Jump to content

Motorul 1.2 tsi cbza cbzb cbzc distributie pe lant probleme si rezolvari


qwk
 Share

Postare recomandată

Mai am un coleg cu o masina identica cu a mea (in plus au venit in aceeasi zi) si la fel nu are nici un fel de problema cu lantul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Buna seara,

 

Sunt proaspatul posesor al unui golf 6, fabricat 2009 ( receptionat 2010 ) 1.2 TSI 105CP

Am achizitionat masina acuma aproximativ o luna, masina avand 37000 km, actualmente 38000.

Toate bune si frumoase pana saptamana trecuta, cand ma aflam la RAR pentru identificare pornesc masina pentru a inainta in hala .. carait de lant, opresc - pornesc carait, opresc - pornesc totul ok, incepusem sa imi fac griji stiind de problema distributiei si a turbinei ( turbina a fost schimbata in 2013 ).

Astazi am sesizat din nou aceasta problema a caraitului atat dimineata cat si acuma seara ( am dat o cheie de proba ) zgomotul se aude pentru cateva secunde dupa care dispare (maxim 5 secunde )

Ieri am facut revizia de 4 ani la cei de la VW mentionand zgomotul pe care l-am auzit dar nu am reusit sa reporduc zgomotul in prezenta lor.

Din experienta voastra ar trebui sa imi fac griji ? ar trebui sa schimb distributia ? la noile modele de lanturi mai exista aceasta problema? deoarece sincer as prefera sa platesc acuma decat sa platesc mai incolo inzecit ...

Un alt sunet anormal il regasesc undeva in partea dreapta .. la relanti si numai dupa sa zicem ca am fost plecat cu masina si o parchez daca turez putin motorul dispare, simtindu-si din nou prezenta la relati. stiti cumva de la ce ar putea fi ?

 

Va multumesc,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt scrise tone de povesti pe topicul asta. 

Pe scurt ... ideal ar fi sa schimbi distributia. Perfect ar fi sa o schimbi pe garantie sau culanta. Daca nu vei reusi sa faci asta nu este un capat de tara. Inca. Depinde acum si cat de des face.

 

Ca sa n-o lungim ... ia de la inceput topicul si citeste-l si sunt sigur ca vei gasi ceva informatii legate de manifestari, variante pe care le ai la dispozitie si alte celea. Daca nici asa nu te lamuresti complet ... mai sapa pe net sau revin-o cu intrebari.

 

Despre zgomotul de la ralanti sapa in aria dedicata Golf-ului. Sunt convins ca vei gasi acolo macar o explicatie a manifestarii.

Bafta si nervi de otel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Du-te la reprezentanta, lasa-le masina la verificat si solicita schimbarea distributiei.

- daca ai noroc o sa o schimbe pe culanta, caz in care platesti doar manopera

- daca nu, o sa o platesti integral, vreo 2.000 de lei, si 2 ani te bucuri de garantie atat la piesele folosite cat si la manopera, asa ca daca face iar nu te mai intereseaza.

 

Alta varianta e sa o lasi asa, caz in care, mai devreme sau mai tarziu, o sa sara distributia de la punct si o sa distruga motorul. Care si el o sa fie reparat sub culanta, dar si costa si dureaza mult mai mult asa ca nu prea are rost...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru raspunsuri.

Deja am fost la 2 reprezentante VW in Timisoara.

Cei de la Quarkmotors unde am facut si revizia au spus ca vor verifica la revizie (revizia am facuto acuma 2 zile ) dar cu siguranta nici nu s-au uitat decat eventual pe diagnoza deoarece masina a fost gata in 2 ore. Cei de la Quark spuneau ca ar fi greu o culanta deoarece masina a intrat in anul 4.

La Porche Romania au spus ca trebuie sa reproduca zgomotul pentru a filma si trimite celor de la VW, o sa urmaresc acuma in fiecare dimineata si seara .. am sa filmez si eu cum se manifesta duap care eventual o sa duc masina celor de la Porche sa incerce sa o reproduca si ei.

@ dun crede-ma ca am citit tot si m-am ingrozit de aceea intrebam daca s-a rezolvat problema, deoarece daca nu`mi accepta sa o schimbe pe culanta sa o schimb din banutii mei. ii multumesc colegului de suferinta @rave macar m-a linistit ca 2 ani o sa am garantie.

Probabil ar trebui sa ma impac cu ideea ca la 2 revizii ( 2 ani ) sa schimb turbo si distributia ca pe placuletele de frana.

Numai bine. 

Alin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Completez si eu la ce au spus colegii: 

1) poti obtine usor culanta (dar DOAR daca ai toate reviziile facute la reprezentanta). Schimbarea distributiei ajunge la 1000 lei , daca nu e nevoie sa schimbe si capacul (care mai e si ala vreo 300lei). 

2) Schimbarea distributiei fara culanta: 1600 lei (PBA inclus manopera).

 

Eu am schimbat-o acum 2 luni. Zgomotul de zornait a revenit. O sa merg sa o las saptamana viitoare sa verifice. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa lasi masina la ei pana apuca sa filmeze zgomotul, asta e procedura lor si nu ai cum sa treci peste ea. Eu am avut noroc si l-au filmat in prima dimineata cand am lasat masina asa ca seara am luat-o cu distributie noua, altii au lasat masina acolo si o saptamana pana au inregistrat...

Am auzit foarte putini sa reclame probleme la turbina dupa "saiba" asa ca nu mi-as face probleme in legatura cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Claudiu... sa inteleg ca daca schimb cu culanta ajunge 1000-1300 lei si fara culanta 1600 ?

@rave .. la mine a fost schimbata in 2013 cu totul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiecare service de reprezentanta taxeaza cum vrea el(sau cel putin asta este impresia mea avand in vedere multitudinea variantelor pe care le-am citit pe aici pe forum). Teoretic ... culnta ar trebui sa insemne preluarea costurilor reparatiei, fiind asumarea de catre producator a defectului respectiv.

 

Dar ... au fost cazuri cand, pe culanta, s-a preluat costul integral al lucrarii (materiale + manopera), la fel cum au fost si cazuri cand service-ul a cerut sa fie platita manopera - partial sau integral - sau uneori, daca imi aduc eu bine aminte, s-a cerut si plata partiala a pieselor, fiind suportata manopera (parca am citit si despre astfel de cazuri)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@mariusalin: cam pe acolo. Eu am intrebat cam pe la toate service-urile autorizate. Sua se invarte pe aici

@Run: ai dreptate. Pretul pieselor e cam la fel. Manopera difera de la service la service. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am inteles. Va multumesc

Acum as mai avea o intrebare. Daca pe culanta costa 1000 si normal costa 1600. Tinand cont ca daca schimbi normal beneficiezi de garantie 2 ani va intreb pe culanta primesti tot o garantie de 2 ani pe schim + manopera sau nu? deoarece diferenta fiind relativ mica as prefera sa am garantie, daca incepe sa caraie din nou sa pot sa ma duc cu ea inapoi.

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta a fost si intrebarea mea.  Oricum ai schimba-o: piesa are garantie 2 ani. Pentru manopera, tin minte ca ai garantie, 3 luni. Aici intra cazuri de genul: a fost montata gresit, au uitat sa monteze o piesa etc (rar de dovedit totusi). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distributiile sunt praf, oricare ar fi varianta de lant. Eu sunt la al 3 lea di tot ca draq face. Sunetul acela din dreapta la relanti vine de la tevile de carburant. S-a pus un burete pe acolo si s-a rezolvat problema. Succesuri !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tocmai am venit de la reprezentanta Porche Romania va trebui sa las masina diseara la ei si maine dimineata sa ma duc sa ii dam o cheie.

Nici nu au vrut sa se uite la clipul facut de mine si anume : 

facut acuma de dimineata.

Sper ca si maine de dimineata sa faca la fel .. Oricum a cam strambat din nas cand le-am zis de culanta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce oameni. Trebuie sa insisti sa vada si filmul facut de tine. Du-te cu laptop si da-i drumul in fata inginerului care va veni sa iti vada masina.

Dar poate ai noroc si faca la fel si maine de dimineata.

 

Oricum ... trebuie sa insisti. Nu te astepta sa te ia aia in brate si sa te mangaie pe crestet. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mamaaaaaaa .... pai a ta face urat rau. La mine se calmează mult mai repede ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pana acuma nu a facut asa se calma in 3 5 secunde .. astazi cand am zis sa inregistrez s-a dezlantuit... 

nu am nici un martor aprins in bord 

mi-o facut acest zgomot de max 6 7 ori

masina are 38.500 .. sunt foarte curios maine dimineata daca se manifesta bestia in prezenta celor de la vw.

nu am masina de nici o luna .. deja sincer imi pare rau de achizitie .. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca inregistreaza si ei acelasi zgomot, le spui clar ca vrei sa aplici pentru culanta. Procedeul e urmatorul: ei trimit filmul mai departe si in functie de niste parametrii, primesti reducerea (piesa sau manopera sau amandoua). Mai departe, tu decizi cum sa o schimbi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In principiu este o problema usoara, rezolvabila. 

Nu este chiar comod de depasit, dar asta nu inseamna ca masina este praf si pulbere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mdeah problema la mine ii ca nu m-ar deranja sa o schimb chiar din banii mei daca as sti ca nu as mai avea probleme dar cum spunea un antevorbitor ca ii la a 3-a si tot ii face zgomot deja .. este cam neplacut. de aceea intrebasem daca au fost persoane care au schimbat distributia dupa care nu au mai avut probleme.

 

Chiar prima oara cand m-am dus la reprezentanta sa intreb .. m-am intalnit acolo cu un prieten cu Tiguan 1.4 TSI distributie lant .. ii la a 3`a .. momentan si masina lui ii in service.

Modificat de mariusalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am schimbat la 33.000, momentan am 52.000 / 3 ani si nu face zgomot... Daca o sa faca sau nu, nu stie nimeni, dar nu e un capat de lume oricum.

Macar singura cheltuiala cu masina sa fie o distributie de 1.500 de lei odata la 3 ani...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dragomir.marian

Salutare tuturor.

As vrea sa-mi achizitionez VW jetta 1.2 TSI 105 CP noua. Îmi poate spune cineva cum pot sa verific inainte de achizitionare daca distribuția este pe curea si nu pe lanț?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As vrea sa-mi achizitionez VW jetta 1.2 TSI 105 CP noua. Îmi poate spune cineva cum pot sa verific inainte de achizitionare daca distribuția este pe curea si nu pe lanț?

Jetta este pe platforma veche de Golf 5 / Golf 6 si are motor pe lant.

1.2 TSI nou (pe lant) a aparut pe platforma MQB, disponibila la noile Golf 7, Octavia 3, Leon 2, etc.

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rectific eu ptr Drapar ....1.2 TSI pe noua platforma MQB este pe curea nu pe lant. Jetta este pe lant si cum nici 10.000 km nu il prinde fara sa faca Zbarr (cazul meu), nu mai vreau sa aud EVER and EVER de lant !!!

Modificat de ionut_slatina
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Master_Blaster

Salutare tuturor.

As vrea sa-mi achizitionez VW jetta 1.2 TSI 105 CP noua. Îmi poate spune cineva cum pot sa verific inainte de achizitionare daca distribuția este pe curea si nu pe lanț?

Multumesc

Toate Jetta sunt pe lant, inca nu au trecut la motoarele noi, poate la un viitor facelift. Dar asa ca fapt divers pun poze cu:

 

1.2 TSI vechi (lant, 8 valve, turbina in fata, etc) 

post-2151-0-69681400-1394039574_thumb.jp

vs

1.2TSI nou (curea, 16v, turbina in spate, etc)

post-2151-0-23334400-1394039602_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!