Jump to content

Becuri si Lumini Octavia 3 - faruri, stopuri, semnalizari si interioare


Aditu
 Share

Postare recomandată

@zidannede curiozitate, ce iti place la xenon fata de led? Si eu am O3FL cu LED si nu m-as mai intoarce la Xenon. A fost vremeq lor candva dar gata, a apus....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@BeciAcustic vorbesc de LED simplu nu AFL (Matrix) ca inca n-am schimbat parbrizul ( @sabinx ma asteapta). Ce-mi lipeste la LEDul simplu e zona de penumbra pe care o ai la xenon... Cand mergi 90% din timp pe DJ si DC si ai cam 2 carute la 10 km aia 10-15m de penumbra inseamna diferenta intre poc si aproape poc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@zidanne multumesc de info, o sa urmaresc testele lui :).

 

în urmă cu 15 ore, zidanne a scris:

Deci daca xenoanele tale sunt EOL

                      Aici m-ai pierdut. Ce e EOL ?

 

                      Cum am zis si mai inainte, nu ma nemultumeste neaparat xenonul. Doar ca dupa ce am citit impresii, am studiat si in trafic. "Vad" o diferenta de putere intre LED si xenon, iar cel mai evident este cand se aliniaza o skoda facelift langa masina mea, pe alta banda. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

EOL - end of life - in general o lampa rezista cativa ani... cand sunt aproape de EOL -  incep sa bata spre roz...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

          Iar eu am cautat pe google xenon EOL :))) si nu gaseam nimic.  multumesc :P 

 

          Mda, ele sunt din 2017, au aproape 5 ani, dar nu bat spre roz. Ma voi gandi daca se impune inlocuirea lor in viitorul apropiat. Cred ca sunt eu prea tipicar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Adria_n atunci nu te mai stresa, bucura-te de masina :D

 Vad ca nici tu n-ai camera de LA (am vorbit acum o vreme cu @sabinx si mi-a zis ca a existat ceva si pe O3 preFL) -  ar merge (if supported) fie un retrofit de camera LA fie doar schimbata oglinda retrovizoare cu una care stie ILA (inteligent light assistant) - aka faza lunga automata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@zidanne putin Off-topic : am lane assist din fabrica (cred ca prima generatie) si suplimentar am activat faza lunga automata, (HBA cred ca se cheama). Dar HBA e facuta de mine, nu de sabinx :)) si functioneaza fara probleme, cu scaderea vitezei la care se poate activa (se poate si permanent activa). Oricum masina mea e fabricata pe final de 2016 si a venit cumva cu softul de MY17 pentru ca in adaptari unele canale imi apar cu "2nd generation sau gen2" desi unele piese harware nu sunt de facelift (cum ar fi camera). 

 

On-topic : nu stiu diferenta intre HBA (high beam assist) / DLA (dinamic light assistant) / ILA (inteligent light assistant) ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Adria_n m-am uitat la poza de asta 

 si camera de acolo parea ceva dash. La FL camera e direct pe parbriz. Sau ce cred eu ca e senzorul de lumina e chiar camera ;))) 

Daca ai deja HBA/DLA/ILA si xenon de ce mai vrei LED?  Ca deja ma depaseste. 

 

Legat de diferenta HBA/DLA/ILA: doar banuiesc - HBA la inceputuri era doar o dioda/camera pusa pe spatele oglinzii retrovizoare si facea ON/OFF la faza lunga, DLA si ILA sunt cam acelasi lucru (cel putin acum, inainte ILA=HBA), foloseste camera de LA sa detecteze masinile care vin pe sensul opus si pastreaza faza lunga ON dar fara a-i deranja pe cei din fata. Merge atat pe xenon cat si pe LED (mai ales daca sunt Matrix). 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@zidanne @Adria_n din cate stiu pe FL exista o "camera" integrata in piciorul oglinzii (cum am eu) pe care se bazeaza ILA - adica in functie de analiza luminilor din fata se porneste si stinge automat faza lunga. Camera urmatoare e cea de LA, si implica alta prindere la oglinda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

salut, am o skoda octavia 3 2016 motorizare 1.6cc, problema mea e cu iluminatul din plafoniera, la deschiderea usilor nu se pornesc automat luminile din plafoniera, in rest functioneaza impecabil apasand butoanele si la cele din fata si la cele din spate, comutatorul luminilor din plafoniera On/Auto/OFF e pe auto..pozitia mijloc...stie cineva care ar fi problema? poate fi ceva siguranta arsa ?

 

stiu la ca oprirea motorului, scoarea cheii din contact, deschiderea usilor, deblocarea usilor, luminile din plafoniera ar trebuii sa se aprinda...

 

as dorii sa ma ajutati in problema asta daca se poate.

va multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Ma ajuta cineva cu un cod pentru stop stanga Octavia 3 berlina cu led? An 2014

 

Serie sasiu: TMBAJ7NE7F0019443

1FACF4C0-12B8-4B79-80A2-6098885B404C.jpeg

Modificat de Eto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare, ce becuri ,,leduri,, recomandati pt plafoniere, am o octavia 3 fl si vreau o lumina alba dar  am inteles ca nu pot pune orice pt ca becurile nu se sting brusc cand inchizi masina, se sting lent. Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salut! la O3 FL cu LED a reglat cineva farurile? pe paginile externe unii zic ca i-au facut basic settings cu vcds, altii au ajustat doar manual cu suruburile de la far. Are cineva procedura corecta conform ODIS/VAS? Am trecut de la Golf 7 facelift la octavia 3 facelift si mi se pare ca bate mult prea jos faza scurta. as vrea sa o ridic. Multumesc

Modificat de martea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

BeciAcustic

Da, se regleaza. Ele din fabrica vin reglate foarte prost, in jos(pentru transport si teste mi-au zis cei de la reprezentanta) dar se regleaza gratuit(in primele 6 luni sau 10000km) asta daca nu au fost reglate corect cand a fost pregatita de livrare. Eu am fost dupa 3 saptamani sa fac reglajul si diferentele au fost de la cer la pamant. Se regleaza fizic apoi este setata din vcsd pozitia de 0.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@BeciAcustic norocosule!!! Masina mea era perfecta, zic ei.

Eu mi le-am facut singur (fara VCDS) dupa care m-am dus la vecinu cu stand ITP si l-am rugat sa le verifice. 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am 7 ani si cred ca vreo 5 verificari de faruri. Ca la unele ITP-uri am solicitat sa fiu prezent cand au facut testul la faruri (tot la dealer), plus vreo 2-3 verificari facute. Si tot mai primesc carne de la unii cu hatchbackuri vechi, cand merg pe banda 2 in spate pe diagonala lor, lumina pare ca urca si "sare" de hayonul masinilor. Cumva m-am lasat pagubas si cand am in fata o astfel de masina incerc sa o depasesc repede 😁 (glumesc)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!