Jump to content

Motorul 1.2 tsi - zgomote anormale


Lvu
 Share

Postare recomandată

Deci legat de zgomotul acela la pornire (tacanitul) cand am facut revizia la 15000 km, la finalul opreratiunilor au pornit masina si odata cu ea si zgomotul acela.

Am intrebat e normal asa ceva. Mi s-a raspuns:

citez:

"nu, roagate sa iti pice in garantie. daca nu te-ai fript. Cele mai proaste motoare (TSI). Avem un 2.0 TSI de 2 luni pe elevator nu stim ce are , am schimbat pistoane, turbina, distributie.. si tot nu merge masina e noua are cateva luni. " ... asta mi-au raspuns.

Modificat de Lvu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E bun. Raspunsul asta e tipic si extrem de relevant pentru gradul de pregatire al angajatilor din reteaua Porsche Romania (exista exceptii, insa putine): "nu stim ce are" Ca norocu' ca sunt unii care te compatimesc, da' a dracu', te compatimesc dupa ce le-ai cumparat masina; inainte, "e miraculos, e extra, super-mega, cel mai [ _ _ _ _ ] motor."

Personal, sper ca primul si ultimul meu contact cu VW Romania sa fi fost momentul achizitiei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

lasa, ca de-aia avem 4 ani garantie, turatii maxime, risc, adrenalina, de aici si placerea de a conduce. risc si adrenalina de la posibilitatea de a se distruge ceva pe la motor.
TSI cele mai proaste motoare ?? sad3.gif

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sincer eu trec peste.. pt ca nu se aude mereu..

si nu vad sa fie afectata invreun fel... in plus mi-au spus de tacanit ca e tipic motoarelor tsi.. (deci ca si cum ar merge fara ulei ceva de genu..) :icon_confused:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vorbiti cumva de tacanitul (ca de masina de cusut) pe care il face motorul cand e pornit la rece?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Decizia de cumparare a acestui motor am luat-o in cunostinta de cauza: am citit cu atentie ce se zicea p-aici, am luat la purecat si forumurile nemtesti (polo6Rfreunde.de si motortalk.de) si, in timp ce si acolo exista probleme de tipul celor mentionate aici, frecventa lor e mult, dar MULT mai mica decat se vehiculeaza pe vwforum.ro, desi cred ca poti fi de acord ca numarul clientilor de Polo 1.2TSI 77kW (M6 sau DSG7) e considerabil mai mare decat acela al clientilor romani. Uita-te si aici: 42,22% din cei care au votat pe forum (poate mai sunt, insa n-au votat) au motorul asta iar probleme are doar colegul polotsi, adica 1 din 19. Hai sa fie rotund, pentru usurinta calculului: 1 din 20, sau 5%. Rata de esec e foarte mare, ar trebui sa fie sub 1% ca sa fie acceptabila, insa, repet, n-avem numere mari cu care sa lucram. Ca sa fiu mai clar: aceeasi paralela nu se poate face la Seat Ibiza sau leon, pentru simplul motiv ca nu sunt suficienti posesori pentru ca statistica sa inceapa sa fie relevanta. Cu toate astea, motorul montat pe astea doua masini e acelasi. Incidenta de pe Octavia e mare pentru simplul motiv ca are volum de vanzari, dar n-are rost sa intru in polemica pe tema asta, desi ar trebui mentionat ca acelasi motor se comporta diferit daca "taraie" doua sarcini diferite dupa el. Masa unei Octavii e diferita de aceea a unui Polo.
In fine, scopul meu nu e sa te conving ca tu faci parte din micul grup al celor care au probleme, fiindca nu pot si nici nu vreau. Regret faptul ca nu te poti bucura de o masina pentru care ai platit o suma de bani deloc mica, insa hai s-o lasam asa, OK? Ce as vrea doar sa intelegi e ca Octavia e Octavia, iar Polo e Polo. Nu mai bun, doar diferit.

Eu n-am niciun zgomot (sau, ca sa te multumesc pe tine: n-am INCA niciun zgomot) in afara de tzacanitul specific motorului 1.2TSI, ala ca o masina de cusut. Asa fac toate, asa fac si 1.4TSI-urile, e sunetul lor specific. Cine sustine altfel, e batut in cap.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunet specific care este dat de tehnologia injectiei directe fsi...am tsi de aproape 5 ani,daca nu asta este zgomotul lui,o tai cu flexul si o arunc im mare.

Imi pare rau de pataniile altora,dar s-a ajuns cu paranoia prea departe,scuzati-mi exprimarea abrupta.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tacanitul masinii de cusut e una(specific tsi dupa cum spuneti, e perfect adevarat) iar caraitul, zornaitul lantului la pornire e alta. Acela de exemplu se produce in anumite conditii( sau la rece cand masina e parcata mai ciudat-pe o parte, in panta, etc) sau cand motorul e cald, semicald si se porneste masina la interval de 10-15-20 de minute. Apare in general dupa ceva km(la mine peste 10000).

Faptul ca acelasi motor duce mase diferite va influienta in timp dar nu imediat si nu cred ca zgomotul la pornire.

Si ce vreau eu sa va spun este sa insistati cu garantia ca nu-i normal. Iar despre rata de aparitie a zgomotului si multi skodisti l-au auzit si sustineau initial ca e normal, desi ulterior au schimbat lantul. Eu cand l-am auzit prima oara mi-am dat seama deodata ca ceva nu este normal, am facut inregistrari, sesizari la reprezentanta, etc si abia dupa 9 luni am obtinut schimbarea(lant si un alt fel de intinzator-modificat ca forma fata de precedentul).De fapt la skoda e un fel de recall tacit(schimbam dar la solicitarea clientului sau cand intra masina la revizii)..

Atat am spus si e pacat ca dupa garantie sa platiti 1000-2000 de E pentru acest lucru( nu stim care sunt consecintele rularii cu acest zgomot mai mult timp, care ar fi efectul asupra aprinderii, etc).

Si bwwlan, vezi ca rata e de 3 la 19( polotsi, vali din galati si lvu), asta inseamna aproape 16%.

Modificat de bogdanpiatra
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci problema la motoru asta nu e TZACANITUL, ci un ZBARNAIT la pornire, unul scurt, circa 2 secunde, cand turatia urca brusc la 1500 si pana coboara la 1200.

imediat ce scade la 1200, zornaitul dispare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si bwwlan, vezi ca rata e de 3 la 19( polotsi, vali din galati si lvu), asta inseamna aproape 16%.

-zornaitul descris de polotsi nu este normal, la masina mea nu l-am auzit niciodata; ar putea fi intradevar de la lant.

-vali din galati nu mai a dat absolut niciun fel de detaliu despre zgomot, deci sa nu-l includem in statistica deocamdata, daca e sa dam dovada de obiectivitate

-lvu pomeneste de un zgomot sub forma unui tacanit, ceea ce nu pare a fi acelasi lucru cu zgmototul descris de polotsi. Lantul zornaie, nu tacane.

Daca nimeni nu vrea sa dea mai multe detalii, atunci ramanem fiecare cu parerile lui.

Modificat de Stef13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ZORNĂÍ, zórnăi, vb. IV. Intranz. A produce un zgomot caracteristic prin lovirea, ciocnirea sau rostogolirea unor obiecte de metal, de sticlă etc.; a zăngăni, a zurui, a zorzoi.

ȚĂCĂNÍ, țăcănesc, vb. IV. 1. Intranz. A produce un zgomot ritmic, repetat, prin ciocănituri, pocnituri, declanșarea unui mecanism etc.

Seamana???? :beer:

Lvu pomeneste de tacanit, intradevar, dar la pornire...

In orice caz ar fi bine sa va impartasiti necazurile pentru remediere.

Iar daca facem statistici nu e concludent:

1. Nu toata lumea intra pe forum.

2 numarul de unitati vandute difera

3.sunt persoane care in ruptul capului nu recunosc ca masina cumparata cu un efort financiar deosebit are vreo defectiune.

4.sunt persoane care nu deosebesc pornirea la rece de cea la cald, care nu deosebesc mersul subturat de cel normal etc etc.

5.sunt persoane care desi au probleme nu vor sa mai intre pe forum deoarece intentioneaza sa vanda masina si nu vor ca goagalul sa dezvalui aceste aspecte.

6. din pacate eu ca si posesor de skoda fac parte nu din grupul mic al celor cu probleme cum spunea bwwlan ci din pacate fac parte din marele grup al celor cu probleme la skoda 1.2 tsi( a se vedea si alte forumuri straine).

Am scris aici ca sa va atrag atentia ca zgomotul nu e normal si ca la skode se remediaza(deocamdata cel putin)! de ce nu si la polo??? (o turbina si un lant la o skoda 1,2 tsi a costat cam 8000 de lei-bineinteles in garantie, cat lantul, cat turbina nu stiu).

O zi buna si "La Multi Ani"! Sa ne mearga masinile bine ca atunci intram doar la sectiunea "ce-ti place la masina ta"!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa fie clar, la pornire zornaie, apoi tzacane. conform definitiei. nu zornaie in mers si nici nu tacane la pornire.

tacanitul gen masina de cusut il aveam si la 1.6 FSI, nu e o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aoleo, nu, ala suna oribil, cel putin prima oara. incerc sa-mi dau seama cum se aude si la mine azi cu capota deschisa.

nu face mereu asa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da prieteni, ala este zgomotul. Il am si eu inregistrat. Se vede diferenta la a doua pornire. Si cine spune ca nu este asa sa inregistreze. Suna altfel ca in realitate ascultandu-l. Cine are ureche muzicala il aude din prima, cine nu dib inregistrare.

 

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Subscriu la ce a zis Bogdan pana aici caci si eu am schimbat lantul. La inceput facea cand si cand , foarte rar si deodata a amplificat frecventa si nivelul sunetului.
Ajung la concluzia ca toate motoarele au probleme ....am citit o gramada de istorisiri pe divere tipuri de motoare diesel si benzina ...

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce gasesc eu ca alta anomalie este ca la 1.2TSi pe G6 nu prea s-a discutat de acest zgomot foarte deranjant.

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru ca in primul rand sunt foarte putine vandute si sunt oameni care nu intra pe forumuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar nu sunt putine vandute, m-am uitat putin pe recensamant g6 si este a doua cea mai cumparata motorizare.

Am facut si eu test drive cu 1.2TSi, motor bun si potent, pacat de aceste probleme. Cum s-a rezolvat la 1.4 se rezolva si la 1.2 :icon_thumright: , partea proasta este ca initial au de suferit destui cumparatori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mai depinde si care jumatate a paharului te incapatanezi s-o vezi. Deobicei pe forum scrie cineva care are o nemultumire. Din pacate vezi putina obiectivitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe forumul italian a fost semnalat primul caz de zgomot de lant la Polo 1,2 TSI. Cineva spune ca in primele 5-10 minute dupa pornirea motorului se aude un zgomot asemanator cu lantul de bicicleta atunci cand nu reuseste sa schimbe pinionul, iar zgomotul se amplifica atunci cand accelereaza. La reprezentanta VW i s-a confirmat ca exista o actiune service de inlocuire a lantului de distributie si, mai adauga, se pare ca si Golf 1,4 TSI sufera de aceeasi problema http://www.polovw.it/foro/viewtopic.php?f=49&t=11190&start=108#p502602

Cam cat costa la noi inlocuirea lantului de distributie, stie cineva?

Modificat de Stef13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

In ultimul timp am fost cu sesiunea nu am avut timp sa mai intru pe forum..

Deci mai baietii, eu nu sunt nebun.. tacanit sau zbarnait e un zgomot care nu imi e deloc normal pe langa cel de masina de cusut pe care il are motorul si e normal unui motor TSi, apare acel zgomot amplificat exact (lafel) ca acesta de la prima pornire din clipul acesta

...

Problema este urmatoarea.. stiu sa fac diferenta de temperatura dar fie ca e cald, fie ca e rece, fie ca am venit de la drum si motorul e cald, daca el vrea sa faca face... daca pornesc se aude si mi s-a intamplat sa plec la o tura de oras de 2 ori si sa plec cu zgomotul ala oribil (imi era rusine, ziceai ca eram cu tractorul).. si amlasat-o am mers incet am oprit am pornit din nou tot nu vroia sa se mai opreasca.. de draci am inceput s-o calc si s-ai dau in ture vreau sa zic ca nici asa nu si-a revenit.. in fine am ajuns la un club caffe.. am stat vreo ora pe acolo cand am iesit iara acelasi gomot la pornire pentru cateva secunde si dupa aceea a revenit la normal... nu mi se intampla in fiecare zi sa merg cu zgomotul prin oras dar la pornire se intampla rar.. sa nu zic ca nu o ia la sfert de cheie (primavara, vara, iarna nu conteaza.. in cazul meu asta am observat).

Mai astept sa vad ce se mai aude pe aici, sa se mai incalzeasca vremea am garantie pana in noiembrie anu asta si o sa ma duc cu urmatoarele probleme: zgomot(motor la pornire), scaun(scartaie+se misca), boxa din spate de la sofer baraie(se misca din suport), in usa din fata de la sofer cand dau muzica putin mai tare pe afara se aude o bataie "brrr.. brrr.. brrr.."...

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, mergi cu ea inapoi la garantie si spune-le celor de acolo sa-ti schimbe lantul de distributie si intinzatorul hidraulic, astea 2 sunt cauza la acest zgomot ( zornait ). Exista riscul de a rupe lantul si distrugi tot motorul daca nu se face reparatia, si eu am avut aceeasi problema la 1.4 TSI 122 fie ca era iarna, vara, ulei nou sau vechi..

Modificat de mOFO
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai idee cat dureaza toata treaba asta?.. Nu prea imi face placere sa o las acolo :(.. vreun cost suplimentar?...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!