Jump to content

Zgomote si probleme tren rulare Octavia 3


Aditu
 Share

Postare recomandată

On 22.12.2021 at 14:38, adrian_l86 a scris:

De ceva timp am un zgomot pe fata, un scartait foarte enervant. Buba sunt bucsele de bara stabilizatoare. Cum la modelul (OCTAVIA MK3 2015) asta vine bara cu bucse, ma gandeam sa incerc asa ceva:

Powerflex Bucșă bară antiruliu 23.2mm

A facut cineva acest lucru?

Sau sa schimb direct bara cu totul si sa nu ma complic.

A pus cineva bucsele astea? Pana la urma scartaitul vietii vine de la bucsele bara antiruliu sau de la bascule? Trebuie doar sa le gresez si asta e tot? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Aditu

    7

  • maceta

    4

  • Alunakis

    3

  • Kantzer

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare. Am si eu cateva particularitati sonore, ca sa le spun asa, care e posibil sa aiba aceeasi sursa. Nu sunt f deranjante, dar am auzul bun si pe mine ma deranjeaza uneori, in special cu muzica oprita.

 

- la viraj stanga, viteza mica, mare, se aude un "mrrr"; la fel se aude si in treapta 1/2 pe decelerare, mers in linie dreapta, in frana de motor, la turatii sub 1500RPM pana spre relanti - am inteles ca ar fi tamponul de la cutie, corect?

- la viteze mari, peste 120-130km/h, se aude un fel de huruit general, un zgomot de fond, care creste odata cu viteza; este prezent si pe anvelopele de iarna (noi Michelin + jante noi) si pe cele de vara si se aude exact la fel; unghiurile au fost verificate si sunt ok; ciudat este ca zgomotul se aude si cand scot cutia pe liber - pot fi rulmentii? au fost verificati la revizie si nu suna ciudat niciunul;

 

Pe langa aceste chestiuni, ar mai fi o chestie care mi s-a parut evidenta din primii metri de condus cu masina asta. Cutia de viteze manuala este zgomotoasa in treapta 1? Adica se aude un marait/huruit.

Si iti da senzatia ca nu e foarte bine inchegata, ca si cum angrenajele din ea au un joc. La fosta masina, o Bora din 2001, cutia se simtea ca si cum ar fi dintr-o "bucata", si chiar si treapta intai se simtea ca merge fin. Nu stiu cum sa explic altfel. Asa este si la voi?

Modificat de yeeeeman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tamponul mai mult ca sigur. Am avut si eu acelasi zgomot si l-am schimbat pe banii mei si am scapat de zgomot (eram in garantie dar ... ).

Nu e huruit ci e zgomotul facut de curentii de aer, pe sub masina.

Cutia e zgomotoasa, angrenajele externe ale cutiei sunt din plastic in marea majoritate. In prima treapta face mai mult zgomot decat alte modele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut, am un sunet pe care nu reusesc sa il depistez de unde vine. Se aude  cand schimb vitezele si scade turatia, in treptele 1-2,2-3 si 3-4. Se aude un  ca si cum un plastic/tabla vibreaza.

A mai intalnit cineva asa ceva? Ma dispera ca nu reusesc sa depistez de unde este. Ma gandesc ca poate sa fie si de la volant sau cutie de viteze.

De asemenea am reusit sa il reproduc si pe liber, turat motorul pe la 2000-2300 rpm si tinut ambreiajul apasat. Zgomotul apare cand masina a stat in soare sau este frt cald afara. Dimineata cand plec cu ea si este racoare, nu face...

Am atasat link cu o inregistrare. La secundele 4, 8 si 21 se aude cel mai bine.

https://uploadnow.io/f/fMzYgJb

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!