CSK

1.9tdi ALH nu trage

64 postări în acest subiect de discuţie

Ti-am raspuns si dincolo.....

Intra in limp, datorita presiunii scazute.

Verifica actuatorul - vezi sa nu fie intepenit sau cu membrana sparta, vacuum-urile, N-75-ul si furtunele de la turbo.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat-o. Membrana sparta la actuator. Schimbat si merge ca si inainte. Multumesc lui FLORIN si lui CIPOS pt. actuator.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Va salut.

Am si eu o Bora 2003 ALH, iar problema mea este ca imi taie puterea la 120 Km/h cand sunt in sarcina. Un mecanic la un service mi-a reglat actuatorul (nu sunt convins ca functioneaza bine) sa nu mai intre asa des in limp-mode dar a scazut putin puterea masinii. In mare am inteles cam care e problema mea, dar ceea ce nu stiu si nu inteleg este ca la accelerare cu schimbarea treptelor pe la 2000 ture (din inferior spre superior), cand motorul are acea secunda pe liber, se aude un sunet asemanator cu blow-off valve care ma duce cu gandul la ceva care se roteste foarte repede pe liber si fara ungere. De cand am masina i-a fost verificata si curatata turbina de 2 ori. Acuma stau sa ma gandesc daca trebuie sa-mi iau alta turbina sau de fapt am scapari de presiune pe undeva. PS: care e durata medie de viata a unei turbine in conditii normale-optime de functionare? Masina are 350 mii km (140 mii in tara). Mai jos am informatii afisate la o testare mai veche, oricum nu am facut nici o modificare de atunci.

2 coduri de defecte

17978 - Modul de comandă motor: blocat prin IMMO

P1570 - 35-10 - - - intermitent

17965 - Control de supra-incarcare: deviatie pozitiva

P1557 - 35-10 - - - intermitent

Starea -Gata de funcţie-: N/A

si aici ceva explicatii gasite:

17965/P1557/005463 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

Possible Symptoms

* Reduced power output

* Limp mode

Possible Causes

* Boost Pressure too High

* Hoses/Pipes incorrect connected, disconnected, blocked or leaking

* Charger Pressure Control defective

o VNT (variable nozzle turbo): nozzles stuck

* Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75) defective

Possible Solutions

* Check Hoses/Pipes to/between Components

* Check Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75)

* Check / Clean / Replace Charge Pressure Control

o Check / Clean mechanism for variable nozzles

Daca cineva ma poate lamuri cat de cat la problema mea, multumesc mult.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

fa un log si posteaza, este topic dedicat cu interpretarea logurilor si vedem ce presiune ai in turbo, daca functioneaza actuatorul, etc.

Suierat de turbo cand lasi acceleratia rapid, e normal sa auzi, daca e cald motorul si nu suna urat si tare motorul trebuie sa auzi suieratul si la accelerare.

Modificat de misulikkk
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

da, asa la prima strigare.... zicem o geometrie murdara.

Imobilizatorul - prima eroare de la el este - porneste masina si se opreste - posibil lipituri reci la ceasuri...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru promptitudine. Deci trebuie sa caut pe cineva care stie sa verifice si sa interpreteze erorile. Am de unde sa iau un tester dar nu stiu cum sa verific cu el. Poate scap fara schimbarea turbinei.

La partea a doua cred ca are legatura cu aceasta eroare:

01176 - Cheie

07-10 - Semnal prea mic - intermitent

Intr-adevar dau cheie si dupa 1 secunda imi taie motorul. Plus ca la o portiera am probleme, nu-mi mai aprinde avariile la inchiderea din telecomanda si cred ca e un scurt sau dezlipit un fir. Am citit aici pe forum si am vazut care e problema, dar la fel ... trebuie sa ma duc la cineva care stie sa desfaca toate pe acolo.

Multumesc inca o data si mai revin cu ce am descoperit.

PS: cineva din Bacau care se pricepe bine la aceste probleme? Eu stiu pe cineva dar m-a reprogramat de vreo 3 ori ca nu avea timp si m-am lasat pagubas.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

De ce sa schimbi turbina? schimba prietene geometria variabila cu alta NOUA si vei scapa de probleme,

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

si de unde asa piesa noua?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

de la cipos din bucuresti, cauta profilul lui pe forum si vei da de nr de telefon, geometrie cu 11 vane 200 de lei si cu 9 cum ai si tu 250 del lei, dc vrei poti vb cu el si ii trimiti turbina si o mai si verificia la ax, cauta nr si vb cu el

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

am o problema la fosta masina ( actuala masina a fratelui meu) golf 4 1,9 tdi ALH ,masina are pedala de frana foare tare si in mers cand franez ,daca opresc motorul  si tin picioru pe pedala cand pornesc ,pedala coboara f putin si greu,ceea ce nu e normal,iar de tars sunt momente in care nu trage,parca lipsa de vacuum.mentionez ca pompa de vacuum din capatu chiuloasei e plina de ulei,curge din ea ,din dedesubtul ei,ma tem ca e problema cu ea.Am facut si un log in mers ce il voi posta in sectiunea potrivita in care nu prea se regleaza presiunea am tot timpul presiune mai multa decat imi cere ECU cu pana la 200 mbar in plus.Mai demult maisna a luat limp mode, si am avut o eroare pe N75 apoi am sters-o si multa vreme nu a avut probleme dupa care a inceput sa tarag mai greu din nou,dar azi cand am facut diagnoza nu mai era eroarea,eventual o sa incerc sa schimb N75 de proba ca e mai simplu sa refac logul si daca nu da bine sa schimb pompa de vacuum,ceva idei?pareri?

Modificat de FloRio
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

problema de vacum sau membrana din tulumba

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut ! am un seat leon din 2000 motor 1.9 tdi alh 90cp....am curatat turbina si tot ce era de curatat acum 3 luni...problema e urmatoarea...merge cat de cat in treptele 1,2,3 iar cand ajunge in treapta 4 urca pana la 3000rpm si moare nu mai trage si nu mai urca turometrul nici sa-l bati...mentionez ca motorina bag de calitate iar schimbarea treptelor o fac peste 2500rpm...va multumesc !!!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

fa un log in mers, cu VCDS-ul, sa ne uitam peste el. In functie de datele de acolo, iti pot spune ce sa verifici

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Prima data vacuum-ul si furtunele. Turbina nu lucreaza, de-asta nu mai urca turometrul in sarcina.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

1 Fault Found

17964 Charge Pressure Control

           P1556-35-10-Negative Deviation-Intermittent

Acestea sunt datele .Motorul nu trage.Ce ar putea fi???

Astept raspunsuri.Va multumesc anticipat!!!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

ti-am raspuns la celalalt post identic

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Buna vin si eu cu unele probleme de cateva zile uneori incepe sa se tureze singura pana la 1100 rpm dupa care isi revine la turatia initiala...totul se petrece in relanti asta ar fi prima problema...a doua cand virez stanga/dreapta plus la franare are un sunet pronuntat (ca un huruit) asta cu motorul pornit, am rulat si cu motorul oprit in parcarea unui mall si sunetul nu mai e deci nu e de pe directie. Tind sa cred ca e de pe servo sau se poate sa fie de pe transmisie am obs ca e slabit intinzatorul curelei probabil in urma schimbului de distributie se saptamana trecuta. Cine poate veni cu niste idei e binevenit. Mersi

Masina e un golf 4 motor 1.9 tdi alh

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Posibil senzorul de teperatură lichid răcire, dar verifică încărcarea bateriei şi alternatorul (se poate întâmpla ca atunci când ECU vede tensiunea prea mică pe baterie să mărească turaţia pentru a suplini încărcarea). Huruitul ar putea veni de la rola alternatorului.

Verifică prima dată ce tensiune ai la baterie cu motorul pornit

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Maine se intoarce mecanicul din concediu si merg cu ea in service pentru ca am auzit multe variante...gen pompa servo, pompa de inalte,rola intinzator de pe transmisie

Ms de ideii

Modificat de MarianTJ
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

salut baieti.am si eu un vw bora.tot alh. se aude un tacanit la motor(am impresia ca pe la tacheti) si tot asa..nu trage mai deloc..nu are putere.si motorul mi se pare cam zgomotos cand il accelerez.m am uitat la distributie este pusa bine la punct , am reglat debitul si avansul.degeaba.este posibil sa fie ceva pe la chiulasa? sa nu inchida supapele bine?. scoate putin fum cand o turez mai tare.turbina a fost reconditionata..daca are cineva vre o ideie as fii recunoscator.multumesc( imi cer scuze daca nu am postat unde trebuia)

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sa lăsăm pe cei de la Ross-tech sa își dea cu părerea primadata.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
4 hours ago, ph61vip said:

m am uitat la distributie este pusa bine la punct

Cum ai verificat asta?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

in primul rand semnele de pe volant(cel de la cutie) axa cu came(santul acela de pe capatul axei,cel de actioneaza pompa de vacuum) am bagat o cala si vine exact in plan cu chiulasa.este in linie , si la pompa de injectie cala a intrat fix.dupa astea am intrat cu vag com ul(nu am o experienta prea vasta in ale testerelor.insa avansul si debitul erau bune . cam asa am verificat. masina am luat o lovita in fata. am reparat partea de tinchigerie si partea mecanica in mare parte. dar problema asta cu trasul nu  m a deranjat prea tare..insa si consumul mi se pare cam mare. si ca si colegul..am mers tot cu o bora alh...si este mare diferenta

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Da, este ok verificarea. Dacă atunci când accelerezi se schimbă sunetul motorului (sunetul devine mai grav şi se aude că bate ceva), începe să scoată fum şi se accelerează cam în şuturi  sau se hotărăşte greu să se urnească este posibil să fie pe la EGR ceva (prea multe gaze recirculate sau aer insuficient).

Pot fi multe cauze printre care şi probleme mecanice ale motorului, dar dacă tot ai vagcom hai să verificăm părţile exterioare.

Prima dată verifică dacă se deschide clapeta de shut off complet. Apoi fă un test în basic settings grupul 003 (lasă-l cam un minut) şi unul în basic settings grupul 011 şi pe urmă ataşează-le aici pe topic. Uite aici detalii cum se face. Dacă se dovedeşte că sunt probleme în zona asta mutăm discuţia acolo, dacă nu continuăm aici.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

am inteles.m am uitat la clapeta de shut off si este ok.cred ca au fost curatate de curand ca arata cam bine si egr si admisia fara depuneri de calamina. am gasit pe internet un tutorial despre cum se face acel log in mers. ce ai zis tu sa fac este tot un log dar diferenta este ca masina sta pe loc ?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.