Jump to content
Clau_TDI

Heater element Z35

58 postări în acest subiect de discuţie

ro0ter   
ro0ter

Salut domnilor,

 

M-a mancat si pe mine in coarne sa-mi pun PTC (varianta cu creer, E la sfarsit) si se pare ca nu functioneaza bine... Am o Skoda Octavia 2, 2007, 2.0 TDI PD, BKD, Elegance. Are detoate (e mai desteapta ca mine), mia putin incalziri de scaune si auxiliare. Si acum chiar ar trebui, vine bebe si se incalzeste foarte greu balena...

 

Deci am cumparat PTC-ul de la Materom (nu vreau sa fac reclama, ca nu le-o zic de bine de data asta) si cand l-am ridicat mi-au zis ca am 15 zile ca sa-l testez si sa le zic daca merge sau nu (sunt totusi constienti ca nu se poate testa asa cu 2 fire de la baterie). Ei, problema e ca factura era facuta cu vreo saptamana jumate inainte sa-l iau.... Mari magari.... Deci mi-au cam trecut cele 15 zile, ca l-am instalat abia dupa o saptamana si ceva.

 

Totusi, o sa incerc sa-l dau inapoi, dar daca nu reusesc - ma confrunt cu urmatoarele eroori:

00361 - Heater Element for Auxiliary Heater (Z35)
       014 - Defective
01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533)
       005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation

 

Inteleg ca prima s-ar putea repara cu lipirea, nu-i problema, ma pricep maxim (zici ca m-am nascut cu pistolu` de lipit in mana deci daca aveti vreunul din Cluj nevoie de ajutor cu orice lipituri/remedieri/reparatii - va ajut cu drag in limita timpului meu disponibil - veniti decisi cu ce si cum trebuie facut).

 

Problema mi-e a doua eroare... Ce cucu` sa fie? Cu ce se unge pe paine? Nu e compatibil modulul cu masina mea? :((( Nu pot accesa coding sau adaptation (butoane disabled, vcds 12.12.3). Am legat PTC-ul la portocaliu-verde si portocaliu-maro (exact cum apare pe alte forume). Nu cred sa fie ceva problema de comunicare, altfel ar fi total intuneric cand m-as uita la 7D si mi-ar mai da si CAN GW-ul eroori de codare... Cine cu cine sa nu stie povesti?

 

Evident ca nu porneste deloc rezistenta, nici dupa ce am codat-o intr-un loc in centrala electrica (desi parca ... am AUX Heater in doua locuri in centrala electrica?!?.... se paote??... parca tin ceva minte de cand s-a bagat boul cu asigurare la kapratika de mi-am activat functii de back-up la diverse becuri; si inca o informatie potential importanta: am centrala electrica ce nu suporta activarea corneringului) si in can gateway. Apa e la 30 grade, afara -3 (da, greu cu lucratul.. fara garaj, fara lumina, jumate din timp lucra la lanterna, in spatele blocului.... si mi-am mai dat jos si aproape tot bordul ca nu am stiut cum se scoate panoul ala al consolei centrale din dreapta soferului... bata-l scrumiera de surub... iarna nu-i ca vara si nici skoada ca golfu`, monser), generator load 30%, temperatura setata pe 29*C..

 

Numai prin output test am reusit sa simt ceva caldurica ABIA-ABIA... si imi arata ca papa undeva la 50a / 681w.

 

Evident ca nu vor sa se lase curatate, eroorile sunt persistente. Am legat PTC-ul la portocaliu-verde si portocaliu-maro.

 

Orice ajutor, oricat de mic, e bine primit. Multumesc!

 

An nou fericit!

 

Update2 (update1 a fost adaugarea de detalii):

 - am discutat telefonic cu cei de la firma respectiva si o sa mi-l inlocuiasca saptamana viitoare (mai au unul pe stoc, sper ca nu tot stricat)

 - intrebarea care tot ma nelinisteste: cea de-a doua eroare reprezinta ceva incompatibilitate intre masina mea (bus/gw can) si ptc ori e eroare exclusiv din vina ptc-ului?

 + am mai adaugat niste detalii mai sus.

Modificat de ro0ter

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

ro0ter   
ro0ter

Rezolvat, se pare ca la mine codarea CAN GW-ului se face prin "Installed Modules" iar nu prin "Coding"... Pur si simplu nu salva nimic din bitii setati in coding. Am reusit sa o marchez instalata, mi-au disparut jumate din eroori, am dat clear la restul (a disparut si cea de rezistenta arsa... lol), iar acum imi baga 967W. E comutata automat si cand setez climatronicul pe 23*C (afara fiind -9*C). Cand pun pe Econ, curentul ii scade progresiv dupa care se opreste.

 

Toate bune si frumoase, sa aveti un an fericit si plin de impliniri!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Edu   
Edu

Salut, 

Imi poti spune si mie mai detaliat cum ai scapat de cele 2 probleme, adica

00361 - Heater Element for Auxiliary Heater (Z35)

         014 - Defective

01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533)

         005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation

Merci,

 

Modificat de Edu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

trebuie reparat Z35-ul - rezistenta auxiliara

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adriannnnn   
Adriannnnn

Se poate circula cu masina cu z35 demontat ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

sigur - doar sa izolezi bine papucul de plus

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adriannnnn   
Adriannnnn

Intrebare, dupa ce repar rezistentele trebuie sa-l activez din centrala electrica ca sa functioneze ?

Am vazut ca este debifat la mine, nu stiu de ce. L-am bifat de curiozitate, eroare cu defective ramane. L-am lasat debifat pana il repar.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

repara-l si bifeaza la loc 7D

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×