Jump to content

Probleme (Tiguan 5N & 5N2)


iio
 Share

Postare recomandată

Ar fi bine sa fie asa. Eu nu știam ca au existat Tiguanuri cu Tiptronic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este - pe Tiguanul 4wd au existat 2 automate, Aisin BW cu 6 trepte sau DQ500 DSG 7.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
On 12/31/2017 at 4:16 PM, djdune said:

Am o problema cu un Tiguan din 2009, 4motion, cutie automata. Masina la plecarea de pe loc are un mic smucit, la urma cand trece din treapta a 2-a in a 3-a se simte putin trecere, dar problema cea mare este in mers si nu in timp ce schimba treptele! Dupa ce trec de 60km/h, de exemplu daca ajung la 80km/h si iau piciorul de pe aceleratie, in reducere trepideaza de 3-4 ori masina, aceasta trepidatie se simte in fata, la fel se intampla cateodata si in aceleratie la viteze mai mari dar in reducere face mai des! 

Am aceeasi masina si am trecut printr-o problema similara, intr-o oarecare masura. Iti zic ce-a fost la mine, poate te ajuta cumva.

La Tiguan haldex-ul functioneaza permanent, intr-un anumit procent. De exemplu cand accelerezi mai tare, defapt cand depune mai mult efort versus inertie, sistemul 4x4 permanent compenseaza si trimite mai multa putere la puntea spate (fata de 10%). In acelasi timp, cand iei piciorul de pe acceleratie, masina incearca un fel de frana de motor dar combinat cu profilul normal al tiptronicului de a merge "la consum", nu simti ca ar scadea viteza; poate in modul sport sau cand dai inferioara. Tot in manualul masinii scrie ca haldexul incearca sa asiste franarea, evident prin frana de motor transmisa si la puntea spate. Deci am acoperit ambele situatii, si cand pleci de pe loc, si cand iei piciorul de pe acceleratie. 

Deci acel zgomot, tremurat, huruit, suier, etc, vine de la Haldex, care se comporta cum nu ar trebui pentru ca primeste informatii false de la trenul de rulare:

1. ai anvelope uzate neuniform. tot in manual am gasit ca toleranta de profil intre roti este de maximum 4%. din experienta iti zic ca simte diferenta chiar si intre punti (gen fata si spatele sunt perechi). valabil si la Tuareg. 

2. ai rotile strambe (nealiniate) pe spate. la Tiguan se regleaza si pe spate atat unghiul de fuga cat si caderea. poti verifica la geometrie. chiar si o deviatie minima in timp iti uzeaza anvelopele uniform. 

Lucruri verificate de mine pana sa-mi dau seama de unde vin zgomotele/vibratiile:

- transmisia (tot credeam ca e simeringul de la vilbrochen)

- curelele de la motor (pentru ca venea zgomotul din fata/mijlocul masinii)

- inspectia cardanului, cu tot cu rulment intermediar  (am verificat masina la 120/h suspendata pe platforma si, pentru ca nu era in sarcina, nu iesea scenariul cu frana de motor, practic nu se auzea/intampla nimic, dar m-a ajutat sa exclud aceasta posibilitate)

- fuzete/roti

Cum poti verifica repede?

- inspectie vizuala a profilului anvelopelor, dar mai bine faci geometria (pentru toate rotile!)

- schimba rotile intre ele si vezi daca se schimba zgomotele (gen intensitatea, comportamentul). daca ai posibilitatea, pune un set nou de anvelope. 

Sper sa te ajute, sau pe alti colegi care intampina probleme asemanatoare. La mine s-a rezolvat totul cand am pus anvelope de iarna, noi :)

Modificat de Mishulescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare,

Va rog sa ma ajutati cu o situatie la un vw tiguan din 2011.

Acum , in iarna , am observat ca daca este frig afara imi ingheata manerul electric de deschidere haion si se simte la mana beton.

Cum se incalzeste , functioneza.

Am fost la service cu ea, au desfacut actionarea portbagajului- nu au vazut sa fie ceva in neregula acolo, au dat cu un spray -a mers cam trei saptamani dupa care problema a revenit.

 

multumesc si astept sugestiile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Marian a închis acest topic
  • Andrei_72 a deschis acest topic
  • 4 years later...

Am un tiguan din 2009 cod motor cbab ...2.0 140 cp de ceva timp îmi da p0088,p0087 am schiță rampa cu senzorii,regulator pompa inalte,filtru,pompe ok,furtune retur ,inclusiv calculator și imibda aceiași problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!