Jump to content

Sfaturi achizitie (Touareg 7P)


Xenomorf
 Share

Postare recomandată

Sfatul meu este simplu, cumpara masina care are garantie oferită in rețeaua Porsche si nu o masina de flota care a fost omorâtă la Avis Rentals.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

54 minutes ago, tavitara said:

scaunele de panza nu frig vara si nu sunt reci iarna cand te sui in ea

Si nici nu sunt frumoase. Deci au numai plus. Nu sunt fierbinti, nu sunt reci , nu sunt frumoase....?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum na , am punctat si eu ce ar putea fi pozitiv la masina asta , nu o poti compara cu cealata

Desi daca iei masina ptr 2 ani , e ca si cum o iei asa ... sa ai cu ce merge , pana iti poti cumpara ce iti place

Asta cu planificare la 2 ani e ok la cei care iau masini noi si isi permit sa le schimbe dupa ce trece garantia

In rest , schimbarea masinii se face din alte motive , nu planificat la 2 ani

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sincer pt. mine chestia asta cu scaune de piele reci iarna si calde vara mi se pare un mare MIT.Am mers/am avut/ am masini si cu scaune piele si cu scaune full textil si cu scaune partial piele restul textil.Niciodata nu am simtit vreun disconfort fie vara fie iarna si nu toate au avut incalzire in scaune...

Referitor la faptul ca o persoana tine planificat o masina 1,2..3 ani etc...nu cred ca se poate cataloga cumva, adica nu mai suntem pe timpul comunismului cand tineai Dacia 20 ani, atunci nu prea aveai alte optiuni.

Eu de exemplu, asa cum am spus de la inceput am avut si am intentia sa nu tin masina mai mult de 2 ani si nu, nu pt ca se devalorizeaza sau ca trag pe ea si dupa aia o dau sau mai stiu eu ce variante.Eu am luat masina strict ca un "moft"/o placere/o dorinta de a mea de a conduce un SUV o perioada de timp .

Vreau sa imi satisfac aceste dorinte cat timp sunt tanar....nu ma ajuta cu nimic dupa 50-60 ani :)

Stiam de la inceput ca o sa am 2 masini, distanta acasa-job-acasa f. scurta, 8 ore pe zi sunt la job...nu car cu masina, nu fac offroad, nu tractez  etc...da stiu o sa te intrebi atunci de ce SUV, consum mare, taxe mari...etc

Da, exista posibilitatea si deja sotia imi spune de pe acuma ca ii place masina si nu vrea sa o vindem ..etc, sa o tinem mai mult timp. Totul este relativ..lafel cum vrei sa vinzi dupa 2 ani si stai cu ea inca 2 la vanzare .

.Dpmdv fiecare masina isi are cumparatorul ei si un cunoscator o sa platesca tot timpul pretul corect, in general dotarile vand o masina.

Tocmai de aceea chestiile astea sunt discutabile din multe pct. de vedere si fiecare trebuie sa isi ia propriile decizii.

Legat de masina "aia mai ieftina" trecand peste faptul de descrierea dotarilor  te face sa razi copios si aici vorbim de o firma care cu asta se ocupa, din asta isi castiga banul mie mi se pare mult prea ieftina.Tine cont ca firma aia trebuie sa mai castige si ea niste bani si crede-ma ca nu fac afaceri sa iasa in castig cu 300 euro...oare cat o fi platit pe masina aia?

Dpmdv este o doar o masina de buget...o masina cu dotari inspre stock.

 

Bafta

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Repet este o masina cumpărată de la licitație bulk iar masina a venit pe flota la Avis, aceasta beneficiind de la producător numai de doi ani garantie de aici si prețul mic. Probabil masina a costat undeva la 14000eur de la firma de leasing operațional.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apoi ce mai conteaza , in 2 ani nici nu ai timp sa regreti ceva , esti deja cu ochii pe alta masina

@Bogdan.TM , eu nu as putea sa merg iarna cu o masina fara incazire in scaune , unii suntem mai sensibili

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, Bogdan.TM said:

sincer pt. mine chestia asta cu scaune de piele reci iarna si calde vara mi se pare un mare MIT.

E...clar nu e Numai mit. Clar vara initial e fierbinte si iarna rece...dar exista incalzire scaune, ventilatie, etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...
Gheorghita Andrei

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o verificare? Doresc sa achizitionez un Touareg si vreau sa verific cati km avea la ultima intrare in service ( reprezentanta ) . Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a vedea ultima intrare in reprezentanta, trebuie sa te duci la o reprezentanta. Regulamentul VW Forum interzice solicitarea de servicii in ariile tehnice

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, asta e prima mea postare. 

De 1-2 luni sap pe tot internetul detalii despre ce fel de 7P sa imi iau. Dupa ce mi-am pus ochii pe mai multe chestii si am avut discutii si etc am ajuns la asta de aici: 

https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-touareg-ii-ID7GCqOi.html#d79f878488

 

Masina a fost adusa in martie in tara, omul la telefon mi-a zis ca i-a schimbat un far (stanga fata) care era crapat si un buton cu controller cu tot de la clima din spate (si ca a filmat inspectia masinii cand a adus-o)

Trebuie sa fac verificarea la o reprezentanta Volkswagen. Masina pare intretinuta, kilometri facuti pe autostrada cu familia si bagaje, si din ce zice vanzatorul servisarea facuta la timp la reprezentate VW, de fiecare data.

 

Ma intereseaza alte opinii(sa nu sufar de confirmation bias), adica mie mi se pare ca are o groaza de dotari, chestiile mele fixe sunt(in ordinea prezentata?

- perne de aer / partea de off-road

- oricat de superficial ar parea si cat de costisitor poate fi, acoperis panoramic

- camere 360

- tehnologii asistive

 

Cumva, mi-am imaginat sa folosesc masina cel mult 3-4 ani ca si masina de mers in concediu si de plecat peste weekend sau orice drum in afara orasului, iar dupa perioada asta sa o transform in masina cu care scot cainii pe deal si putina distractie pe off-road (gen https://offroadium.com/lifted-volkswagen-touareg-with-33-mud-tires.html).

 

Imi propun sa fac din masina asta un hobby, gen la intretinere mentenanta, partea mai light de electrica / electronica si pentru chestiile serioase sa ii las pe profesionisti / personal calificat sa se uite (#goals ?)

 

 

Ce parere aveti? Mersi!

 

EDIT: Incerc sa imi dau seama cum sa decodez numarul asta de varianta / versiune 7P ACCVVAX1 AA8AA8C8034NVR67MM62 sa vad mai multe detalii legat de dotari si nu reusesc inca, any ideas?

RAR_istoric_vehicul (1).pdf

Modificat de ArthurianX
am adaugat informatii
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ArthurianX  o prima observatie ar fi ca in in anuntul din linkul de mai sus masina are 168.000 km la data  24 iulie 2020   (data postarii)  iar pe certificatul dat de tine in 04.03.2020 ( 3 luni in urma)  avea 170.296 .  

Modelul de panoramic este chiar fiabil pe acest model , trebuie curatat si lubrifiat de 2 -3 ori pe an in functie de intemperii  (scurgeri incluse) , este de fel mai pretentios .  Aici de verificat in istoric cate operatiii a avut , daca nu le gasesti , sa te astepti la probleme inca de la achizitie. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, am vorbit asta cu omul, cu kilometrii, la 168.000 a avut ultima revizie, in carte, o sa cer actele si sa fac verificarea. In comparatie cu mobile.de, masina asta e cu 2-4k mai ieftina cu dotarile astea, de aceea imi surade cumva, dar sper asta sa nu fie un semn ca sunt ceva vicii ascunse.

Am citit  si despre acoperis panoramic ca are nevoie de mentenanta, am gasit ceva schema cum sunt acele canale de scurgere si cred ca e decenta complexitatea cat sa le pot curata eu. De asemenea cu pernele de aer am vazut ca ar trebui sa masor distantele pe drept sa vad daca sunt egale (roti stanga drepta, vor fi diferente de 2-3 cm intre fata si spate, am inteles eu ca). 

 

Sunt curios la ce ar trebui sa ma mai uit (in afara de faptul ca toate butoanele tre sa mearga, faruri, clima, etc.) Nu-s deloc bun la ascultat zgomote la motor si de astea.

 

Daca totul e ok, planul meu e sa mergem la o reprezentanta VW / Audi pt verificare si dace e ok acela sa fie ultimul pas inainte de tranzactie.

Trebuie sa fie cumva totul foolproof, sa minimizez riscul de probleme si acu daca apar surprize, oricum au sa apara in timp, dar macar acum la inceput sa se vada toate cele si sa fie transparent totul.

 

A

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Buna seara,

E prima mea postare in forumul acesta deci “Salutare tuturor” ! 

Doresc sa achizitionez un VW Touareg.Una din optiuni ar fi urmatoarea https://www.mobile.de/ro/Automobil/Volkswagen-Touareg-V6-TDI-BMT-Leder-Navi-Xen/vhc:car,ms1:25200_36_,frn:2015,prx:27000,ful:diesel,mlx:90000,ger:automatic_gear,pwn:191,axh:true/pg:vipcar/303983894.html

Vreau sa stiu parerile voastre despre masina asta. Daca e okay pretul ( Mi se pare cam mic pentru dotarile ei), Despre motorul/cutia de pe ea, Pernele si fiabilitatea lor si in mare parte tot ce cunoasteti si imi puteti zice pentru ca ar fi primul Touareg si nu cunosc potentialele problemele ale acestuia. 

 

Multumesc !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problemele tipice sunt descrise deja pe forum

Pretul ok ...apoi cat sa fie ? ca e 2015 ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Bună, mă tentează să iau un Touareg 7P, am doar câteva întrebări mai diferite la care n-am găsit răspuns neapărat.

 

M-ar interesa un model facelift, deci minim 2015-2016. Cât mai bine dotat, preferabil de vârf. Am văzut că (fără TVA) ar fi pe la 25k ceva prin Germania. Mă interesează cu suspensie pneumatică și din ce am mai citit la așa ceva vârsta ar fi mai importantă decât km, în timp cauciucul îmbătrânește și apar problemele, indiferent de marcă, în rest din ce am înțeles n-ar fi probleme generale de fiabilitate cu ele.

 

Singurele dubii ce le am este că fiind platforma veche, față de Q7, noul Touareg, etc, nu știu cât va mai fi de vandabil peste 4-5 ani. Pe de altă parte, fiind final de generație, de obicei sunt mai fiabile, multe probleme mici fiind remediate de-a lungul anilor de producție.

Mai merită achiziția unuia, sau să mai aștept și să mă uit la un Q7 care e platforma nouă? Sistemele de pe generația nouă sunt mai bune, de ex mă interesează neaparat Adaptive Cruise Control, am înțeles că pe facelift au adăugat suport pentru Stop & Go care nu era pe cel dinainte. La sistemul de infotainment am înțeles că e RNS850, nu prea sunt alte opțiuni oricum. 

Opțiunea Terrain Tech am înțeles că (pe lângă diferențialele blocabile, evident) adaugă 200 kg în plus și mașina e un pic mai protejată dedesubt. Nu plănuiesc să fac off-road cu ea (în primii ani cel puțin) decât drumuri forestiere, zăpezi (ski) sau drumuri un pic mai grele, dar nu off-road serios. Nu cred să merite dacă nu fac off-road cu ea.

În rest, ar mai trebui să mă uit la ceva, sau să fiu atent la ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

No, cat mai bine dotat, etc...minim 10.000 euro peste pretul 7P ului, o sa fie diferenta pt Q7 4M. 10.000e....din 25.000e....e o diferență. 

Clar superior Q7 4M, din punct de vedere al tehnologiei dezvoltate. 

Mai departe,  Touareg 7p, o masina foarte ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca are rost comparatia cu Q7 :), dpmdv Audi este peste cu mult.

Referitor la Stop&GO, optiunea este prezenta si pe 7P NFL, dar este activa doar in primele 5 secunde, dupa trebuie sa apesi acceleratia.Nu stiu daca se poate modifica timpul cu ajutorul VCDS, oricum nu vad ceva incomod in acest sens sau o dotare must have.Ce mi se pare mai util este functia de front assist care incepe sa lucreze de la 10km-160km/h pe cand la NFL eu din ce am observat lucreaza de la 50km/h.voie

 

Nu te speria de suspensia pneumatica ca nu este chiar asa cum vb "cunoscatorii", tehnologia a evoluat, materialele de asemenea, preturile de intretinere sau inlocuire au scazut considerabil.

 

Terrain Tech-dpmdv si vad ca si tu utilizezi masina cam in aceleasi conditii ca si mine...nu este must have.

 

TVA-daca ai firma il deduci...daca nu asta este, gandeste-te de ce dotari ai nevoie si de care nu, toti ne dorim sa fie cat mai dotat si la pret bun dar mai tarziu realizam ca nu folosim dotarile, de ex eu am dezactivat Line assist, nu folosesc incalzirea in bancheta(95% din cazuri sta doar scaunul copilului) si mai sunt cateva nefolosite.

 

Daca ma intrebi pe mine eu nu as da banii pe 7P 2015/2016, nu as da banii in sensul ca este aprox aceeasi masina cu 7P NFL si nu as plati diferenta de pret.Ori as lua 7PNFL ori varinta ta de rezerva fara doar si poate :)

 

Legat de alte chestii de urmarit eu zic doar atat:cumpara masina de la un dealer serios si cel mai important plateste pretul corect!

 

Salut

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mulțumesc de răspunsuri. Da, am văzut ceva Q7 ce încep de la prețuri apropiate de touareg dar sunt cele de 210 cp și relativ chele. Sau cu km enormi.

Din ce am văzut pe facelift la touareg sunt multe sisteme asemănătoare cu cele pe platforma nouă, și cică ar fi compatibile între ele oricum deci diferență enormă nu e.

 

Corect că noul Q7 la drum, confort și antifonare bănuiesc că nu se compară. Dar tot așa, depinde ce variantă iei. Un Q7 chel vine cu scaunele cele mai ieftine, dacă n-are matrix led ci vine cu xenon standard iar nu e cine știe ce diferență, până la urmă plătești sigla. Un Q7 nu are rost dacă nu-l iei cu dotările care-l fac să fie Q7. suspensia, farurile matrix led, sistemul quattro torsen șamd. 

 

Pe lângă asta, cu Touaregul probabil aș avea curaj să mă bag în locuri în care cu un Q7 poate nu m-aș băga, nu că n-ar putea dar nu știu de ce îmi pare mai fragil. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

7 hours ago, manu144x said:

Da, am văzut ceva Q7 ce încep de la prețuri apropiate de touareg dar sunt cele de 210 cp și relativ chele. Sau cu km enormi.

Din ce am văzut pe facelift la touareg sunt multe sisteme asemănătoare cu cele pe platforma nouă, și cică ar fi compatibile între ele oricum deci diferență enormă nu e.

Decat Q7 chel sau 300....400.000km, mai bine Touareg in mintile lui.

 

Nu, nu au nicio legatura.....Touareg 7P fl...cu Q7 4M. Dar niciuna.... unul e platforma veche, altul cea noua.

 

Audi Q7 4M este in legatura cu Touareg CR7

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@manu144x

Ai mers cu ambele ?

7P si Q7 4M ?

Poate daca le testezi te reorientezi si faci un efort pentru Audi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

12 hours ago, manu144x said:

 

Ca si tinuta de drum....Q7 se remarca ca este mai lung. Acest lucru este compensat la viraje, etc...cel putin la mine, prin all steering wheel. Coteste mai in scurt decat X5 ul 2017 F15 si decat 7P

 

In rest,  tehnologie noua....virtual cockpit,  mib 2, activam carplay,  andoid auto...si in functie de dotari....7 locuri cu acționare electrica,  acc si traffic jam assist, etc.

 

In functie  de dotari...lumini ambientale rgb, sisteme de sunet foarte ok, s.a.m.d.

 

Altfel, la fel le simți....mari amandoua. Lucru care nu se resimtea la X5.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost cu un Q7 dar nu aici ci în SUA. Era varianta pe benzină evident. Mi s-a părut foarte silențios înăuntru, dar în curbe nu am putut observa cum e pentru că mergea destul de încet cu el, și eram obosit de la zbor. 

 

N-am avut timp să îi studiez dotările, am mai mers de 2-3 ori cu el și cam atât. 

 

Cu X5 mai mergeam acum 5 ani, cel din 2009, nu mai știu care e. Ca performanță clar foarte bun, dar suspensia aia (cred că o ținea în sport) simțeai tot. Era așa de tare că devenea insuportabil după 1 oră, mai ales prin oraș.

 

Eu fac km foarte puțini, lucrez de acasă și eventual in weekend o să o folosesc de fapt. Nu știu dacă fac 5000 km pe an. Dar atunci când merg bag austria, italia, ungaria, etc, pe unde mai am colaboratori (IT).

 

Cu Touaregul n-am mers încă, dar toată lumea îl laudă la drum lung mai ales cel cu suspensia pneumatică.

Modificat de manu144x
adăugare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va rog sa revenim la subiectul topicului -> Nu comparatul cu alte modele. 

 

Multumesc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

10 hours ago, manu144x said:

Cu Touaregul n-am mers încă, dar toată lumea îl laudă la drum lung mai ales cel cu suspensia pneumatică

Obligatoriu pneumatica. Numai asa am avut, asa am. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare colegi! 

 

Sunt in cautarea unui Touareg si am gasit un 3.0 Hybrid din 2011. Imi puteti da ceva detalii despre motoarele benzina hybrid? sunt ok ca si motoare? probleme? 

 

P.S. Am cautat pe forum ceva detalii legate de 3.0 Hybrid insa nu am gasit :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!