Jump to content

Golf 7 - Actiuni Service Oficiale


PSYLUC
 Share

Postare recomandată

Salutare dragi colegi.

 

Am avut si eu o mica patanie asa ca de sfarsit de concediu.

 

Cand sa plec de la mare ( Mamaia ) am vrut sa alimentez si mare mi-a fost surpriza sa constat ca nu mai pot deschide capacul exterior ( nu bushonul ) de la rezervor.

Am gasit mai multi cu aceeasi buba aici : http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=433

Am sunat un prieten de la dealerul de unde am luat masina ( EXTREM de satisfacut :) )  si mi-a recomandat sa merg la cel mai apropiat service ( nu vreau sa specific firme si nume ) .

 

Am ajuns la service-ul recomandat. explic problema si desigur dau de minunata atitudine flegmatica pe care o gasesti in majoritatea service-urilor auto. Mi-au spus ca piesa ( actuator ) nu este in stoc si trebuie sa astept intr 5-10 zile, desigur le explic a doua oara ca eu vreau doar ca acel capac sa fie deblocat sa pot alimenta pana ajung unde am nevoie, iar replica lor e uimitoare, "nu raspundem de eventualele daune cauzate de fortarea capacului" iar orice interventie va costa acest lucru nefiind acoperit de garantie ( minunat sau ce ? ), ma asteptam sa aibe o politica de ceva situatii exceptionale. Dupa ce-mi sare mustarul si le dau ceva amenintari cu plangeri stau de vb-a cu sotia ( intamplator avocat de meserie ) si le explicam frumos ca e spre binele lor sa ne trateze totusi ca niste clienti de buna credinta, brusc se schimba placa si suntem tratati cum consider ca ar fi trebuit sa fim de la bun inceput. Oricum, eu pe masina noua nu mai arunc banii. (garantie sau fara , tratamentul e "aproximativ" acelasi )

 

Merg in spate ( in service ) unde se afla masina, mut toate bagajele din masina si un mecanic se apuca sa demonteze tapiteria din interior si contra-aripa din dreptul bushonului de parca era prima oara cand facea acest lucru ( eu inteleg ca masina e model nou dar un mic training nu fac si ei cand es vb-a de asa ceva ? ) adica cauta suruburi forteaza piesele de plastic sa vada unde tine si se uita cu lanterna ce impiedica desfacerea pieselor,pratic e ca si cum ma apuc eu sa fac treaba asta pt prima oara. In sf. dupa ce astept aprox 3 ore timp in care mecanicul se chinuie sa desfaca acel capac, sunt instiintat ca exista o Actiune Service pt. masina mea 1,2 TSI 105CP ( fabricatie Ianuarie 2013 ).

 

Aceasta actiune service  ( 45D4 Criteriu 01, 02 ) implica un update de soft pentru motor. De ce trebuia facuta si ce modificari aduce, nu au stiut cei de la service sa-mi explice.

 

Acum poate oi fi eu paranoic sau e doar o impresie dar masina parca merge / trage mai prost ca inainte.

 

Am rugamintea ca cei care au detalii despre aceste actiuni service si pot sa dea detalii suplimentare sa ne anunte si pe noi pe acest thread.

 

Cer scuze moderatorilor pt. eventualul off-topic de la inceput.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Regret sa-ti spun dar 45D4 inseamna mai multe decat update-ul de soft motor.

45D4 gemacht:

Umprogrammierung Elektronische Parkbremse (EPB)

Umprogrammierung Motorsteuergerät 1.2l / 1.4l TSI

Umprogrammierung Vorder achsquersperre GTI

Codierung Türsteuergeräte (nur vorne)

Schutzabdeckung entfernen 1.6l / 2.0l TDI (auch die Rücklaufleitung wird ersetzt)

google zice:

Reprogramarea Parcare Electronic Brake (EPB)

Reprogramarea unitatii de control a motorului 1.2L / 1.4L TSI

Reprogramarea fata GTI diferențial blocabil

Unități de codificare de control ușă (doar față)

Scoateți capacul de protecție 1.6l / 2.0l TDI (de asemenea, linia de retur este înlocuită)

A mai fost scris pe alt topic, se poate verifica aici http://www.volkswagen.de/de/servicezubehoer/VolkswagenService/rechte_marginalspalte/abfrage_rueckrufaktionen.html daca ai actiuni pe masina si mergi la dealer sa fie facute (desi intr-o tara civilizata dealerul X ce a vandut masina ar fi corect sa te sune sa-ti explice de ce te vor pana la service astfel incat tu sa tragi tot spre el si la revizii sau alte lucrari pe masina)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

PS: si tot google mi-a scos la ceas de dimineata astsa in fata:

On 02.04.2014 VW launched action number 45D4 for 1.2 tsi and 1.4 tsi Golf 7 which is about updading the software in the ECU (engine management software), plus recoding and updating computers in the front doors (related to confort computers responsible for opening and closing doors and windows) and the EPB (electronic parking brakes, including dissengagement of Auto Hold); there is also some more things for GTD models (cover removal and return line replacement)

On 08.04.2014 VW launched action number 34F6 for all Golf 7 equipped with DSG 7, this action number was launched in 2013 for other DSG 7 cars mostly Jetta; this action (close to a recall but not exactly, as the factory ask dealerships to do this actions on the first check in of the car and not immediately) is about changing the oil in the DSG 7 with a mineral oil that has an additive in order not to corrode the gearbox metal, which leads to short circuits and therefore disconnection of the gearbox; in addition to changing oil (which is not as simple as changing motor oil), there is a software update for the DSG7

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru informatii.

Pe google am cautat si eu inainte sa postez aici dar poate nu am cautat cum trebuie.

Se poate un link la site-ul de unde ai cules aceste informatii ? Ma gandesc ca este util pt toata lumea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am intrat pe site-ul specificat mai sus si nu am vazut informatia postata de tine ( voinea )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai mult ca sigur colegul Voinea a dat coppy/paste la tot ce a gasit. Nu cred ca ai sa gasesti alte datalii. Treaba e simpla, ai avut un update la motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am fost la revizia de 60.000 km (am in bord 55.000 km) si am primit si actiunea  45D4 Criteriu 01, 02

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca un TPI se incadreaza in subiectul acestui topic, dar cred ca este cel mai potrivit loc in care pot posta la acest moment.

 

Am vrut si eu sa beneficiez de TPI 2031168/4 (care se refera la montarea unui furtun cu valve de sens pentru a impiedica scurgerile de lichid pe luneta) si surpriza: dupa ce consilierul, care evident ca nu auzise de asa ceva si-i dau eu (de pe forum, de unde altundeva?) numarul TPI-ului, verifica in "sistem" imi spune ca masina mea nu intra in raza de actiune a acestui TPI. Jucaria nu costa cine stie ce, dar ma deranjeaza teribil ca VW vrea sa-mi ia bani pe un defect de fabricatie. Ce se poate face oare in acest caz? Poate o scrisoare catre VW, dar nu stiu exact cui sa ma adresez. Sau sa merg la servis si sa reclam ca am acesta problema, adica sunt scurgeri de lichid pe luneta si atunci sa-i oblig cumva sa rezolve problema pe garantie. 

 

Ceva sfaturi concrete in acest sens ar fi binevenite.  

Modificat de Navi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai probleme cu acel furtun? Iti curge apa pe luneta si intre spalari?

Daca da, atunci trebuie sa beneficiezi de el, iar daca nu inseamna ca aceasta problema a fost rezolvata pana in saptamana fabricatiei masinii tale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Evident ca am, ca altfel nu solicitam.

 

Fenomenul este urmatorul: speli luneta si apoi curg mai multe firicele de lichid minute in sir. Degeaba stergi luneta (fara sa mai dai jet pe ea), ca lichidul se scurge in continuare. Cum eu sunt cam manic in privinta curateniei geamurilor, ma deranjeaza foarte mult sa vad acolo ceva ce nu ar trebui sa fie.

 

Intrebarea ramane: cum procedez ca sa beneficiez de rezolvarea problemei pe garantie?

Modificat de Navi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te duci in service si faci o solicitare verbala de reparatie a defectului. Practic vorbesti cu un sef de atelier, etc.

In cazul in care ti se refuza, reparatia solicitata, redactezi o solicitare scrisa in care prezinti problemele constatate si ceri remedierea defectului conform garantiei pe care o detii. Nu uita sa specifici si datele de identificare ale masinii (serie sasiu, date tehnice, nr. inmatirculare precum si calitatea ta de proprietar, imputernicit, sau ma rog...)

OBLIGATORIU vei cere un numar de inregistrare a solicitarii tale. In caul in care nu-l primesti o trimiti prin posta cu aviz de primire. Astfel ai dovada trimiterii si conform normelor in vigoare sunt obligati sa-ti raspunda in scris, solicitarii, intr-un termen de maxim 30 de zile. Nu cred ca vei primi un raspuns negativ. Cu siguranta esti o fire cu bun simt si te-au vazut mai "moale" astfel si-au permis sa te refuze.

Nu conteaza daca masina intra sau nu in raza de actiune a acelui defect, sunt obligati sa-ti rezolve problemele, daca au aparut/reaparut, fara conditionari.

Modificat de Misualbu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apopo de TPI-uriu, masina asta are un car de TPI-uri emise. Poate pune cineva mana pe ele ca eu doar le-am vazut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Pana la urma servisul a acceptat montarea pe garantie a acelui furtun, dar parea ca nu auzise nimeni despre asa ceva (sau se fac ei ca nu stiu ca sa te faca sa renunti?). Insa mai dureaza, ca nu aveau piesa, a trebuit comandata.

 

PS Atentie celor care doresc sa monteze asa ceva: fenomenul scurgerilor pe luneta nu prea se reproduce cu masina stationata, asa ca ar fi bine sa aveti niste fotografii facute in trafic. Si inca ceva: chestia asta cu scurgerile chiar trebuie sa se intample; faptul ca exista un TPI in acest sens nu duce automat la montarea acelui furtun (sau cel putin nu acolo unde am fost eu).


Apropo de TPI-urile alea multe despre care zicea @dadu: n-o fi vreunul referitor la functionarea "calculatoarelor" care comanda deschiderea/inchiderea geamurilor? La mine impulsul (la geamul de la sofer, ca cel din dreapta e mult mai docil) merge uneori destul de greu si usor haotic: adica din zece incercari in opt cazuri merge greu iar in doua mai usor (asa cum probabil ar trebui sa fie). La voi cum e? 

Modificat de Navi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica asta? :icon_cheesygrin:

On 02.04.2014 VW launched action number 45D4 for 1.2 tsi and 1.4 tsi Golf 7 which is about updading the software in the ECU (engine management software), plus recoding and updating computers in the front doors (related to confort computers responsible for opening and closing doors and windows) and the EPB (electronic parking brakes, including dissengagement of Auto Hold); there is also some more things for GTD models (cover removal and return line replacement)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stim cu totii despre actiunea asta, ca doar s-a discutat cateva posturi mai sus (fiind deocmdata singura actiune stiuta), dar in realitate lucrurile stau altfel decat scrie in citatul dat de tine: la servis se uita baietii in calculator (dupa ce introduc datele masinii tale) si apare ca din toata actiunea tie ti se aplica doar partea referitoare la frana de parcare (cazul meu, de exemplu), asa ca doar atat vor face.

Modificat de Navi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Ce actiuni noi mai exista, aveti idee? Te cheama ei in service sau trebuie sa ii suni tu pentru a face updateuri de soft si altele ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce vad, nu te cheama nimeni. Eu cel putin, din experienta zic, dealerii nu sunt interesati de tine nici cand te duci sa le dai bani, nu mai zic cand e ceva pe garantie ...

Pe ei ii intereseaza sa-ti vanda masina. Ce faci dupa aia e treaba ta.

Nu prea am inteles ce inseamna "cover removal" (care "cover" ?) la GTD dar revin cu detalii dupa ce le fac o vizita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Actiunea la luneta eu am facut-o la PBV1.

 

Nu au fost comentarii din partea lor, se vedeau clar pe geam urmele de lichid scurs. A zis ceva consilierul ca trebuie verificat, etc. I-am spus direct ca stiu ca este actiune la problema asta  :).

 

S-a comendat piesa si intr-o saptamana am revenit pt rezolvare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Resoftarea modulului comfort se aplica doar la TSI-uri ? Mie geamurile imi merg doar cand vor ele (trebuie sa tin apasat pe treapta 2 de la buton pe toata durata actionarii in sus/jos, nu raman in miscare pana la capat).

2-3 zile merg normal, a 4-a zi cu probleme, si tot asa.

Modificat de C Z R
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie asta cu geamurile mi s-a intamplat o singura data pana acum, dar dupa update. Ce-i drept in carnetul de service au trecut "update EPB & diferential", nimic de modulul de confort, insa aveau habar (NOT!) de ce facea de fapt update-ul ala incat cine stie daca a schimbat ceva si in privinta asta.

Modificat de cris.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Cumva trebuie sa se remedieze ca la a mea nu am nici problema cu luneta si nici aceasta cu geamurile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

A mai aparut o actiune, ceva soft DSG. Cica unora nu le mai pornea cum trebuie dupa stationare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Pentru ca se auzeau niste zgomote pe spate am mers la service cu masina , mi-au schimbat amortizoarele pe spate spunandu-mi ca e actiune service.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce bine ar fi sa fie una si pentru partea fata, ca de cate ori cobor un damb de pe langa casa se aude ca o caruta care scartie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

DIn cauza unei configurari gresite din fabrica (se pare), trebuie facut schimbul de ulei (si filtrul aferent) la un an chiar daca are doar vreo 10.500Km. Ideea este ca au anuntat-o pe sotie ca exista o actiune impusa da producator de schimbare a arborelului cu came (1.2 TSI 105CP, cumparata in august 2014).

A mai auzit cineva de chestia asta?

 

Cosmin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!