Jump to content

Sfat achizitie VW sau Skoda


tak30ver
 Share

Postare recomandată

 
Take explica te rog ce are turbina...ce ti-a zis omul ala de acolo? valori ceva pe log? se aude ceva pe la ea? fum? ulei?Ca sa stii,vrei turbina sa te tina cumpara noua...nu reconditionata.Noua a luat un coleg acum 1-2 saptamani de la reprezentanta VW cu 865 Euro cu garantie 1 an,dar ai siguranta ca este noua si Oem...Stai linistit,nu te speria incat sa numai iei masina:),intrebi clar ce are turbina si intrebi pe mecanic daca exista vreun risc si vi si ne spui si noua pe forum ce a zis mecanicul care ti-a verificat turbina.
 
John ca sa stii si tu ca tot am vorbit si eu din propria experienta,se poate sa iei masina din afara(germania sau unde vrei tu) si sa fie impecabila!Daca o iei verificata si buna de acolo,nu schimbi la ea nimic.Cum sa iei masina fara sa pui un tester amarat pe ea?Tu pur si simplu ceri teapa:)),fara suparare! Habar nu ai cate manarii se pot face...pot sa nu mearga 10 chestii pe ea si tu sa nu stii si electrice si mecanice.Habar nu ai cati se duc la electrician auto sa le stinga martori din bord,masina merge perfect deocamdata,dar are 2-3 martori...unu de dpf,unu de la motor si etc...da bordu jos si le-a stins.Scaune+oglinzi incalzite,daca s-au ars rezistentele trebuie sa dai jos scaunele,in unele cazuri scaunele schimbate cu totul.Ti-am dat niste exemple banale care pot fi manarite 2 ore,omu daca vrea scoate si senzorul de la placute care zice ca sunt uzate si toate tampeniile...Te rog nu te mai da cu parerea cand sa cumpere altii masini,daca tu iei masina "blind" cum spui tu.Poti sa iei 10 prieteni care "le au cu masinile" ca tot poti sa-ti iei teapa grav,fara suparare!

Modificat de lupo_bv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • tak30ver

    35

  • BazavanFlo

    18

  • bgd_b92

    11

  • bZ1

    10

De auzit nu se aude nimic , are puțin ulei dar nu e turbina imbibata sau ceva , era doar pe teava aia care duce către ea, in vag avea un mic lag când o tura , nu da fum deloc nici la accelerari bruste.

Tipul zicea ca marea cauza ar fi fost uleiul de butoi castrol .

Nu fac treaba daca ii schimb miezul? Parca tot 1 an e garantie la ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ba da faci treaba...dar Cristi511 parca cred ca asa are numele a schimbat 2 turbine reconditionate si acum este la a 3-a care este pe masina...si mai sunt multe cazuri,adica poti sa ai noroc sa-ti mearga 2-3 ani poate mai mult sau poate sa-ti pice imediat dupa garantie sau inainte...e problema si daca pica in garantie ca tot tre sa cureti toata instalatia,poate sa schimbi si intercooler + timpul care il pierzi si stai cu masina si te enervezi etc...Omul nu a facut si el un Log si sa-ti de-a si tie valorile? da uleiul acela nu are nimic,nu e o problema,nu se intampla nimic din asta.Nu schimbi nimic,asculta la mine!Ia-o linistit, daca asta ar fi singura problema,pentru ca de fapt nu este o problema.Daca mecanicul nu ti-a zis ca ar fi vreo problema acel lag inseamna ca este unul foarte minor...daca era ceva ma gandesc ca iti zicea mai ales ca-i dai si bani.Cel mai bine turbina se vede intr-un log si citite valorile de cineva care chiar stie,daca le aveai si le puneai pe forum era super ok:D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si asta este un motiv sa mai negociezi la pret. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oarecum...pana nu stim macar noi exact ce are turbina nu putem sa-i zicem sa mai negocieze la pret din cauza ca are putin lag...decat daca e ceva mai serios la ea si in timp sa existe vreun risc sa se strice mai repede atunci poti sa mai negociezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai găsit una , tot unic proprietar , 1.9 TDI , motor Bxe, f întreținuta , arata foarte bine , similară la dotări si pret , nu trage la fel :)))))

Are 105000 km, o duc luni la verificat si p-asta si dupa ma decid . Daca asta e întreaga o iau fara discuții :) daca nu , încep negocierile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Frate cand spui ceva,completeaza te rog :))! Cum adica nu trage la fel? Trage mai bine? sau glumesti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu trage mai bine :) la 2.0 aia când calc accelerația efectiv rupe aderenta , răspunde instant si are cauciucuri noi de iarna , deci cam greu cu patinatu.

Astalalta e ceva mai leneșă, oricum nu o iau pentru Liniuțe :) daca e totul ok la ea ii pun un soft tcm sa ma bucur si de sprint .

Probabil ca si 2.0 d-aia are probleme cu turbina , efectiv te îndeamnă sa ii rupi fîșu non-stop.

A, 1.9 are interior pe crem si n-are senzori de parcare, încălzire in scaune are, xenon, dublu clima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aa nu mi-am dat seama ca cealalta e 2.0,scuze! Da e diferenta de la cer la pamant intre 105 si 140.Senzori de parcare sunt ieftini si i pui usor.Care ti se pare mai mai bine intretinuta interior-exterior pe aia ia-o:)!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ tak30over : sunt in aceeasi situatie ca si tine.. buget aprox la fel, caut vw golf 5/jetta sau octavia 2.

 

Am scris si in celalalt topic, nu caut o masina neaparat cu km <120000. As vrea o masina intretinuta, cu reviziile facute la timp, de la prim proprietar.

In alta ordine de idei, ai zis ca ai vazut masina asta :

 

http://olx.ro/oferta/volkswagen-jetta-ID2ozCd.html

 

Ziceai ca volanul nu este din piele, ca este foarte tocit si ca ar putea avea probleme la directie. Vad ca in anunt, proprietarul scrie ca volanul este imbracat in piele..si in poze pare la fel.

 

@ colegi : Daca ar avea probleme cu caseta de directie care ar fi costurile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Volanul este din piele dar este tocit maxim, cel mai tocit din ce am vazut eu pana acum , nu e d-ala din plastic de se roade dar a fost condusa de mama lui si cred ca de la asta i se trage, inele, frecat mainile pe volan 100 % in timpul condusului :)  

Eu unul am mers foarte putin cu ea si imi pare rau acum, dar nu parea o masina foarte legata, posibil sa aiba mici defecte la articulatii, asta poti afla intr-un service .

Proprietarul este oricum un om foarte serios,interiorul per total e ok, dotarile sunt peste medie, are multe ciupituri si zgarieturi pe la colturi si fuste dar ies la un polish profesional, e luata de noua si are revizii facute la timp, eu am verificat si vin-ul si corespunde cu datele de la reprezentanta deci masina nu e manarita sau ceva, are si ambreiaj schimbat , etc....

Eu am renuntat la ea dupa ce am nimerit octavia asta care nu imi da pace, as lua-o dar ma sperie problema asta cu turbina, nu am acum bani sa o fac si nici proprietarul nu prea vrea sa lase la pret. Nici nu da semne ca are ceva, adica nu da fum, nu se aude, pana mea .

 Diferenta la tinuta de drum e majora intre aceasta skoda si celelalte skode sau jette dar si pretul e mult mai mare. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tak3 ia-o! Nu stiu de ce pui botu la toti mecanicii astia,ti-a zis ca are nu stiu ce turbina ,dar de fapt nu ti-a zis nimic.Nici macar nu ti-a zis parerea lui de mecanic pentru ca nu o stie.Du-te cu masina la un coleg de pe forum din bucuresti sa-ti faca un log in mers care stie sa citeasca si se ocupa cu asa ceva si o sa-ti zica el daca are ceva turbina sau daca are sa-ti zica daca e ceva mai grav sau neimportant.Din ce ai spus tu ,este ceva neimportant,dar esti prea speriat.

 

Nu luati masini care sunt conduse de femei,nu zic ca asa sunt toate ca poate se simte cineva,dar eu sincer nu o sa iau niciodata masina condusa de o femeie:

-toate gropile luate(vad zeci de barbati in trafic zilnic cum dau toti ca nametii in gropi,nu se chinuie macar sa le evite,le vad si pur si simplu dau in ele ,nu-i intereseaza,asa ca ce sa mai zicem de femei)

-ambreiajul o sa fie varza tot timpul la o masina condusa de o femeie

-zgarieturi si stersaturi interior+exterior

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bai, o iau :)) am stabilit deja sa mergem sa facem actele , daca o fi sa o repar o repar si gata , o iau de buna nu o iau sa o vând . Masina in rest e chiar noua , totul in parametri , impecabil întreținuta.

Te rog sa imi trimiti datele pe pm ale băiatului specialist in turbine , o sa merg la el pentru o părere.

Cei de la brady au zis ca la aceste motoare nu au avut cazuri de turbinA defecta, la fel si tipul unde imi făceam eu reviziile , a zis ca rar a auzit de turbine picate la motorizarile astea 2.0 TDI, bkd.

Am mai verificat azi una 1.9tdi, Bxe, 2008, 105.000 km reali dar masina foarte dubioasa , deși proprietarul era om serios a ascuns câteva lucruri care au fost descoperite la verificare si anume capota indoita si recondiționată fara vopsire integrala, p-asta a recunoscut-o cu greu :), dar mai avea o banda de scoci pe plafon pe partea dreapta si vopseaua crapata pe lângă ea , lucru foarte dubios plus niște erori la electrice pe partea dreapta care , deși sterse, apăreau imediat deși toate luminile funcționau, ambreiajul tremura aproape continuu , distributia nu era făcută niciodată . Si asta e o masina cu km aparent reali , f ok pe articulatii, merge peste celelalte 2 testate .

Ideea e ca e plină piața de gioarse , de mașini Busite si refăcute bine , foarte rar dai de ceva ok, eu la asta am ajuns prin recomandare , nu era la vânzare .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai sigur era lovita...uite si eu am lovit masina pe 2 ianuarie anul asta,capota foarte putin indoita in colt stanga,oglinda distrusa,usa stanga(sofer) putin jos indoita,iar aripa facuta praf,nu inseamna ca masina are vreo problema ascunsa sau ca  nu trebuie cumparata,asta este ,a fost lovita,daca este refacuta corespunzator nu este nicio problema,exceptie facand cele cu stalpi-lonjeroane...daca o lovesti acolo atat de tare sa le strambi nu o sa mai fie niciodata la fel.Am luat toate piesele ok,am indreptat,schimbat si revopsit totul cu culoarea originala si etc.

Dar daca omu a ascuns...si mai are si probleme dupa accident e clar..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ce e cu bara fata. Fa un log in mers sa vezi ce si cum

Oricum arata ok si b5.5 e masina sanatoasa. Ce cod motor are?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se observa rugina la contra aripi sau ma insel ? Stiu ca a fost problema comuna, dar la banii astia…si bara fata are vopseaua sarita ; in rest, fa cum ti-a zis si georgica ; si axul cu came uzat a mai dat batai de cap ;

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum am aflat ca e motor AVB. Intradevar am vazut ceva ciudat la bara fata, i-am cerut vanzatorului poze mai bune calitativ. Sper sa-mi dau seama.

E vreun coleg in Pitesti care ma poate ajuta cu un log in mers ?

 

Rugina omul mi-a zis ca nu ar avea, dar acum am observat si eu un punct pe aripa fata stanga .

Stiu ca e buba lor insa mai poate fi lasat ceva din pret..

 

Din ce am cautat pe google nu prea am gasit bube la AVB, la ce ar trebui sa fiu atent ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 , deși proprietarul era om serios a ascuns câteva lucruri care au fost descoperite la verificare si anume capota indoita si recondiționată fara vopsire integrala, p-asta a recunoscut-o cu greu :),

     Asta este esenta, cel mai bun post din tot topicul si din tot forumul!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bai fratilor, e plina lumea de idioti . 

Sa cumperi o masina in Ro poate fi o adevarata provocare , serios .

Dupa ce am discutat cu proprietarul de luni sa ne vedem sa facem actele si toate cele , m-a tot lungit pana azi ca sa-mi spuna ca nu poate sa vanda masina, ca nu il lasa contabila.

Atata prostie la un loc eu nu am mai intalnit de f mult timp.

Nu stiu exact unde e problema lor , masina e pe firma tatalui lui , eu practic ar trebui sa o cumpar de la firma numai ca firma nu vrea sa mi-o vanda mie, ca masina are o valoare contabila f mica si ei cer mai multi bani si etc. asa ca s-au gandit sa o vanda fiului extraterestru ,el sa o inmatriculeze si dupa aia sa mi-o vanda mie , ca altfel nu e de acord contabila. Jur ca daca as stii cine este idioata asta de contabila m-as duce sa o strang de gat, unii oameni nu merita sa traiasca. 

Nu inteleg , nu se poate face un contract de vanzare cumparare intre el si firma si dupa intre mine si el si sa o inmatriculez eu ? Ce dracu e asa greu? 

 

O iau pe campii zau, imi vine sa ma duc in vitan si sa iau o dacie si gata balciu... cum dracu sa pui o masina la vanzare fara sa te interesezi daca vrei sa o vinzi ? Sa pui pe altul sa cheltuie bani pe verificari si alte alea cand tu de fapt nu stii pe ce lume esti ? 

 

Daca stiti pe careva care vinde vreo caruta , trimiteti-l la mine .

Over and out !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De o skoda noua nu am bani dar ma duc dracu si imi iau un logan din magazin si gata , stiu o treaba . 

D-aia fac bani toti samsarii si toti smecherii, ca stiu sa vanda, sunt practici . Daca nu imi vindeam masina acum 2 saptamani mai  ziceam , nu stiam ce inseamna, dar eu am dat-o in 20 min. fara sa ma coiesc atat, stiam ce inseamna cand am pus anuntul. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faptul ca vorbesti de logan ca si cum ar fi ultimul gunoi de pe strada spune destule despre atitudinea ta. Aia e, nu s-a putut cu masina aia, sanatate. Mai sunt 2039209302193 variante disponibile. 

 

Normal ca samsarii stiu sa vanda, asta e meseria lor. Crezi ca eu daca vreau sa vand masina acu o sa ii fac lista de defecte pe care sa i-o prezint unui potential client? Se duce ala 9 ani poate ma si cert cu el. Aia e, toti vrem masini la 10 lei pe care sa platim 1 leu, ca asa e in tenis....

 

E de inteles in acelasi timp ca vrei cat de multa masina pentru banii disponibili, dar nu vad asta un motiv real sa disperi.

Daca eu iti spun ca am bagat in masina in ultimele 15 luni vreo 4-5000 de euro si iti cer pe ea 8000 ma crezi? Calmeaza-te, mai analizeaza oferta ca pana la urma o sa iti gasesti tu o masina pe gustul tau. Iar legat de contabila aia...femeia a vrut sa isi asigure curu, sa nu scoata banii din buzunar la un eventual control de la finainte. Masina aia are o rata de amortizare, de regula liniara, si o durata de viata de 5 ani ( sau depinde) asa ca valoarea contabila ( valoare din bilant) e infinit mai mica ( daca masina e mai veche de 3 4 ani) decat valoarea de piata cu care ar fi putut sa ti-o vanda tie. Plus ca daca tie iti vinde masina pe 5 lei si ea e in contabilitate pe 1 leu, firma trebuie sa plateasca impozit pe venit pt cei 4 lei...dar deh...

 

Ps: sper ca nu te-a deranjat in vreun fel comentariul meu pentru ca nu asta a fost intentia...dar e clar ca nu aia era masina ta. Orice in viata se intampla cu un motiv.  :icon_thumleft:

 

Le: bogdane(mastermox), fa-i omului o oferta pe care sa nu o poata refuza, cum stiu ca poti.

 

Le2: exemplu 1

exemplul 2

exemplul 3

exemplul 4

 

Uite cateva masini care se incadreaza in bugetul tau. Cel putin skoda din ultimul link cred ca merita vazuta. Si asta la o scurta privire pe oferta.

Modificat de cristi511
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut Cristi, 

Nu vorbesc de logan ca de ultimul gunoi, doar ca la ala ma incadrez de nou cu banii jos :) 

Daca omul traia macar pe planeta asta nu imi irosea 1 saptamana din viata in care ne-am vazut de mai multe ori , in care eu m-am invoit de la servici, in care sotia s-a invoit de la servici, in care am cheltuit bani aiurea pe service si pe taxiuri , in speranta ca am gasit ce cautam si ca nu are rost sa mai imi bat capul .

Pe langa asta, masina lui era putin peste altele, deci nici vorba de vreun chilipir sau ceva, chiar plateam pentru masina aia cu varf si indesat .

Eu inteleg contabila lu` peste ca am si eu firme si fac diverse business-uri, putea foarte simplu sa emita factura pe valoarea de inventar , o vindea individului si el mi-o vindea mie in secunda 2 pe un alt pret, un intermediar ce face ? Sau ii dadeam restul de bani la negru si faceam o chitanta de mana in caz ca vreodata se intampla ceva desi nu prea vad ce s-ar putea intampla, cine verifica vedea ca am cumparat masina pe 5000 lei ( valoare de inventar ) si cu asta b-asta. 

Ideea e ca timpul meu e limitat, am amanat intalniri si am amanat alte zeci de chestii in speranta ca "maine" o rezolvam si mainele ala s-a tot amanat pana s-a anulat pentru ca prostie si indiferenta. Eu cand fac o chestie ma gandesc si la ceilalti , nu imi pun palma-n cur si ochelarii de cal . 

 

Si da, eu cand am vandut masina i-am spus cumparatorului ce are de facut la ea, scurgeri la distributie + bucse . 

Trebuia sa imi dau seama ca e aerian de la inceput si sa nu mai cred ca o sa-si revina . 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu, te inteleg perfect si ti-am zis ca sunt de acord cu tine ca timpul pierdut nu ti-l plateste nimeni. Asa se intampla in comert, dai de oameni si oameni care n-au nici un stres ca tu ti-ai pierdut x perioada din viata, pe care puteai sa o folosesti altfel.

 

Gandeste-te ca acum ai invatat ceva, stii sa pui intrebarile potrivite la inceput, astfel evitand orice alte complicatii.  Ideea mea e sa nu te grabesti. Nu iti scoate nimeni banii din buzunar cu forta iar variante sunt destule. In aceeasi nota, daca ai sa zicem 7000e disponibili, nu mai bine ii dai avans care sa reprezinte 40-50% din valoarea unei masini noi si de restul faci finantare? zic si eu....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Planurile mele de viitor nu mai includ Romania din aprilie 2016 :) de aceea aleg varianta asta. 

Asa ma imprumutam de 4000 euro si luam O2FL din 2011 sau ceva pe care il maritam imediat dar nu vreau sa platesc dobanzi aiurea . Plus ca pe mine o masina ma ajuta sa castig si niste bani , uneori putini alteori foarte multi :) d-aia si timpul e important . 

 

Multumesc pentru anunturi . 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!