Jump to content

DDP sau CIP?


arkan
 Share

Postare recomandată

Sunt persoana fizica si vreau sa cumpar o skoada octavia in leasing cu un avans de 25%.Acum intervine problema mea: nu stiu ce valoare platesc pe masina(cip sau ddp) in cazul in care o cumpar in leasing. Si as mai vreau daca puteti sa ma lamuriti care e diferenta intre LEASING FINANCIAR INTERN si LEASING OPERATIONAL. Voi ce m-ati sfatui.

Va multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am leasing pe persoana fizica.

Normal ca o sa platesti ddp-ul, practic tu o sa platesti lunar:

rata leasing+rata masina+tva+asigurare casco.

Avansul la fel o sa platesti si tva-ul la el.

Chestia cu leasing financiar intern si operational e valabila cred doar daca faci pe firma, si conteaza din punct de deducere a impozitului sau ceva de genul asta si a dreptului de proprietate.

vezi aici la faq: http://www.porscheleasing.ro/lexikon.php?S_ID=&letter=L

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ti se va aplica varianta cu "intern". Si eu am luat-o tot pe persoana fizica si de aia sunt aproape sigur ca va fi la fel si la tine. Sincer sa fiu nu stiu ce inseamna varianta cu operational si nici daca ti se poate aplica. De platit o vei plati la valoarea DDP, pentru ca esti persoana fizica, dar calculatia ti se face pentru valoarea CIP (aici ma refer la faptul ca cei 25% sunt luati din valoarea CIP). Stiu ca e ciudat, dar asta e marketingul si jungla din tara noastra...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@arkan:

adica cum, tu vrei sa platesti doar pretul cip ? :blink: da' tva-ul si acciza (eventual) cine crezi ca le plateste !!!??? tu o sa le platesti, desigur !

stii tu ceva, dar confunzi. este cazul masinilor non-ue la care taxa vamala (30% parca) se plateste la finalul contractului de leasing, pe valoarea cip ramasa (reziduala). doar in acest caz are relevanta sa vorbesti despre preturi cip

nu este cazul skoda. esti bun de plata cap-coada

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar calculatia ti se face pentru valoarea CIP (aici ma refer la faptul ca cei 25% sunt luati din valoarea CIP). Stiu ca e ciudat, dar asta e marketingul si jungla din tara noastra...

E adevarat si nu ce spui tu acuma :blink: pentru ca da, iti face calculatia la valoarea cip pentru aia 25%, dar apoi adauga si tva-ul la ei, deci e identic cum ar face 25% din DDP in primul rand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti cumpara masina pe persona fizica doar prin leasing financiar

O definifie pentru leasingul operational ar fi: "Modalitate de finantare extra bilantiera, cu rate de leasing integral deductibile fiscal, care se adreseaza persoanelor fizice autorizate si persoanelor juridice romane"

Si eu am cumparat masina in leasing financiar si dupa cateva calcule am ajuns la concluzia ca e mai ieftin decat daca as fi luat credit bancar.

Atentie insa la CASCO deoarece acesta se face by default pe valoarea CIP a masini iar daca vrei ca masina sa-ti fie asigurata la valoarea DDP trebuie sa faci o supliemntare a politei de asigurare la asiguratorul pe care l-ai ales

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am azi la show-room din galati, si astia mi-au spus ca leasingul pe persoana fizica se face pe pret cip. eu numai inteleg nimik!!! oare asa de ahtiati dupa bani sda fie astia de la dealer ?! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda, cred ca pana la urma problema este una.... filosofica

dealerului ii platesti cip iar acciza si TVA platesti statului. dealerul are "dreptate": el primeste banii cip. dar pe tine cu ce te incalzeste !?

uita de pretul cip, pe tine te intereseaza ddp. decat sa iti bati capul cu aceste nimicuri inutile, mai bine ia gandeste-te la urmatoarea problema:

la ce CURS platesti masina !?? vezi ca acest aspect iti poate aduce o economie de cateva milioane bune

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dealerului ii platesti cip iar acciza si TVA platesti statului. dealerul are "dreptate": el primeste banii cip. dar pe tine cu ce te incalzeste !?

Nici macar, toti banii se platesc dealerului iar el plateste TVA la stat, daca are. Daca nu, primeste TVA de la stat, daca cheltuielile sale sunt mai mari decat venituri. Si eu trebuie sa primesc cam ~100mil TVA, pt. ca am bagat multe pe firma si nu am avut intrari. Dar ca sa faci recuperare de TVA sa vezi banii in mana trebuie sa iti vina controlu'... deci.. se reporteaza pe luna (lunile) viitoare.

Ca sa revenim, chiar si ca firma tu platesti valoarea DDP, urmand ca ulterior sa-ti deduci TVA-ul respectiv. E nesimtire chestia asta cu pretul afisat in CIP, pt. ca nu sunt decat foarte putini care pot cumpara o masina la acel pret (daca vreti sa aflati cine poate cumpara la CIP cititi art.4 lit.a din O.G. nr. 59/2003 aprobata prin Legea nr. 545/2003)

Modificat de di0
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!