Jump to content

sfaturi achizitie a5 2.7tdi / 3.0 tdi


rZv
 Share

Postare recomandată

buna ziua

as dorii sa imi achizitionez un A5 in 2 usi an 2007/2008 sau daca se incadreaza in buget chiar 2009 desi ma indoiesc si am mai multe nelamuriri :

ce consum are 2.7 tdi / 3.0 tdi ma refer la cel real (ambele cu cutie automata )

pana acum cu cutie automata am gasit mai mult pe 2.7 iar pe 3.0 fiind mai mult manuala

la ce trebuie sa fiu atent la cumpararea acestei masini ?

ce probleme a avut referitor la cutie / motor (injectoare volant etc ) , ma refer la probleme de "model" daca ii pot spune asa

cam ce dotari ar trebuie sa fie un must have (pt fanii de A5 :P )

alte sfaturi in legatura cu masina

va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut,

Un 2.7 iti ia in Bucuresti undeva in jur de 9-10 (depinde cum mergi) iar un 3.0 TDI quattro 6MT cam de la 10-11 in sus in functie de cum mergi. Poate sa iti ia in afara si pana la 4.5-5% daca mergi legal si nu te dai foarte tare la ea. Oricum, pe 3.0 TDI 6MT trebuie sa te inveti sa mergi astfel incat sa scoti un consum bun si sa si simti masina.

Daca iei 2.7 mare atentie la cutie si daca s-a facut servisarea cum trebuie (adica ulei si filtre cutie).

Probleme generale sunt mai mult la modelele 2007 dar si cele mai noi in functie de cum a mers fostul proprietar. Atentie la ambreiaj si volant (tinde sa pice pe 3.0 TDI), atentie la tampoane motor (daca vibreaza pe loc), atentie la turbo si filtru DPF daca s-a mers cu ea ca babele :)

La cele din 2007 atentie la sistemul Keyless-Entry (Audi Advanced Key), tinde sa pice si sa ramai afara cu usile blocate :)

Ca dotari ar fi de preferat S-Line exterior, jante 18, scaune sport cu piele, trapa si audio B&O :) Poate si navigatia daca iti este utila :)

Mult spor cu masina :)

Modificat de bogdel.david
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Sper sa fii postat bine , nu am vrut sa deschid alt topic, acesta fiind destul de liber si tot despre TDI

Motorul de 2.0 tdi de pe aceasta masina ( Audi A5 Sportback )

este ok? http://cautare.mobil...ro&pageNumber=1

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salutare golegii, ma intereseaza mai multe info despre audi A 5 diesel... prefer un 3.0 TDI dar greu gasesc sa fie ok si sub 10 000 € ... Cele de 2.7 TDI sunt mai multe in bani astia  dar cu cutie auto si nu quattro ...

Ii o mare diferenta intre blocurile V6 TDI, sistemul de injectie difera? ce presiune fac injecoarele ? Turbosuflanta difera? ce presiune face?

Consumul difere in ciclu urban dar extra ambele au acelasi consum nu ?

 

TFSI-urile pe A5 fac fata? Aveti info? Merci

 

Merci de timpul accordat.

Modificat de ninu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A5 3.0tdi quattro in 10.000 Euro? Sper ca iti asumi atunci 300.000+ km. Ce inseamna 'TFSI-urile fac fata pe A5'? De ce nu ar face fata? E o masina relativ usoara, e un A4 cu hayon.

2.7 nu a fost un motor prea reusit, nu cred ca are sens. Consumurile sunt apropiate, dar nu identice. Din moment ce bugetul tau e de doar 10.000, nu as recomanda 3.0tdi. Sincer, nu as recomanda nici macar Audi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ii vorba de o masina de 10 ani , aici in Franta unde stau si am sa o folosesc am gasit multe in bugetul asta, si eu zic ca nu ii o masina care sa  merite mai mult de 10000 hai 11000 euro ... In romania la fel sunt o gramada la bugetul asta.

Prefer sa fie din 2007 3.0TDI quattro cutie manuala si cu ceva optiuni... avand in vedere ca recent mi-am vandut Lexus-ul vreau cat de cat un "echivalent" ... nu va fi neaparat o masina daily car... TFSI-urile au picat... am luat decizia de mai sus pentru motrizare si cutie manuala . 

 Unde as avea nevoie de ajutor de la posesori, la nivelu de echipare... toti imi vorbesc de S-Line ... altceva nu este? care ii ala cu scaune ventilate (sa imi aduc aminte de lexus)... Eventual daca imi poate spune pe A5 nivele de echipare (gen vw basic, trend,confort si highline).  Si eventual diferenta intre cele de 240/239 si 245 hp. Masina va suporta si un proiect chiptuning ( un + de putere) ca si toate masinile care le-am avut.

 

Merci de informati.

Modificat de ninu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!