Jump to content

inlocuire motor vw 1.4 16v AXP cu motor 1.4 16v BCA


hau26
 Share

Postare recomandată

Astazi mi s.a infundat epuratorul, mi.a dat tot uleiul afara si mi s.a calat motorul. Am cautat motor AXP dar nu am gasit, in schimb am gasit un BCA. Din ce am mai citit pe net si pe aici, am inteles ca s.ar cam potrivi. Nu as vrea sa dau banii degeaba si sa nu se potriveasca. As vrea sa stiu de la cineva care a facut miscarea asta daca sunt riscuri sa nu se potriveasca ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi pre rau pt ce ai patit,nu ai apucat sa-l opresti mai repede? In fine tot raul spre bine.Motoare sunt,nu te pripii.Si eu m-am gindit daca m-ar lasa apiratorul ce asi face ?Sigur as pune1,6-alt sunet,ceva caluti in plus,cam aceeasi consum.1,8-nu stiu dar parca te imbie la abuzuri.Tu stii ce doresti/poti -Bafta !  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca tot esti pus in situatia de a schimba motorul eu zic sa nu pui tot 1.4,macar 1.6 sau de ce nu 1.8t dar aici sunt m.ai multe de schimbat.Eu am trecut de la 1.6 la 1.8t si sunt foarte incantat iar in legatura cu consumul e diferenta de 1-2 litri in plus dar merita.

Daca te hotarasti sa pui 1.8t iti pot spune exact ce trebuie schimbat.Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atentie la omologare R.A.R.! Cam greu de la 1.4 la 1.8, dif de putere sa nu fie mai mare de 25%...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca se pune motor de 1.8 clar nu se duce la rar pt omologat,cer aia cat nu face masina,dar un 1.6 cred ca ar fi cel mai potrivit si nu trebuie nici alta cutie,planetare etc ca la 1.8.

Megamotoreta,diferenta de putere nu trebuie sa depaseasca 40%,asa mi sa pus de catre inginerii de la rar.

Modificat de vali15
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Gabivvx.. motorul este blocat la pornire.
Multumesc de sfaturi, dar daca voiam sa imi pun 1.6 sau 1.8 intrebam, dar ma intereseaza strict schimb pe schimb, plus ca nu ma dau banii afara din casa si nici timp nu am sa imi bat capul sa schimb cu 1.6.
N.am avut timp sa.l opresc, eram in plin trafic, iar dupa ce s.a aprins lampa la ulei ( lampa de culoare rosie) am mai mers 100m si mi s.a oprit motorul.
N.as vrea sa deviem de la subiect, ma intereseaza doar daca stie cineva concret daca se poate inlocui AXP cu BCA.
Multumesc.

Modificat de hau26
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca e offtopic insa daca ai fi optat pt un 1.6, daca ai acum cutie duw ar fi trebuit sa-ti schimbi si cutia cu un ERT. Desi asemanatoare, cu mici diferente privind rapoartele, unei cutii duw sigur ii sareau niturile de la grup cu un motor 1.6

Asa ca, mai safe e tot un 1.4 

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

+ planetarele.

Cam dubios in 100 metri sa se blocheze motorul...in mod normal mai ramane 1 litru de ulei in motor si isi mai fac ungere cat de cat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

100% merge pus, ti-am scris si mai sus, daca te-ai uita in semnatura mea ai intelege de ce sunt convins, ca am mai avut clienti care au facut modificarea fara batai de cap.daca ai gasit bca care nu bate nu mai sta pe ganduri, este generatia noua fata de axp. noua la vremea lui....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Buna.

Motorul meu AXP a murit. Intentionez sa il schimb cu un BCA deoarece nu gasesc AXP. Am intrebat la RAR ma costa vreo 2-300 ROM + mi-au spus sa ma duc la reprezentanta sa imi citeasca calculatorul de bord, cost 2-300RON iar. Intrebarea mea este urmatoarea: ce inseamna sa imi citeasca computerul de bord ? Ar trebui resoftat ? ( probabil BCA are ordinea de aprindere diferita fata de AXP)?. Daca este asa, nu se poate face cu VAG-COMul ?

 

Va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!