Jump to content

 Funcționarea acestui site este susținută de cele 3-4 firme ce afișează bannere între posturi. Ar fi o plăcere pentru noi dacă ar fi adăugat site-ul nostru în lista de excepții ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult susținerea acestei comunități. Promitem și veți vedea că nu avem reclame intruzive și nici deranjante. Mulțumim! :) 

voctav

Pornire grea la rece

14 postări în acest subiect de discuţie

voctav

Salut.

In ultimul timp am observat ca Touaregul meu (3.0 V6) porneste greu dimineata,desi electromotorul invarte bine.Stie cineva ce ar putea fi?Multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Planetara

Cred ca cel mai bine ai face o diagnoza.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
SidorencuD

Am un V6 TDI 225cp 2007 si de o saptamana a inceput sa porneasca foarte greu la rece dimineata, abia o ia la prima cheie, mentionez ca dupa ce o pornesc prima data nu mai am niciun fel de probleme dupaia, nu am niciun fel de alarma, nimic, ma gandesc la electromotor...bateria este noua.
Are totusi idee cineva ce-ar putea fi, daca v-ati lovit de asa ceva? Sa am o idee pana ajung la service....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
rzw_d

Bună ziua. De când a dat frigul, touareg-ul meu (un R5, 2.5 din 2004) pornește foarte greu la rece(uneori trebuie să-i dau 2-3 chei ca să pornească), când îi dau cheie parcă se chinuie să pornească și se oprește (menționez că la cald pornește fără probleme). Bateria de sub scaun a fost înlocuită, alternatorul funcționează  în parametri. Aveți vreo idee ce ar putea fi, ce ar trebui să fac? Mulțumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
YRX

Verifica bujiile, cand ii pui contactul cat sta aprins martorul de bujii?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
rzw_d

@YRX, martorul stă  aprins aproximativ 5 secunde. Am să le verific totuși. Mulțumesc 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n

Fa o diagnoza completa, verifica senzori teperatura, injectoare, turatie electromotor, etc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
alxsav

Hello! Aceeasi problema am si eu! Am schimbat asa:

pompa de motorina din rezervor, -noua

pompa tandem, - noua

injectoare reconditionate cu kituri noi de oringuri, am schimbat

filtru motorina, - nou

bujii - noi

releu bujii - nou

baterie - noua

Si cu toate astea nu vrea sa imi porneasca. porneste numai daca scot peste noapte returul de la rampa de injectoare la filtru mufa RF. Daca o las conectata, nu mai porneste decat dupa indelungi incercari, dupa 2-3 minute.... Ar fi interesant sa descoperim buba acestor R5-uri proiectate la betie. Pe VCDS nu apare nici o eroare decat una la leveling la faruri, dar mna, pe motor absolut nimic. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
YRX

Din ce descrii pare ca ai o problema de dezamorsare a allimentarìi.

Nu sunt prea familiarizat (inca) cu acest motor dar la alte dieseluri am vazut un fel de supapa pe retur care nu lasa sa se dezamoseze circuitul.

Ai incercat treaba cu parcatul cu botul in jos sa vezi daca e vreo imbunatatire?

Modificat de YRX

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
alxsav

Am incercat, nici un rezultat! Am încercat chiar si cu busonul de la rezervor scos... Tot nimic... 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Andrei_72

Ar fi bine sa verifici electromotorul. ECU-ul da drumul la alimentare doar peste un anumit prag de turație. Daca electromotorul are periile sau bucșele uzate e posibil sa atingă greu pragul respectiv, chiar dacă asta nu e aparent.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
gigel_78

Salutare. Am si eu o problemă cu pornirea când motorul este rece , adică dimineața.La prima cheie , învârte si apoi se oprește. Când pun contactul a doua oară si iau mâna de pe cheie , electromotorul învârte pâna când porneste masina , cca 10 secunde , desi ar trebui să se oprească. Această figură o face numai când am jumatate di rezorvorul cu motorină sau chiar mai puțin. Când este plin , nu are nici un fel de problema cu pornirea. Este vb de R5 motor de 2500. Bujiile , modul de bujii au fost schimbate.ce ar putea avea ? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
rzw_d

Miercuri dimineață (au fost cam -15 grade) mașina nu a mai vrut să pornească. A încercat să pornească la primele 2-3 chei, după care nu mai învârtea, nu mai făcea absolut nimic. Astăzi am scos-o din service, problema fiind electromotorul; acum pornește la sfert.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
voctav
On 4/13/2016 at 10:09 PM, SidorencuD said:

Am un V6 TDI 225cp 2007 si de o saptamana a inceput sa porneasca foarte greu la rece dimineata, abia o ia la prima cheie, mentionez ca dupa ce o pornesc prima data nu mai am niciun fel de probleme dupaia, nu am niciun fel de alarma, nimic, ma gandesc la electromotor...bateria este noua.
Are totusi idee cineva ce-ar putea fi, daca v-ati lovit de asa ceva? Sa am o idee pana ajung la service....

Salut. Ai rezolvat cu pornirea grea dimineata?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri