Jump to content

Sterescugabriel
 Share

Postare recomandată

Sterescugabriel

Si-a activat cineva anumite functii dupa ce a intrat in posesie a masinii.? Daca da care ar fi acelea 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Pentru că nu am găsit un topic mai potrivit, vă intreb aici... Din ce bănuiesc eu, se poate activa functia ca la punerea contactului, acele de turatie si vitezometru sa isi facă pana la capăt cursa, nu? (needle sweep) Mi se pare un detaliu foarte frumos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate, exista si pe subforumul Octavia 3 un topic despre codari (inclusiv asta). A mea a venit din fabrica cu chestia asta activata si deja, dupa prima saptamana, nici nu o mai observ. Macar e f usor de activat si nu te costa nimic. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Scuze că voi fi off-topic, dacă se va constata că există interes pentru un topic legat de codările ce se pot face la Golf 7, voi deschide unul.

Intrebarea mea este pentru cunoscătorii VCDS, cum se pot face stopurile optionale cu LED care vin pe Golful 7, să lumineze la frână si cele de pe hayon, nu doar cele de pe aripi. Si oare ar putea afecta garantia/fiabilitatea stopurilor?

Modificat de Golf TDI
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Avand in vedere ca au o lumina foarte puternica, ar fi mai bine sa le lasi asa. Eu zic ca e o chestie de bun simt, luand in comparatie E-class, de exemplu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

+1.

LED-urile pe frana deranjeaza destul de rau noaptea in coloana. Asa ca dubland numarul lor nu poate decat sa multiplice numarul de injuraturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha, am inteles, deci de-asta nu au fost "lăsate" să functioneze din fabrică! Ok, inchidem subiectul ăsta atunci :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Doresc sa deschid acest topic dedicat codarilor VCDS pentru Golf VII asemanator cu topicul de la Golf V, diferenta fiind facuta de optiunile in limba germana (nu cunosc limba germana dar ma chinui cu G translator). Sper ca toti posesorii de Golf VII sa posteze aici intrebarile si raspunsurile (eventual cu poze) si acest topic sa fie de un real ajutor pentru comunitate.

 

Parcurgand topicul de la Golf V am gasit un link util deschis de Sootchucker pe forumul golfmk7.com (am citat sursa sa nu avem probleme de copyright). Pe unele din ele le-am incercat si am fost placut surprins sa vad ca functioneaza (spre exemplu setarea pentru a vedea incarcarea bateriei), altele nu au functionat (probabil diferentelor de dotari, spre exemplu alarma - am setat sa se auda semnalul sonor la inchiderea si deschiderea din telecomanda, dar la mine nu functioneaza).

 

Acum vin si cu o problema: la farurile standard (cu halogen) nu sunt becuri dedicate pentru stationare (lumina de pozitie); pentru pozitie sunt folosite becurile pentru faza lunga la o intensitate mica (probabil 10%).

Am dezactivat DRL care era setat pe faza scurta si se activa automat la punerea contactului; acum doresc sa maresc un pic intensitatea la lumina de stationare ca sa o folosesc pe post de DRL (pe becurile de faza lunga). Avantajul consta in faptul ca nu trebuie sa stau cu DRL-ul aprins daca am nevoie sa pun contactul, ci folosesc pozitiile pe post de DRL => salvez viata bateriei folosind switch-ul de lumini.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

- Legat de avertizarea acustica la incuiere/descuiere, parerea mea este ca pe Golf 7 nu exista acea "sirena" decat daca ai optiunea Alarma Plus, altfel, nu ai alarma deloc. In VCDS, la output tests, nu pot testa alarma, ca si cum nu exista.

- Legat de Rain Closing, majoritatea spun ca nu merge activat cu VCDS (faci codarea fara probleme dar nu functioneaza), tot pe forumuri straine am citit ca ar merge activat cu VCP (Pro) - (VAG CAN PRO?)

- In modulul ABS Brakes, la adaptari, puteti schimba modul in care functioneaza Hill Start Assist si Autohold-ul (sa fie nevoie sa accelerezi mai mult sau mai putin pentru a se decupla frana). Eu am stat cateva zile cu ambele pe "Early" (din fabrica e "Normal") si o cam luam la vale daca plecam in deal :) Am lasat Autohold-ul pe "early" si am pus Hill Start Assist inapoi pe "normal".

Cu autohold pe "early" ai plecarea mai lina

 

Ce as mai vrea ... ar fi inchiderea geamurilor fara sa tin apasat butonul pana la capat, ci doar pana incep sa se inchida. Stiu cum se facea pe G5 dar aici e altfel, sau cel putin ma incurca teribil de mult textele in germana.

 

Un mic minus la masinile cu Keyless Access, nu poti incuia masina cu motorul pornit si se pare ca nu exista nicio codare pentru asta. Din ce am auzit, si pe Audi e acelasi comportament. Singura solutie este sa o inchizi manual cu cheia (nu telecomanda). Asta presupune sa scot capacul de pe maner ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CZR, legat de problema cu kessy. Uite cum arata codarea pe MK6, poate exista ceva asemanator si pentru MK7:

 

post-104992-0-87783000-1399013516_thumb.

Modificat de Hayate
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate n-am label-urile pentru modulul asta ... atasez poza si autoscan

 

Edit: Nu le-am gasit nici pe versiunea 14.5, sau poate nu fac eu ceva bine ...

post-27965-0-76799900-1399021392_thumb.p

Log-CZR-WVWZZZAUZEW350088-649.txt

Modificat de C Z R
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@C Z R:

 

a) inchiderea geamurilor , faci referire la optiunea de "impuls" de la butoanele de pe usa? (sau la cele de pe telecomanda?).

 

La mine merge inchiderea geamurilor, apas o data pe butonul de pe usa si geamul se deschide/inchide (ca la Golf V).

 

b) Incearca sa gasesti optiunea pe Adaptation Channels (dar acolo optiunile sunt in limba Germana):

[select]
[09 – Central Electronics]
[security Access]
Enter 31347 to activate cruise control

[Adaptation Channels]
....(optiuni in limba germana)

 

O sa merg un pic mai incolo la masina si incerc sa gasesc codarea pentru geamuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De inchis se inchid, doar ca trebuie tinut apasat pana se inchid complet. Daca iau degetul, se opresc. Asa era si pe Golf 5 si nu numai, si era o codare de comvort care le inchidea complet fara adormi cu degetul pe buton.

Nu conteaza ca e din telecomanda sau din maner, aia se aplica la amandoua, trebuie doar gasita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru Kessy incearca sa vezi daca sunt active optiunile de mai jos:

 

[select]
[09 – Central Electronics]
[security Access]
Enter 31347 to activate cruise control

[Adaptation Channels]

(19) Access control 2 – Kessy Komfort oeffnen   (Kessy comfort lock)

(20) Access control 2 – Kessy Komfort schliessen (Kessy comfort unlock)

 

La mine sunt dezactivate pentru ca nu am Kessy Keyless Access System.

Modificat de mdinisoae
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

19 era deja activat, 20 era dezactivat si dupa cateva teste mi-am dat seama ca se refera la inchisul geamurilor din telecomanda (19), 20 desi e off merge sa deschid geamul din telecomanda, ciudat ...

Am mai gasit ceva cu "15" in text (nr 13 tot la Access control 2) dar nu am observat vreo diferenta undeva, si parca la 33 am incercat si la fel nu am obs. nimic

Cand o sa am timp (acum nu prea am) o sa ma joc cu ele mai mult, eventual si cu laptopul conectat la net ca sa pot traduce

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In caz ca doriti si alte adaptari / codari pe platforma G VII puteti vizita si site-ul acesta. Spor la citit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In sfarsit pot pune un rezultat clar :)

- Incuierea masinii cu motorul pornit, folosind telecomanda (la masinile dotate cu Keyless Access)

 

09 - Central Electronics (cod 31347 la security access)

Adaptation -> (1) Access control-Funk bei Klemme 15 ein -> "active" (din fabrica este "inactive")

post-27965-0-76513100-1399225671_thumb.p

 

Legat de asta, atentie sa nu va vina ideea (cu motorul pornit) sa deschideti geamul, sa incuiati masina din butonul din interior si sa inchideti geamul cu voi afara. Nu se mai descuie decat manual cu cheia (trebuie scos capacul de pe maner). Masina ignora total comenzile date de pe telecomanda, atata timp cat codarea de mai sus este "inactive"

 

Sunt curios ce face (21) Access Control 2-Kessy Komfortbedienung Reichweitenbegrenzung care in traducere ar fi "Kessy comfort control range limit". Are "Yes" si "No" (de fabrica am "No"). Am incercat cu "Yes" si nu am observat nicio diferenta de comportament. Ar fi frumos un autolock care reactioneaza cand te indepartezi de masina, nu cand inchizi usa. Renault are asa.

Modificat de C Z R
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curios ce face (21) Kessy Komfortbedienung Reichweitenbegrenzung care in traducere ar fi "Kessy comfort control range limit". Are "Yes" si "No" (de fabrica am "No"). Am incercat cu "Yes" si nu am observat nicio diferenta de comportament. Ar fi frumos un autolock care reactioneaza cand te indepartezi de masina, nu cand inchizi usa. Renault are asa.

 

Si ai si testat sa te indepartezi de masina sa vezi daca face auto-lock? Sunt si eu interesat de optiunea asta. Sistemul oricum se prinde cand (nu) esti pe langa/in masina, deci e chestie de soft sa faca si auto-lock...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu apuci sa faci nici jumatate de pas ca se incuie. Am incercat si cu (21) Access Control 2 - ... activat ... si tot la fel

Autolock-ul e din 05 Acc/Start Auth - Long Coding - Byte 2, Bit 4

Ar fi de ras sa fie chiar acolo in long coding inca ceva util, dar cum nu am libraria pentru modulul meu ... (nici macar in germana)

Modulul e 5Q0 959 435 A. Nu apare nimic (nici macar ceva apropiat) in Labels, nici in ultima versiune

 

Cred ca este o combinatie de mai multe setari/codari

 

1) Activare din Modulul 05

2) Activare adaptarea 21 Access Control 2 - bla bla din Modulul 09

3) Modificare range/distanta pentru codarea de la punctul 2 (nu stiu de unde)

 

Cel putin asa mi s-ar parea logic sa functioneze ...

Modificat de C Z R
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ah, deci merge dar face auto lock imediat cum ieși din mașină?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Face in momentul in care inchizi usa soferului. Si nu tine cont de celelalte usi. Celelalte pot fi deschise :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Putin pe langa subiect dar totusi de interes: azi am fost la PBV1 si am intrebat de codari. M-au intrebat ce anume as vrea sa fac, le-am spus de cateva, au spus ca se intereseaza si apoi au revenit cu raspusul "Nu se poate". Oare cer voie la fabrica si nu primesc acceptul, sau care o fi chestia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil se incearca codarea online iar sistemul pe baza vin-ului nu accepta respectivele modificari chiar daca ele ar fi disponibile software. E marketing pur-pentru anumite feature se plateste ptr a fi disponibile in varianta modificata. Un ex clar-platforma 8k de pe a4 care are instalata pdc suporta si ops-dar ptr cea din urma se plateste extra cand e comandata initial-iar ops-ul e doar la un click distanta :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!