Jump to content

Golf 6/Jetta - Motorul se opreste brusc


daniorgoveanu
 Share

Postare recomandată

F l o r i n

mai are si eroarea de sus - cu open circuit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Lamuriti-ma va rog frumos si pe mine cu privire la o problema, la Golf-ul 6 din semnatura, 2.0 TDI, motor CFFB.

De ceva timp, aleator, cand pornesc masina, moare motorul. Nu face constant acest lucru, insa am remarcat ca daca motorul e cald, sa zicem ca deja am circulat cu masina, opresc si pe urma repornesc, moare motorul. Incerc a doua oara si pleaca. Uneori imi porneste daca fac 3 incercari. Nu tot timpul, insa patesc mai des atunci cand pornesc a doua, a treia oara masina, decat dimineata, cand masina a stat toata noaptea.

Uneori chiar si dimineata porneste mai greu si pt cateva secunde imi raman aprinse in bord martorii de abs, esp. Parca ar fi slaba bateria, asa se manifesta becurile in bord si invarte mai greu.

Am schimbat releul 100, pe considerentul unor detalii citite pe niste forumuri de afara, cum ca ar influenta releul respectiv pompa de combustibil, ecu, bla bla. Nicio schimbare.

Pe tester nu am nicio eroare. Nici pe motor, nici pe imobilizator. Zero erori care sa ma ghideze spre ceva mai concret.

Pt imobilizator, am deconectat bateria, pe urma tinut cheia in contact minute bune, tot ca o informatie gasita pe net...am incercat ambele chei ale masinii, zero rezultate.

Bateria masinii este cea originala, deja are 6 ani. Masina are start-stop. 

Sa fie bateria slabita ? Sa nu mai aiba atata putere incat sa dea curent suficient la electromotor si immo la pornire ? Nu as crede, pt ca la un drum lung, alternatorul isi face treaba, deci curent baga si la pornirea urmatoare, ar trebui sa fie ok bateria, incarcata....sau mai bine zis, mai incarcata fata de o noapte in care masina sta.

Filtrele sunt schimbate, motorina mereu pun din aceea premium. 

Sa fie pompa de motorina ? Aveti idee daca pot afla ceva cu vag com-ul in legatura cu pompa ? Pot vedea ceva valori ?

Nu am idee la ce sa ma mai gandesc. Am tot parcurs informatii si pe forumuri straineze si clipuri video, in speranta ca vad un simptom asemanator si poate aflu ceva ce nu am incercat. 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
On 9/14/2015 at 9:15 AM, mihaiweb said:

Salutare,

Fara niciun simptom in prealabil, ieri dupa ce pornesc masina si apuc sa merg 10 metri in viteza 1 a murit motorul brusc in momentul in care am vrut sa schimb a 2-a. Am incercat sa pornesc, insa nu a mai vrut(invarte fara sa porneasca). Imediat am tras pe dreapta, iar cand am iesit din masina mi s-a parut ca miroase a ars ceva, insa pana sa deschid capota s-a si disipat mirosul. Nu-s 100% sigur ca era de la mine, insa coincidenta este prea mare. 

Am verificat sigurantele din habitaclu si din compartimentul motor, insa nu este nimic ars. 

Am testat pompa electrica de motorina din rezervor si se aude releul cum cupleaza si bazaitul ei.

Motorul in cauza este 1.6 TDI - CAYC

A mai patit cineva ceva asemanator?

 

Erorile de la diagnoza nu imi par a avea legatura cu opritul, in afara de cea de la start-stop.

 

Problema mea e asemănătoare. La intervale lungi, 1 2 3 luni mașina se oprește în mers, uneori la viteze mari, dar acum se oprește după cîțiva zeci de metri de cand pornesc, la schimbarea vitezelor, 1 spre 2, Partea nasoală e că nu mai pornește după, învîrte degeaba..după minute bune pornește ff greu. Nu am găsit erori care să spună care e buba. Nu știu de unde să apuc problema, exclus filtre murdare, motorină proastă..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!