Jump to content

Problema VW Phaeton


shobolanu.wob
 Share

Postare recomandată

Buna seara, imi cer scuze daca am postat gresit dar sunt pe telefon si nu am reusit sa gasesc alte informatii.

Detin un Vw Phaeton, modelul din 2005 insa a fost abandonata la tara, la curte pentru ca tatal meu a murit iar noi ca familie nu am mai putut merge cu ea.

Acum insa m-am hotarat sa merg cu ea dar nu mai am cheile masinii, mama le-a pierdut atunci cand ne-am mutat cu apartamentul. Nu a dat importanta si acum nu le mai avem.

Intre timp, rromi au sarit gardul la mine in curte si mi-au spart geamul spate, au luat brichete, magazie cd si ce au mai putut.

Nu asta conteaza..vreau sa pun masina pe picioare.

E pacat pt ca are motor V6 si nu am cum sa ma bucur de el.

Acum urmeaza intrebarea, volanul e blocat iar noi nu mai avem cheile..cum ii pot debloca volanul sa o pot aduce in Bucuresti?

Va rog sa ma ajutati. Mi-ar fi mai simplu sa imi raspundeti prin PM.

Va multumesc, Andrei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • shobolanu.wob

    15

  • cristobob

    7

  • @DRI@N

    5

  • florin03

    5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Luati masina pe o platforma , o ridica, trage cu troliu , dupa serie ,VIN mergeti la reprezentanta si se rezolva cu alte chei, dar o sa va coste ceva.

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ne-am gandit doat ca volanul este blocat spre dreapta maxim..nu vrem sa stricam ceva. Nu putem debloca volanul sa o urcam normal pe platforma? Exista vreo solutie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca ai cum sa il deblochezi ! Nu e nici o problema daca o ridici asa pe platforma !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea e ca nu as vrea sa se rupa cumva..ceva, deja este intr-o stare " naspa ". Plus ca e parcata foarte aproape de casa si de asta ma intereseaza sa pot debloca volanul cumva sa o pot indeparta putin de acolo. Daca incerc asa cu el blocat..coltul din spate loveste in casa..de ridicat nu se pe pune problema ca dau cu ea de streasina casei sau cel mai rau..de zid.

Va multumesc pt raspunsuri..poate am sa reusesc cumva sa deblochez volanul :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca ai putea sa desfaci bordul si sa scoti contactul cu tot cu blocator, dar nu stiu ce sistem de prindere are.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi pare rau s-aud povestea Phaetonului tau @shobolanu.wob,  poate intr-un final vei putea readuce masina la starea initiala pe care ti-o doresti.

 

Parerea mea e ca mai intai sa te interesezi la reprezentanta cam cat ar costa sa-ti faca cheile dupa codul VIN. Oricum, daca masina a stat mult timp pe dreapta nu cred ca e o idee asa buna sa pornesti motorul fara sa-i faci un schimb de ulei si-o verificare amanuntita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Daca ai acte ( testament, succesiune, etc) si dovedesti ca esti proprietarul, la reprezentanta cred ca-ti poate comanda si  da o cheie facuta dupa VIN. Chiar daca probabil este necesara prezenta masinii pentru imperecherea cheii cu masina, odata ce ai cheia poti invarti volanul, mai ales ca ai "norocul" ca geamul sa fie deja spart, deci descuierea masinii nu este o problema. ( ca nu cred ca aveai gaura in usa sa bagi cheia, telecomanda sigur nu-ti mergea-bateria dusa precis).

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ai noroc, VW inca are in baza de date datele despre cheia ta, deci o sa poti comanda o cheie. va merge sa deblochezi volanul. Pe urma platforma si la reprezentanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc din suflet pt raspunsuri. Am constatat azi ca mi-au furat ceasul din bord, cel de deasupra casetofonului, brichetele, scrumierele, roata de rezerva si mi-au umblat la sigurantele din portbagaj stanga spate. Baterie nu am vazut..nici nu stiu unde este pozitionata, eram mic atunci cand sa intamplat nenorocirea. A mai gasit mama azi, o cheie de la Phaeton dar rupta..inca se aprinde beculetul cheii..deci, ce ma sfatuiti sa fac?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi cu cheia asa cum e la cea mai apropiata reprezentanta vw..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa pun si niste poze, cu cea a mai ramas din masina..

 

2cokm7o.jpg

dmzcc4.jpg

2a6p4w8.jpg

2webgiv.jpg

30n9gtj.jpg

2ngrldv.jpg

fco9w5.jpg

 

acum urasc si mai mult tiganii.

Dar, ce sa facem.. asa e lumea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu te supara ca iti spun,dar eu de exemplu nu am siguranta ca tu esti cel furat,poate esti cel care fura si nu stie cum sa o ia pe toata.Imi pare foarte rau de situatia care ti sa intamplat,doamne fereste sa se intample la oricine si mult noroc in viata!Dar pe mine nu ai cum sa ma asiguri ca nu esti careva care a gasit un phaeton intr-o curte si nu stie cum sa o fure,numai incerca sa deblochezi volanul ca sa o impingi de pe loc.Suni la vw le spui ce sa intamplat si o sa-ti zica ei ce sa faci.O sa ai nevoie bineinteles de multe acte care sa dovedeasca ce spui tu cum a zis cineva mai sus ca sa poti primi o a doua cheie.Deja lumea ti-a tot zis cum sa o faci,eu zic ca sunt solutii si fara sa deblochezi volanul care pana la urma e o masura de siguranta impotriva hotilor.

 

Deja mi-a venit o idee cum sa muti masina si sigur fara sa o lovesti de nimic si sa o poti manevra cum vrei,dar cred ca intelegi de ce nu-ti spun cum. 

 

Suni reprezentanta vw-> o sa-ti zica ei ce iti trebuie de la acte la orice lucru mic->o sa coste ceva...dar asta e pana la urma cand ai necazuri nu te mai intereseaza nici de cheile de la masina,deci inteleg faza cu pierdutul cheilor.

Multa sanatate tie si familiei tale,o zi buna in continuare!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar crezi ca stau sa fur masini ? Pe bune acum, hai sa fim seriosi.. nu vreau sa te conving pe tine cu absolut nimic, si pe nimeni. Doar am intrebat... atat. Nu sunt in stare sa intru eu intr-o curte unde am gasit o masina ca sa o fur.

In fine, iti respect opinia si iti multumesc ca ai dat atentie in felul tau topicului

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Parerea mea este ca poti pune puntea fata pe carucioare si apoi trasa pe platforma.

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ia uitate in torpedou nu ai o cheie de plastic? 

 

Daca nu ai suni la reprezentanta si iti faci alta cheie. Pacat de masina! Oare dc nu au furat lucruri mai de valoare de pe ea cum ar fi Navi, jante, scaune? Ce sa faci cu un ceas si o scrumiera de phaeton? 

 

Ar fi interesat sa faci un topic separat cu masina! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal.,

Nu mai incerca sa deblochezi volanul ca masina nici macar nu mai are baterie pe ea (vezi poza 5 cea de deasupra pozei cu motorul) si la PHAETON am impresia ca directia este ELECTRICA .

Ca sa-ti faca cei de la VW cheie ai nevoie de :

CI - Cartea de identitate a proprietarului

CIV - Cartea masinii (cea care o elibereaza RAR-ul)

si din ce stiu eu trebuie sa te duci cu masina acolo la ei .

Daca masina este pe numele tatalui tau (asa cum afirmi) ai nevoie de CARTIFICAT DE MOSTENITOR pe numele tau sau a mamei tale, sau TESTAMENT lasat de tatal tau in care sa fie specificat ca masina X o lasa mostenire persoanei Y (in speta tu sau mama ta) .

Iar daca tii neaparat sa o aduci la Bucuresti cea mai plauzibila solutie este cea a colegului "Dominic" dar cu o conditie .

Pui carucioare si in spate ca masina aia e 100% 4 MOTION iar cutia este una automata .

Pentru a fi scoasa pe N (neutral) ai nevoie de BATERIE + CHEIE ca sa poti pune contactul .

Poti pune poze / copie xerox alb negru dupa CIV si CI ca sa demonstrezi ca masina este a ta ?

Ca sa nu mai existe dubii printre colegi (NU PENTRU MINE) .

O zi buna 

Spor la treaba ca ai destula .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

99% sunt sigur ca masina este tractiune fata , si acum haideti sa ne gandim daca ai vrea sa furi o masina ai posta pe un forum intrebari de cum sa o faci ????? Omu se duce cu platforma cu 2 mecanici si pleca cu ea ! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru parerile impartite de voi, dar totusi nu as fi atat de idiot incat sa intreb pe un forum atat de mare ca asta cum sa fur o masina. Masina are o poveste trista ( din pacate ) in spatele ei.

Referitor la ce a spus colegul mai sus, eu pot sa scot masina de pe N si sa o pun pe R D sau pe + -, eventual am sa realizez si un filmulet pentru o credibilitate mai buna, desi.. nu am nevoie de asa ceva.

Ii multumesc colegului @

quattro3001

pentru sfaturile pe care mi le-a dat. P.S: ne auzim mai tarizu la telefon.

Am luat decizia de a asculta sfaturile colegilor de mai sus, masina va fi urcata pe o platforma si dusa la PBV, acolo de unde am luat in 2009 si VW Jetta pe care o conduc acum. Sper ca nu trebuie sa pun copie dupa documentele de achizitie a masinii de la PBV.. :)

Referitor la restul comentariilor, ma bucur ca nu au luat NAVI, desi nu vad cum ar fi putut sa-l ia.. probabil trebuia desfacut bordul. Astazi am mai descoperit faptul ca au umblat la contact, aseara.. pe intuneric nu am vazut mare lucru cu lanterna..

Insa astazi, am descoperit ca am coji de seminte in spate, pe bancheta si pe jos..si multe alte elemente rupte de prin masina.

Revin cu o alta precizare, volanul este blocat.. am incercat sa invart de el si pot, scoate un tic tic tic tic..portbagajul era deschis, capota la fel.. si nu se mai inchid acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

99% sunt sigur ca masina este tractiune fata 

Te inseli colega .

Conform WIKI Vw Phaeton cu tractiune pe fata sa facut doar intre anii 2003 - 2004 si a avut ca motor V6-le de 3.2 L .

Iar masina colegului este facuta in 2005 .

Uite aici un Print Screen :

post-20331-0-68639200-1411386720_thumb.j

Iar aici ai si link-ul celor de la WIKI :

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Phaeton#Transmissions

Asa ca colegul daca vrea sa ia masina de acolo trebuie sa procedeze cum am zis eu .

O zi buna .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat estimezi ca te va costa reconditionarea? Poti sa ne spui ce trebuie schimbat/inlocuit la masina? De cat timp sta trasa pe dreapta?

Modificat de florin03
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sta pe dreapta din 2006, trebuie schimbate cauciucuri, ulei si toate cele pe la motor. Necesita reparatii si in interior, elemente rupte, si tot ce au mai furat baietii de prin ea. Sper sa nu fie cutia stricata, observ ca un coleg spune ca imi trebuie baterie sa pot scoate masina din P, doar ca eu pot sa o pun in orice treapta vreau, R D .. plus sau minus.

Din discutia telefonica avuta cu un reprezentat al unei firme de tractari, ma costa 500 lei transportul masinii catre reprezentanta. Iar de acolo, o sa vedem restul.. daca ne permitem sau nu sa aducem masina la starea initiala.

Trebuie inlocuit contactul, ceasul din bord, cumparata roata de rezerva, verificat sigurantele, baterie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal.,

Nu mai incerca sa deblochezi volanul ca masina nici macar nu mai are baterie pe ea (vezi poza 5 cea de deasupra pozei cu motorul) si la PHAETON am impresia ca directia este ELECTRICA .

    Poate in viitor directia va fi "by wire", dar in 2014 nu exista inca asa ceva. Volanul la toate automobilele actioneaza rotile. Ca sa mearga mai usor, se foloseste servoasistarea hidraulica sau electrica. Fara servo, merge doar mai greu volanul.

    Colegul daca vrea sa ia masina, nu are decat sa mearga la tarabele celor care copiaza chei, pentru ca a zis ca a gasit o cheie dar este rupta. Odata ce ai cheia copiata dupa cea rupta, muta cipul pe copie si cu asta basta. Desi pentru deblocat volanul nu este nevoie de cip.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate in viitor directia va fi "by wire", dar in 2014 nu exista inca asa ceva.

Ca sa mearga mai usor, se foloseste servoasistarea hidraulica sau electrica. 

Da ai dreptate :icon_thumleft: .

Inseamna ca Passat-ul meu e venit din viitor :lol: .

Tocmai la ce ai scris tu in a doua fraza m-am referit eu prin ELECTRICA .

Nicidecum la sistemul "by wire" cum este cel de pe avioane .

Care dupa parerea mea nu cred ca va putea fi implementat asa usor de la avioane la masini .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa fie ceva de munca la ea, totusi dupa atata timp tinuta pe dreapta pot aparea o gramada de probleme, de la cabluri roase de sobolani pana  la elemente importante ruginite/blocate etc. Sa ne tii la curent , sper sa scapi ieftin pentru ca este o masina care merita salvata.

 

 

Sal.,

Nu mai incerca sa deblochezi volanul ca masina nici macar nu mai are baterie pe ea (vezi poza 5 cea de deasupra pozei cu motorul) si la PHAETON am impresia ca directia este ELECTRICA

    Poate in viitor directia va fi "by wire", dar in 2014 nu exista inca asa ceva. Volanul la toate automobilele actioneaza rotile. Ca sa mearga mai usor, se foloseste servoasistarea hidraulica sau electrica. Fara servo, merge doar mai greu volanul.

    Colegul daca vrea sa ia masina, nu are decat sa mearga la tarabele celor care copiaza chei, pentru ca a zis ca a gasit o cheie dar este rupta. Odata ce ai cheia copiata dupa cea rupta, muta cipul pe copie si cu asta basta. Desi pentru deblocat volanul nu este nevoie de cip.

 

 

Te contrazic , tocmai au lansat cu mare tam-tam anul asta directia by wire pe un  infiniti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!