Jump to content

Sfat achizitie VW sau Skoda


tak30ver
 Share

Postare recomandată

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • tak30ver

    35

  • BazavanFlo

    18

  • bgd_b92

    11

  • bZ1

    10

Not_used_calin

@tak30ver

 

Legat de ceea ce a zis cristi511, cu acea contabila, este cat se poate de corect. Femeia aia vrea sa evite plata impozitului pe diferenta intre cat iti cere tie pe masina si cu cat o are ea inregistrata in contabiltate. Nu e nimic ilegal, nu e nimic suspect. Pur si simplu e o maneva de inginerie economica, din zona gri.

 

PS. Eu in locul tau as fi luat de mult logan nou. Stii ca nu bagi bani in el (am inteles ca nu o tii decat un an), e incapator, te duce din A in B, il revinzi usor si nu pierzi mult la revanzare, la banii astia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@florin : nu m-as duce parca pana la Drobeta sa vad o masina :) arata ok si imi place superbul.

@Calin : iti spun tie ce i-am spus si lui cristi, inteleg perfect partea contabila, putea face factura si contract cu alienul , scotea fiscal pe baza acelui contract dupa care el mi-o vindea mie peste 1h sau peste 30 zile . Nu e nimic ilegal in asta .  Nici macar nu a vrut sa auda. Ca el o inmatriculeaza pe numele lui si dupa o vinde. 

Si sa zicem ca mi-o vindea mie : imi facea factura pe suma de inventar si ii dadeam restul de bani in mana. Crezi ca ii era frica ca nu ii mai dau banii , sau cum ? Lu fiesu cum io da? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cristi : din ce mi-ai dat ieri skoda aia normala s-a dat :) , aia vrs nu imi place :) ( am nevoie de o masina si putin business ) , azi ma duc sa vad passatul ala gri . 

Ma uit acu si la astea. Mersi !

As mai putea lua un fluence de la un vecin, are masina 30k km, luata de noua de el dar cam fug de frantuzesti , nu degeaba au preturi asa mici comparandu-le cu restul. Gresesc? Masina aia o stii tu ? 

Modificat de tak30ver
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu o tii decat un an, de ce nu te orientezi spre o masina mai ieftina la care sa nu pierzi asa mult ? spre exemplu golf 5, jetta, bmw e46 ( 2003-2004 ),mercedes  C / E classe, passat b5.5, etc ? si fluence-ul..la 30.000 km crezi ca o sa repari juma de masina intr-un an cat o tii tu ? :) eu nu prea cred ca o sa-ti dea vreo bataie de cap..intelegeam daca te gandeai pe termen lung gen 5-7 ani intelegeam sa te imprumuti sa-ti iei o masina noua..sau logan nou ; dar la un auto nou, deprecierea este cea mai mare..nu stiu cum zic unii ca nu pierzi mult ?! pai cine ar cumpara o masina cu 1 an vechime si ~20.000 km sau cat vei face intr-un an la un pret apropiat de cel de fabrica ? ori o cumpara pt ca o vinzi ieftin, ori isi ia omul masina noua ; si majoritatea iau logan nou prin imprumuturi / leasing, foarte putina lume da bani cash pe un logan nou, ca sa zici ca este o clienteala mare..dar in fine, la noi orice e posibil.. :tuktuk:

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vreau sedan, la jetta m-am uitat dar e mai mare skoda si spatiul ma ajuta. Eu fac des drumuri lungi cu mai multi pasageri si e necesar confort in spate. Anyway, am gasit alta skoda tot 2008, motor bkd, 2.0, 160k km reeali, al doilea proprietar, am verificat masina la alt service si dpdv mecanic sta mai bine ca celelalte, turbina eok, ambreiaj, motor, distributie, articulatii, baterie noua, senzori parcare, doar la exterior are. Mici defecte si interior cam uzat dar nimic rupt sau tocit, la un detailing iese. Exteriorul la fel, necesita retusuri dar le accept si o sa le fac, nu e nimic vizibil sau deranjant. Cat e halatul? 6000, taxa platita. E ok?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as alege fluence-ul fara sa stau pe ganduri. Pai e o masina aproape noua, chit ca e renault. Nici eu agreez frantuzele, dar daca mi s-ar oferi una cu km putini si reali de la un vecin/ cunostinta, nu as sta pe ganduri. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Epopeea se incheie :) Multumesc tuturor pentru idei si ajutor :) 

Am luat pana la urma skoda vazuta vineri, verificata minutios la service. Am fost foarte incantat de cum merge si inca sunt. Imi place foarte mult acest motor de 2.0 , mi se pare ca e ceea ce cautam :) . 

Masina are ca dotari dublu climatronic ( asta il pot opri vreodata sa mearga doar pe ventilatie ? ) , senzori parcare spate din fabrica, senzori de ploaie , de lumina nu stiu nimic, si cam atat. NU are nici xenon ( ceea ce mi-as fi dorit oarecum desi nu mor fara ) si nici incalzire in scaune care nu ma incalzeste cu nimic :) . O duc diseara la spalatorie si ma interesez  si de un detailing interior, are mare nevoie . 

Am mai vorbit azi cu proprietarul in cele 3 ore petrecute la minunatele institutii ale statului si mi-a zis ca majoritatea kilometrilor sunt facuti pe afara, a luat-o in martie 2013 la 60.000 km si acum are 160.000 km, masina cum spuneam se prezinta f bine mecanic si nu are greieri , nu zdrangane nimic la ea, foarte legata . 

O programez si la o revizie ( se apropie in 1000km ) si sa ii schimb un bec, sa verific 1 boxa si cam atat. 

O sa merg si la colegul nostru @AlBundy pentru activarea diverselor chestii cum ar fi blocarea usilor , proiectoarele  selectiv si sa ii montez un tempomat. 

 

Fun fact 1 : m-am panicat prima oara cand am lasat-o cu semnalizarea activata si am scos cheile, nu mai tacea deloc si avea pozitia aprinsa pe partea respectiva :) i-am dat roata vreo 3 minute, pana la urma cand am plecat mi-am dat seama ca de la semnalizare bipaia intr-una si tot de acolo a ramas si becul aprins.

 

Fun fact 2 : dupa ce am plecat nu mai imi afisa consumul, doar masinuta pe display, la interval de cateva minute tot bipaia odata, nu stiam ce are. 

Am tot urmarit si mi-am dat seama ca clipocea portbagajul pe masina din display, ma dau jos si cand colo nu era inchis bine, cred ca apasasem eu pe cheie din greseala si se declansase, iar eram cu emotiile... 

 

Grele tare si cu masinile astea... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.:))...xenon nu e cine stie ce,dar incalzire scaune sa stii ca e util,dar nu dependent.

2. De ce sa mearga doar pe ventilatie?nu inteleg?Are functia Econ care e un fel de ventilatie,baga aer rece dar nu rece ca pe auto si mult.Dar de ce ai vrea sa-l folosesti?nu-mi spune ca pt consum!

3.ti-am spus ca 2.0 nu se compara cu 1.9.Stiam ca te va satisface mai mult 2.0.

 

In concluzie sa o stapanesti sanatos!!!

 

un mic sfat foarte important:

-nu baga piciorul in podea pana nu vezi temperatura 90G si niciodata sa nu apesi instant picioru la fund daca e sub 1800 rpm masina,adica subturata,ori schimbi viteza,ori apesi progresiv.Ti-am zis de aceste lucruri,deoarece ambreiajul+turbo sunt mai sensibile ca cele din anul 2000-2004.

-ulei bun,motorina buna si da-i drumu!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, am grija la turbina, o las sa se incalzeasca bine inainte sa ma dau la ea. De aer eram doar curios, la opel ii puteam opri ac-ul .

Ulei ma gandeam sa ii bag un motul 5w40.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la asta ii poti opri ac-ul, mai precis compresorul ; apesi butonul ECON ; xenonul este foarte folositor, personal as alege asa ceva in detrimentul incalzirii in scaune, care nu o vad o necesitate daca nu ai piele ;

Greu cu tehonologia :)) dar te obisnuiesti ; fa-i topic separat si discutam acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce e mai folositor "csenon" decat incalzire scaune?si nu-mi spune ca are mai multa lumina ca nu te cred:),philips extream vision 130% lumineaza mai bine ca 70% din "csenoanele" de le vezi in toata tara asta.De exemplu iarna cand iau masina in oras sau cand e frig pornesc clima,dar dau drumu si la incalzire scaune ca se incalzesc mult mai rpd ca si clima si chiar tine foarte bine.Daca compari estetic xenon oem lupe cu incalzire scaune,da poate castiga xenonul,dar conteaza mai mult ajutorul pe care ti-l ofera optiunea respectiva,adica incalzirea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa atata alergatura, n-ar fi rau sa pui si 2 poze cu masina asa mult cautata :))

2008, motor bkd, 2.0, 160k km

 

care a fost pretul final ? 6000 euro ?

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce ? Pt ca asta e parerea mea ; pt ca vorbeam despre un xenon OEM vs lumanarile cu halogen ; poti sa-ti pui tu mama becurilor legale pe masina, daca tu ai impresia ca lumineaza mai bine sau cel putin pe aproape la fel de bine ca xenonul oem, devine hilara treaba ; daca drumurile noastre nu erau pline de cratere si luminate corespunzator noaptea poate nu ii simtea lipsa ; eu am spus xenon , nu csenon cum au loganurile pe halogen ;

Pozele si prezentarea se fac separat in aria Masina mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Pentru ca inca nu pot deschide un topic nou, pun si eu aici intrebarea: Cine sa fie...Passat/Jetta sau Octavia?

 

Bugetul inca nu il stiu exact...sa zicem 20-25k EUR. As prefera o masina de showroom sau sh pana in 50.000 km, an dupa 2012. Ultima varianta ar fi masina noua...

 

Stiu ca vreau benzina, peste 150 cai, dotari: ESP, incalzire in scaune, oglinzi incalzite, poate piele (dar nu neaparat), LEDuri si xenon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Passat 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Octavia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina noua la baniii acestia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci cristi511:) Ma pun la citit acum...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!