Jump to content

Skoda Rapid 2011


120 L
 Share

Postare recomandată

Daca alea sunt preturile oficiale, ma tem ca nu vor vinde foarte multe. Daca totusi vor face si promotii cu macar 1500 Euro discount, e posibil sa se vanda bine. Oricum, 1.4 TSI DSG peste 18.000 Euro in echiparea Ambition, care e oricum destul de saracacioasa... enorm. Similar si 1.6 TDI, cu doar 300 Euro mai ieftin decat 1.4 TSI DSG. Ma intreb cine face politica de preturi la importator si daca are vreo legatura cu realitatea si cam ce cunostinte are despre piata auto.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate inteleg nu va fi alta alternativa la acele preturi fiindca noua octavia vor s-o ridice si ca dimensiuni si ca dotari, implicit ca preturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru moment masina are discount de 1.000 EURO din pretul de lista...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acum mi-am dat seama de ce sunt preturile astea de porc la Rapid, este de fapt strategia de marketing pentru noul Golf 7 care este net superior la calitate si finisaje, dar la un pret nu foarte diferit de Rapid.

Eu chiar consideram faptul sa-mi cumpar un Rapid , dar la banii astia ma orientez spre un golf 7, mare diferenta de pret nu e daca nu esti prea exotic la optionale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Octavia Business TDI CR 1.6l / 77kW / 105CP 18.250 Euro

Rapid Elegance TDI 1.6l / 77kW / 105CP 18.923 Euro

Rapid e mai scump cu aproape 700 Euro...

Nici nu vreau sa ma gandesc cat va fi Octavia III

Oricum Rapid Elegance ofera ca serie in plus niste lucruri esentiale pentru siguranta: ESC (ex. ESP), airbag-uri pentru cap fata/spate si foarte, foarte probabil 5 stele la EuroNCAP (desi n-a fost testat inca, asa zic specialistii).

Modificat de hiro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O singura varianta ieftina la 11990eur, o singura varianta cu DSG, cea mai scumpa la 19200eur, o singura varianta cu 6 viteze la 1.2tsi/105cp la 16.700eur, iar TSI-ul la 86CP nu vad cine l-ar lua, pentru ca e mai avantajos cel de 105cp, si din punctul de vedere al puterii si al cutiei.

Daca ar fi sa va luati Rapid ce motor/echipare ati alege? Eu as lua un diesel cu DSG sau 6 viteze, nu este, asa ca probabil mi-as lua ce au cu DSG adica 1.4tsi/122cp/DSG dar nu as da mai mult de 17000eur.

LE: Rapid mai scump ca Octavia la aceleasi motorizari, scump rau, in cateva luni sper sa mai lase la pret

Modificat de codz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

Preturile sunt exagerate. Intre un Rapid Ambition si un Golf 7 Trendline, ambele cu motorizare 1.2 TSI/85 CP, diferenta este de 718 EUR. Unde pui ca G7 are in standard sistemul start-stop si multe alte dotari pe care la Rapid le gasesti doar la nivelul de echipare Elegance. Cu tot cu reducerea lor de 1.000 EUR, masina nu renteaza.

Cu preturi de maxim 2.000 EUR peste Noul Logan, poate ar fi avut succes. Eu zic ca la primavara Rapid va fi oferit la preturi incepand cu 10.000 EUR (fata de oferta curenta de 11.990 EUR).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca e o strategie sa vanda Octaviile de pe stoc, pregatesc terenul pentru Octavia I3.

Cand o sa apara O3, subit Rapid-ul n-o sa mai fie/para asa de scump.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce ma deranjeaza cel mai tare e ca se c#c@u pe ei ca vor sa faca un concurent pentru logan bla bla. Sau, marog, asa titrau stirile de specialitate (sau nu!!, ma-ndoiesc oricum).

Loganul e imbatabil la pret in continuare cu motorizarea 1.5dCI.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate o sa scoata un Rapid Tour si ala o sa fie mai accesibil si mai aproape ca pret de Logan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E al naibii de scumpa Skoda Rapid.

Eu urmeaza sa-mi schimb masina de serviciu anul viitor, acum avand o Octavia Bussines luata la inceputul lui 2011. Am dat pe ea 17,500 EUR cu TVA si dotari suplimentare (airbag cortina fata, ESP, Jante 16 Crateris, covorase), motor 1.4 tsi manuala , dar banii astia nu i-as da pe Rapid.

Sa vedem cat o costa Octavia noua, clar trebuie sa fie peste Rapid... deci o sa migram spre alti constructori... cu toata admiratia pe care o am pentru Skoda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ramane de vazut si pipait Rapid-ul, insa si eu am avut distincta senzatie ca vb de un model mai de buget/lowcost.

Daca asa stau lucrurile si alea sunt preturile (nu le-o fi afectat vreun virus lista de preturi, inainte de lansare), atunci situatia e mult mai serioasa/neplacuta.

O cioara vopsita/fatuita, umflata cu pompa cat mai mult posibil, dar in acelasi timp mai chelita/ieftina, la preturi cu macar o clasa/categorie mai sus; ca nah, imaginea de marca, etc.

Asta in contextul in care climatul economic nu este iesit din recesiune (aia reala) si/sau perspectivele (tot alea reale) nu sunt prea imbucuratoare si deloc certe.

Are rost sa facem un exercitiu de imaginatie, sa ne inchipuim care ar fi fost preturile pt Rapid (si nu numai) daca nu ar fi fost "criza" ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca daca ar fi inclus reducerea de lansare de 1000 Euro din start in preturi, nu ar fi chiar parut asa de scump.

Am cautat in configurator farurile xenon si n-am gasit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu gasesti faruri cu xenon.

Nu gasesti climatizare pe doua zone.... si alte dotari de bun simt.

Nu-mi place suspensia adoptata pe spate, nu-mi place ca nu poti opta pentru mai mult de 6 difuzoare.... etc.

E adevarat ca au crescut dotarile de siguranta.

Nu inteleg din ce cauza nu ofera 1.4 tsi si cu cutie manuala...

Din punctul meu de vedere nici cu reducerea de 1000 eur, pretul nu este corect pentru ce ofera.

Eu sunt fan Skoda, imi place forte mult Octavia care o am acum, dara daca vor sa ne ia de fraieri ne stricam prietenia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aer Curat, nu, n-a fost senzatie. Publicatiile de specialitate au tocat mult pe tema masinii lowcost, concurent la Logan.

hiro, Rapid Tour n-o sa fie.

claudiu_83, suspensia pe spate e BUNA, e cea de pe Polo 6R. E decenta, crede-ma. Ce ma deranjeaza tare este ca vad in poze frane spate pe tambure!! Sa fim seriosi, imi pui ESP standard in configuratie si-mi pui un sistem de franare extrem de inexact (in comparatie cu sistemul discuri/placute!! Outrageous!!!!

Nu gasesti climatizare pe doua zone.... si alte dotari de bun simt.

Inteleg ca "dotari de bun simt" ar fi sinonim cu niste dotari utile, cel putin asa vad eu. Claudiu, cred ca ai dat cel mai prost exemplu de dotare utila. Sincer vad mult mai utile niste spalatoare de faruri, duze de spalator parbriz incalzite, cruise control, scaune incalzite si alte maruntisuri pe care nu le bagi in seama atunci cand trebuie (cand iti configurezi masina).

P.S. Eu ma uit deja de ceva vreme catre alti constructori, in special Toyota.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa vezi ce suparare a fanilor Skoda la lansarea Octaviei, daca taie din calitatea O2 si cer mai mult:(

M-am uitat si eu la Toyota si sub Avensis plasticele sunt la ele acasa, iar cutia automata este sub dsg (ca tehnologie nu ca fiabilitate)

La Rapid rusine sa nu puna frana pe disc in spate, ne intoarcem in anii 90? Facem masini mai simple ca sa fie mai ieftine? Asa o sa ajungem sa avem numai motoare sub 1.2litri, pe lant cum erau si inainte, suspensii simple, plastice ieftine, piese ieftine care crapa la 3-4 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

.................

Ce ma deranjeaza tare este ca vad in poze frane spate pe tambure!! Sa fim seriosi, imi pui ESP standard in configuratie si-mi pui un sistem de franare extrem de inexact (in comparatie cu sistemul discuri/placute!! Outrageous!!!!

.................................................

Ohooo, dar au traditie in acest sens.

Eu am configurat special Fabia din semnatura, iar pt optiunea ESP am platit peste 500 euro (putin mai mult decat costa la O2) si cu toate cele avute in vedere mi-a sosit cu tambure. Remember ?!

Am facut o discutia ampla la vremea respectiva si cu dealer-ul si cu poRO si pe forum, doar ca nu s-a schimbat nimic.

Si DA, sistemul de franare la Fabia si nu numai din gama vwag, e pacatos; franeaza prea lung.

Nu esti singurul care se uita, de ceva vreme, catre alte marci; ba chiar am si achizitionat una.

Din ce vad sunt din ce in ce mai putine motive (reale, nu inchipuiri sau "imagini") sa alegi ceva de la ei; parca fac asta in mod special.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aer, mie nu mi se pare deloc ca franeaza lung (e un sistem de servoasistare dual-rate, functie de cum apesi pedala imiprima sau nu mai multa forta). Pe mine ma arde faptul ca frana pe spate nu e asa de precisa ca sa poata sa lucreze corect cu un ESP.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ BLiTZ: acuma... chestia asta cu dotari de bun simt e foarte interpretabila :) ... pentru fiecare poate sa insemne altceva.

In cazul meu o consider climatizarea pe doua zone o dotare de bun simt la o masina de 17-18.000 Eur. Lista poate continua fara nicio problema cu cele adaugate de tine, insa poate eu tempomat-ul sau spalatoare de faruri nu le consider atat de importante... e in functie de fiecare... de ce considera ca e prioritar pentru el; siguranta, confort interior, etc.

Ideea era si este simpla, sunt fan Skoda, inca, dar sunt dezamagit de ce imi ofera ei cu acest Rapid.

In privinta suspensiei am sa-mi fac o parere corecta atunci cand o sa aduca un Rapid cei de la Compexit si am sa merg la drive test. Pana atunci vorbesc doar dupa ce vad in configurator.

In privinta calitatii materialelor din interior de asemenea...

Ideea este ca, fara a face nicio reclama, asa cum voi spuneti ca va uitati la japoneze, eu ma uit ce imi ofera Astra Sedan 1.6 180CP in echipare Enjoy cu cateva optionale. Totalul putin sub 18.000 Eur....

Si atunci ma intreb de unde preturile astea pentru Rapid ?!?!?!?

Cu stima....

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Blitz, e parerea mea proprie si personala. :D

Doar ca nu sunt singurul care spune asta.

De multe ori, tinand cont ca mai conduc si altceva, trebuie sa ma adaptez la sist de franare al Fabiei, cand ma dau jos din una si ma sui in alta. Au fost cateva situatii cand mi-a dat ceva emotii; si am schimbat anvelopele de vara oem mult mult mai repede decat ar fi impus-o uzura tocmai pt a mai imbunatatii catusi de putin, placutele de frana aproape de soroc cu altele macar teoretic mai bune.

Chiar si fata de alte masini detinute de mine in ultimii 7-8 ani (macar), este singura care franeaza asa de lung; indiferent cat si cum apas pedala. E drept ca uneori cand apas relativ brusc si zdravan are un raspuns mai prompt si eficient, insa nu intotdeauna.

Pt mine, aceasta chestiune, este minusul principal al masinii, desigur impreuna cu ...... "desteptaciunea" esp + tambure; altfel sunt foarte multumit (exceptand 1, 2 maruntele, ex infiltratia de apa in usile spate), daca nu as fi fost, nu tineam atatia ani masina asta.

Doar ca acum oferta Skoda, cel putin in RO, este dezamagitoare; o scadere a fiabilitatii, calitate uneori dubitabila, doar preturi din ce in ce mai mari si foarte mari.

Desigur, este tot parerea mea. :beer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal sa porneasca cu preturile mai sus, ca ulterior sa aiba de unde scadea.

Deci rabdare si tutun.

Eu acum ma uit la un Altea XL care e doar cu un pic e mai scumpa decat Rapid si totusi e o masina de familie spatioasa.

Too bad ca nu exista dealer Seat in zona mea.

Modificat de hiro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!