Jump to content

Probleme la sistemul de directie


Fanatic
 Share

Postare recomandată

din ce spui tu poate sa fie treaba cu scartaitul de cauciuc din flansele de telescop (daca face cand virezi)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...
cristi_barbulescu

Salut, am si eu o problema, sper sa imi da-ti careva vreun sfat. Cand intorc de volan se aud niste batai la rosti, niste pocnituri, doar cand intorc volanu. Stie cineva ce ar putea fi, ce sa sa verific. Mersi mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut ! Am si eu o problemutza referitoare la directie (banuiesc), ieri am dus masina la mecanic sa imi schimbe filtre, ulei, rulmentii fata care era chinuiti tare de fosta proprietareasa, toate bune si frumoase pana aici , imediat dupa ce am scos masina din service am plecat la Ploiesti pe drum am observat ca atunci cand virez stanga para imi fuge de fata ca si cum as vira brusc , un alt fenomen ciudat este faptul ca daca o "calc" ,la viteza de peste 70km/h , masina "fuge" catre stanga . :screwy: S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema? Multumesc! O zi placuta tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pare ca am gasit cauza problemei , astazi am dat roata stanga jos sa verific strangerile crezand ca exista vreo strangere defectuasa insa am constatat cu stupoare ca al meu "scump" mecanic nu a binevoit sa schimbe si rulmentul de pe stanga, observand ca are joc in rulment si nu s-a pus cheia pe absolut nici o piulita. In concluzie ave-ti grija si voi pe viitor. O zi placuta tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am avut o problema aseanatoare si tot de la banda de la air-bag,locul unde sta banda aia infasurata in jurul axului volanului,ar trebui sa fie captusit cu un fel de pisla sau ceva moale ca sa nu se infasoare si desfasoare direct pe plastic, vezi poate reusesti sa desfaci carcasa in acre e pusa banda aia de la air-bag si sa ii lipesti tu pe interior unde sta banda ceva ,....de genul o pisla subtire, sau nu stiu,daca te mai intereseaza am eu o carcasa din aceea si tio pot da, ca eu miam schimbat volanul.

trimitemi un mail pe danutz_obreja@yahoo.com

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Salutare, am patit o chestie tare dubioasa zilele astea in sensul ca mi s-au rupt bucsele si saibele de fixare de la bieletele antiruliu astfel incat au ramas fixate numai pe bara stabilizatoare cu un capat, iar celalalt ramanand in aer, bucsele si saibele pierzandu-se pe drum. Piulitele au ramas la locul lor, iar filetul este ok.Bieletele le-am schimbat acum o luna si sunt moog. Imi pare rau ca le-am aruncat pe alea vechi originale ca erau mai bune ca astea plus ca luam saibele alea de pe ele ca bucse se gasesc foarte usor si la preturi ridicole (3 lei/buc swag).

Acum vreau sa va intreb de ce s-a intamplat chestia asta avand in vedere ca nu sunt facute pe vapor sau mai stiu eu prin ce garaj inchiriat de la periferie, au venit in cutii sigilate, cu timbru cu holograma si sunt made in usa.

Ma gandesc ca ori sunt contrafacute (la mare arta) ori le-am montat eu gresit, iar daca e asa, ce nu am facut ok, ca doar nu este decat o piulita de strans. Oare am strans-o prea tare sau prea slab, cat se strange acea piulita care vine pe bascula/brat ?

Modificat de Aurelian 6n2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Revin cu "noutati". Deci piesa este de vina - calitate execrabila - garantat contrafacuta, s-a indoit saiba aia pana s-a perforat si ca atare nu a mai avut ce sa tina bucsele de cauciuc. Am cumparat alte bucse, saibe mai groase si am pus cate doua suprapuse. Pana acum totul este ok, nu sunt urme de indoire, fortare. Sper sa ma tina pana in primavara cand cel mai probabil o sa-i pun bielete OEM.

P.S. Bieletele antiruliu nu au nici o legatura cu directia ci mai degraba cu suspensia avand rolul de stabilizare, asta ca informatie daca tot se muta post-uri.

Modificat de Aurelian 6n2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am scapat polo 6n 97 cu  roata intrun cast mic roata stanga fata si am scoso da am zis ca nu e nimic .

Cand am plecat la drum cu ea ce sa vezi de la 80 km/h in sus am un joc foarte mare in volan adica face stanga dreapta destul de tare .

CE pot face ? ce sa stricat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil janta indoita, cauciuc deformat, etc. Trebuie examinat cu atentie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Buna ziua! Am un polo cu motor ALL (1 litru) din 98, cu 2 uși. Are roata din stânga fata deplasata in fata circa 2cm. Am încercat sa corectez defecțiunea prin înlocuirea brațului inferior cu altul nou, prin înlocuirea amortizorului și a biletei de direcție (cu piese noi). Defectul/deplasarea nu s-a corectat. Bănuiesc ca prinderea brațului inferior a suferit o rotație in jurul unui ax vertical, din cauza unui soc (probabil roata a fost lovita oblic, dinspre spate spre fata și dinspre stânga spre dreapta, probabil in parcare), adică prinderea in articulația din fata (orizontala) s-a deplasat spre dreapta (câțiva milimetri). Daca e corect ce cred eu cum se poate remedia defecțiunea? Va rog sa ma luminați și Dumnezeu sa va dea sănătate! Mulțumesc!

Modificat de bogdanleitoiu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Practic bascula este prinsă în cadrul H (subframe, cadru motor sau cum îi spune). Dacă bascula este ok pt că zici că ai înlocuit-o, pivotul ok (trebuie verificat, mai repede ar avea ăsta legătură decât bieleta de direcţie) atunci nu mai are ce să fie decât cadrul H deformat  sau portfuzeta.

Subframe.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi la un stand de reglare geometrie auto, sa analizeze masina si sa găsească ce este deformat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!