Jump to content

Transfer clasa bonus RCA


eduard.lucaci
 Share

Postare recomandată

eduard.lucaci
Publicat (modificat)

Ce document e "Dovada de radiere", ce ţi-au solicitat?

Întreb pentru că în prezent la înstrăinarea maşinii nu se mai face radiere, îi spune transcrierea dreptului de proprietate şi nu ştiu dacă mai primeşti un document prin care poţi face dovada că maşina nu se mai află înscrisă pe numele tău.

 

 

Se face un contract de vânzare-cumpărare, iar acesta are la baza foii, cam o treime din foaie, aşa numitul certificat de radiere. Când cumpărătorul trece maşina pe el, de la poliţie i se da acest certificat înapoi, semnat şi ştampilat, în două exemplare. Unul din ele trebuie să ţi-l dea ţie, e dovada ca maşina a fost înstrăinată către el şi radiată de pe tine, din baza de date a poliţiei. Care diferă de baza de date a primăriei, care e doar cu impozitele.

 

Adăugare: Eu tot cu aceleaşi documente, am solicitat returnarea sumei de bani aferente lunilor care imi mai rămăseseră pe asigurarea maşinii vândute, şi am primit banii cam in 10 zile lucrătoare. Dar ăsta cred că e alt topic :)

Seară faină

Modificat de eduard.lucaci
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eduard.lucaci

Salut,

 

zilele trecute am vorbit telefonic cu o persoana de la ASF.

Transferul de clasei de bonus se poate face de catre orice alt asigurator. Trebuie doar ceruta o dovada de bonificatie de la ultimul asigurator. Iar dezinformarea voită a clientului prin negarea existenței acestei opțiuni este considerată o practică ilegală.

 

De asemenea când se face o asigurare nouă, "vărsarea" noilor informatii din baza de date a asiguratorului în baza de date CEDAM se face de catre asigurator doar la intervale saptamanale, deci poate dura pana la 5 zile lucratoare pana veti putea verifica daca s-a facut transferul de clasa bonus.

Ca verificare eu am intrat pe site-uri cu oferte de RCA si am facut simulări online, unele aratând și clasa bonus malus.

 

Între timp am trecut iar pe la asigurator și mi s-a retipărit polița cu clasa corectă de bm.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine a fost ceva similar! Mi-au spus 5 asiguratori in cor, ca nu se transfera clasa bonus! Fac pe prostii ca sa ne arda! Apoi cu niste telefoane date la ASF s-a rezolvat! Toti stiu de ghidusia asta, insa mizeaza pe prosteala!

Si una e B0... alta e B9 in cazul meu! Cateva sute de lei bune diferenta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Dar daca am doua masini, si se vinde una din ele, mai apoi se cumpara alte in locul celei vandute. Se poate transfera BM de la masina vanduta la asta noua?

Raspunsul este DA . 

Transferul se face conform art. 72 alin. 2 din Ordinul 14/2011 al CSA. 

Asiguratorii incearca sa evite asta din cauze birocratice dar trebuie sa te prezinti hotarat si informat la ei cu urmatoarele acte:

- copie dupa radierea masinii vandute

- ultima asigurare a masinii vandute

- copie buletin

- copie dupa contractul V-C al noii masini

 

ATENTIE: Cand vindeti masina nu trebuie sa dati si asigurarea . Puneti cumparatorul sa isi faca una pe numele lui. In baza contractului se poate face fara probleme. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Atunci cand cumperi o masina si ii faci asigurare in vederea inmatricularii pornesti de la clasa de B 0 pentru ca masina respectiva nu are istoric pe numele si pe cnp-ul tau. Asigurarile sunt inregistrate in baza cedam dupa nume, cnp si serie de sasiu. De aceea, daca tu ai de exemplu 10 masini pe numele tau si ai dauna la una din ele nu iti va afecta si bonusul de pe celelalte masini. Este bine ca ai reusit sa nu pierzi bonusul de la masina veche. Felicitari pentru ambitie si reusita. Multumim pentru informatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa vina si vremea cand daunalitatea va fi calculata la general .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca detii 2 masini atunci clasa BM se aplica pt.fiecare masina in parte.

La mine nu a fost cazul pt.ca am vandut o pe cea veche si am luat alta.

La asigurari mi a cerut certificatul de radiere iar in baza lui mi a acordat valoarea BM care o aveam pe polita veche.

 

Acum vazui si eu  treaba asta.

 

Am urmatoarea situatie- am dat la schimb un vwBus cu o Suzuki GSX-F 600. E, -facand noi acte de V-C, inseamna ca imi trec bonusul de la bus la moto?? :dry:

 

SAU- nu-l trec la moto ci la ALTA masina? (ca am mai multe..) - aia o sa-mi ceara sa dovedesc CATE masini am??? da' ce, io's fraier sa le zic ca am cinci?? :sly:

 

Oare oi putea sa trec bonusul de la busul dat, prezentand ACELEASI acte, dar in locuri diferite.. si pentru celelalte masini???

Sau, ca tocmai am vandut alta masina- s'o putea sa trec bonusul la alta? :icon_confused:

 

Am intrebat la cine-mi face adas-ul si zice ca am B6.. acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu poti trece aceleasi acte"in mai multe locuri"pt.ca datele sunt centralizate la toti asiguratorii(CNP-ul tau),de aceia asiguratorul cere contractul de vanzare cunparare/certificat de radiere dar..incearca.

Daca in baza lor de date ai figurat doar cu VW iar acum ai CV dar si certificat de radiere poti sa ti transferi clasa BM.

Modificat de romytaxy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cristian raducan

@romytaxy, +1 , foarte corect ce spui :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 

Sau, ca tocmai am vandut alta masina- s'o putea sa trec bonusul la alta? :icon_confused:

 

Am intrebat la cine-mi face adas-ul si zice ca am B6.. acum.

 

Da, bonusul se transfera doar catre alta masina recent achizitionata .

 

Referitor la ADAS , mai exista :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!