Jump to content

DIscutii generale despre RCD sau retrofituri Audio


timady
 Share

Postare recomandată

am reusit cu cablajul pentru aux-in si codarea aferenta - 

 

ori e tradusa de un tampit interfata(codarea) ori sunt tampiti astia de la vw.

 

de 2 zile ma chinui cu codarea si azi am incercat sa bifez: AUX-IN bla bla restricted. (ce sa vezi... asta era)

 

important e ca merge :)

 

am si eu nevoie de cineva care are masina cu bluetooth pe RCD/RNS 510 pentru ca as vrea sa fac o proba sa vad daca modulul pe care il am e bun sau e defect. (nu il vede interfata CAN) - adica ori e nasol cablajul ori e stricat modulul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rcd 510 si bluetooth premium.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si cand crezi ca ne putem intalni ca sa fac si eu o proba?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Sal. aceeasi eroare apare si la un prieten cu 6R ,tot RCD 210 Sa rezolvat cumva?Mentionez ca eroarea a aparut brusc si de aceea nu suspectez lentila murdara.. 

AA si nu stiu nici sa l demontez, vreo sugestie?MS!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Am si eu o nelamurire...

Am o unitate rcd 210 din 2009.
Masina are doar 4 boxe pe fata.
2 de medii si 2 tweetere pe fiecare usa.

Din ce am vazut in programul ETKA am ajuns la concluzia ca toate boxele...de joase, medii si inalte au o impedanta de 4 ohmi.

Din ce poze am vazut pe internet am aflat ca boxele de medii+tweeterele sunt puse toate doar pe 2 iesiri ale amplificatorului, iesirile de fata. Banuiesc ca sunt in serie legate boxele...medii apoi tweeter. Nu am desfacut niciodata fata de usa sau unitatea radio.

Intrebarea mea este...unitatea rcd 210 suporta o impedanta de 8 ohmi pe canal si atat? Sau pot sa ii pun si boxe de 4 ohmi pe canal.

Intreb pentru ca vreau sa ii adaug inca 2 boxe de joase in usile fata (in timp as vrea 2 si pe spate daca este posibil) si nu stiu cum sa fac cu impedanta. Pun ambele boxe pe un singur canal ca sa am 8 ohmi sau fiecare boxa pe canalul ei? Mai am 2 canale libere la  unitatea radio, 2 canale libere de spate.

ps: am notiuni foarte elementare in privinta electronicii...asa ca daca am gresit pe undeva, rog ingaduinta :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in primul rand, o sa injumatatesti puterea - mai conteaza si specificatiile difuzoarelor, daca nu intereseaza un sunet de calitate.

despre impedante, etc, mai citeste si aici 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Ceau,

Am un polo 6r din 2010 cu rcd210 si vreau sa il schimb cu un rcd510. 

Stiti daca il pot mona plug&play sau trebuie sa ii fac update la CAN?

Am gasit rcd510 la pret bun pe aliexpress, scrie ca este original facut de delphi, ce spuneti sunt ok sau sunt copii chinezesti de calitate proasta?

http://m.aliexpress.com/item/32321945051.html?productId=32321945051&productSubject=DHL-Free-Shipping-VW-Original-Car-Radio-Stereo-RCD510-With-Code-For-Golf-5-6-Jetta&spm=2114.30010308.3.1.kPWCaO&ws_ab_test=searchweb201556_0%2Csearchweb201602_3_10037_10017_507_10032_401%2Csearchweb201603_9&btsid=3e452392-adb7-4054-9c7b-00adaa8624a2&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

din cate stiu nu trebuie. sunt aceiasi generatie. nu stiu nimic despre calitatea unitatii.

update la problema mea.

pentru cei care sunt interesati...rcd 210 are o impedanta de 4 ohm pe canal. am desfacut unitatea.

am ajuns in final sa adaug boxe si pe usile spate, pe cele 2 canale libere ale casetofonului + interfata AUX+decodat cu o clona VCDS.

ce ramane un mister pentru mine este: cum au legat cei de la VW 4 boxe de 4 ohm fiecare doar pe 2 iesiri are amplificatorului audio...eu ca sa "pup" impedanta boxelor cu a amplificatorului a trebuit sa leg doar cate o boxa pe un canal. nici fizica nu este punctul meu forte totusi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tweeterele de obicei se leaga in paralel cu cele de medii in usa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
tataramgeorgian

Eu am montat o navigatie made in China, de care sunt foarte mulțumit, am montat si o pereche de difuzoare coaxiale in portierele spate si am tras cablajele la navigatie. De asmenea am montat si o camera de marsarier tot din China, iar pentru a nu pierde spatiul de depozitare oferit de vechiul rcd210, l-am secționat pe jumatate pe acesta si am montat polita de depozitare mai jos. 

IMG_20190701_155800.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

christistanciu

salut, am si eu o navigatie chinezeasca si nu gasesc volumul diferentiat intre muzica si telefon. La tine cum e? ai posibilitatea sa reglezi separat volumele?

E destul de neplacut ca muzica are volum mai mare si telefonul mai mic si tot trebuie sa invart de volum cand suna telefonul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai citit manualul de utilizare referitor la reglaje volum?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tataramgeorgian

Navigatia mea are meniu pentru a ajusta dupa bunul plac nivelul sonor pentru fiecare aplicație in parte. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Va salut! Am instalat un modul bluetooth 5K0 035 730 A pe un polo 6r 2012. S-a sincronizat cu telefonul, pot apela si asculta muzica de la telefon, auditie f buna, fara zgomote de fond in schimb nu-mi afiseaza nimic pe computerul de bord iar pe rcd doar "Phone". Detin un rcd 310 fara comenzi pe volan. La o verificare cu vag-ul imi afiseaza 2 defecte: unul precum ca am scurt la microfon cu toate ca transmite f bine si unul pe can precum ca este codare gresita. Nu am facut nicio codare iar cand am incercat, pe radio, sa codez telefonul refuza codarea. Un sfat, va rog! Ms!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bănuiesc ca ai bc low... Deci acesta nu știe sa afișeze.. Și pe 310 asemenea. 

Numai pe bc+ (cele cu meniuri, etc) afișează pe bord și pe unitățile media superioare. 

Legate de codare, pune un autoscan complet, sa vedem unde e problema 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa inteleg ca ar trebui sa schimb ceasurile de bord cu bc+ si la fel un rcd 510 sau rns 510. Am sa pun o autoscanare. Ms ptr informatii si ms ca ai mutat topicul acolo unde trebuie.

Modificat de R_a_z_v_a_n
Renunta la QUOTE pentru postul anterior.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dacă nu te mulțumești cu modul de functionare actual...adică nu poti fara afisare, da. Atentie.. sa inlocuiesti ceasurile e mai complicat ,tu nu ai cum. Trebuie adaptate cu ecu , scris cipuri chei, km ,codare..etc. Trebuie scule si cunostinte de electronica, etc. Uite mai jos cum am făcut la un Amarok, ceasuri similare cu a ta, platforma pq25. Vezi diferenta la afisare....intre bc low (cel de jos)...si bc plus

20200224_202637.jpg

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca raman pe varianta veche. Poate o sa fie mai tarziu.. nu este de speriat, pasiunea depaseste un simplu afisaj. Un defect l-am rezolvat printr-o setare pe codari, cel cu can-ul, o codare gresita; in schimb am ramas cu acest scurt pe microfon. Cred ca ar fi ceva de masa. Ma gandeam sa dezizolez firul de la microfon, la plafoniera si sa-l leg la masa de acolo. Cablurile sunt trimise de cineva si nu cred ca sunt f ok sau mai exact sunt incomplete. Aceasta masa la microfon dar si un fir lipsa, acela care ii da "mute". Multi spun ca nu e nevoie ptr ca face treaba asta Can-ul.. corect! Il face! In schimb cand asculti muzica si suni pe cineva daca persoana respectiva iti respinge apelul atunci can-ul nu mai stie si iti opreste muzica. In fine, detalii dar deranjante. Poate imi spune cineva unde pot lega firul de "mute". Am facut o scanare..

POLO6RLog-WVWZZZ6RZCY191134-211450km.txt

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!