Jump to content

OII cu ceva dotari esentiale VS Passat Trendline sau chiar Confortline


Catalin
 Share

Postare recomandată

Salutare !

In martie-aprilie am posibilitatea sa lansez comanda, cu 50% avans restul in 5 ani !

De cateva luni visez sa-mi iau o O II Elegance 1.9 TDI cu ESP, airbag-uri, Pachet drumuri grele, Maxi_dot, Tempomat, stergator luneta, senzor ploaie, TMP, HHC, Pachet dynamic I, alarma (lucruri pe care nu poti sa nu le doresti cand dai 18.600 de Euro pe o masina) si iata ca DDP-ul meu a ajuns la 20.937 Euro. M-am impacat cu ideia... Octavia fiind masina pe care o "iubesc" :) . Analizand atent oferta noului Passat insa(varianta Comfortline! -scuze pentru titlu "conf..."), vad ca varianta de 1.9 TDI cu multe din dotarile OII incluse in standard plus alarma, computer de bord Plus si pachet lumini si vizibilitate ajunge la 23.300 DDP, cu jante de otel (in afara design-ului - au o importanta mare?).

Aici incep framantarile ! Nu stiu ce sa aleg tinand cont de :

- merg in oras 75% si afara 25% in total maxim 20.000 Km pe an (m-am hotarat totusi pentru TDI vs benzina dupa ce am citit in amanunt pe acest forum... si nu numai).

- vreau sa tin masina cel putin 7-8 ani (nici o sansa sa-mi permit sa o schimb mai devreme)

- conteaza costurile de intretinere (cred ca la Passat sunt mult mai mari), de functionare (cunsum TDI in oras, pe distante scurte), si de asigurare.

- este o masina si de afaceri si de familie 50/50

- ma simt super in OII dar parca Passatul este altceva.... (de aceea daca geseam un Passat sh de incredere nu ma mai indatoram bancii pe 5 ani...)

... Si intrebarile ! :

Oare este suficient 1.9 la Passat (greutate mai mare cu 300 Kg); care sunt diferentele reale de pret la functionare si intretinere (consum revizii si piese de schimb dupa 2 ani) si asigurare; merita diferenta de 2.000 de Euro pentru a trece la alta clasa (asa o fi?, cu motorul cel mai mic?); diferentele de tehnologie (Passat-ul are suspensie independenta spate?); pret de ravanzare (daca in 2014 va mai cumpara cineva o masina de 8 ani!)?

Stiu ca este destul de subiectiv ce am intrebat (poate mai sunt multe intrebari pe care le intuiti)..... dar voi ce ati alege ??!!

Multumesc, si contez pe experienta si cunostintele voastre !

Modificat de Catalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raspunsuri la intrebarile tale, punctual:

1= Passat B6 cu TDI-PD 105 CP este destul de lenes. Acelasi motor pe O2 prinde viata!

2= platforma O2 este aceeasi cu a G5, deci are si ea punte spate independenta

3= valoarea la revanzarea unei masini noi scade foarte mult, de aceea te sfatuiesc sa alegi un SH in caz ca te decizi pt un Passat (B5, ca B6 abia a aparut, doar in vest il poti gasi la SH) sau sa alegi totusi o Octavia II noua cu dotari mai cuminti astfel incat pretul final sa nu depaseasca 18-19.000 DDP. Nu de alta, dar de banii astia (~21.000 euro DDP adica, cat ai plati tu pe O2 ) mai bine iti iei Honda Accord diesel, campionul clasei. Skoda e o masina populara, deci nu de lux. Ca atare, merita doar un pret corect. Nu merita nici o Octavia 1 sau 2, indiferent de echipare, noua, mai mult de 25.000 euro. Intra deja cu pretul peste versiunile Elegance ale Superb-ului...

Modificat de DORU_14
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa imi exprim si eu parerea.

Din start as opta pentru Passat. In primul rand trebuie sa te simti bine in masina pe care o cumperi. Nu are rost sa cumperi Octavia si 7-8 ani sa te uiti cu invidie la vreun prieten sau necunoscut care si-a luat Passat. Daca vei avea Passat te vei simti mult mai bine cand trece o alta masina pe langa tine. Peste 8 ani revanzarea unui Passat este mult mai usoara decat al unei Octavia. Din start VW isi pierde mai greu valoarea decat o Octavia.

Punctul 2: as opta pentru o benzinara daca o tii asa mult timp si spui ca nu mergi asa multi km pe an. Un motor pe benzina este mai putin costisitor (in 7-8 ani va trebui sa mai schimbi cate ceva, nu chestii importante, dar vor fi interventii: reglat injectoare, mai ingheata motorina, mai curati rezervorul de apa). Prin urmare un motor pe benzina este mai ieftin de intretinut decat unul pe benzina. Daca ai merge mult cu masina consumul scazut la motorina ar fi factorul principal. Alta problema la motorina este iarna (citeste pe forum sa vezi ca multi pe diesel au probleme la pornire). Problemele nu se datoareaza masinii care este foarte buna, ci calitatii motorinei care inca vreo cativa ani va mai fi cu probleme.

Un minus la benzinar este ca nu se poate face chip tuning (se poate dar nu merita).

Costurile de intretinere intre Passat si Octavia sunt sensibil asemanatoare. Ora de manopera este aceeasi la ambele masini, f multe consumabile sunt pt tot grupul VAG si nu specifice pt Passat. Dif mari de pret apar la elemente mai speciale (caroserie, faruri, geamuri etc), dar astea sunt subiectul unui casco pe care daca il ai nu prea te afecteaza.

Parerea mea: ce as face eu daca as fi in situatia ta, as cumpara un Passat 2.0FSI sau TFSI (acesta din urma are un consum mai maricel, dar e turbo si merge chip tuning).

later edit: Revanzarea masinii ar trebui sa iasa din calcul deoarece mi se pare egal cu 0 ca sa renunti sau sa te frustrezi de la anumite chestii tinand cont ca peste 7-8 ani o sa vinzi masina cu 500 euro mai mult decat alta.

Modificat de istef
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ceea ce ai scris reiese o diferenta de aprox. 2.300 Euro intre cele 2. Este clar faptul ca va fi mai placut de condus Octavia 2 decat Passat-ul, avand in vedere ca motorizarea de 1,9Tdi este aceiasi. La fel de clar este si faptul ca in cazul Passat-ului ai un plus de imagine, confort, dar totodata si un plus la capitolul cheltuieli, atat la achizitie cat si la intretinere si exploatare.

Ramane la latitudinea ta s adecizi daca iti poti permite suportarea acelor costuri si daca ele se justifica.

Cel mai important, insa, alege masina care iti place tie cel mai mult, in care te simti tu cel mai bine. Nu pentru ceilalti. Avand in vedere ca vei plati un timp suficient de indelungat masina, si o vei tine destui ani, trebuie sa-ti faca placere si sa nu te apuce groaza cand vine rata de plata.

Ca si parere personala, nu as alege Passat 1,9Tdi 105cp la 23.3k euro. Mai bine alegi Octavia 2 Elegance 1,9Tdi, dar incearca sa fie la cel mult 20k euro. Mai scoti din optionale, mai scoti un discount de la dealer (mai greu la Skoda), sau ambele variante.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru faptul ca-mi spuneti parerile voastre.

Doru, OII stiu ca are suspensie independenta spate, eu nu stiu daca Passatul are asa ceva... iar la SH passat pentru ca nu am gasit nici unul cu o oferta serioasa (credibila) in 10 - 11k, am renuntat mai ales ca vreau o masina pentru urmatorii 8 ani. Cand dau 18.300 pe Elegance nu pot sa nu mai pun si ESP si airbag-uri si alte cateva mici "mofturi". Altfel mai strang 4 -5 luni si-mi iau OI cash. Prolema este daca merita saltul cu inca 2k peste 21k pentru un Passat de 1.9 (nu-i slab motorizat?) cam cu aceleasi dotari, dar fata climatronic si jante de aliaj (conteaza mult jantele?).

Istef : diferenta TDI / benzina este mica la passat (1k) si deci nu se justifica tinand cont ca eu voi merge cam 160.000 km.

Practic eu as schimba carcasa si implicit imaginea de OII cu Passat contra 2k Euro - merita??!! in conditiile unor motorizari similare? ca de 2.0 TDI Passat pastrand dotarile nu poate fi vorba (financiar).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sincer as alege Passatul chiar si cu motorul de 1.9. Este adevarat ca va fi putin mai lenta decat Octavia dar la urma urmei nu esti la raliu sa conteze si ultima secunda. Daca nu te vei duce la aeroport la playuri poti lua Passatul. Tie care masina iti arata mai bine? Te sfatuiesc sa o iei pe aia care iti place estetic mai mult si in care te simti tu mai bine. Cel mai bine este sa faci un drive-test cu ambele si sa alegi care te implineste mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru faptul ca-mi spuneti parerile voastre.

Doru, OII stiu ca are suspensie independenta spate, eu nu stiu daca Passatul are asa ceva...

Pai se pare ca nu prea cunosti masina...

Passat B6 vine pe o platforma Golf5 alungita...si bineinteles ca are suspensia spate independenta.

Fata de Octavia II, are standard in plus ESP si 4 airbaguri...In plus e o masina din alta clasa. Normal ca merita niste bani in plus.

Oricum povestim degeaba daca nu te duci la un drive test cu fiecare din masinile pe care le ai in vedere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Decat o masina de imagine, mai bine una care sa-ti unga TIE sufletul. Votez Octavia. Am avut cumva si eu dilema asta...si mi-am zis decat passat lenes mai bine octavia sprintena...si va fi O2 TDI de 2l. Imi place mai mult design-ul Octaviei, in plus cred ca o compacta sprintena si accesorizata e mai buna decat o medie cu motorizarea cea mai mica.Pentru mine, evident, nu emit axiome. Care-i problema daca dai mai mult decat pretul unei compacte? Cu ce ma ajuta ca "trec la alta clasa"? Acea clasa mai mare exista pentru ca ofera ceva ce mie nu-mi trebuie inca...Inca nu ma vad conducand o medie...Nu vreau o masina care sa exprime(oricum fals, daca vorbim de pasat cu 1.9) cat de bine o duc eu. Vreau o masina care sa-mi dea fiori de adrenalina la un confort bun, pentru care sunt dispus sa platesc in plus. Si in care pot baga si bagajele a 4 persoane in concediu..Si Octavia face asta..Si pentru ca celelalte din clasa ei, sar cu 2-3 mii la aceeasi echipare (ford sedan cu duratork de 2 l, sau corrola sedan cu 2l d4d, de ex), am ales Octavia..

Si gata cu batutul campilor la ore tarzii din nopate.... :(

Modificat de mariusc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Testdrive obligatoriu!! Sunt banii tai, trebuie sa stii pe ce ii dai!

Eu as incerca mai intai Octavia si dupa Passatul sa vad daca diferenta de pret se justifica.

Inca 2 precizari: - masina o data o iei, daca te simti mai bine in Passat fa un efort si ia-ti Passat

- la banii pe care vrei sa-i dai ai putea obtine un discount undeva in jurul a 1000 eur ddp :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi despre Passat 2005 si despre Skoda Octavia 2. Si asta cred ca spune tot. Si daca nu esti hotarat, sper sa nu ma iei/luati la suturi ca iti/va recomand alte masini dar uitati-va aici: 407 si C5

Modificat de godoroja
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sincer sa fiu eu nu mi-as lua o masina cheala doar ca sa ma vada vecinul in passat... eu as lua octavia cu mai multe dotari... si sincer as mai renunta la ceva dotari pentru motorul 2.0TDI. Parerea mea,hic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar ti-ai lua o masina cu mai putine optiuni dar in care sa ai o siguranta mai mare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

depinde, nu pot spune la modul general... as renunta la gadget-uri gen cruise control in favoarea unui airbag de exemplu... daca ar trebui sa renunt la un motor mai puternic, nu stiu... nu cred... sincer daca masina deja are sa zicem 4 airbag-uri n-as renunta la 2.0tdi ca sa iau 1.9tdi cu 6/8 airbag-uri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu gandeam la fel inainte dar de cand o am pe asta mica am schimbat nu-mi pot da seama cum modul de analiza a unei masini. O iau cu 1. Siguranta ,2. Motor, 3. Dotari. Dar hai ca devenim offtopic, omu` a intrebat de o2 sau passat. Scuze de offtopic.

Modificat de godoroja
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa imi exprim si eu parerea.

Din start as opta pentru Passat. In primul rand trebuie sa te simti bine in masina pe care o cumperi. Nu are rost sa cumperi Octavia si 7-8 ani sa te uiti cu invidie la vreun prieten sau necunoscut care si-a luat Passat. Daca vei avea Passat te vei simti mult mai bine cand trece o alta masina pe langa tine. Peste 8 ani revanzarea unui Passat este mult mai usoara decat al unei Octavia. Din start VW isi pierde mai greu valoarea decat o Octavia.

[...]

Parerea mea: ce as face eu daca as fi in situatia ta, as cumpara un Passat 2.0FSI sau TFSI (acesta din urma are un consum mai maricel, dar e turbo si merge chip tuning).

later edit: Revanzarea masinii ar trebui sa iasa din calcul deoarece mi se pare egal cu 0 ca sa renunti sau sa te frustrezi de la anumite chestii tinand cont ca peste 7-8 ani o sa vinzi masina cu 500 euro mai mult decat alta.

@Istef, te contrazic...cu fapte ;)

Octavia se vinde SH mai repede si mai bine decat Passat B5. Uita-te pe site-urile specializate vanzari auto SH sa vezi ca Octavia pierde ca pret o valoare mai mica decat Pasatul, la aceeasi vechime a masinii.

Si din cate stiu, motorizarea TFSI nu se importa in RO. Scuze de :offtopic: , dar am zis sa nu las informatii eronate in topic. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut cumva si eu dilema asta...si mi-am zis decat passat lenes mai bine octavia sprintena...si va fi O2 TDI de 2l. Imi place mai mult design-ul Octaviei, in plus cred ca o compacta sprintena si accesorizata e mai buna decat o medie cu motorizarea cea mai mica.Pentru mine, evident, nu emit axiome. Care-i problema daca dai mai mult decat pretul unei compacte? Cu ce ma ajuta ca "trec la alta clasa"? Acea clasa mai mare exista pentru ca ofera ceva ce mie nu-mi trebuie inca...Inca nu ma vad conducand o medie...Nu vreau o masina care sa exprime(oricum fals, daca vorbim de pasat cu 1.9) cat de bine o duc eu. Vreau o masina care sa-mi dea fiori de adrenalina la un confort bun, pentru care sunt dispus sa platesc in plus. Si in care pot baga si bagajele a 4 persoane in concediu..Si Octavia face asta..Si pentru ca celelalte din clasa ei, sar cu 2-3 mii la aceeasi echipare (ford sedan cu duratork de 2 l, sau corrola sedan cu 2l d4d, de ex), am ales Octavia..

Si gata cu batutul campilor la ore tarzii din nopate.... :offtopic:

Corect, exact asa gandesc si eu...puteam sa-mi iau un passat dar m-am gandit: de ce sa-mi iau un passat ? Cand nu vreau passat ? Am avut passat, si ma saturasem sa merg cu ditamai masina singur sau cu sotia prin oras.

Unii ar trebui sa se gandeasca ca poate pentru anumiti oameni, o compacta mai mare cum e e octavia - bine motorizata si dotata, este alegerea perfecta. Iar la spatiu interior Octavia este la fel de mare , daca nu mai mare ca un Bmw seria 3, deci eu zic ca ofera destul spatiu interior si portbagaj. Iar daca vorbiti de imagine, eu zic ca Skoda si-a facut un renume imens in ultimii 10 ani europa, la fiabilitate modele ca octavia sau fabia iesind mai bine ca fratii din concern.

Godoroja in legatura cu siguranta: la impactul lateral octavia ia puncte maxime ca-i testata fara cortina. La impactul frontal daca te uiti pe desene o sa vezi ca sta foarte bine cu toate ca are 4 stele, adica capul si toracele sunt aparate foarte bine, doar picioarele au riscul de a se lovi de structura bordului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In trecut lumea nu cumpara masini avand in doatare siguranta pasagerilor... insa in ultimul timp aceasta perceptie a fost schimbata. Acest lucru il spunea un amic, director de vanzari de la un dealer auto din Bucuresti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

adica exact ce spuneam eu. Si eu m-am schimbat fara sa vreau si fara sa-mi dau seama. Bine ca a inceput si romanu` sa se uite la dotari de siguranta. Ma gandesc la multe, am multe in cap. Din grup ar fi doar passatul care este mai sigur. Si Touareg-ul care e scump rau.

Deci, eu as alege Passat Confortline.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca am ajuns la votat, stampilez si eu: Octavia 2 Elegance cu air-bag-uri laterale si ESP (dpdv al sigurantei), eventual cu 1.9 TDI sa se incadreze in maxim 20.000 euro DDP. Daca ajunge la 21.900 euro, mai bine Honda Accord CDTi 140 CP, referinta in domeniu. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ajunge la 21.900 euro, mai bine Honda Accord CDTi 140 CP, referinta in domeniu. :)

poate vrei sa zici ca iei o jumate de honda accord, ca numai 21.900 euro nu e.

Honda Accord 2.2 CTDi 4 Door LS 36064

Honda Accord 2.2 CTDi 4 Door ES 40039

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze, a fost o neintelegere. Eu am spus Honda Accord 2.2 CTDi LS, pret 21.900 Euro CIP. Normal ca pretul final ajunge la mai mult....atat timp cat platesti taxe vamale la ea. Dar luata in leasing, devine o optiune interesanta, zic eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc, ceea ce spuneti voi ma ajuta foarte mult sa-mi canalizez investitia.

Am condus de cateva ori OII Elegance si o data noul Passat-ul (modelul vechi de multe ori). Pana sa conduc noul Passat nu aveam nici un dubiu : balanta inclina mult spre OII (pornind de la design si pana la cele mai mici amanunte - motorul fiind acelasi). Cu noul passat se schimba problema - pt. ca nu-mi displace ;) nici el.... Bine "ma simt" in fiecare dintre cele doua, si nu cred ca as avea proleme de complexe privind OII (pt. cunoscatori).

De motorizare de 2.0 nu se pune problema - merg 75% prin oras si nu am un stil de condus sportiv. In plus m-ar dezavantaja consumul (motorina si ulei) si am citit pe acest forum ca sunt mai multe probleme fata de 1.9. Deci, as dori sa discutam versus cele doua modele cu motorizarea de 1.9. (pentru faptul ca daca mai ridicam putin pretul OII pentru 2.0 fara sa lasam deoparte dotari ca ESP si airbag-uri (esentiale pt mine) - sunteti de acord ca balanta incepe sa incline spre Passat Comfortline de 1.9, la care aceste dotari sunt standard).

Cred ca in aceasta alegere conteaza mult costurile after-sale : revizie, intretinere si piese de schimb + calitatea service-ului.

PS : un prieten care-mi cunoaste bine framantarile a mai "batut un cui" amintindu-mi de oferta Superb. Ce parere aveti?

Modificat de Catalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si am citit pe acest forum ca sunt mai multe probleme fata de 1.9.

Ce probleme sunt la 2.0 in comparatie de 1.9 ? ;) ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!