Jump to content
Clau_TDI

Heater element Z35

58 postări în acest subiect de discuţie

Alin90   
Alin90

Salutare. Vreau sa dau jos PTC-ul dar m-am lovit de plasticul din poza de mai jos. Am desfacut surubul dar ceva il tine (cleme sigur) si as vrea sa stiu de unde sa trag de el. Multumesc

post-83180-0-17032600-1420648463_thumb.j

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Trage de el in jos cu incredere.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
georgeMKO   
georgeMKO

Trebuie dat jos cel de sus inainte? Eu am incercat sa il scot pe cel de sus (cu albastru in poza) tragand spre exterior din partea de jos dar este o clema in zona incercuita cu galben si pare ca se albeste plasticu daca trag tare. Exista alta metoda pentru scoaterea lui fara a-l strica/rupe?

post-96914-14206568025516_thumb.png

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
WooZie   
WooZie

scoate capacul ala in forma de triunghi, il declipsezi cu surubelnita usor sa nu lasi urme

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

doar plasticul incercuit cu rosu, de tine.

 

ai scos surubul torx, care vine in dreptul pedalei de acceleratie, dupa care tragi de partea plasticului rosu, in jos - il apuci de capatul care vine spre scaun... si il tragi spre tine sa il scoti, dupa declipsare

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin90   
Alin90

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Inainte de toate am deconectat bateria pentru a evita alte neplaceri. Am desfacut plasticul respectiv, am dat jos capacul de pe PTC prins in 3 suruburi dupa care am demontat bornele + si - de pe el si surubul de sus. L-am scos afara si am cositorit cele 5 rezistente. Acuma functioneaza, conform meniului secret al climatronicului. Am pus si Vag-com pe masina si am sters eroarea iar la 59 grade temperatura apei, acesta avea 600w. Este ok, nu?

Modificat de Alin90

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

DA, este OK.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lvi935   
lvi935

Alin90, ce eroare aveai?

La mine eroarea este 014 - Defective, oare se poate rezolva cu refacerea lipiturilor?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
BazavanFlo   
BazavanFlo

da

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin90   
Alin90
Eroare a fost asta: 00361 - Heater Element for Auxiliary Heater (Z35) 

            014 - Defective

Acum este ok dupa refacerea lipiturilor.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
BazavanFlo   
BazavanFlo

E plin forumul de aceleasi intrebari si mult spam... Kata orice om care se pricepe sa foloseasca pistolul de lipit poate  sa te ajute.Uite niste idei:

 

1.Scoti tu piesa respectiva (sunt tutoriale pe forum cum sa dai plasticele jos si etc),dupa cauti orice fel de electrician care se presupune ca ar trebui sa stie sa foloseasca un pistol de lipit si te duci cu piesa la domnu respectiv si-i arati,intariti-mi sau refaceti-mi lipiturile la aceste "butoiase",gasesti poza cu cele 5 rezistente tot pe forum.

 

2.Te duci la un service-mecanic sa-ti scoata piesa respectiva,i dai si tu 10-20 lei doar ca ti-a dato jos si te duci la un electrician cum ti-am zis mai sus sa refaca lipiturile.

 

3.Iti intrebi neamul,prieteni,colegi orice daca au un pistol de lipit si stiu sa-l foloseasca sau l-au mai folosit si il iei pe respectivul si intro ora sigur reusiti sa dati piesa jos de pe masina ,el o lipeste si aia este.

 

Refacere lipituri=doar se mai pune putin aluminiu topit in marginile rezistentelor,doar sa se puna acolo ,ca intro parte scapa mai mult sau mai putin nu-i nimic.Si gata aia e.Cand am vazut ce usor e ,daca mi-ar spune cineva ca are problema asta,chiar eu i-as reface lipiturile care nu am lipit nimic in viata mea,l-am tinut in mana stiu cum arata,stiu cum functioneaza treaba cu pistolul,dar nu am lipit,dar este foarte usor cand ai atatea poze si tutoriale pe forum.

 

Sper ca te-am ajutat!Bafta!

 

50 Lei maxim ar trebui sa coste reparatia cu tot cu demontat-lipit-montat.E o treaba de 30-60 minute in care 85% dureaza demontat-montat.

Modificat de BazavanFlo

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Se foloseste fludor nu aluminiu.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

 

 

asta,chiar eu i-as reface lipiturile care nu am lipit nimic in viata mea,l-am tinut in mana stiu cum arata,stiu cum functioneaza treaba cu pistolul,dar nu am lipit,dar este foarte usor cand ai atatea poze si tutoriale pe forum.

 

 

 

Flo... nu e de 30 de minute, chiar daca ai facut-o de multe ori.... o ora, da... daca totul merge ca uns.

 

atentie mare la refacerea lipiturilor, sa nu incalziti prea tare, ca va pot pleca piesele de pe placa de baza.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ambrus Zsolt   
Ambrus Zsolt

Buna ziua,

 

sunt din Targu Mures si deja umblu de 2 saptamani la electricieni auto pentru a repara radiatorul electric. Cu VCDS daca il testez apare:

 

Address 7D: Aux. Heat        Labels: 1K0-963-235.lbl
   Part No SW: 1K0 963 235 E    HW: 1K0 963 235 E
   Component: PTC-Element         0404  
   Revision: 00800000    Serial number:               
   Shop #: WSC 00000 000 00000
   VCID: 2D5B176DB40A1F1

1 Fault Found:
00361 - Heater Element for Auxiliary Heater (Z35)
            014 - Defective

End   ---------------------------------------------------------------------
 

La output test porneste si se si simte. Insa daca dau iesire din output test, deja nu mai porneste cand ar trebui sa porneasca. Am intrat in advanced measuring si se vede ca este OFF. Desi sistemul ar cere sa fie pornit, motorul merge, temperatura lichidului de racire este sub 75 grade si apare si la acesti parametrii valoarea 0.  Am citit aici pe forum ca trebuie refacute lipiturile la rezistente, am spus la mai multi electricieni dar nimeni nu se baga. Am zis ca cumpat unul din dezmembrari si am rezolvat. Am si gasit la 100 lei, am cumparat, mi-au schimbat la 120 lei manopera si tot aceeasi eroare.....

M-am mai dus inapoi, au demontat, am dus radiatorul la dezmembrari, au schimbat cu altul, au montat la loc, tot aceeasi poveste si cu asta. Electricianul spune ca e imposibil ca 2 radiatoare si al meu al treilea si toate sa fie stricate, problema vine de la CAN si ar trebui reprogramat clima. Nu stiu ce sa mai fac.

Cunoateti pe cineva din Targu Mures cine se pricepe la asa ceva? Am deja 2, unul al meu care e defect si unul ce am cumparat bagat in masina.

 

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

 

Cu stima,

  Zsolt

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Laurentiu Utiu   
Laurentiu Utiu

Incearca cu o alta unitate de clima. Cere una de proba de la cineva.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ambrus Zsolt   
Ambrus Zsolt

Am pus pe tester si deja apar si alte probleme de cand am bagat al treilea radiator si anume:

 

Address 09: Cent. Elect.        Labels: 3C0-937-049-23-H.lbl
   Part No SW: 3C0 937 049 J    HW: 3C0 937 049 J
   Component: Bordnetz-SG     H37 1301  
   Revision: 00H37000    Serial number: 00000006122115
   Coding: E1888F0700041A00000A00000F00000000095D435C0000
   Shop #: WSC 05311 000 00000
   VCID: 30650E19A338729

   Subsystem 1 - Part No: 3C1 955 119 A  Labels: 1KX-955-119.CLB
   Component: Wischer VW461   012 0503  
   Coding: 00063445
   Shop #: WSC 05311  

   Subsystem 2 - Part No: 1K0 955 559 AE  Labels: 1K0-955-559-AF.CLB
   Component: RLS     050906 014  1201  
   Coding: 00208933
   Shop #: WSC 05311  

1 Fault Found:
01207 - Control Module for Auxiliary Heater (J364)
            004 - No Signal/Communication
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100100
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 18
                    Mileage: 141080 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2015.03.10
                    Time: 17:16:00

             Freeze Frame:
                        ON
                    Voltage: 14.20 V
                        ON
                        ON
                        OFF
                        OFF
                        OFF


-------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------
Address 18: Aux. Heat
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------

Address 19: CAN Gateway        Labels: 3C0-907-530.lbl
   Part No SW: 3C0 907 530 C    HW: 3C0 907 951 A
   Component: Gateway         007 0040  
   Revision: 00007000    Serial number: 0700C069021188
   Coding: 3D3DAC04CE2002
   Shop #: WSC 10175 599 999999
   VCID: 2143FB5DF8D2CB1

1 Fault Found:
01207 - Control Module for Auxiliary Heater (J364)
            004 - No Signal/Communication
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100100
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 18
                    Mileage: 141080 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2015.03.10
                    Time: 17:19:31

-----------------------------------

Address 7D: Aux. Heat        Labels: 1K0-963-235.lbl
   Part No SW: 1K0 963 235 E    HW: 1K0 963 235 E
   Component: PTC-Element         0404  
   Revision: 00800000    Serial number:               
   Shop #: WSC 00000 000 00000
   VCID: 2D5B176DB40A1F1

1 Fault Found:
00361 - Heater Element for Auxiliary Heater (Z35)
            014 - Defective

 

Oare de ce?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
BazavanFlo   
BazavanFlo

Problema  cu 014-Defective chiar exista si trebuie refacute lipiturile si la restul pur si simplu nu ai semnal.La can gateway sa instalat modulul acela,dar can-ul nu il vede,nu face contact/curent.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ambrus Zsolt   
Ambrus Zsolt

Multumesc lui Al Bundy pentru ajutor. A refacut lipiturile si functioneaza perfect!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
georgeMKO   
georgeMKO

M-am convins ca am heater dupa ce am desfacut. Am varianta cu F in coada fara CAN. Acesta are 3 fire de comanda si un minus, iar comanda se face prin 2 relee (informatia am aflat-o uletrior dupa ce am cautat mai bine pe forum :D)

Si pozele: 

post-96914-0-17523200-1427543128_thumb.jpost-96914-0-64185800-1427543130_thumb.j
 
Totusi al meu nu se incalzeste ca cel cu CAN, probabil comanda se face diferit pe rezistentele heaterului.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
stancuadrian   
stancuadrian

Salutare, am desfacut si eu asta seara plasticele ca sa ajung la PTC si surpriza... nu cred ca am.... vorbesc la un golf 5 cu webasto, poate din cauza asta sa nu aiba PTC?


dar eroarea este : 00402 - Auxiliary Air heater element z35 , 004 - No signal/comunication ..


cred ca lipseste PTC-ul dar nu se vad nici firele daca ar fi fost desfacut.... unde ar putea fi altundeva acest PTC? ar mai aparea ca eroare daca nu ar avea masina PTC?DC1ylB.jpggVYEJa.jpg


Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
adyp2003   
adyp2003

Pai nu prea se vad firele de alimentare PTC, deci poate ca nu ai (avut)? Trebuia sa vezi doua fire groase aproape cat degetul mic. Apoi poti verifica in compartimentul de sigurante de la motor daca ai pe front panel siguranta pentru PTC (nu mai stiu care e pozitia ei, vezi daca scrie prin paginile anterioare).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
stancuadrian   
stancuadrian

Iata si firele de langa baterie, primul fir gros din dreapta cu siguranta de 80 ar trebui sa fie de la PTC nu?ymHoXE.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Avand webasto, nu mai ai PTC.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
stancuadrian   
stancuadrian

hmmm..... pacat , era bun si PTC-ul, multumesc frumos!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

iti este suficient webasto, daca lucreaza.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×