Jump to content

Sfat achizitie auto


DJ47AUG
 Share

Postare recomandată

Daca a fosy lovita doar usa nici vorba de dauna totala. Poate a atins un stilp de parcare cu usa spate si a reparat-o. Nu toate loviturile la masina sunt fatale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Recent m-am hotarat sa achiztionez o masina SH . La inceput am vrut sa iau ceva de 3-4k euro, dar am realizat ca daca adaug taxa ma apropii de 5k euro si am zis ca mai bine mai strang 2k euro si iau ceva euro 5 sa nu dau banii pe taxa + iau masina cu vreo 5 ani mai noua .

Ca si variante m-am gandit la VW Golf 6 1.6 TDI , Astra J 1.7 CDTI sau Skoda Octavia 1.6 TDI . M-am uitat la modelele respective, Skoda posibil sa nu gasesc cu dotari in banii mei ( 7k - 7.3k taxa achizitie fara restul taxelor ), Astra e frumos dar am citit ca, consuma ceva mai mult + asigurare, impozit mai mari + nu am fost foarte incantat de cum se sta in masina.

Golf 6 imi place mult, nu l`am condus dar in rest e frumos .

M-ar interesa daca problemele legate de EGR mai apar si la modelul 2011+ si daca se pot monta comenzi pe volan ( sau volan cu comenzi ) in cazul in care achizitionez un Golf 6 care nu are comenzi pe volan .

Ca si model de echipare as vrea Comfortline cu pachet chrome, preferabil culoarea neagra .

Vreau sa merg pe 1.6 TDI pt. ca este masina de familie, facem anual aprox 12-15k Km, acum am tot diesel, m`am invatat cu dieselul, la drumuri lungi etc, se simte diferenta fata de benzina .

Orice sfat este apreciat.

 

Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 12-15K km./an nu merita diesel. In plus, in Romania motorina e mai scumpa decat benzina, costurile cu reviziile sunt mai mari la diesel, pretul de achizitie e mai mare, samd. Diferentele luate pe cele enumerate mai sus INDIVIDUAL nu sunt mari, insa cumulat se aduna.

Daca te referi la dieseluri vs. benzinare clasice, ai dreptate. La TDI vs. TSI se mai schimba datele problemei :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diesel doar daca faci mult extern si la drum intins, altfel pt oras si pt 10-15k km/an benzina. Avantajele unei masinii pe benzina pe langa cele amintite mai sus sunt nr de km mai redusi la achizitie, posibil cu mai multe dotari, si in cazul asta eviti din start masinile de flota/firma + ca o sa-ti scada drastic zgomotul de tractoras de sub capota.

 

Daca ar fi dupa mine eu nu as schimba actuala masina (polo 1.9 sdi), daca nu as avea de mai mult spatiu sau de confort (insa aici e discutabil pt ca la 10 000km/an nu stai zilnic in masina) as pastra actuala masina, fiindca are costuri reduse fata de cele aminitite de tine.

 

Ca sa-ti dau un exemplu, iei un golf 6  1.2 tsi si incepe distractia cu distributia, incepi sa auzi zgomote si te manca sa -i faci distributia- costa ceva.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Personal cred ca va fi cam greu sa gasesti o masina buna in banii aia ; si ti-as recomanda sa nu iei motoare care au fost la inceput de fabricatie ; extrurban se simte diferenta de consum dintre diesel si benzina, iar motorina e mai scumpa cu 10 bani decat benzina..nesemnificativ..pe piata SH numai e diferenta asa mare intre diesel si benzina la pret..dar dieselul are in principiu mai multi km ; ambele ( tsi / tdi ) au volant masa dubla, turbina, egr..si multe piese care numai fac o diferenta asa mare la costurile de intretinere ; daca ai fost multumit de diesel atunci go for it !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu conteza prea mult km. parcursi pe an daca iti place diesel cumpara diesel, oricum ar fi este mult peste benzinar din toate privintele, asta cu intretinerea mai ieftina este gogorita, aici ma refer la cele eur5 TSI-uri care inghit mai multi bani decat TDI-uri, nu mai vorbim de consumul mediu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Mersi celor care raspund dar nu am de gand sa merg pe benzina orice ar fi, conduc doar diesel de vreo 10 ani, mai multe motorizari ( niciodata 1.6 TDI ce`i drept ) si am fost super multumit de diesel. AM destui prieteni care au benzina.. sunt multumiti de masini.. dar nici unul nu e multumit de consum in oras. Raman la diesel. Ma interesa daca pot schimba volanul la un Golf6, imi place enorm cum arata volanul de GTI iar ulterior as investi in el. Intrebarea ii.. daca iau un Golf 6 care by default nu are comenzi pe volan... pot pune un volan care are comenzi ? se potriveste airbag`ul vechi, capac, etc. Nu am gasit nicaieri ceva info legat de comenzi volan. ( ex volan http://www.cartype.com/pics/6149/small/vw_golf_gti_in3_09.jpg ) .

Legat de motoare la inceput de fabricatie... Golf 6 a inceput in 2009, din ce am citit dupa 10/2010 probleme cu EGR`ul au cam fost rezolvate.. de accea ziceam de un Golf 6 2011+ .

 

Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Caline, nu vreau sa pornesc un versus diesel vs. benzina si nu vorbim aici despre ce pica sau nu de pe o masina, ci despre revizii normale, facute la reprezentanta. Nu vorbesc nici din auzite, nici din statistici de pe net si nici partinitor cu benzina nu-s, fiindca inainte de asta am avut doua TDI-uri, deci am pretentia ca nu-s chiar neavenit.

O revizie de diesel e cu 10-20% mai scumpa decat una la un benzinar (filtre+ulei+manopera),

La un consum mediu de benzinar turbo de 6,5% si un diesel de 5,5%, cu diferenta de 15 bani /litru, un rezervor de 55 litri cu benzina costa 310,75 lei iar cu diesel, 319 lei. Cu benzina faci 846 km, iar cu dieselul, 1.000km. In lei/km, inseamna 37 bani/km cu benzina si 32 cu dieselul.

Daca o masina diesel e cu 500 euro mai scumpa decat acelasi model insa pe benzina, de diferenta (2.200 lei) mergi 44.000 km. gratis :) pana incepe sa renteze dieselul.

In fine... daca initiatorul topicului e setat pe diesel, succes in alegerea noii masini. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Nu are rost sa discutam benzina vs diesel :) .

Poate sa imi spuna cineva unde se afla butonul de incalzire parbriz la Golf 6 ? In pachetul de optionale se poate alege incalzire parbriz, deci banuiesc ca exista, multe anunturi mentioneaza incalzire parbriz, am cautat prin manual dar nu am gasit nicaieri un buton pt. dezaburire parbriz ( electric , gen luneta).

 

Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu exista.

Toata lumea se refera la PTC, care este incalzirea electrica auxiliara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Spyd3r nu gasesti golf6 la 5000 de euro. nici macar golf5 diesel in toate mintile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde de km. gasesti usor golf 5  la 5000 E  insa cu km reali peste 180-200.000km.  (echipare TL sau CL). Atentie la anul inmatricularii deoarece taxa la euro 4 motorina poate sa ajunga lejer la 1000 euro.  Cea mai ieftina este la euro 4 -2004- ~ 400 euro.

 

 

Daca ai pretentii de golf 6-  sa ai macar 7500E (si totusi poti sa iei golf 6 si cu 10 000-12 000E cu dotari garla si km putin peste 100 000).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ zenith, nici nu am sperat vreodata sa gasesc :)  Sper sa gasesc undeva la 7 - 7.3k euro dupa cum am spus mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cumpara la pretul real al lor nu te bucura la chilipiruri pe care ulterior sa il tii in service si sa necesite 2000e.

Plus ca e bine sa ai o marja fiind totusi masina sh pt o revizie completa, schimbat ce o mai fi nevoie.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cea mai buna masina este cea care iti aduce cele mai multe bucurii si care iti da un sentiment de satisfactie personal. Intr-adevar se pot face tot felul de comparatii: benzina/motorina, 1.6/1.9, Opel/Skoda etc etc. In achizitia masinii este important ce-ti doresti tu, bugetul alocat, posibilitatea intretinerii masinii post achizitie, vechimea ei.

 

Daca cineva are dubii la achizitionarea unei masini, cel mai simplu este ca inainte de cumparare sa se adreseze unui service autorizat care are mecanici foarte bine pregatiti. Iti convine cumperi, nu-ti convine il pui pe proprietar sa plateasca constatarea. Nu accepta sa mearga la service? Atunci ii spui politicos: ,,Va multumesc, la revedere''.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie nu mi se pare normal ca proprietarul(vanzatorul) sa plateasca constatarea in nici un caz. Eu ca vanzator nu oblig pe nimeni sa-mi cumpere masina, declar starea ei reala, iar daca cumparatorul doreste o verificare, o face pe banii lui.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Personal nu voi cumpara nicio masina in urmatoarele conditii:

 

- proprietarul nu accepta service autorizat

- fisa de constatare a masinii prezinta probleme tehnice ce pot ridica costurile prevazute de mine

- vanzatorul a ascuns cu buna stiinta defectele autoturismului pe care-l vinde

 

Daca in urma inspectiei tehnice, starea masinii este conforma celor declarate de vanzator, atunci cumparatorul va achita el constatarea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se presupune cand ajungi la inspectia mecanica ca deja ai habar de aceasta masina. Mai ales dupa un test drive in care se pot observa motorul, cutia de viteze, suspensia, greieri ori alte zgomote anormale. Ca asa cumparatorul la inspectia se poate lega de mai stiu eu ce prostie irevelenta ca sa negocieze la pret si daca refuzi te trezesti ca mai ai de plata si constatarea.

 

Arata buna credinta si cu adevarat interes pentru cumpararea masinii daca tu platesti. Din primul contact cu vanzatorul iti dai seama daca e samsar sau nu, daca are toate actele in regula. Nu-mi place jegmanirea oamenilor cinstiti care vor sa vanda o masina si asa la pret dictat de samsari de tot felul de cumparatori care se tiganesc la orice. 

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 

nici vorba de asa ceva.

in primul rand eu vand o masina, nu vand mobila din casa sau nevasta (nici la aia nu stii toate :))) ). asa ca pot exista situatii in care nici eu ca vanzator sa nu stiu ca un amortizor este pe duca, ca o bieleta e pe duca ., ca are un mic joc la caseta de directie si asa mai departe.

poate si eu la randul meu am cumparat masina acum 2 ani de la altul. si poate ala a revopsit-o sau a avut nu stiu ce element de caroserie inlocuit.

 

sau poate lu dorel de unde ma duci tu i se pare ca sta cam prost bara si crede ca a fost lovita. mie mi se pare ca sta ok si e un luft normal dupa o anumita vechime. sau poate tu esti inteles cu aia de la servis sa imi gasesti 100 de probleme mai reale sau mai inchipuite ca sa scoti un pret mai mic. sau ma duci intentionat la un service si masina iese cu probleme ca sa castige servisul ala suma X, tu de fapt nici nu vrei sa cumperi masina (vi se pare asa un scenariu sf?)

 

ca vanzator si ti se cere testare, banii de testare inainte. ca dupa aia risti sa plece cumparatorul si ramai cu masina blocata in servis. plus ca nu stii peste ce cumparator nebun dai care cauta un golf4 impecabil la 2000euro si atunci cand la service sunt descoperite defecte mai mici sau mai mari zice ca masina nu e ok, pleaca si tu ramai cu masina acolo.

Modificat de bossake
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Guys, subiectul asta a mai fost dezbatut..chiar de mine..si parerile mereu vor fi impartite ; eu la randul meu i-am refuzat politicos pe cei care m-au invitat sa platesc eu constatarea in reprezentanta si nepoliticos pe cei care au insistat sa imi impuna acest lucru ; masinile oricum isi vor gasi cumparator ; piata auto si mentalitatea din Romania nu permite vanzarea unui autovechiul in stare perfecta, cu proprietar direct si revizii facute la timp la un pret corect ; din diverse motive....asa ca lasatii in pace pe cei ce cauta masini impecabile si fara nicio problema, invatati sa se plimbe din poarta in poarta si sa toace banii si timpul vanzatorilor in timp ce ei sunt niste nehotarati...nu va lasati prostiti de problema cu platitul in servis de catre voi ( vanzatori ), si nici de credibilitatea potentialului cumparator care se bate cu pumnul in piept ca va cumpara acea masina...nu aveti nicio garantie ca dupa ce a-ti platit constatarea el se va intoarce inapoi...credeti-ma..iar cei care sustin lucrul asta pana la prostie, lasatii sa isi piarda timpul si zilele cautand masina SH perfecta ! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a mai discutat si se va mai discuta pentru ca vanzatorii au impresia ca cei care cumpara sunt neseriosi si invers. Exista o neincredere reciproca dar totusi hai sa mai invatam putin sa scriem in limba romana si dupa sa emitem pareri asupra cum trebuie sa ne vindem masinile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ bZ1 - cred ca suntem aici pt. a discuta despre masini nu pt. a face gramatica limbii romane. Nici unul nu cred ca sta sa scrie la perfectie si sa formuleze perfect. Daca ai ceva de adaugat la topic, adauga, fazele astea cu limba romana deja o iau pe ulei rau de tot .

Legat de verificatul masinilor in service... mi se pare normal sa verific o masina care costa 7k euro in service, nu sunt bani care ii strangi de la o luna la alta. Cine duce o masina la verificat o duce ca sa o cumpere, daca gasesti la ea probleme mari.. e logic sa nu o mai cumperi. Cine achita testul cred ca se poate discuta inainte de a merge in service.

Modificat de Spyd3r
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Draga domnule Spyd3r, tin sa iti mentionez ca membrii acestui forum chiar discuta greselile gramaticale facute de unii colegi, pe un thread dedicat, chiar daca e in aria off topic: http://vwforum.ro/index.php?/topic/4721-Sa-scriem-corect-in-limba-romana

Sunt chiar moderatori care editeaza posturile care contin astfel de greseli.

Greselile din cauza vitezei sunt de inteles pentru ca multi scriu de pe telefon, tableta etc. dar acele greseli cauzate de viteza sunt cele de genul 'maaina' in loc de 'masina' sau 'tsbleta' in loc de 'tableta'. Cand, in schimb, scrii 'a-ti' in loc de 'ati' sau 's-au' in loc de 'sau' nu prea mai e din viteza din moment ce ai pierdut timpul sa pui cratima unde nu trebuie.

On topic: fara sa jignesc pe nimeni, eu as fi de acord cu ce a scris domnul Adrian Florea mai sus, dar cum am mai avut astfel de pareri, care au degenerat in flame-uri inutile, prefer sa nu mai insist pentru ca parerile sunt impartite si nimeni nu o sa convinga pe ceilalti sa-si schimbe logica :)

Modificat de bZ1
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

oricum discutia difera enorm si intre ce masina cumperi sau vinzi.

una este sa cumperi cu 15.000 euro un passat de 2 ani vechime si alta este sa cumperi cu 2000euro un golf4 de acum o gramada de ani.

 

in general si clasa de oameni cu care ai de aface este alta la o masina de 10.000 fata de o masina de 2-3-4.000. cand vine unul sa iti ia o masina de 10-15.000 rar de tot se pune problema sa isi faca griji pentru 200 lei, domne platesti tu testarea, domne platesc eu.

 

dar in general cand vinzi o masina ieftina iti vin oameni... ieftini in care nu prea iti vine sa ai incredere pentru ca daca dai de 3 din astia iti fac o paguba de nu iti vine sa mai vinzi masina (apropo, o gramada de oameni prefera sa vanda masinile la samsari pe pret de nimic sau la auto rulate doar ca sa scape de chinul de a se vedea cu toti cumparatorii mai seriosi sau mai putin seriosi).

am o cunostinta din bucuresti care isi cauta masina din vara trecuta. vara 2013. de fapt nici nu stiu daca chiar vrea sa isi ia masina, dar in intervalul asta a vazut vreo 7-8 masini. nu le-a dus la testare dar a pierdut timpul oamenilor punandu-i sa vina in diverse locatii din bucuresti pt vizionare.

 

iar discutia nu trebuie redusa la cumparatori vs vanzatori. indiferent ce ar fi, lumea in Romania este de o moralitate indoielnica asa ca mai rar merge treaba ca trebuie sa avem incredere si nu stiu ce.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai avem sa venim noi ca vanzator cu masina la cumparator pentru test drive :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Vizitator a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!