Jump to content

Vw Golf IV Variant + DSG


Emy D

Postare recomandată

Salutare din nou. 

Schimbari majore nu prea sunt doar cateva chestii minuscule:
- Bielete antiruliu TRW (Nu am gasit pe Lemforder nici sa-i bat pe aia de la piese. Nu se mai fac? 😮 )

- bucse bara stabilizatoare

- bucse jug motor - Lemforder - O sa iau altul, pe care il voi vopsi electrostatic apoi il voi monta pe masina. Ma tenteaza sa schimb si bara stabilizatoare cu una in stare buna - a mea are mancata vopseaua in zona busilor si asta imi fac busile sa cedeze mai repede. 
- Suruburi noi la jug motor - OEM. 

Toate astea se vor monta probabil in primavara. 

 

Intre timp, am schimbat plasticele de la consola centrala (calul central) pentru ca ale mele tot aveau urechi rupte, prinderi rupte, etc. Si am pus o Navigatie cu Android, sa scap de suport de telefon in parbriz (desi nu prea foloseam) :) Asta  in special pentru Waze. 

 

IMG_2448.thumb.jpg.a9fc663468e1e7f85a72c10e527fa82a.jpg IMG_2447.thumb.jpg.2cdd4f67a66c9f517f4968668c753ecf.jpg 

Scuzati mizeria, pozele au fost facute inainte sa fac curatenie in masina. 

La Navigatie am facut functionale si comenzile de pe volan. Si am reusit sa fac 6 comenzi din 4 butoane asadar, cam am tot ce imi trebuie acum (Vol +, Vol- , Next song/ Answer call/ redial last call, Prev Song/Close call/reject call). 

Mai am sa decupez frumos o masca in jurul navigatiei sa termin si acolo . 

 

IMG_2306.thumb.jpg.182ded89b4a5fdafda330ee865cfd4a4.jpg - Poza de noapte :D 

 

Urmeaza sa imi pun si camera pe spate + senzori de parcare tip OEM, integrati si aia in Navi, + imi caut in Router mobil cu alimentare pe USB, sa il pun in torpedou cu o cartela SIM in el. 

 

Si...mai strangem piese pentru o reconditionare pe sub masina. Am tot zis ca ma apuc si de motor (axa cu came + tacheti, cuzineti, etc) dar nu am apucat. Lipsa de timp si bani investiti in casa + garajul de detailing (da, m-am apucat si de dinasta - Am ajuns sa am 3 joburi). 

Sa vedem ce aduce anul urmator... 

 

Drumuri bune si daca nu ne mai auzim, sarbatori faine (cu gust si cu miros :)) ). 

Hai ca mai intru o data pana la Craciun si Anu' nou. 

 

Link către comentariu

daca stai mult in masina merita router.

eu fac hotspot de la telefon sa dau net navigatiei, desi a mea are slot sim dar de ce sa platesc inca un abonament pt 1 ora pe zi de condus?

camera pe spate unde vrei sa o pui, in lampa pt numar, in maner portbagaj?

Link către comentariu

As vrea in manerul de deschidere al haionului. Insa, nu gasesc la dimensiunea potrivita. Nu au facut chinezii si pt Golf 4, iar celelalte masini au complet alte dimensiuni.  Trebuie cumva sa adaptez eu un maner de la alta masina pe rama unuia de Golf 4... 

 

Cele in lampa de la numar sunt aiurea rau: au niste leduri chioare si nu le poti etansa cum trebuie... cam dezastru.

Link către comentariu

Stiu ca vad foarte bine. Singura problema: lampa are 2 leduri amarate. Daca pun si in partea cealalta LED, o sa am diferente la intensitate si nu-mi place cum se vede. :)  Ori gasesc o varianta in care pot pastra becurile halogen la numar, ori adaptez unul in maner :) 

Sau, o alta varianta: la cealalta lampa de numar, rotesc becoledul pana obtin aceeasi intensitate cu lampa cealalta. Mnoh...  Fixisme :))

 

Link către comentariu

Exista și asa ceva care se poate monta lângă și sunt sigur ca exista convertoare care sa ducă semnalul la HU, lăsând la o parte ca sunt 2 variante la camera asta cu output-uri diferite. Deși prețul e mare, dacă dai o căutare după cod pe olx / ebay le găsești mai ieftin, eu am găsit camera, pentru Golf, la vreo 20 de euro fără cablaj sau altceva și, per total, ieși mai ieftin decât prețul ala. 

Mai departe poți sa investigheze ce și cum :)

Link către comentariu

@RaveVariante de camera am gasit si eu. Problema e ca manerul de Golf (simplu, cu switch) are niste dimensiuni atipice si nu pot integra camera respectiva in maner. Nu are loc de camera, e complet din zamac/aluminiu si un pic mai greu de integrat acolo. Dar cine stie cum voi putea rezolva asta. Nu ma grabesc momentan :))

Stiu ca cele OEM se pot integra cu un adaptor... - Nu mi-e frica de integrarea software/electronica a camerei cu Navi. 

 

Dar, revin cu detalii pe masura ce ma lamuresc cum o sa fac manerul acela :) Vreau sa arate cat mai oem, si ma intereseaza maxim, etansarea perfecta pe haion pentru a nu intra apa pe acolo. 

 

ps: maner China de pe A3 8P, actionarea switch-ului e din plastic si prost facuta. O trebuit dezmembrat si remodelat acel plastic. Camera in schimb, vede genial de bine. 

 

 

Modificat de Emy D
Link către comentariu

Nu, eu ma refeream sa o montezi lângă mâner. Kit-ul asta e făcut sa fie montat în bara între lămpile de la numar, asa l-am avut pe Golf; se gaureste bara și se prinde acolo. 

Ar trebui sa meargă fix la fel și dacă nu e centrat, și chiar daca imaginea nu o sa fie centrata nu cred ca o sa fie o problema prea mare... 

Link către comentariu

Da, ar fi mers daca aveam unde sa prind camera in bara. Eu nu am lampi de numar in bara ci si lampile sunt pe haion si nu dau gaura in haion sa prind o camera... :)

la Golf 4 scurt merge facut asa dar nu la Variant. 

 

Modificat de Emy D
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Vedeti? am zis eu ca mai revin pe aici si ca ne mai auzim inainte de sarbatori? Am zis...dar nu am mai apucat pt ca "boalele" au lovit in mine. Una si buna: Piatra la rinichi plecata cu sorcova (n-o stiut ca-i carantina si trebuie sa stea acasa). Alergat pe la doctori, tratamente pana mi-am dat stomacul peste cap, mers la urgente la sibiu in ajunul craciunului, apoi de craciun la urgente in cluj. Revenit de la spital, cu ceva ameliorari, pe 28 am facut un CT ca sa aflu ca piatra e de 9.5mm x 5mm si a blocat rinichiul drept dar e la "doar" 8mm de vezica. Merem pe stangul momentan, dar nu-l putem obosi prea mult ca saracul are si el ceva pietre (n-as vrea sa plece si de acolo vreuna ca am imbulinat-o). 

Asadar, pe 4 Ian am programare la Cluj pentru operatie. O sa merg cu Golful si de la denivelarile si gropile de pe DN1 poate poate pleaca piatra si cade-n rezervor... :))

No, io sper numa ca nu ati avut sarbatori ca ale mele si va urez tot ce-i mai bun pentru voi in noul an. Km multi, bani de combustibil si de piese si sa fiti fericiti in noul an. 

La multi ani! 

Link către comentariu

La mulți ani!! Gânduri bune și intervenție ușoară.... Sa fii sanatos

Link către comentariu

La multi ani! Acuma, fiecare de unde poate :))

Mulțumesc Vali! 

 

veste buna: 

Am plecat la Cluj la spitalul de urologie si transplant renal . Mi-au facut anestezie generala si au scos asteroidul. 

Acum sunt pe recuperare si sper sa plec curand acasa. Ca am treaba si la masina si la casa si la birou. :)

 

Pentru cei care vor sa vada diferenta (sau asemănarea ?) dintre pietrele de la roti cj cele de la rinichi, atasez poza :))

IMG-20210104-WA0001.thumb.jpg.79b161f72f9f9008047325d5962764d2.jpg

 

Drumuri bune sa aveti si sa fiti fericiți in noul an. 

Ne re-auzim cu altele mai bune! 

 

 

 

Modificat de Emy D
Link către comentariu

Cu ceva similar ma lupt si eu in perioada asta. Santate multa! Astept sa iti vad din nou masina prin trafic!:Driver:

Link către comentariu
  • 3 months later...

Cum sa nu existe ornamente de pedale OEM? Eu pe bora, cand am pus, am luat OEM de pe Ahw ;)

 

Cat despre frane, 312 cu 256 sunt o combinatie exceptionala - insa as cauta totusi portetrieri corecti, nu as face adaptari pe sistemul de franare. Vezi daca nu cumva gasesti pe epiesa - paradoxal, acolo pe langa etrieri (eu caut pt mine pt spate) se gasesc si portetrieri - doar sa gasesti codurile corecte de piesa, sa ii poti recunoaste.

Link către comentariu

Mea culpa :)

Ideea  e ca pt Golf imi imaginam ca fiind oem doar alea de R32. Ei bine, se pare ca sunt si cum am luat eu de pe china (link). :)

 

De-asta stateam in dubii: sau adaptez portetriele existente sau sa nu... Deci, o sa bat la cap pe niste baieti de la piese auto... :D

 

 

Link către comentariu

No, din pacate nu am primit si distantierele :( asadar, va trebui sa imi fac... 

Link către comentariu
10 hours ago, ~LauR~ said:

@Emy Ddin ce știu pe mașinile 4x4 vin deja cu distantiere, deci nu faci adaptări...

Masinile 4x4 au alt portetrier . Distantierele de 6mm se pun doar daca folosesti portetrierii de 4x4 pe masina cu tractiune fata . Unghiul bratelor portetrierului difera si fara distantiere lovesc in disc

Link către comentariu

@jamal_bao, merci frumos pentru explicatii. Imi fac distantierele si ma apuc de montat. 

Intre timp au ajuns si ornamentele de plastic (rivets) de la jante, insa, aman reconditionarea lor pentru ca...sunt alte lucruri mai importante  (mecanica) de facut si au prioritate. Le aman pe candva vara asta, sau la anul, ca nu au intrat zilele in sac... 

 

1986331567_ornamentejante.thumb.jpg.bda5528f00eb8f079795168c915e0b7b.jpg 628018722_nouvsvechi2.thumb.jpg.88f865ff96c1be72c4f043c59b9e4382.jpg 1125671353_nouvsvechi.thumb.jpg.1b327c922e05fdad8233976346cd59ed.jpg 

 

Nu sunt identice precum cele originale (nici nu am gasit) insa sper sa le salvez pe toate cele OEM si candva (cand ma plictisesc) sa le reconditionez. Sau sa le inlocuiesc (chiar si cu unele metalice) daca imi da cineva un pont de unde sa iau :)

 

Link către comentariu
  • loghy changed the title to Vw Golf IV Variant + DSG

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!