Jump to content

Reparatie cutie lupo 3l


Mihai F
 Share

Postare recomandată

Salutare. Am cumparat o cutie de lupo la mana a doua. Am platit pentru ea 140 de euro, pentru ca era fisurata carcasa. Am gasit un baiat care a mai reparat cutii de lupo, si la care am dus cutia. Sambata dimineata la ora 8 am ajuns la el si ne-am apucat de treaba. A desfacut-o bucati, si am tras concluziile. Cutia in sine este foarte ok, piesele din interior (pinioanele si sincroanele) sunt din material foarte bun si nu se uzeaza. Cei de la vw au pus o mizerie ordinara de rulment in capatul pinionului de atac (in partea catre motor), rulment care fiind prea mic se sparge. In cutia mea era zdrobit pur si simplu, si era plin de pilitura de rulment. Evident s-a spart carcasa, si a curs uleiul. Eu sfatuiesc pe toti cei care aveti lupo 3l sa o duceti la mecanic sa inlocuiasca preventiv rulmentul cu pricina (dimensiunea este 50 exterior cu 29 interior daca bine imi amintesc). Pretul pentru mizeria de rulment este de 30 de lei. Evident idiotul de la care am luat cutia nu l-a schimbat si a spart cutia. In plus am platit 50 de lei pentru sudura. Manopera pe care o ia mecanicul e 250 de lei indiferent ce defect are cutia, pret fix. In plus am decis sa schimb toti rulmentii, 2 i-am gasit sunt marca SKF si costa 75 de lei bucata (cei de la diferential), 3 nu i-am gasit pentru ca a fost sambata, dar o sa iau luni legatura cu producatorul si o sa revin cu pretul pentru cei 3 rulmenti buclucasi (sunt marca timken, si am gasit doi revanzatori, unul la Barlad si altul la Timisoara). Sincer chiar recomand tuturora sa schimbe preventiv cel putin rulmentul din capatul pinionului de atac, pentru ca asa se economisesc cateva sute de lei.

Pentru orice alte intrebari va stau la dispozitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Acum 2 zile am patit-o si eu... O bubuitura in cutie.. in timp ce mergeam...

Rezultatul: carcasa cutie fisurata, uleiul tot pe jos... si ce o mai fi.

Acum e la service, inca nu e desfacuta.

Poate ma ajuti si pe mine cu codurile de la rulmenti. Merci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

rulmentul se schimba doar dand cutia jos (adica inclusiv cei 250 lei?)

si ce ulei se pune in cutie, ca as vrea si eu sa il schimb, habar nu am cand / daca o fi fost schimbat vreodata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare. Rulmentii la Cluj au fost 504 lei toti, adica 3 bucati Timken (inel interior xc 06536 cd, inel exterior JXC 06536 dc ) , 2 bucati SKF Skf 330757 C/QCL7CVA606 , 1 bucata diametru 50 exterior cu 29 interior (nu ii stiu codul pentru ca asta era spart, dar doamna cu care am discutat mi-a dat rulmentul ok, pentru ca in programul lor arata exact ce s-a mai cumparat cu rulmentii astia). Reducerea acordata a fost de 5 %, i-am luat de la SKF (www.rulmentisuedia.ro). In plus am cumparat un simering la ax care a costat 7 lei si mai trebuie sa cumpar cele doua simeringuri de la planetare , si din pacate doua planetare.

Legat de a doua intrebare, rulmentul cel mai `solicitat`, se poate schimba doar cu cutia facuta bucati. Pretul este de 250 de lei, indiferent de problema care o are cutia(atat platesti manopera), in plus platesti piesele. Eu am decis sa schimb tot ca sa nu mai am treaba vreo 200.000 de km cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vad ca pe al meu scrie XC102LODH Timken...

post-6470-0-55556300-1344885705_thumb.jp

post-6470-0-56811000-1344885712_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Codul e XC 10240 DH. Am terminat cu reparatia cutiei azi. In plus am mai platit 50 de lei cele doua semeringuri de la planetare. Asadar toata `distractia` in afara de drumurile pe care le-am facut a fost 861 lei piesele cu manopera si cu sudura la cutia, iar cutia a costat 640 de lei, un total acceptabil de 1501 lei, si am cutia `noua`.

Rog cei care stiti de unde pot sa cumpar o planetara pe stanga la mana a doua si un cap de planetara catre cutie pe partea dreapta sa imi scrie. Noi costa 740 de lei planetara si 450 de lei capul inspre planetara. Daca stiti ceva va rog sa imi scrieti. Multumesc.

Modificat de Mihai F
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am terminat reparatia, si masina merge foarte bine. Am mai cumparat o planetara la mana a doua, am platit 186 de lei (transport inclus), si cele 2 capete de planetare care intra in cutie cu tot cu suruburi cu 445 de lei (transport inclus). Am discutat cu un stimabil domn de la Iasi are dezmembreaza lupo, dar preturile lui sunt mai mari ca si cum ai cumpara piese noi. Cu putina rabdare se gasesc si piese ieftine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

Salut ! Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema a rulmentilor si cineva care se ocupa cu remedirea lor ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut,

 

Ionut,e din BV, si are un mecanic care am inteles ca se ocupa de cutii de viteze.Costul reparatie cutiei parca sa zic ca era intre 1500-2000lei  cu tot cu montat pe masina.Ideea e ca ecanicu ala am inteles ca face numai LUPO.

Ionut : 0721583530

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 10/10/2018 at 10:08 AM, Vw 3l lupo said:

Salut ! Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema a rulmentilor si cineva care se ocupa cu remedirea lor ?

E o cutie manuala.orice service care face cutii manuale o repara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!