Jump to content

Skoda Superb - my first project


EmilianPop

Postare recomandată

@rudiRUD, corect. :))Sper, in 2022, sa ma bucur mai mult de ea. Ultimii 2 ani mai mult a stat. 

 

@ichimcornel, asa e :)) mai am eu niste idei in cap, doar ca alea deja sunt avioane :))

Link către comentariu

Na, ca tot laudam fiablilitatea setupului, astazi m-a parasit un injector. :)) Am fost la un prieten la garaj sa ii fac revizia, si cand am pornit-o sa o bag in hala, un nor de fum alb in spate + mers trepidat al motorului. Am banuit din prima injectorul, fapt confirmat pe injectorul 2, cand am pus diagnoza (2.99+)

 

Era un injector care avea o valoare mai maricica la ultima verificare a valorilor (in urma cu aprox un an +1.2, 1.4).

 

Asta e, urmeaza sa duc injectorul la reconditionat. Sper sa putem remedia problema. Daca nu, inseamna ca e vremea de schimbare a setupului.  :))

2021-12-21__20_43_00.thumb.jpeg.7befcbe4762bd312d38e4541cca0dc9b.jpeg

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu

@rudiRUD, eh a tinut destul :)) injectorul ala avea o valoare putin mai mare de cand le-am luat. Il voi reconditiona daca se poate si aia e. 

 

Ca si setup... in ultima vreme ma tot gandesc la un benzinar.. ceva aspirat, vr6 sau v8. Cea mai accesibila si echilibrata optiune este 3.2/3.6 vr6. L-as lasa aspirat, o evacuare decenta sa se auda ok, fara sa fie prea galagios si aia e. Stiu reteta pentru a fi totul sus si functional. O alta optiune, mult mai scumpa este 4.2v8-ul de pe RS4 B7 420 cp. Dar acolo vine prea multa greutate pe fata, probabil necesita umblat si la airride. Si, probabil, prea mult power pentru tractiune fata. 

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu

Problem solved. Injectorul era ok. Un oring a fost ciupit. L-am dus oricum la verificat si e in regula. Am schimbat cu ocazia asta si garnitura la capac culbutori. 

 

Un an nou fericit tuturor! 🥳

Link către comentariu

Deci nu schimbam setupul 🥳🥳

 

Cam ce valori ai pe injectoare? Pe mine ma zapacesc ale mele, am unul care sta pana in +1

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Felicitari pentru swap. Cred ca multi ar evita sa faca pasul doar din cauza RAR.

Sper sa fie totul ok si asteptam feedback dupa multele plimbari.  😀

Link către comentariu

Sunetul e divin, pacat ca nu exista posibilitate sa omologhezi sa stai linistit. Pe strada ar trebui sa fi cat mai sleeper, echipajele rar mobile cred ca pot fi periculoase pentru tine. 
In rest nebunie curata ce ai facut ! Sa o alergi cu placere. 

 

Link către comentariu

Frumos proiect , interesant si nivelul de studiat si eperimentat dpdv tehnic ! 

 

Ti-a tinut creativitatea si nervii  in priza asta e clar ! 

 

Intrebarea care ma roade mai mult decat trebuie este :  cutia veche de Diesel a ramas pe noua bestie benzinara?   Daca da ....cum stai cu rapoartele, cum se comporta?  :) 

Link către comentariu

Imi plac oamenii de pe forum. Adica despre ce vorbim aici ... avem A8 v8 noutz si Superb mk1 cu swap de vr6. Un spectrul mai mare de diversitate nu poate exista :))) (decat daca o faceai si 4motion) 
Felicitari proprietarului.

Modificat de ShadoWzZ
Link către comentariu

@mirceateodor, multumesc !

Momentan mai am mici detalii de pus la punct cum ar fi:

- Sa adaptez ceasurile cu foita de benzinar ( Am inca un set de ceasuri de benzinar, doar trebuie sa fac swap la turometru, si sa le adaptam astfel incat sa afiseze corect).

- Sa sterg DTC-urile ce au ramas de pe ECU de Touareg deoarece am eroare pe VCDS pe 4x4 si alte module ce nu exista pe Superb. (asta cand voi face si optimizarea software)

- Farurile le-am trimis la curatat deoarece au intrat gaze de carter in ele de pe vremea cand aveam TDI-ul. trebuie desfacute, curatata sticla si puse la loc. 

- Plasticele de la motor (cele de la baterie) beneficiaza si ele de un mic refresh pentru a arata ca noi

- Software motor 

Dupa ce sunt gata astea, o sa iau masina si vreau sa ma folosesc de ea mai des, si atunci pot sa vin cu feedback 

 

@gabriel88, multumesc ! Asa este. Nu ma stresez deloc. Am cateva optiuni in caz ma intalnesc cu RAR-ul. Dar cel mai probabil, voi refuza controlul. Oricum, si inainte, daca era vorba de o verificare pe bune, tot as fi ramas si fara certificat de nastere :)) ar trebui sa imi multumeasca ca am pus un motor Euro 4 pe o masina cu Euro 3 de fabrica :)) .  Exista si posibilitatea sa o omologhez, dar asta inseamna sa trec masina pe Germania.  Ma voi interesa ce implica tot procesul si ma voi calcula daca merita sau nu. 

@ShadoWzZ, multumesc !

@Doomy, multumesc ! Da, a ramas cutia de AWX. Toata transmisia (mai putin kitul de ambreiaj) este cea de 1.9 TDI (5 trepte). Vedem cum se comporta. Probabil ca treptele vor fi mai lungi, dar aia imi si doream. Tot timpul mi s-au parut relativ scurte. Si la benzinar (Passatul 2.3 VR5 era 5 trepte si la fel, mi se pareau scurte), si la 1.9 TDI. Intentionat am vrut sa pastrez cutia de diesel sa vad cum se comporta cu ea. Daca ceva nu e ok, am o cutie de benzinar care asteapta sa fie montata. :D 

@~LauR~, multumesc ! Legat de DSG... motor longitudinal.. DSG e pe transversal. Eventual o cutie S-Tronic, dar acolo sunt alte probleme legate de pozitionarea cutiei si dai de alte belele. Nu prea sunt variante la longitudinal. Iar cutiile 5hp ce sunt pe Superb 1 / Passat B5.5 / A6 C5 le consider niste mizerii care iti complica viata maxim. (aia ar fi o solutie plug & play). Si daca voi face candva conversie la turbo, cutia trebuie data jos ca nu face fata. Masina ramane un "sunday driver" desi planuiesc sa ma folosesc de ea mai des. Dar nu ma deranjeaza. Am Kia care e DCT si aia e masina de zi cu zi :D 

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu

Nu am cuvinte cu ce ai facut aici, este extraordinar :D .

Vreau sa vad videoclipuri, sunet, o acceleratie o treaba ❤️  .

Extrem de rar asa pasiune de a face lucruri frumoase.

Link către comentariu

Haideti sa ne imaginam ca pune un varianta de dsg. 

Situatie : trebuie schimbate ambreajele.

Consilier piese : Ce masina aveti ? Ce motorizare ? Ce cutie ? :lol:

Link către comentariu

Emy, de cand urmaresc topicul si mai furasem si eu din idei de upgrade de la tine (faruri auto,etc) cand eram si eu in plina forta s-au schimbat multe.

 

Eu am zis in trecut ca ori faci ceva 360 grade ori treci la alt proiect :))pt ca a iesit perfect tot.

 

Hai ca mi-am luat popcorn, zimi cand apare episod nou 👍

 

Link către comentariu

@bubu182, multumesc !! Urmeaza si video. In teorie, de azi intr-o saptamana ii facem optimizarea software. Voi filma de pe dyno :D 

 

@ShadoWzZ, pai cum ziceai si tu.. diversitate :)) 

@z e n i t h, e mai complicata treaba decat pare cand vine vorba de Passat. Odata, masina nu are fiscal si nici nu am cum sa il obtin. Apoi vine vorba de masina in sine. Desi tehnic e ok, am venit cu ea din Buzau fara nici o problema, estetic este o masina moarta si necesita mult timp si bani de investit in ea pentru a o duce pe linia de plutire. 

 

@cxr2test, multumesc !!! vine vine si o filmare curand :D sa ajung la Arad doar unde e masina momentan. 

 

Link către comentariu

Iti urmaresc proiectul de mult timp si avand in vedere complexitatea modificarilor facute nu pot decat sa te felicit. 

La RAR nu stiu care este procedura si de ce nu poti sa o omologhezi dar din ceea ce stiu eu nici in De nu o sa fie usor sa o omologhezi. Mai ales daca nu ai acte doveditoare ca tot ceea ce ai facut a fost intr-un service din De dar si o certificare ca modificarile sunt in limitele admise de ei. 

 

 

 

 

 

Link către comentariu

era timpul sa se mai intample lucruri faine pe aici - gti-ul lui @mirceateodor si swap-ul tau :D

si V8-ul ala e fain, da' e nou, si n-ai ce surubari la el :D

 

As vrea sa cred ca, dupa ce te vei obisnui cu noul setup, vei ramane pe aspirat. Rafinamentiul si senzatia, pentru mine cel putin, sunt priceless, nu simt nevoia de turbine sau compresoare. Insa, daca vei face pasul, tot voi urmari topicul :D

Link către comentariu

Proiectul meu e pistol cu apa pe langa senzatia lui @EmilianPop. Un aspirat de 3.2l e un vis frumos. Bravo ! 

Cel mai probabil o sa ii fac o vizita lui Emilian in primvara. De la TM la AR macar se dezmorteste masina. 😁

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!