Jump to content

Golf 6 - Reglaj portiera fata


alecsutzu
 Share

Postare recomandată

Salutare.

Dupa cum spune si topicul, vreau sa imi reglez portiera soferului, dar nu prea stiu cum. Si decat sa ma apuc de desfacut toate suruburile, prefer sa va intreb pe voi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa fii mai exact. Nu este aliniata cu cea din spate sau vrei sa se stranga mai bine pe cheder?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si, si.

Dar am rezolvat. M-am chinuit cu un prieten vreo ora, dar am reusit.

Multumesc.

Se poate inchide.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

alecsutzu,cum ai reusit sa o reglezi?la mine este slabita, am incercat sa o strang cu un torx dar scapa si se deregleaza iar.unde pot gasi cheia aia?am vazut ca are 12 varfuri nu 6 ca un torx normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-a ajutat un prieten care avea cheia respectiva, dar a fost nevoie si de o cheie de 13 (inelara sau fixa) pentru a desface si acele 2 suruburi hexagonale. Dupa ce desfaci surubul cu cap stea trebuie sa te joci cu acele 2 hex pana reusesti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scuze, la mine este slabita cremaliera,parca asa se numeste,in timp vad cum nu mai este aliniata cu usa din spate si se inchide mai greu... de parca ar fi dacie in pana mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se baga M-ul intr-o inelara drepta si se introduce in surub. Usa trebuie sa fie intredeschisa. Dupa ce il slabesti, bati cu un dorn si un ciocan, in balama....in timp ce altcineva forteaza in sus, de coltul usii. O sa o simti cand pleaca.....

Atentie doar sa nu o urci prea mult....ca nu prea mai poti sa o cobori.

Spor la treaba !

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salutare,

 

De cand a aparut un nou membru in familie, sotia s-a transferat in spate cu copilul si uite asa am aflat ca, pe la usa dreapta spate imi intra aer de afara. Mentionez ca masina nu a fost lovita niciodata asa ca ma gandesc la doua cauze posibile.

1) chederul de usa sa se fi uzat (vizual vorbind arata perfect, fara ciupituri rupturi..)

2) usa sa se fi lasat cu toate ca ea a fost pana acum 1 luna destul de rar deschisa (doar la spalatorie si poate de cateva ori pe an daca mai mergea cineva cu noi in masina) 

 

Ca si rezolvare in prima faza as incerca sa reglez usa (sa o strang) si daca nu are efect sa schimb chederul.

 

Intrebarea mea este daca pot strange (apropia) usa nu si regla (sus-jos, stanga-dreapta). Vizual vorbind, pe exterior usa este in linie cu restul masinii si nu prezinta vreo proeminenta in vreun fel.

Daca da, aveti vreo schita in care sa imi arate exact ce trebuie sa strang ? 

 

De asemenea am observat si ca, atunci cand deschid usa stanga spate, pe caroserie (in fata chederuui) am apa, lucru care la usile din fata nu se intampla, acolo e uscat. Sa fie si aici necesara reglarea usii sau inlocuirea chederului ?

 

O zi placuta,

Modificat de manuta
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Salut, am un golf 6 2011- hatchback... Ambele usi fata/spate si pe stanga si pe dreapta au joc daca apeci pe ele si la orice denivelare se aude scartait, cand urc  o mica panta parca se rupe in doua! Chederele arata bine... Usa fata nu mai calca bine si am observat ca, apasand pe usa cand e inchisa, in coltul liber se aude acelasi scartait! Vopseaua e originala, am fost la vw! Pot sa le strang sau sa le fac ceva! Face asa de cand am luat-o, are 220000 km! Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

E boala la Golf 6 cu chederele care scartaie. Sunt pline forumurile si pe la strainezi cu problema asta. Sunt prost proiectate chederele (fata de golf 5 de exemplu) si cand caroseria torsioneaza, scartaie tabla/rama usii pe chedere. Am citit N exemple cu chedere schimbate pe garantie de 2-3 ori, usi care scartaie dupa cateva mii de km etc etc.

Solutia 1: strangi un pic usa, sa culce mai bine si dai cu silicon pe chedere. Ajuta intr-o mica masura deoarece cu timpul acel silicon se duce pe apa sambetei si iara incepe usa sa iti faca figuri

Solutia 2: care e pana acuma cea mai buna si care e descrisa de multi pe forumurile straineze este sa pui un tub de aproximativ 4-5 mm intre "lamelele" primului cheder. (vezi poza de exemplu).

Este de gasit la Dedeman, la zona de gradina, tub de plastic, care nu este foarte moale, tocmai pentru a opune un pic de rezistenta, la 5 mm grosime. Este cel mai subtire ce se gaseste pe acolo la metru. Pretul, undeva la 70 de bani metrul. Cumpara cat vrei, pune-ti la toate usile si nu mai ai treaba.

Problema chederelor este atat la Golf 6 cat si la 7. Chedere prost gandite. Plus ca cine a avut Golf 5, stie ca masina avea 3 randuri de chedere: cel de pe caroserie, cel de pe usa si cel de pe rama usii. Ei bine, probabil din motive de costuri, Golf-ul 6 (hatchback, cel break fiind un Golf 5 cu facelift si e mult mai bine facut) are doar 2 randuri de chedere, adica cel de pe caroserie si cel de pe rama usii. Si te mai intrebi cum dracu a fost numit la vremea lui Golf-ul 6 cel mai silentios si antifonat Golf, o reala evolutie fata de 5. Dupa mine, e un mare rahat, in conditiile in care VW s-a zgarcit la un rand extra de chedere cum era inainte.

Pentru ca daca acel cheder de pe usa ramanea, usa nu mai misca asa de mult. Tocmai de aceea, acel tub pus in chederul de pe rama, preseaza mai bine pe caroserie, cu usa inchisa, si astfel, usa nu mai are unde sa mai miste sus/jos sa scartaie pe chederul de pe caroserie. Multumim VW !!!

y8ane9av.jpg

Modificat de LUFY
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

interesanta solutia, thanks for share

nu am avut probleme cu scartaitul chederelor, dar nu se stie niciodata

si eu am considerat un minus lucrul asta (lipsa celui de-al 3-lea cheder fata de golf 5)

ce sa-i faci... reduceri de costuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Intrebare pentru cei cu Golf-uri 6. V-ati gandit careva sa puneti acel cheder pe care fabrica s-a gandit sa il elimine ? Adica acel cheder de jur-imprejurul usii cum este de gasit la Golf 5 ?

Si daca ati montat, puteti sa ma ajutati cu un cod de produs ? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Salut, am si eu o problema aparuta astazi la deschiderea usii fata pasager. Problema este ca usa se deschide doar daca trag/apas(din interior) cu forta, altfel daca incerc sa o deschid normal pare ca ceva o retine.

Problema apare doar daca usa spate dreapta e inchisa. Daca e deschisa, usa fata se deschide fara probleme. Cumva usa spate inchisa o blocheaza pe cea din fata insa nu imi dau seama exact unde sau de ce.

are cineva idee de la ce poate fi/unde ar trebui sa merg pentru rezolvare?

multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

din senin usa stanga fata a inceput sa mearga foarte greu, atat la deschidere cat si la inchidere. pentru a o inchide trebuie sa o trantesc serios (ma refer la cursa in sine a usii, inchiderea functioneaza foarte bine)

pare a fi din balama, dar oare ce s-o fi intamplat? ce reglaj as putea face sa o fac sa mearga mai usor, asa cum era inainte

nu prea vad unde si ce as putea regla atat la balamaua de sus cat si la cremaliera aia de jos

// vad ca se poate face reglaj de pozitie stanga-dreapta, sus-jos, dar reglaj la cursa de inchidere-deschidere se poate face?

 

Modificat de Mistery
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

S-a lăsat. Mergi la un tinichigiu. Se slăbește balamaua de sus și se reglează. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salutare !

  Încă nu am posibilitatea ca membru nou să fac un Topic separat pentru o temă nouă și de aceea am scris aici la un subiect asemănător .  DACĂ se poate , rog un Administrator să transfere solicitarea pe prima pagină pentru a fi vizibilă de toți membrii .

   Cine are softul ETKA  , dacă vrea și când are timp-liber ,  îl rog din suflet să-mi comunice Codurile originale la TOATE garniturile-cheder de pe uși și de la tocurile-ușilor , inclusiv portbagaj , pentru un Golf 6 PLUS .

    Mulțumesc anticipat .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!