Jump to content

Cati posesori de Audi 80 B3 si B4 sunt inscrisi pe forum?


ManiacuV6
 Share

  

  1. 1. Cat

    • 0
    • 0


Postare recomandată

@kenno :)

daca masina este din 91 si motorul este de 1595cmc este foarte probabil ca sa fie tipul PP si sa ai carburator de tiupul 2EE si astea sunt f greu de gasit (eu am cautat in tot cj si imprejurimi si foarte greu am gasit unul si ala de jumate defect ) apropo de faza cu opritul (asta daca e tipul respectiv de carburator) ar trebui sa verifici urmatoarele(daca tot nu merge, mai incercam) :

1. verifica furtunul de la servo (de la motor pana la galerie sa nu fie fisurat)

2. pe carburator ai multe furtunase (sfatul meu ar fi sa le schimbi cauta la piese auto furtun pentru injectoarele de la diesel ala negru imbracat cu material textil eu am cumparat 1.5m si mai am ceva, la pret 10 lei/m)

daca asta nu merge spune si revin cu sugestii

urmatorul pas ceva mai costisitor ar fi sa schimbi garnitura(flansa) de sub carburator(pret orientativ 80-90lei, eu am luat cu 85lei).

spor la treaba! dupa prognoza ai mai avea 4-5 zile la dispozitie sa iti remediezi problema

PS sa ai noroc de masina ! :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mesagerid, cred ca avem masini identice: masina e din '91 cu motor de 1595 PP - editia aparuta pana in septembrie. banuiesc ca si carburatorul e la fel: 2EE. am gasit si eu unul la dezmembrari si am patit ca tine, era incomplet. cand l-am gasit am apucat sa dau jos de pe al meu, motorasul care inchide clapeta de la soc si potentiometrul de sub motoras. problema e ca nici unul nici celalalt nu au nici un marcaj si cand a fost vorba sa le pun la loc nu am avut nici un punct de reper. pentru asta, acum tot incerc sa sincronizez motorasul cu potentiometrul pana ajung la un compromis.

o alta problema e ca, un alt "mecanic" mi-a umblat la delcou si nu stiu cum sa il reglez la loc (pana acum l-am pus dupa ureche).

referitor la sfaturile tale:

1 nu stiu la care furtun de la servo te referi - eu am inceput de curand sa cunosc masina ca "mecanicii" nu m-au putut ajuta si atunci a trebuit sa vad eu ce are.

2 de ce ar fi nevoie sa schimb furtunasele de la carburator? nu ca nu as avea incredere, dar vreau sa inteleg ce se intampla si de aceea te intreb.

3 flansa de sub carburator pare intreaga si buna.

pt. ManiacuV6 - cu pdf-ul ma descurc dar cu rusa si germana mai putin; mai precis...deloc. singura lucrare in engleza e cea referitoare le tuning de carburator dar e un alt tip decat ce caut eu. carburatorul e 2EE. codul motor il aduc maine.

mi-ar folosi o schema a carburatorului daca as gasi pe undeva.

daca imi rezolv problema ma fac manga de bucurie ca imi place masina asta! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kenno chiar daca nu stii rusa sau germana stii sa 'citesti' o poza.

Arata traseele pe unde circula benzina, aerul sau amestecul. E cam tot de ce ai nevoie.

Poti sa-ti dai seama. Si eu am carburator si m-am descurcat , tot cu pdf alea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ManiacuV6 - tocmai am luat pdf-urile pe care mi le-ai recomandat si voiam sa iti multumesc. tot la poze ma gandeam si eu cand le-am vazut (desi unele dintre lucruri le stiam putin dupa ce am ajuns sa umblu eu le el). macar acum stiu ce e in carburator si cum circula toate prin el fara sa mai fie nevoie sa il desfac. o sa vin cu noutati. totusi: cum as putea regla delcoul asa cum trebuie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SIMPLU : cu lampa stroboscopica. Slabesti delocoul cu cheia de 13 (cred) ,pornesti motorul, cuplezi lampa stroboscopica si ii indrepti lumina spre semnul de la volant. Misti usurel delcoul pana cand vezi ca semnul de pe volant 'sta pe loc'.

Apoi strangi delcoul la loc si gata !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

lampa stroboscopica o gasesc de cumparat sau merg la vreun service? mi-au folosit mult pdf-urile de la tine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ai de la cine sa o imprumuti foarte bine. Daca nu poti merge la cineva sa o regleze sau poti sa cumperi una. Insa nu stiu cat ar costa. Sincer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kenno

scz de intarziere :Driver:

1 furtunul de la servo este ala care merge de la pompa de frana pana la galerie langa carburator (unu negru de plasic cel putin asa este original) daca acest furtun are fisuri apare aerul fals care iti da tot motorul peste cap

2. furtunasele alea de pe carb pot avea la fel fisuri si nu iti mai actioneaza vacumatic carburatorul( cand lasi pedala de acceleratie nu mai ai destula presiune/depresiune incat valva actuator de la acceleratie sa mentina ralantivul la minimul necesar ca motorul sa nu moara sau ceva de genu)

3. flansa de sub carburator este foarte importanta sa nu traga aer fals avand in vedere ca amestecul este deja facut (o metoda relativ simpla de diagnosticare ar fi cu motorul la ralanti sa misti filtrul de aer stanga-dreapta fata-spate si sa observi daca este o schimbare in mersul motorului la mine a functionat ) flansa respectiva are ceva santuri in partea dinspre carb si la mine erau roase, si in partea de pe galerie mai are inca o garnitura care este cu ceva mai rezistenta.

incearca sa inlocuiesti valva actuator acceleratie daca pasii expusi mai sus nu dau rezultate !

ar mai fi ceva schimba sonda lambda (este model cu un singur fir pret aprox 160-180lei, cauta la dezmembrari 30-40lei)

si vezi de senzorul de temperatura de pe carburator (ala mic ca si o pastila)

sper sa rezolvi daca nu iti mai pot sugera cate ceva

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos de flansa aia ce prinde carburatorul de galerie. Si eu am avut probleme cu ea deoarece s-a rupt. :salut:

Am scos-o de pe masina si am fost la o cunostinta care a turnat-o dintr-un fel de aluminiu.

Daca tot vreifici incearca si supapa aia de pe furtunul ce duce de la galerie la servo(frana). daca sufli prin ea dinspre galerie spre servo trebuie sa treaca aerul, daca sufli invers NU trebuie sa treaca aerul.

Mai ai si rezervorul ala de vacuum( o sfera verde e la mine) ce trebuie verificat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mesagerid - flansa de sub carburator cred ca e buna ca am ai miscat su eu de card si nu are vreun efect. furtunasele am sa le verific cat de curand; deocamdata am tot facut relgaje la motorasele carbului pe care le-am dereglat cu ajutorul "mesterilor". acum masina merge rotund dar tot ar mai fi ceva probleme la pornire la rece (trebuie sa o tin putin calcata - dar asta poate e din cauza sezonului) iar la cald trebuie sa o las in pace - la propriu - sa nu ii fac nimic ca porneste frumos (tinde sa se opreasca in primele 2 secunde de pornire dar daca o las in pace, sau ii dau un spritz usor merge fara probleme). asa, pt mine tot voi verifica furtunasele ca are si masina o varsta si ar cam fi cazul.

lampa stroboscopica nu am gasit si am tot incercat cu tot felul de legaturi si beculete dar nu am obtinut nici o reactie (lumina la bec). pana la urma o las asa si cand gasesc o lampa anume o sa il mai reglez atunci (desi parca mai bine las reglajul asta dupa urechea mea ca merge bine)

ManiacuV6 - daca stii cumva, in desenele carbului, stii ce reprezinta culorile alea? este un galben care cred ca e baia de nivel, apoi este o culoare verde -banuiesc ca miscarea benzinei, si ar mai fi albastru care pare sa fie aerul. asta ai inteles si tu din desene? ar mai fi - cica un termostat sau o rezistenta in camera de admisie care controleaza temperatura aerului acolo- nu o gasesc pe schite. stii tu pe unde e? m-am uitat si in carb dar nu observ nimic (probabil e izolata bine)

cineva mi-a tradus - destul de exact- textul din germana si daca are cineva nevoie de traducere, o pun la dipozitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din cate am inteles : albastru=aer galben=benzina verde= amestec (aer+benzina)

Deci galbenul nu reprezinata baia de nivel.......

S-ar putea la tine sa fie defect senzorul temperatura motor. E pus pe reductia ce iese din chiulasa si se continua cu un furtun gros ce duce la radiator (furtunul de sus). :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

o sa ma uit dupa senzorul ala, dar nu trebuia sa se aprinda un avertizor de bord cum ca ceva nu merge? cu lampa stroboscopica nu ii dau de cap, in sensul ca nu am reusit sa improvizez una dupa cum mi s-a spus. am incercat toate variantele de lampi si legaturi dar nu merge: nu se aprinde becul in nici o pozitie si nici o legatura(desi am incercat o multime). trebuie sa gasesc pe cineva cu o lampa speciala pentru asta (desi nici pe cineva anume nu gasesc ca toti regleaza "dupa ureche" - ca sa vezi ce urechi au oamenii pe aici).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In legatura cu lampa stroboscopica daca ai de gand sa confectionezi una iti dau un link. Autorul site-ului e coleg de forum cu noi : niq_ro.

La rubrica AUTo -- la utile-- ai doua scheme de stroboscoape : una cu led si una cu lampa. Eu m-am apucat de aia cu leduri.(am folosit 3), insa mai am de facut sistemul ala care se pune pe fisa. :)

Din cate stiu la tine nu ai sistem cu 'check engine' deci nu se va aprinde nimic in bord.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am cautat prin aproape tot forumul rubrica AUTo ---UTILE---dar nu am gasit-o. unde o gasesc mai exact? sau poate imi dai direct adresa site-ului lui niq_ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

am reglat avansul cu o lampa stroboscopica si am un mesaj pentru toti "urechiatii" - adica aia care regleaza avansul dupa ureche: LUATI-VA UN STROBOSCOP!! dureaza 1 minut sa il reglezi si stii ca e treaba facut bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De unde sa ne luam? Eu vreau sa-mi iau, dar nu stiu de unde.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

era pe site-ul de la signature al userului vali-auto.

E vreo 1,7 mil. Insa daca nu reglezi avansul toata ziua nu cred ca merita. :scratch:

Modificat de ManiacuV6
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De o saptamana sunt si eu posesorul unui Audi 80 2.3 130cp echipat cu pachet Audi Sport. Adica jante de 15, spoilere, faruri de Audi 90, eleron, scaune si bancheta tip sport, ceasuri de presiune ulei, temperatura ulei, incarcare baterie. In plus mai are geamuri electrice fata, oglinzi electrice, AC, ABS, inchidere centralizata pneumatica. Masina arata identic cu cea din avatar.

Modificat de Pedala
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De o saptamana sunt si eu posesorul unui Audi 80 2.3 130cp echipat cu pachet Audi Sport. Adica jante de 15, spoilere, faruri de Audi 90, eleron, scaune si bancheta tip sport, ceasuri de presiune ulei, temperatura ulei, incarcare baterie. In plus mai are geamuri electrice fata, oglinzi electrice, AC, ABS, inchidere centralizata pneumatica. Masina arata identic cu cea din avatar.

Frumoasa masina. Pune si tu niste poze interior - exterior sa ne mai inspiram si noi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Cine stie date tehnice pentru Audi 80 B3 si B4. Ma intereseaza dotari variante speciale motorizari cu/fara QUATTRO, si cam tot ce stiti :D.

Mentionez ca vreau sa cumpar un B4. :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

:)

Daca te intereseaza, isi vinde tatal meu masina, un B4 avant din 1994, motor de 2.6 V6 benzina, 150 cp, climatronic, ABS, geamuri electrice fata etc.

Masina nu a fost forjata, a fost adusa din Elvetia inainte de a o lua taica-meu si sta in garaj de cca un an. Am vrut sa o pastrez pentru mine si a o face brici, din pacate nu am timp sa ma ocup de ea.

Mai trebuie cate ceva investit in ea, insa eu zic ca merita; pretul final e de 3500 Eur.

Daca te intereseaza si vrei mai multe detalii, please PM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Cam tarziu m-am trezit ,e adevarat dar am si eu un B3 de 1,6 Td din 91 stare f buna si f multumit de el desi e cam iesit din normele astea moderne.Este o masina buna. :)

Nu stiu daca stiti dar puteti gasii despre Audi 80 si nu numai multe lucruri interesante pe site-ul asta:

http://www.forum-auto.com/pole-technique/s...298148-2765.htm

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!