dax

Resetare mesaj display "Service!"

75 postări în acest subiect de discuţie

Daca apas butonul de resetare a kilometrajului partial si pun contactul, imi afiseaza "Service 01L". Stiti ce semnificatie are indicatia respectiva? O fi cumva Service Oil? (desi 1 e 1 nu I).

Stiti daca masina din semnatura are senzor pt "starea uleiului" in baia de ulei?

10x

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

cred ca am fost adormit ;). 1 e de fapt un I, adica e OIL de fapt...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

care semnatura? din ce an e masina? ce cod de motor?

oricum, din descrierea ta nu cred ca e cu senzori ci cu interval fix de service

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daca apas butonul de resetare a kilometrajului partial si pun contactul, imi afiseaza "Service 01L". Stiti ce semnificatie are indicatia respectiva? O fi cumva Service Oil? (desi 1 e 1 nu I).

Stiti daca masina din semnatura are senzor pt "starea uleiului" in baia de ulei?

10x

<{POST_SNAPBACK}>

Sa inteleg ca dupa ce pornesti motorul iti apare Service OIL si dupa ce mergi un timp acesta dispare si iti arat km parcursi la kilometrajul partial. Daca este asa trebuie sa te duci sa schimbi uleiul. Daca tocmai ai facut revizia cu schimbatul uleiului e ok. Trebuie doar resetat sa nu mai apara SERVICE OIL.

Pt resetat: Cu motorul oprit pui cheia in contact si apesi si tii apasat pe butonul de resetare al kilometrajul partial si pornesti motorul. In cca 6 secunde se va reseta. That's all.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salutare...Vreau sa schimb uleiul si as dori sa stiu dc. intra-adevar resetarea service remainder-ului se face cu secventa de mai sus.

In momentul in care apas tasta d.p. bord (cea cu simbolul unei "chei fixe") imi arata pe bord "Service in 39800 km or 709 days" :unsure: ;) .....se poate asa ceva??

Masina a avut ultima revizie in Ger. in ian 2005 cand a schimbat si uleiul cu Aral 0w-30 LongLife II.Momentan masina arata 106500 Km :P ...cred ca a fost dat inapoi de cel ce a adus-o...(desi avea doar 4 zile de cand o adusese si pana am luat-o eu...s-a miscat repede...sau a fost aranjat in Germ.).

Mentionez ca nu am taste pe maneta de la stergtore pt. calc. de bord....deci este cel simplu....care arata doar cati km mai poti parcurge cu combustibilul ramas (cred) + radioul + temp. de-afara + (asta am aflat-o sg. :D ) atentionare acustica si vizuala cand depasesti o anumita vit. stabilita prin apasarea in mers a tastei "TEST"....Dc. stiti si alte functii,va rog....nu va abtineti ;)

Merci..

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

driver_tdi> stiu ca ai vag-com. La audi tau intra pe Instruments > Adaptation > canalul 2 > test valoarea 0 > save > close. si ai resetat service reminderul

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc d-l Voinea.....ca de obicei f. prompt :)

...............................................

Masina a avut ultima revizie in Ger. in ian 2005 ..................................

<{POST_SNAPBACK}>

Am uitat sa mentionez cati km avea masina la ultima revizie din ian 2005:100088 km.

Am sa pun ulei Aral sau Castrol 505 01......pot seta service reminder-ul la 10000 km (cum?).

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

cu procedura descrisa sare automat la 15.000km (cel putin asa stiu eu)

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

cu procedura descrisa sare automat la 15.000km si 1 an (sau la cat a fost programat)

Modificat de cc_seat
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Multumesc d-l Voinea.....ca de obicei f. prompt  :(

Am uitat sa mentionez cati km avea masina la ultima revizie din ian 2005:100088 km.

Am sa pun ulei Aral sau Castrol 505 01......pot seta service reminder-ul la 10000 km (cum?).

<{POST_SNAPBACK}>

se poate si asa daca nu ma insel undeva prin canalul 40 instrumente poti sa pui ce valoare vrei dar nu stiu exact pt ca si eu folosesc canalul 2 ...cum spune d voinea

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
cu procedura descrisa sare automat la 15.000km si 1 an (sau la cat a fost programat)

<{POST_SNAPBACK}>

Cu procedura descrisa a.....sarit....de tot :o Acum nu-mi mai apare nimic in dreptul Km si Days....apare ceva de genul: ____ Km

____ Days

...Ce s-a intamplat?? :o

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Aveam de gand sa pornesc un topic nou dar se pare ca problema mea ar putea fi expusa aici. Iata despre ce e vorba. In seara asta cand am pornit masina in locul numarului de km parcursi mi-a aparut cuvantul SERVICE si atat. Fara nici o alta explicatie. Ma intreb ce ar putea fi pt ca masina nici vorba sa aiba nevoie de schimb ulei, are doar 3800km. Insa ce pot spune e ca deja ma gandesc sa fac legatura cu faptul ca in weekend-ul am cam forjat-o, adica pt prima data am dus-o la limita maxima a vitezometrului (190km/h). S-a comportat extraordinar. Nu am nici un zgomot sau scurgeri ciudate la motor.

Asa cum spune si in carte dupa 20 sec mesajul a diparut si nu a mai aparut deloc. Am lasat-o vreo 15-20 min si am verificat uleiul. E intre cele 2 semne dar mai jos decat il stiam eu ultima data. E posibil totusi sa nu se fi scurs nici uleiul tot in baie.

In bord nu am avut nici un beculet aprins aiurea.

Desi sunt cam putine date poate ma ajuta cineva cu vreo explicatie. Ar trebui sa ma duc la un service asa cum zice cartea?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cu procedura descrisa a.....sarit....de tot  :banghead:  Acum nu-mi mai apare nimic in dreptul Km si Days....apare ceva de genul:  ____ Km

                                                                ____ Days

...Ce s-a intamplat?? :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Nu are nimeni nici o idee... :) :D ?

A incercat modificari si prin canalele 40,41,42.... nimic.

Am descoperit,in schimb,ceva interesant in canalul (18) 19 ..... dc. se schimba val. care este salvata (la mine 30100) cu 10000,de exemplu, => in mom. in care se face un CHECK apar cateva functii noi cum ar fi: simbolul acumulatorului,simb. senzorului de apa pt. parbriz(care apoi ramane asisat mereu...cred ca nu am senzor :D )....si inca cateva...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

M-am dus de urgenta la service. Partea interesanta e ca mesajul SERVICE nu a mai vrut sa apara si la o scanare cu vag-com-ul la service nu a iesit nimic. Asa ca m-am ales si cu priviri cu subinteles de la mecanici :banghead: Cred ca deja se gandesc ca inventez probleme pt ca sa profit de garantie :rolleyes:

Intrebare: ca vag-com-ul sa descopere problema trebuie ca mesajul sa fie tot timpul prezent?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
M-am dus de urgenta la service. Partea interesanta e ca mesajul SERVICE nu a mai vrut sa apara si la o scanare cu vag-com-ul la service nu a iesit nimic. Asa ca m-am ales si cu priviri cu subinteles de la mecanici :banghead: Cred ca deja se gandesc ca inventez probleme pt ca sa profit de garantie :rolleyes:

Intrebare: ca vag-com-ul sa descopere problema trebuie ca mesajul sa fie tot timpul prezent?

<{POST_SNAPBACK}>

Nu,nu este nevoie ca msg. sa fie prezent....Dc. apare un cod de eroare at. el se salveaza in memoria calc. si ramane pana cand va fi sters..(sau resetat calc....asta mai greu :) )

Dc. nu mai apare nu cred ca tr.sa ai motive de ingrijorare...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Nu are nimeni nici o idee... :P  :P ?

A incercat modificari si prin canalele 40,41,42.... nimic.

Am descoperit,in schimb,ceva interesant in canalul (18) 19 ..... dc. se schimba val. care este salvata (la mine 30100) cu 10000,de exemplu, => in mom. in care se face un CHECK apar cateva functii noi cum ar fi: simbolul acumulatorului,simb. senzorului de apa pt. parbriz(care apoi ramane asisat mereu...cred ca nu am senzor  :P )....si inca cateva...

<{POST_SNAPBACK}>

sper ca ai notat toate valorile din canale inaintre de a le modifica altfel e gata de soft (bordul nu mai stie ce si cum sa interpreteze anumite valori) si totusi ca sa poti face acele modificari iti trebuie un cod de acces si daca il ai (din elsa) ar trebui sa ai si instructiuni cum sa pui in canale anumite date altfel nu o sa mai poti reseta nici manual service-ul (nimeni nu iti spune ca patzitul :o ) iar alea cu centura s.a apar sau dispar la recodare e ciudat ca tu le-ai modificat din canale...nu vreau sa te sperii dar cred ca ai cam dat peste cap informatia bordului :P

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
sper ca ai notat toate valorile din canale inaintre de a le modifica altfel e gata de soft (bordul nu mai stie ce si cum sa interpreteze anumite valori) si totusi ca sa poti face acele modificari iti trebuie un cod de acces si daca il ai (din elsa) ar trebui sa ai si instructiuni cum sa pui in canale anumite date altfel nu o sa mai poti reseta nici manual service-ul (nimeni nu iti spune ca patzitul :P ) iar alea cu centura s.a apar sau dispar la recodare  e ciudat ca tu le-ai modificat din canale...nu vreau sa te sperii dar cred ca ai cam dat peste cap informatia bordului :P

<{POST_SNAPBACK}>

Toate modif. le-am facut in Adaptation nu Recode iar bordul functioneaza normal (bineinteles cu mentiunea ca nu-mi apare nr. de km si zile pana la service)...

In Adaptation in canalul 18 sau 19 (nu mai retin sigur) este salvata val. 30100,dc. se modifica cu 10000 apar aceste functii noi cand se face check (acumulator,apa parbriz...si inca ceva... :P ...dar nu centurile)....Dupa ce se schimba la loc bordul revine la normal.. :P

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut ... as avea si eu o intrebare.

Am un A4 Avant din 2000 116 CP .... de cateva saptamani, de cate ori pornesc masina, timp de 10-15s imi apare pe display "Service YYYY Km". Acum imi apare "Service!".

Cum as putea sa scap de mesajul asta? ;)

Multumesc

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut ... as avea si eu o intrebare.

Am un A4 Avant din 2000 116 CP si de cateva saptamani, de cate ori pornesc masina, timp de 10-15s imi apare pe display "Service YYYY Km". Acum imi apare "Service!".

Cum as putea sa scap de mesajul asta? :D

Multumesc

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca asta e procedura:

1. Opresti motorul

2. apesi butonul de reset al kilometrajului auxiliar ( trip recorder) si-l tii apasat

3. Pornesti motorul cu butonul apasat

4. dai drumul la buton

5. Pe display iti va aprea mesajul de service

6. trage butonul de setare a ceasului si-l tii tras pana intervalul de service se reseteaza

7. apesi din nou butonul de reset al km. pt urmatorul mesaj de service

repeti pasul 6.

cred ca n-am gresit ( si n-am uitat nimic :D )

spor si bafta

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Multzam mult :P

Am reusit sa scot mesajul. :P

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor :P

Numai bine

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o pb asemanatoare la octavia mea de doar 4000km. Apare mesajul service tot cateva secunde la pornire dar nu la toate pornirile. Si o kestie pe care am observat-o: mi se reseteaza si kilometrajul intermediar ;)

Eu nu m-as baga sa execut un procedeu de resetare a mesajului pt ca mi-as reseta in felul asta mesajul pt revizie (mai e pana atunci dar nu va mai functiona corect ma gandesc).

Am fost la service a 2-a zi dupa ce a aparut prima data mesajul si nimic wrong dupa mecanici.

A mai avut cineva pb asta? De la ce vine?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Uite ca mesajul SERVICE a parut din nou. Si cu o frecventa haotica dar rara totusi. Insa am observat ca mi se reseteaza si kilometrajul intermediar. Any ideea?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

ciudat nu ar trebui sa se reseteze km cred ca asta ar fi motiv sa mergi mai repede la garantie poate iti pun un bord nou(cum spui tu pare a fi defect de memorie) :lol:

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.