat recordul propriu weekend-ul acesta si anume consum 5,7~ prin bucuresti cu o plimbare de aprox ~25km seara .

Cred ca am prins stilul de mers corect cu dsg si motorul acesta (evident mers linistit, dar nici moș style), in general observ acum un consum sub 8,5% , ceea ce ma multumeste enorm :cheers: , in prima saptamana de la achizitie nu scadea sub 10 consumul.

Modificat de bubu182
Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie, este o masina foarte frumoasa!

 

Ai talent la poze, ai prins si o cifra rotunda la kilometraj in poza cu consumul de 6.6 :icon_thumleft:

 

Motorul este o combinatie foarte buna intre sportivitate si consum mai redus; 

 

Cat mai multi km fara probleme si drumuri intinse!

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Un numar mai aparte de km  :blah_:

 

Pacat de vremea asta urata ca mai trageam 2-3 poze cu "fotomodelul"  :D

post-136741-0-84201000-1434918177_thumb.

Modificat de bubu182
Link către comentariu

Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos, legat de consum prea mult te stresezi sa scoti cat mai putin si asta nu e un lucru bun pt turbina , dpf...

Link către comentariu

Multumesc frumos, nu ma stresez foarte mult, oricum am grija sa mai dau si "talpa" din cand in cand + drumuri in afara orasului ca sa mearga turata, sa se curete etc.

 

Am o intrebare, la tapiteria din piele, exista vreun tratament care sa aplice o pelicula (de silicon/cauciuc, foarte foarte subtire) peste piele? Intreb fiindca am observat ca s-a cojit aprox 2 cm de pe scaun in zona lombara aceasta pelicula foarte subtire, si sub ea este pielea intacta ca noua. In zona lombara si o parte din sezut are putin o tenta verde, ma gandesc ca poate de la transpiratie a oxidat acest tratament dat pe piele (daca, chiar este ceva aplicat... )  ?  Ma gandesc la faptul ca a fost facuta in Germania o tratare a pielii ceva.. n-am idee :-s

 

Aveti idee cineva foarte priceput la detailing in bucuresti ca sa isi arunce un ochi  ?  as vrea sa fac o intretinere a pielii, ca sa ii lungesc viata cat se poate de mult, desi arata impecabil (cine se urca in masina ma intreaba daca e noua :)) ) , vreau sa imi iau eu piticul asta de pe creier sa o stiu safe.

 

O poza de noapte buna  :icon_thumleft:

 

post-136741-0-31767400-1435179606_thumb.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Update-uri astazi cu ajutorul lui Florin ( thanks ! :D ) :

 

Full scan din care a rezultat o singura eroare veche pe un senzor, acuma fiind ok totul, in rest overall din spusele lui Florin e foarte ok, si asta m-a facut sa ma simt foarte bine :D

Pliere oglinzi + inchidere trapa + inchidere geamuri la long press pe telecomanda.

Beep la inchidere (alarma).

Activare inchidere geamuri si trapa automat cand ploua.

 

 

 

Update-uri generale :

 

2 drumuri pana la mare, un drum pana in Mamaia in care i-am dat si 200, si se duce extraordinar de bine si rapid, tind sa cred ca mai mergea pana in 240 bine, dar deja era aglomerat ca sa mai dau, oricum am facut 2 ore din bucuresti pana in mamaia :)) cu un consum mediu de ~7.7

Inca un drum pana in costinesti insa mult mai slow si batraneste cu 120-140, cu un consum mediu de ~6.7

 

Masina e senzationala pe autostrada (unde e drumul bun), data pe suspensie sport, se simte foarte sigura.

 

S-au facut intre timp 180 000 km , au mai aparut niste impuscaturi de pietre pe capota .. (drumuri de [cenzurat].. ) fara sa stau in spatele la orice masina .

 

Ma pregatesc in a doua parte a lui August si Septembrie sa incep cu reviziile, ulei, filtre, dsg, distributie si peste toti si toate... casco :icon_bounce:

 

I love this car !  :icon_geek:

 

 

Link către comentariu
  • 1 month later...

Update:

 

31 AUG

 

Masina a primit o revizie totala

 

Distributie

Pompa apa

Antigel

Ulei + filtre DSG

Ulei + filtre motor

 

Toate facute la Porche bucuresti, fiindca am dorit sa fie totul curat si bine facut, am considerat ca e mai safe mai ales cu distributia si DSG-ul, sa fie facute ca la carte.

 

 

Masina a primit si folie Llumar Avangarde pe geamuri fata , folie ceramica ce opreste razele UV.

 

Am primit cadou un produs de la Mafra de curatat tapiteria din piele, inca nu am apucat sa il testez insa o sa va tin la curent.

 

~183 000 km ready for much more :D

 

Planuri de viitor:

 

cand o sa se faca timpul schimbarii discurilor si placutelor, vreau niste discuri si etrieri mai mari, posibil brembo aerisite sau discuri cu etrieri de porsche (Am vazut pe unele cc-uri si mi se pare genial).

modul bluetooth compatibil iphone6

brate si bucsaraie pe spate

 

momentan nimic altceva :D

post-136741-0-13442700-1441372177_thumb.

post-136741-0-38496600-1441372186_thumb.

post-136741-0-04917900-1441372191_thumb.

Modificat de bubu182
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Bugetul pentru masina a plecat initial de la golf4 .. apoi am mai strans si am zis ca imi iau un e46 intretinut, apoi am zis ca imi iau un passat b6.., apoi am zis CC... intr-un final am ajuns la un CC cu multe optiuni si un interior criminal, care nu a fost chiar ieftin (14,8K cu tot ce am zis in primul post, totul fiind ca la carte insa, km reali, nici o intrare de reparatie etc) . 

In conditiile astea nu am mai avut si bani de casco (ca tot romanu.. e jenant stiu) .

 

Azi sau maine primeste si casco masina si pot in sfarsit sa merg putin mai relaxat (tai bucurestiul dimineata si seara cand e cel mai aglomerat posibil.. e foarte stresant :))  ).

Urmeaza la inceputul lunii viitoare un detailing frumos, un tratament Koch 1K Nano al vopselei si apoi un drum pana in Austria.

:king:

Link către comentariu

Am crezut ca nu ai facut pt ca ai asteptat sa o inmatriculezi. Am tot cautat pe forum si nu am gasit nicaieri informatia ca poti face casco pe numarul vechi, iar dupa inmatriculare se poate modifica polita (asigurare pentru achizitie auto).

 

Nu vreau sa fiu carcotas, fiecare isi cheltuie banii cum stie mai bine, insa 2 drumuri la mare puteau fi unul singur, dar cu primarata de casco achitata. Zic si eu...

 

Drum liber!

Link către comentariu
  • 3 months later...

A trecut mult timp de cand n-am mai postat ceva.

 

Am facut un drum de Austria, in care masina s-a comportat exemplar, autostrada din Ungaria este un deliciu ... :D , iar oamenii mult mai civilizati decat la noi.

 

Masina a primit CASCO.

 

Am trecut la rotile de iarna (Borbet 16" + Conti winter contact)

Am schimbat placutele frana spate.

Am achizitionat + montat volan nou OEM de R-line cu padele :icon_thumleft: ( cel vechi este aici )

Am aplicat un tratament chedere de 2 ori cu Sonax GummiPfledge (putin cam enervant de aplicat, pe viitor voi apela la alte solutii), isi face treaba bine totusi, nu am avut probleme cu geamurile pana acum.

Am aplicat un tratament de curatare si hidratare MAFRA.

Am montat un scut ce se rupsese sub pragul din dreapta.

 

Am activat :

- 2x stopuri ceata

- ceata se aprinde si la frana acum (nu, nu e atat de deranjant precum credeti + ca la cat de neatenta e lumea la noi, parerea mea e ca ajuta un plus de vizibilitate la stop frana)

- teardrop (dupa ce dai cu apa la stergatoare si termina cele 3-4 swing-uri, dupa cateva secunde mai da un swing de stergatoare, fiindca de cele mai multe ori mai ramane o picatura / dara de apa).

 

Am achizitionat (inca nu au sosit) pedale + footrest R-line.

Am achizitionat (inca nu a sosit) plasa bagaje portbagaj.

Am achizitionat (inca nu am montat) capete de planetara CIFAM (cele mai scumpe, si din ce am inteles, cele mai bune).

Am achizitionat (inca nu am montat) 2 praguri mici (stanga / dreapta) ce fac legatura dintre carenaj roti fata catre scuturile lungi de sub praguri, cele actuale avand niste prinderi rupte / tocite etc.

 

In rest, multa motorina si dusuri (la ce vreme si mizerie avem pe strazi... ) .

Alimentez numai cu Ecto super diesel de la Luk, se simte diferenta fata de motorina normala, masina e mai sprintena, tind sa cred ca a curatat putin injectoarele.

 

Anul acesta va fi anul modificarilor.

 

Planuri de viitor apropiat:

 

Jante 18" model IROC

Upgrade frane fata la 330mm sau 345mm (full kit Brembo / S3 / Cupra etc)

Evacuare dubla + fusta spate de 4Motion (cu doua iesiri).

Detailing exterior

Camera DVR in parbriz cu pornire automata la miscare (m-am saturat de toti nesimtitii care imi ridica stergatoarele / imi dau oglinzile peste cap ca nu le convine lor ceva / invidia e mare ... )

Stergatoare Bosch Aerotwin

Presuri de vara inscriptionate CC

 

Planuri de viitor indepartat (sau daca prind ocazie, mai curand)

 

Kit R-line.

Soft chip (cu sau fara DPF off, ramane de vazut).

Arcuri H&R pentru DCC.

Modul premium bluetooth.

Camera in emblema portbagaj OEM

 

Va incant cu o poza a volanului nou (care schimba tot interiorul ... e wow ! )  + o poza cu jantele ce le voi achizitiona puse pe un CC (nu e masina mea ! poza strict informativa) :icon_geek:

Astept vremea frumoasa pentru a lua jantele + o serie de poze frumoase .

post-136741-0-26725900-1453110901_thumb.

post-136741-0-98370300-1453110908_thumb.

post-136741-0-82248400-1453110912_thumb.

Modificat de bubu182
Link către comentariu

Mersi frumos, volanul a fost 2100 ron cu tot cu airbag, nou cu tiplele pe el, din suma asta recuperez o parte vanzandu-l pe cel vechi (e o suma maricica pentru un volan, dar mi-l doream foarte mult, masina este hobby-ul meu si in ea imi petrec cel putin 2-3 ore zilnic, trebuie sa imi fac totul cat mai comod si placut :D :zzzzz:, iar volanul asta este wow! si la aspect si la feeling cand il tii, te simti intr-o masina mult mai sportiva ).

Modificat de bubu182
Link către comentariu

Mersi frumos, volanul a fost 2100 ron cu tot cu airbag, nou cu tiplele pe el, din suma asta recuperez o parte vanzandu-l pe cel vechi (e o suma maricica pentru un volan, dar mi-l doream foarte mult, masina este hobby-ul meu si in ea imi petrec cel putin 2-3 ore zilnic, trebuie sa imi fac totul cat mai comod si placut :D :zzzzz: ).

 

Asa am vazut si eu ca pe acolo se invarte pretul. Arata foarte misto , si mie imi place mult. Al meu este normal, are si padele si arata foarte ok, l-as schimba si nu l-as schimba :) vedem pe viitor, momentan nu este o prioritate. 

 

Ps : Spune-mi te rog, tapiteria cu ce o cureti? 

Modificat de Flaghy
Link către comentariu

 

Mersi frumos, volanul a fost 2100 ron cu tot cu airbag, nou cu tiplele pe el, din suma asta recuperez o parte vanzandu-l pe cel vechi (e o suma maricica pentru un volan, dar mi-l doream foarte mult, masina este hobby-ul meu si in ea imi petrec cel putin 2-3 ore zilnic, trebuie sa imi fac totul cat mai comod si placut :D :zzzzz: ).

 

Asa am vazut si eu ca pe acolo se invarte pretul. Arata foarte misto , si mie imi place mult. Al meu este normal, are si padele si arata foarte ok, l-as schimba si nu l-as schimba :) vedem pe viitor, momentan nu este o prioritate. 

 

 

O varianta mai low budget este imbracarea lui cu piele normala + perforata exact cum are cel de R-line, este cineva pe forum care se ocupa cu asta si ies volanele exact ca cele OEM (lucreaza foarte foarte bine) , iar costul este undeva la 150-200 ron max cred. Mai ales ca al tau are padele, este si mai tare :) , al meu nu avea.

Daca nu gaseam volan rapid posibil sa fi facut si eu asta + cusaturi cu ața bej/maro (in culoarea interiorului), are un efect foarte tare.

Link către comentariu

Am inteles, poate doar sa gasesc anuntul si sa vad daca are vreun volan ca al meu modificat, sa vad cum a iesit, altfel nu cred ca m-as baga. Plus ca nu o sa am trimul ala de jos cu r line :) , teoretic cred ca il pot schimba si pe ala am tot vazut pe ebay.  

Link către comentariu

Tapiteria o curat cu MAFRA Charme (este un detergent spuma foarte bun).

Placuta cu R-line de pe volan nu se potriveste la cel normal (poate doar ceva custom), insa pentru un look si mai sportiv (pe langa retapitare), ii poti aplica cover-uri aluminium brushed peste comenzi (vezi aici).

 

Topicul de imbracare volane este aici (Nu e reclama)

Modificat de bubu182
Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!