Jump to content

Consum Polo (Happy) 1.2 - 64 CP


ovisopa
 Share

Postare recomandată

Am reusit sa fac doar 400 de km cu noul meu Polo (din 19.01.2006), aproape toti sunt facuti in oras, afara cred ca am iesit doar vreo 20 km :o .. dar consumul mi se pare cam mare, azi am verificat media totala si este de 11.1 l/100km

Poate ca este din cauza frigului de acum 2 saptamani (erau -20 -15 grade) , probabil ca este si din cauza ca inca este noua .. in rodaj , nu stiu ce sa zic, dar astept parerea altor posesori de polo 9N (1.2 daca se poate :D ). Inca un factor destul de important este faptul ca fac drumuri scurte ( 5 - 10 km ) dupa care o opresc si sta pana dimineata cand la fel fac un drum scurt.

P.S. Si inainte si acum o las putin sa se incalzeasca inainte sa plec la drum, o las cam pana ajunge consumul la stationare de 1 l /h sau 0.9 l/h .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am reusit sa fac doar 400 de km cu noul meu Polo (din 19.01.2006), aproape toti sunt facuti in oras, afara cred ca am iesit doar vreo 20 km :D .. dar consumul mi se pare cam mare, azi am verificat media totala si este de 11.1 l/100km

Poate ca este din cauza frigului de acum 2 saptamani (erau -20 -15 grade) , probabil ca este si din cauza ca inca este noua .. in rodaj , nu stiu ce sa zic, dar astept parerea altor posesori de polo 9N (1.2 daca se poate :o ). Inca un factor destul de important este faptul ca fac drumuri scurte ( 5 - 10 km ) dupa care o opresc si sta pana dimineata cand la fel fac un drum scurt.

P.S. Si inainte si acum o las putin sa se incalzeasca inainte sa plec la drum, o las cam pana ajunge consumul la stationare de 1 l /h sau 0.9 l/h .

e normal consumul , asteapta sa vina caldurica si termini cat de cat cu rodajul si atunci sa vezi cat consuma...in principiu nu te impacienta , rabdare sa vina caldura , macar 15*C sa fie afara :o succes :o

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Momentan esti in rodaj si e normal sa ai un consum mai mare. Consumul va continua sa scada si de abia dupa 3000 de km iti poti face o idee de el. Oricum pt drumuri scurte trebuie sa te astepti la consumuri mari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal sa fie mai mare la inceput si mai ales ca faci drumuri scurte 5-10 km motorul nici nu are timp sa se incalzeasca. Am testat si eu lucrul asta dimineata aprox. 6 km motorul ajunge undeva la70-80 grade consum mediu 9-10 l depinde de cat de tare ma dau la ea si de cat de frig e afara. Oticum, la mine consumul mediu pe prima mie de km a fost de 7.1 sau 7.2l (am mai scris pe aici - vezi ca exista un topic deschis de mine pentru masina din semnatura). Acum am 2000 de km, am testat un traseu care l-am facut la inceput si am avut o medie de 5.3l/100km, acum am scos 4.8l/100km si am condus mult mai sportiv - asta cred ca arata ca motorul incepe sa se aseze si sa ajunga la parametrii normali de consum. Alt exemplu: la ralanti cu motorul cald(90 grade) la inceput consumul era de 0.9l/h, acum este de 0.7l/h.

O sa postez si in continuare diferite date pe care le constat pe masura ce trece timpul si "imbatraneste" masinuta :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am mai auzit si de la altii ca o sa scada mult consumul, acum daca si voi ziceti la fel nu imi mai fac griji :D

consumuri de 5.3 si 4.8 cred ca nu mai afara se pot scoate .. eu probabil nu o sa vad asa ceva prea des.

Sunt curios daca in oras o sa am un consum sub 7 sau macar 7 l/ 100 km.

ne mai auzim .. dupa ce mai fac cativa km :o

see ya

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Postul dinainte era de la un TDI de 100CP. Nu o sa vezi tu consum de 7 decat noaptea cand prinzi toate stopurile verzi...poate nici atunci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate Alex, 1.9/ 100cp are un consum ceva mai mare, dar sa stii ca am urmarit consumul in oras si poate fi rezonabil daca motorul este cald( dupa ce ai facut deja 20-30km) si conduci rezonabil, adica nu accelerezi de nebun sa ajungi in 7 sec. la 80km/h(desi masina poate)asta pentru 200 de metri, ca apoi sa franezi brusc pentru ca e rosu sau pentru ca s-a oprit un fomist(taximetrist) in mijlocul strazii sa-si lase clientul :D . In general condusul masinii in stil sportiv duce la consumuri mai mari. Consumurile date in carte sunt in regim economic si bineinteles ecologic :P, asta nu inseamna ca nu sunt corecte, numai ca noi nu conducem intotdeauna ca la carte - prietenii stiu de ce :D - ca de-aia am pus pe masina 1.9/100cp si nu am ales 1.2 :D

Modificat de bridefo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ma referam ca tu nu scoti 7 in oras....ci motorul de 1.2 nu scoate. Daca mergi linistit si faci mai multi km >25 cred ca scoti si sub 7 daca e orasul fara trafic intens si cu putin noroc la semafoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In carte la 1.2/55cp - urban=7.7-7.8l/100km si la 1.2/64cp - urban=7.6-7.7l/100km, la 1.9/100cp(tdi de data asta, nu benzina), urban=6.4-6.5l/100km :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact discutia asta o cautam.

Am un Polo nou (1.4 75CP) si am facut vreo 350km. Sunt destul de dezamagit de consum. Dar nu stiu cat de fidel este consumul mediu indicat de computerul de bord. Am incercat sa-mi calculez consumul la 100 km facand de doua ori plinul, dar cred ca ceva nu a mers bine la unul dintre plinuri ca mi-a iesit un consum de peste 15l/100km (pe computer era 12.5). Asta in conditiile in care am incercat sa conduc super-economic.

E drept insa ca facem multe drumuri scurte, chiar de sub 1 km.

Acum am doua dileme:

- ce naiba e cu consumul asta (sa zicem cel indicat de computerul de bord);

- cum sa alimentez (sa fac plinul) pentru ca sa pot calcula cat mai exact consumul (vezi si discutiile despre rezerva de benzina din rezervor, care nu stiu cum se incarca sau nu se incarca) - nu am reusit sa pricep secretul rezervei de benzina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca 15L/100km e un consum normal chiar daca afara au fost temp care au fost.. eu cred ca e o greseala. In conditziile in care mergi doar in oras si doar drumuri scurte 12.5% pare ok (din cate inteleg nici nu mergi singur in mashina). Plinul il faci pana se opreste singura pompa, de preferinta mereu la acceasi pompa. Nu iti face griji pt rezerva, fa plinul "normal" si calculul tre sa fie corect. Cel putin la mine cu metoda de mai sus absolut la fiecare verificare (am 7800km cu mashina) consumul a fost cel de pe bord. Din cand in cand mai resetez computerul "2" cand fac plinul si verific daca ma minte la urmatorul plin. Pana acum nu a mintzit niciodata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine ai venit printre noi!

Consum din carte: benzina urban=8.6-8.7l/100km

motorina 5.5-5.6l/100km

(nu ai specificat ce motor ai - astea sunt datele pentru motoare 1.4/75cp). Consumul indicat de comp.de bord este relativ. Cel mai corect poti calcula singur daca faci urmatoarele operatii:

- te duci in peco si pui cu mana ta carburant in asa fel incat atunci cand e aproape plin rezervorul sa apesi clapeta de pe gatul rezervorului situata lateral dreapta deschizand astfel accesul mai rapid al carburantului in compartimentul de rezerva al rezervorului- o sa vezi ca mai bagi vreo 7-8 l in plus fata de o alimentare normala- pui incet, incet sa iasa tot aerul

- resetezi indicatorul de kilometraj(zilier)

- parcurgi n km, dar in asa fel incat sa consumi cat mai mult din rezervor(cu cat mai mult, cu atat e mai precis rezultatul) si in diferite conditii de drum- atat in oras cat si in afara

- alimentezi din nou cu mana ta in aceeasi maniera ca prima data si retii x litri cat ai bagat

- cu regula de trei simpla stiind ca n km i-ai facut cu x litri, 100km cu cat ii faci?

Mi se pare cea mai corecta metoda de a aprecia consumul, dar si aici intervin variabile( o parte descrise in post-urile mele de mai sus) si nu uita ca masina ta e noua!

Rezerva de combustibil din rezervor este calculata in functie de consumul mediu pe ultima perioada de cand ai pornit motorul- adica daca ai de exemplu 100km rezerva si ai o medie de 10l/100km inseamna ca mai ai 10l in rezervor, dar daca pleci la drum intins si scoti o medie de 5l/100km o sa-ti spuna ca mai ai o rezerva de 200km- deci vezi relativitatea indicatiei.

Bafta la calcule!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raspunsurile voastre ma ajuta. Bridefo, ma refeream la acea parte a rezervorului de rezerva (acei 7 litri), nu la rezerva de combustibil indicata de computer. Mi-era clar ca acea indicatie este relativa la consumul mediu.

Eu sper ca acei 15 litri la suta i-am obtinut din cauza ca a doua oara cand am facut plinul, am bagat benzina (masina e pe benzina) si in rezervorul de rezerva, in timp ce prima oara nu. E posibil?

Apoi, ce inseamna ca se opreste pompa singura? Daca mai insist dupa aia, mai intra vreo 2-3 litri (fara sa apas butonasul lateral). Voi cand faceti plinul va opriti atunci cand se opreste pompa prima oara sau mai insistati de cateva ori, pana cand vedeti ca nu mai intra nimic?

Partea de rezerva din rezervor se goleste ultima? Adica daca alimentez cand rezervorul e la jumate, pot fi sigur ca nu mai intra benzina in partea de rezerva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista 2 "rezerve". La benzina poti umple (adica asa e bine) doar 1. Defapt ea nu e o rezerva in mod real ci doar o parte din rezervor pe care computerul o ignora. Ea are intre 5 si 8L in mod normal. Prima data cand faci plinul intra mai multa benzina pt ca se umple si acea "rezerva". Eu nu mai bag benzina dupa ce se opreste pompa.. mie asa imi intra fix 50L cand rezervorul e "gol", adica imi indica 0km pe bord si acul e pe roshu complet. (defapt mai am o rezverva de ~5L).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa ai un rezultat corect trebuie sa alimentezi identic. Pompa sare cand simte ca nivelul a ajuns la orificiul prin care iese benzina(cred) si daca o bagi de tot in rezervor sau pana la jumatate cred ca apare o oarecare diferenta de cantitate.

Cand zici rezerva trebuie sa-ti amintesti de la fizica de vasele comunicante - acestea sunt rezervoarele noastre. De fapt noi avem doua vase comunicante: unul mare(rezervorul propriuzis) cu intrarea pe unde bagi pompa si unul mai mic ce comunica cu primul pe undeva pe la partea inferioara si la partea superioara are clapeta din gatul rezervorului, care de regula sta inchisa si o deschizi tu apasand cu stutul pompei eliminand aerul si permitand urcarea benzinei in vasul mic din vasul mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am polo 1.2l 64CP, dar modelul din 2003 (am vreo 20000km). nu i-am facut recent consumul, dar candva vara trecuta am avut 6.5l / 100km cu 4 persoane, rezervor plin si bagaje putine; evident afara din oras; in oras nu am avut curajul sa verific :D

oricum, mi se pare ca e prea mare pentru cat de mic e motorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot din carte: motor 1.2/64cp - urban7.6-7.7l/100km si extraurban 5.1l/100km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu conteaza ce scrie in carte, acum 1 saptamana, polo hapy 1,2 64 cp cu 4 persoane a consumat peste 7L/100km. ce este drept am si mers cu 120 - 130 km/h. bineinteles drumul nu a fost facut in localitate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe la 550 de km am resetat consumul mediu , acum la ~750 km consumul mediu este de 10.1 l/ 100km - cu plimbari scurte doar in oras.

In principiu vad ca scade .. dar foarte incet probabil si din cauza ca am parcurs destul de putini kilometri .

ne mai auzim :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Am 2000 km , si in afara la o viteza constanta de 120 km/h 2 persoane in masina consum--5.9

In oras 8% sambata-duminica, in cursul saptamani 9-10% cu aerul pornit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nevasta-mea, la polo ei are o medie de 8,4 pe ultimii 1500km facuti exclusiv in oras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi se pare un consum f bun.Ma gandesc ca sunt facuti in mare fara aerul conditionat,nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am medie de 9,6% , exclusiv oras, preponderent cu aerul conditionat pornit. Dar cred ca daca schimb sonda lambda(este uzata si da erori sporadice) ar trebui sa fie chiar mai mic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

negoctav, dimineata merge fara AC si scoate ceva in jur de 7 (more or less), dupa amiaza merge cu.

La drum lung scoate medie sub 5 daca se merge pana in 110 si fara aer. E ok motorasul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu pot sa va scriu ca am un consum de 8,5 l in oras (Constanta) si 6,2 l in afara orasului cu aerul conditionat in functiune permanenta cu masina din semnatura. Calculul l-am facut prin metoda plinului la pompa; am folosit benzina Super 100 de la MOL.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!