Jump to content

Usi/portiere/yale A4 B8


luk
 Share

Postare recomandată

Am un Audi A4 B8 2.0 TDI din 2008 143CP.

Are deschizatoare normala la usa soferului, dar cheia e "tip cartela" fara sa aiba partea de cheie normala.

Cum deschid usa de la sofer manual, daca telecomanda nu-mi functioneaza ( dupa cum am vazut ca unele modele de B8 ar avea problema asta ) , sau daca e data bateria jos, sau se descarca in timp bateria.

Usa de la sofer are zavor normal, dar cheia? Cu ce cheie se deschide, fiindca am doar doua chei tip cartela cu care pornesc masina, atata tot.

Care e smecheria ? Pentru ce au mai pus zavorul normal daca n-au dat si cheie corespunzatoare?

mersi

Am gasit "smecheria".

Vine jos capacul de inox de la cheia tip cartela, si acolo e si cheia normala

Puteti inchide topicul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • F l o r i n

    15

  • ct_act

    4

  • Ice_2k

    2

  • robytza

    2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca ai problema cu deschiderea/inchiderea din telecomanda a masinii, mergi la dealer si iti vor rescrie softul. Am inteles ca a fost o astfel de problema la primele modele livrate, dar s-a remediat printr-un soft nou.

Numai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Stiu ca postez cam tarziu pe acest thread, dar poate mai e cineva curios. Telecomanda are defapt si cheie. Pe partea aia cromata de sus a cheii (unde e emblema Audi, si gaurica prin care bagi inelul de la breloc) e un mic buton (pe partea din spate a telecomenzii) pe care daca il apesi si tragi un pic, vei separa partea cromata de sus, de telecomanda si inauntru vei gasi cheia, care e defapt prelungirea in interiorul telecomenzii a partii cromate de sus. :(

post-27170-1259722433_thumb.jpg

Modificat de micnea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Cum activez beep-ul la inchiderea-deschiderea usilor la un audi a4 b8 2009... Masina are alarma din fabrica. Noul audi foloseste long codingul si in cateva module nu imi arata descrierea bitilor, sunt pur si simplu casutele bifate sau debifate. Eu folosesc varianta vag 812.4

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

In completare celor spuse, manerul de pe portiera soferului are o parte fixa a carui capacel se poate scoate intoducand cheia fixa, pe care o scoti din card, intr-un orificiu care este vizibil daca privesti de jos in sus spre maner. Odata scos acest capacel, vei avea acces la yala, pe care, evident, o vei deschide cu cheia fixa.

Astfel, vei putea deschide portiera soferului, insa alarma iti va ramane activa!

Cheia fixa o poti folosi si la inchiderea-deschiderea torpedoului si la dezactivarea-activarea airbag-ului frontal din dreapta-fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Scriu si pentru altii, macar sa stie ce e de facut.

 

Cum si cand apare problema

Cineva trage de manerul exterior exact cand se descuie usile sau 1-2 secunde inainte de a descuia usile din telecomanda, La mine copiii se grabesc sa traga de usi inainte sa apas pe butonul telecomenzii. Se intampla si la usa sofer daca sunt neatent si uit ca n-am deschis masina si trag de maner cand e inca incuiata. Patesc asta cand revin la masina dupa ce deschid portile sa pot iesi.

 

Rau este ca stai ca prostul langa masina, te uiti la ea si nu stii ce sa faci.

Am observat ca problema apare cand afara sunt 4-5 grade sau mai putin. Pe vreme calda nu am patit-o niciodata, dar nici nu am verificat sa vad daca apare.

 

Manifestarea

Manerul exterior al usii este moale, bleg si usa nu se deschide din exterior. Am patit cu 3 din 4 usi, mai putin cea a pasagerului fata.

Am observat ca doar manerul usii soferului revine la functionarea normala dupa aprox 6-10 secunde (adica simti ca tragi de un arc si usa poate fi deschisa normal, din exterior). Am observat ca se aude un click fin in interior, daca e suficient de liniste.
 

Cazul meu:

Cel de astazi: Juniorul a tras de usa stanga spate inainte sa apas pe buton. Urmarea: usa blocata complet. Usa avea child-lock activ (adica manerul interior dezactivat). Am tras o data de manerul interior si nu s-a intamplat nimic. Usa a ramas blocata. In concluzie, am plimbat copiii peste tot, magazine, shopping, etc, cu urcat si coborat doar pe partea dreapta, m-am intins sa le pun centurile tot din partea dreapta, ma simt ca am mers cu autobuzul !!! Singurul meu gand era ca ma duc la service si astia o sa-mi spuna ca trebuie sa-imi dea usa jos din balamale ca sa o deschida.

Mai vechi

Usa sofer blocata si maner bleg, dar revine la normal dupa 6-10sec de contemplare langa masina.

Usa dreapta spate blocata, revenita dupa actionarea manerului interior.

 

Rezolvarea:

#1. Se deschid geamurile cu functia confort (apasat lung pe descuiat) si se actioneaza manerul interior.

#2. Se trage de manerul interior de 5-8 ori si cel exterior isi da drumul. Am verificat procedura de 3 ori si a mers de fiecare data. Verificat pentru o usa spate cu child-lock activ.

#3. O alta metoda ar fi tinerea manerului interior tras si actionarea de cateva ori a celui exterior. Am gasit asta cu search pe web, dar la mine nu a mers.

 

Concluzia:

Este o masina premium, dar cu probleme ridicole.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Completez postul:

 

Usa soferului nu se blocheaza la temperaturi de 20grade cand tragi de manerul exterior si usa nu e inca descuiata. (hai cu  caldura!!!)

Cea dreapta spate in schimb ramane blocata indiferent de temp exterioara si aplic in continuare metoda #2 de mai sus!  Cat o mai merge si asta ...

 

Ce bucurie !   :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nasoala problema, a mai patit-o cineva? Sunt curios daca e o problema generala de model sau e ceva in neregula la tine. Personal eu n-am patit-o niciodata, desi se mai intampla (mai ales cu pasagerii) sa traga de usa fix in timp ce eu o descui.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la pasat-ul meu se intampla si prima oara mi s-a intamplat exact ca in descrierea din primul post Cineva trage de manerul exterior exact cand se descuie usile sau 1-2 secunde inainte de a descuia usile din telecomanda.Atunci m-am dus direct la PBN si bine-nteles cand am ajuns acolo s-a deschis.Ultima oara s-a intamplat acum vreo 2 luni la portiera din spate stanga , se simtea deja pt. ca manerul era din ce in ce mai bleg.Rezolvarea din punctul meu de vedere este in felul urmator: la passat ,in lateralul usii exista un capacel din cauciuc care ,daca il scoti ,se vede yala.In fiecare toamna dau cu WD 40 bine de tot si nu am mai patit, cei drept mai des la usile din fata am facut.Din cate am inteles ,se intampla din cauza prafului de pe geamuri .Atunci cand il cobori ajunge praful in interiorul portierei.Eu zic ca ar trebui incercat ,daca acel capacel se regaseste si la audi.

Modificat de TVS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,

si eu am o problema cu usa dreapta fata, care dupa ce inchid masina si o deschid din telecomanda nu se mai deschide din exterior, decat din interior. am observat ca este acel capacel de cauciuc si sub el este un butonas alb de plastic care se poate invarti dar are doar efect de deschidere daca usa e inchisa. sa incerc sa dau cu wd 40 acolo? nu as vrea sa afecteze instalatia electrica sau altceva... am incercat si rezolvarea de la primul post cu tragerea simultana a manerului exterior cu cel interior dar fara efect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

si eu am problema asta la usa soferului

cauza : ansamblu de motorase care include si incuietoarea de pe usa defect... (door lock module)

solutie : schimbarea acestuia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau reconditionatul yalei - dat jos, refacut lipiturile de pe placa yalei, curatat colectoarele la motorase, inlocuit switch ... si trebuie sa fie ca nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@robytza: ai si un pret pentru operatiune?

 

La mine nu s-a mai intamplat la usa sofer (a fost cald afara), dar vine frigul si sigur o patesc din nou.

Usile din spate deocamdata merg normal (doar cu child-lock dezactivat). Cu el activ usile o iau razna din nou. Am instruit juniorii sa astepte sa deschida usa cand le spun eu (ce-i drept au mai crescut :icon_confused:  ).

 

Mai nou, usa dreapta fata se deschide din exterior cand vrea ea. Trebuie sa o deschid din interior pentru cel care asteapta langa masina.

Imi aduce aminte de o dacie 1310 pe care am avut-o. N-avea incalzire in scaune, ESP, servotronic si nici alte fineturi, dar usa se deschidea la fel. Doar din interior.

Mai nou bate o planetara (burduf intreg, netaiat - am masina de la 0 km).

Incep sa am ganduri la alte marci auto.

 

:tuktuk:  :tuktuk:

Modificat de ct_act
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Florin : vorbesti de B8 ? unde gasesc sa cumpar switch-urile respective separat ?

ct_act : la mine a inceput sa faca din ce in ce mai des.... 1 din 10 reusesc sa o deschid. mi-am luat din dezmembrari alt mecanism.

dar mi-a fost lene sa desfac usa, fiind nevoit sa dau tot jos, inclusiv macaraua de la geam pentru a schimba.

mi se intampla la sofer cu ti se intampla tie la usa dreapta fata. 

nu te mai gandi la alte marci ... toate-s la fel acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scuza-ma.... acum am vazut ca era vb de B8. Din pacate, la acest model nu mai este ca la B6/B7.... la tine este cu totul altceva.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Buna ziua. La un break din 2011 nu se mai descuie usa sofer, iar la plecarea de pe loc se incuie cu zgomot. Tind sa cred ca e motorasul de vina. Stie cineva se inlocuieste toata broasca sau motorasul de inchidere vine separat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din pacate nu vine separat.... numai yala cu totul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

In continuare despre usi:

 

Usa dreapta fata blocata acum vreun an - schimbat broasca cu totul cu una noua, undeva pe la 500 de lei parca.

Usa dreapta spate nu mai face probleme - se pare ca si-a revenit. Uraaa ! (ce motiv tampit de bucurie)  :tuktuk:

 

Usa stanga spate - blocata de vreo 3 saptamani de pe exterior. Deschid ca la dacie, din interior. O sa ma duc sa schimb broasca. Imi vin tot felul de vorbe in minte: $#%@$%!#@!@!!!  :grrrrrr:  :grrrrrr:  :grrrrrr:

Usa stanga fata - nu s-a mai manifestat.

 

Cam asta e, pe scurt! 

 

Imi iau R8. Macar ala are doar doua usi.  :winter:

Modificat de ct_act
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F aiurea, mi se pare tare ciudat sa o patesti la atatea usi, ar insemna sa fie o problema super comuna si totusi n-am mai vazut-o la altcineva si stiu destui oameni cu B8-uri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din pacate, este o problema destul de des intalnita - incepand cu Passat B6, Audi A6 - 4F, A4 - 8K, Seat... 

 

problema apare la motorasele din yala - se da jos, se desface yala, se curata colectoarele la motorase si o sa functioneze normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

confirm si eu aceasta problema, la ambele usi spate: nu se mai deschid din exterior, doar din interior.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, boala comuna la Audi A4 8k, A6 C5, Seat 1P, Passat B6, s.a.m.d.

 

trebuie demontate yalele de pe masina si desfacute bucati si curate colectoarele la motorase - pana acum le-am reparat pe toate, care au venit cu problema asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Am avut si eu usa stanga blocata blocata la A4 B8. Puteam sa o deschid numai din interior. Si-a revenit in primavara fara nici o interventie. Oricum destul de penibil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din pacate, problema poate sa reapara... mai mult ca sigur. Monitorizeaza situatia - daca incepe iar, repara yala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am avut aceeasi problema ,usa se deschidea doar din interior.

 

Vaselina din yala ,se intareste la temperaturi foarte joase.Se curata toata vaselina cu un spray de frane/wd40 si se inlocuieste apoi vaselina.

 

In cazul meu aceasta a fost rezolvarea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • cogdao changed the title to Usi/portiere/yale A4 B8

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!