Jump to content

Alba ca zapada - Tiguan 2.0TDI BMT


grp

Postare recomandată

De Paste anul acesta, s-a marit grupul VAG cu un Tiguan. De prin ianuarie tot cautam, pentru sotie, o masina potrivita bugetului si pretentiilor noastre si exact in Vinerea Mare am fost la Bucuresti si am revenit cu "Alba ca zapada" - VW Tiguan 2.0 TDI 110CP Bluemotion alb, fabricat in august 2012. Un fel de iepuras de Paste :).

 

Drumul pana la Galati a fost surprinzator d.p.d.v. al consumului un 5.9l/100km fata de 6.8 la Audi. E adevarat ca la Audi, a fost combinat si cu drumul dus, unde pe alocuri am atins anumite viteza :). Eu as fi preferat 4 Motion, dar sotia nu a vrut si culmea ca initial plecasem pentri 140CP, am constat ca era doar 110CP. Ca sa vezi ce complicate sunt caile Domnului.

 

I-am facut RAR-ul si urmeaza incrierea la Politie si la Primarie. Bate ceva in fata, o bucsa cred, se aude doar la trecrea peste denivelari, dar o sa o rezolvam. In rest reviziile s-au facut doar in reteaua VW (la ultima s-au schimbat discuri, placute si bielete antiruliu). Are acum in jur de 96.000km reali si dotari pe care inca le descopar: Start&Stop, autohold, incalzire in scaune, senzor ploaie, senzor lumina, spalator faruri, proiectoare, asistent iluminare in curbe, leaving home (nu-mi dau seama daca are si coming home), iluminat sub oglinda, iluminat la picioare (cred ca e din pachet lumini), RCD310 si pregatire telefon premium (bluetooth), senzori parcare fata-spate si inca mai descoper :).

 

Urmeaza o folie neagra pe geamuri, un detailing complet interior (nu prea a avut grija in interior, dar mai bine asa, macar am vazut masina reala, nu una facuta de vanzare), trecerea pe anvelope de vara si cautarea unui al doilea set de jante, rezolvat ciupiturile de pietre de pe caroserie si probabil un detailing exterior dupa. As mai vrea sa ii fac retrofit cu faruri originale cu led si xenon si un RNS 510, dar mai incolo, mai echilibram putin bugetul de cumparari. In rest, revizii si mers cu ea.

 

Poate imi poate spune cineva cand ar trebui sa ii fac distributia, eu deocamdata n-am gasit prin carte si manual nimic?

Link către comentariu

La motoarele CR , distributia se schimba la 210.000 km, sa o stapaniti sanatosi !

Link către comentariu
Jetta20tdiHLDSG6

Pentru coming home, o data poti verifica in meniu la Comfort/Convenience, parca. e optiune + nr. de secunde.

Si doi, pur si simplu, daca nu se sting farurile 10/15/etc secunde dupa ce incui, inseamna ca are. Asta inseamna coming home.

De obicei merg impreuna, deci ar trebui sa fie.

Modificat de Jetta20tdiHLDSG6
Link către comentariu

Halatul, Cat e Halatul ?

Pacat ca nu ai luat una 4MOTION .

La iarna ce o sa faci ?

Link către comentariu

Dechid drumul cu Tiguanul ca e mai inalt si apoi il netezesc cu Audi-ul ca e quattro :). Nu am luat 4Motion, pentru ca, pe care le-am vrut imi depaseam bugetul sau una era in anunt si altceva in realitate... Incet incet, daca ma tot urc in ea incepe sa imi placa pozitia mai inalta si s-ar putea sa ma mai gandesc la o schimbare :D.

 

Halatul iti spun la intalnire cat a fost.

Link către comentariu
Jetta20tdiHLDSG6

vad.

da, dupa inchidere ar trebui sa ramana aprinse un timp presetat. de obicei 15 secunde.

in CB n-ai gasit nimic? ca daca ai leaving home, adica sa se aprinda la deschidere, tot ar trebui sa ai posibilitatea sa activezi/dezactivezi optiunea din CB + intervalul de timp.

sau poate n-are nici nici si-o fi facut vechiul proprietar vreo smecherie :)

Link către comentariu

Inca sunt la capitolul descoperiri. Trebuie sa ma înarmez cu rabdare si sa ma apuc de butonat computerul cu manualul in fata. Astept sa-mi decodeze si VIN-ul Gabi si dupa o sa vad ce se mai poate pune si cat ar costa. M-a uimit asta cu leaving home ca banuiam si eu ca merg impreuna. Probabil ca merge activata din computer sau cu interfata.

Link către comentariu

CH funcționează doar daca dai un "flash" inainte sa cobori din masina, in cazul in care ai senzor de lumina. Daca funcția este activata si nu ai senzorul, raman aprinse timpul presetat indiferent de luminozitate.

Edit:

CH este cand te dai jos din masina

LH este cand vii spre masina, ca se mai fac confuzii.

Modificat de StefanTom
Link către comentariu

Am incercat cum zice StefanTom dar nu a mers. In schimb am observat ca dupa 3-4 inchideri si deschideri succesive, nu se mai aprindea faza scurta ci numai becurile de sub oglinda. Mai studiem, mai cercetam :).

Link către comentariu

Ai senzor de lumina pe masina si poziția auto la faruri?

post-129255-0-71846700-1429943502_thumb.

Modificat de StefanTom
Link către comentariu

Are senzor de lumina, se vede in poza.

LH - seara si noaptea, se aprind faza scurta, pozitiile si luminile din oglinzi (daca ai) cand descui masina si raman aprinse timp de XX secunde, cat e setata.

CH - seara si noaptea, dupa ce opresti motorul si iesi din masina, se aprind faza scurta, pozitiile si luminile din oglinzi (daca ai) si raman aprinse timp de XX secunde, cat e setata.

 

- daca nu e seara, noapte, sau destul de intuneric sa se aprinda automat farurile, nu face nimic.

- daca nu e comutatorul pe pozitia Auto, nu face nimic.

- daca nu a fost pornit motorul CH nu functioneaza.

- daca ai descuiat masina, s-a aprins LH si nu ai pornit motorul, CH nu functioneaza, cand incui se sting imediat luminile.

 

Daca nu functioneaza in niciunul din cazurile astea e foarte posibil sa nu fie activata functia, desi ai toate lucrurile necesare pe masina.

Link către comentariu

O sa incerc ce zice si Rave ca aseara cand am reincercat nu a mers, dar poate nu o fi suficient de intuneric.

 

Cateva poze cu interiorul, cam murdarel dar urmeaza un detailing interior si folia neagra pe geamuri cat de curand :).

post-22674-0-50551200-1430049005_thumb.j

post-22674-0-33490600-1430049012_thumb.j

post-22674-0-69893500-1430049016_thumb.j

post-22674-0-81958200-1430049021_thumb.j

post-22674-0-88484200-1430049064_thumb.j

Link către comentariu
Jetta20tdiHLDSG6

CH funcționează doar daca dai un "flash" inainte sa cobori din masina, in cazul in care ai senzor de lumina. Daca funcția este activata si nu ai senzorul, raman aprinse timpul presetat indiferent de luminozitate.

Edit:

CH este cand te dai jos din masina

LH este cand vii spre masina, ca se mai fac confuzii.

nu cred ca este adevarat intrucat nu dau niciun flash niciodata cand ma dau jos din masina (valabil pentru touareg 2004 si jetta 2012) si la ambele coming home functioneaza absolut normal si absolut de fiecare data.

am optiunea in CB, la ambele, precum si posibilitatea de regla intervalul.

 

la fel, pe jetta, (ca si asta s-a mai discutat) NU am oglinzi rabatabile electrice si totusi am mirror down pe oglinda din dreapta cand comutatorul e pe ea si masina ruleaza in R.

Link către comentariu

Aia cu flash-ul este CH manual, valabil pentru cei care nu au senzor de lumina.

Mirror down functiona doar impreuna cu scaune cu memorii pe platforma Golf 4 si restul. De la Golf 5 functioneaza independent de scaune.

Link către comentariu

Florine, Florine ...uite cum ai facut-o fercita pe doamna ! Frumos cado'  :icon_geek:

 

Acum te poti apuca de retrofituri...vreo 5 ani nu mai are treaba cu tine  :icon_thumleft:

 

 

Ps : frumoasa trecere de la Golf 4 la Tiguan ... o fi valabila si pentru mine ?  :icon_bounce:

Link către comentariu

@ florinpbv: Eu asa iti doresc. Multumesc de urari. Sa stii ca mintea e plina si buzunarul gol deocamdata :). De Golf n-am scapat, mai am sa ii pun bucse si alte cauciucuri pe dedesubt si e gata de mers pe drumuri mai rele. A fost "retrogradat" la masina pe drumuri nationale si mai ales judetene. E refacuta vopseaua pe el, are triple noi pe led, inauntru e curatel, turbina refacuta, baterie noua, 2 seturi de roti aproape noi, asa ca mai are la noi in batatura. Nu ma indur sa il dau pe 1.000 de euro, mai bine il tin pana cade tabla de pe el.

 

Tiguan-ul sa stii ca a fost pentru ea, dar de cate ma ori ma urc in el parca imi place senzatia de "sus". Din ianuarie le urmaresc si le tot masor, iar pana la urma a iesit ca ea (nu a vrut 4x4:D).

 

Retrofit-uri :), am deja in vedere chestii pe la ebay, pe olx si prin alt locuri. Primul lucru ca si retrofit, desi cam scumpinel ar fi Xenon, in versiunea originala. Mai am cateva chestii mici de citit dar urmeaza, prima data cand gasesc un buget mai generos (cam 650-700 de epuroi). Am vazut ca nici u nu stai linistit cu Golf-uletul tau :).

Link către comentariu

Aia cu flash-ul este CH manual, valabil pentru cei care nu au senzor de lumina.

Fals colegule Rave :)

Doar LH este complet automat, ch poate fi manual cu senzor de lumina.

Abia cand nu ai senzor si activezi ch se va aprinde indiferent de luminozitate. Asa aveam la golf.

La cc lh este automat, ch nu! Si am senzor de lumina :)

Modificat de StefanTom
Link către comentariu

Da, pentru ca este codat ciudat din fabrica. Asa cred ca am avut cu totii din fabrica cu lh automat si ch nu desi exista acel senzor. Se rezolva simplu cu vagcom.

Link către comentariu

Eu la Golf le aveam pe ambele automate, dar nu din fabrica pentru ca am facut retrofit la senzorul de lumina/ploaie. La Leon a venit din fabrica cu ambele automate!

Link către comentariu

Senzor de lumina si de ploaie cred ca am. Ca faza scurta porneste automat daca sunt pe pozitia AUTO la switch-ul de lumini. Iar stergatoarele au pornit singure cand am venit de la Bucuresti, mi-a zis sotia. Inclin sa cred ca ori nu era suficient de intuneri ori trebuie umblat cu Vagcom-ul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!