Jump to content

Probleme cu ștergătoarele


Alex_Bancos
 Share

Postare recomandată

Am desfacut plasticele....vad releele in spatele sigurantelor, se vede un 410 pe un releu si un 53 pe altul..alb..dar nu stiu sa ajung la ele...

Am curatat mufa de pe volan (mufa neagra mare de pe dreapta, si mai sunt doua mufe mai mici rosii...nu stiu de unde sunt)...am pus sigurantele si tot la fel face...acum incerc cu incapatinare sa ajung la relee...dar nu stiu cum...se vede pe la pedalier ca un bloc alb dar este cu mufe..si are un sistem de glisare, se vede ca o sina pe ambele parti.....dar nu stiu sa il  actionez...

..am facut si ceva poze ..dar nu stiu sa le atasez ..!! :dry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apesi pe More Reply Options şi apar opţiunile de ataşare.

Vezi în pdf procedura de scoatere a blocului de relee.

La manetă practic nu cu mufa ai treabă ci cu contactele din interiorul manetei.

Uite că aveam prin casă maneta de semnalizare pe care am schimbat-o şi am desfăcut-o ca să vezi pe unde vin contactele, unde am indicat cu săgeţile roşii, prin zona aia trebuie să ajungă spray-ul de contacte (la maneta de ştergătoare cred că pe partea opusă)

post-40889-0-97223000-1422113781_thumb.j

Aici am asamblat parţial maneta ca să vezi unde vin cele 2 mufe de la semnalizare.

post-40889-0-65884500-1422113789_thumb.j

Practic la ştergătoare contactele vin în zona unde vin celelalte mufe (după schemă mai sunt 2 sau 3 mufe)

 

relee.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru scheme si indicatii. Acum ploua afara, dar maine incerc sa continuii...Am inteles cum este pe la maneta prin interior...ma duc sa fac o poza pe acolo si revin..

Am atasat doua poze cu ce se vede pe acolo..

post-123587-0-61973300-1422115448_thumb.

post-123587-0-61226500-1422115457_thumb.

Modificat de ph.mona
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai ca am reusit. Noroc cu schema de relee de la dl. @lupo_bv,  unde "m-am prins" cum se deblocheaza sania  si am lasat sigurantele in jos.

In poza ultima, releul 99 este cel cautat....Acum maine ridic sigurantele ..si fac o proba...si revin.

Multumesc mult inca o data de ajutor.


Comparind pozele de la  @lupo_bv si cu prima poza de la mine, constat ca mufa neagra care am desfacut-o, este de fapt de la semnalizatoare, ..deci rezulta ca mufele rosii sunt de la stergatoare..!!

post-123587-0-96026600-1422117329_thumb.

post-123587-0-30902000-1422117337_thumb.

post-123587-0-68710500-1422117350_thumb.

Modificat de ph.mona
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...am continuat. Am scos releul (99. din poza), am scos toate mufele din contctul de la maneta, (inclusiv cele de la semnalizare), am pus contactul la cheie, ...si ..surpriza...stergatorul din fata nu mai functioneaza...evident, dar cel de pe spate a luat-o razna...functiona incontinuu, cu toate ca aveam releul scos cat si mufele de la maneta . Ma gandesc ca exista acolo, sau mai bine zis ca nu exista un contact de masa bine facut, sau vre-un scurt intre fire pe la trecerea spre capacul portbagajului...Cam unde este legatura de masa ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil că problema este la trecerea de la haion, dar înainte să umbli acolo, scoate siguranţa 6 pentru că ea dă +12V care merge direct la motoraş pe firul galben/negru şi presupun că la trecerea de la haion face scurt cu unul din celelalte fire. Celelate fire merg direct la mufă şi dacă ai scos mufa nu mai are de unde să vină alimentare la motoraş decît pe la firul galben/negru care are plus permanent după ce pui contactul. Ţi-am completat cu roşu schema de la motoraşul spate ca să vezi cum vine.

post-40889-0-03861200-1422177535_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

..asa este. Am scos mufa de la motoras, si am pus contactul. Am tensiune decit pe galben/negru, fata de firul maro. Acum si eu am banuit ca face scurt cu celelalte, dar am masurat si fata de celelalte fire (cu mufa scoasa de la motoras) si nu am tensiune, si am masurat si firul maro (masa) fata de celelalte 2 fire si nu am scurt. Eu banuiesc acum ca este motorasul bulit prin interior. Am masurat continuitatea pe pinul (corespunzator firului maro) fata de carcasa motorasului si nu am continuitate. Banuiesc ca ar trebuii sa fie masa pe carcasa motorasului.

Acum incerc sa vad daca functioneaza stergatoarele din fata, cu motorasul din spate deconectat...si revin..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnule @lupo_bv vreau sa va multumesc mult de tot pentru scheme si indicatiile date.

Am montat tot, adica mufe maneta, releul 99., si siguranta 50, mai putin siguranta 6 si mufa de la motoras spate(din usa portbagajului), si acum stergatorul pe fata functioneaza normal, la actionarea manetei, cu cele 2 viteze, cat si intermitent, inclusiv pompa de spalator. Cred ca am gasit vinovatu, care este motorul de stergator de la portbagaj.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dacă este din motoraş ar trebui să meargă şi cu siguranţa 6 băgată la locul ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai functioneaza...am pus si siguranta 6 , si fata funtioneaza OK doar pe fata.

Modificat de ph.mona
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atunci este clară treaba.  Proababil că scurtul din el perturbă funcţionarea releului.

Înainte de a cumpăra altul vezi dacă nu cumva se poate demonta şi repara.

 

LE

 Se poate demonta, că doar eu am demontat unul, vezi că astea de la vw au o boală: intră lichid de parbriz pe acolo şi se corodează. posibil că s-a întâmplat ceva acolo

Uite aici un tutorial de la Passat, la lupo este la fel

http://vwforum.ro/topic/57073-diy-reparatie-stropitor-luneta-spate-la-passat-variant/?fromsearch=1

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da. Multumesc. Demontez sa vad ce recuperez din el, dar cred ca pe la mine a intrat lichid in partea electronica (daca are !), sau probabil pe la bobinele motorului, de imi face niste scurturi "minunate " pe acolo..!!! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea din tutorialul de la Passat este excelenta. De fapt acelasi defect il am si eu, si voi repara cu aceeasi metoda. Acum sper sa mai fie buna partea electronica...ca se cunoaste ca a intrat ceva lichid in zona contacte, pe placa electronica...spre partea cu mufa ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Să ai un spray de contacte și dacă tot ai umblat pe acolo inspectează switch-ul de la haion. Vezi ca este tutorial despre el

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare! Reinvii acest topic vechi din necesitate. Din cauza unei probleme cu CV, am tinut masina pe dreapta vreo 2 luni. Am reparat-o si maneta de la stergatoare e blocata, nu o pot actiona sus jos deloc, doar fata spate pentru a spala parbrizul/luneta. Intrebarile mele: se poate repara sau trebuie inlocuita? Daca trebuie inlocuita, se potrivesc doar de pe Lupo sau se poate pune si de pe alta masina, polo spre exemplu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic să o înlocuieşti pt că nu este scumpă pe aftermarket: Febi, Magneti Marelli, topran. Se potriveşte de pe Polo 6N1 şi 6N2 şi bineînţeles surioara Arosa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bineînțeles că se găsesc noi, mergi la un magazin de piese auto cu talonul mașinii și cere o manetă pe unul din producătorii indicați mai sus.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!