lutheru

Mers tremurat la Audi A6

95 postări în acest subiect de discuţie

Daca ai motorina neagra ai o problema la pompa tandem apropo si posteaza cat ai avansul si motorina injectata in injectoare

nu stiu exact valoriile dar omul le-a testat pe banca...

eu acasa cu vcds-ul la motor pe canalul 13 pe test am vazut ca ii undeva pe la -0.4....si pana in 0.6 

nu cunosc valoriile dar asa am inteles ca is ok,omul vorbea si de ceva de pana in 3 si etc dar nu am inteles

legat de motorina,filtru daca il dau jos si il golesc motorina este ca si cafeaua....nu pare sa aiba mizerie dar culoarea este foarte inchisa

 

 

la pompa care ar fi problema,eventual care ii rezolvarea pentru?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Deci la pompa tandem ai garnitura care trebuie schimbata daca ai norocul sa fie de la ea daca nu trebuie schimbata cu totul ca mai mergi asa si prajesti injectoarele, la tester nu ma intereseaza gr.13 ci gr.1 cantitatea de motorina injectata si gr.3 parca avansul sau torsion value. Iti scoate fum alb la prima pornire si miroase a motorina nearsa?

Deci la pompa tandem ai garnitura care trebuie schimbata daca ai norocul sa fie de la ea daca nu trebuie schimbata cu totul ca mai mergi asa si prajesti injectoarele, la tester nu ma intereseaza gr.13 ci gr.1 cantitatea de motorina injectata si gr.3 parca avansul sau torsion value. Iti scoate fum alb la prima pornire si miroase a motorina nearsa?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

nu da nici un semn la evacuare nici la pornire nici daca o tii constant...cel putin nu am boservat si simtit,dar maine chiar o sa verific la pornire sa vad daca se simte,vede ceva

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut, am avut o problema similara la un seat leon cu motor 2.0 tdi.

Un an a durat pana am rezolvat.

Eu am cutie DSG si la mine se simteau vibratiile cel mai mult in vitza a 4-5-6 cand era sub 2000 de ture. Dupa ce trecea de 2000 ture parca nu se mai simteau. Dar cand se simteau parca mergea ceva in oval in loc de rotund

Am umblat un an pana sa o rezolv. 3 serviceuri diferite se se legau de volant, inclusiv reprezentanta. M-am gandit si eu la injectoare , la motorina dar pana la urma la mine au fost capetele de planetara din cutie.

Le.am schimbat pe ambele acum o saptamana si am deja in jur de 700km fara vibratii.

Un cap de planetara era uscat de tot,, nu mai avea vaselina deloc si i-a cazut o rola de la tripoda la demontare

Bine ca nu m-am apucat de schimbat volant.

La mine cand a ridicat-o pe elevator si a tras de planetara se auzea un cloncanit

Sper ii dai de cap.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

la minde din pacate sare din schema ca si in relantiu se simt vibratiile cand masina sta,dar cel mai evident este cand incepe sa urce in ture de la 1300-1400 pana putin dupa 2000

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sosy ai incercat sa schimbi oringurile si suruburile la injectoare ca nu sunt scumpe.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

sa fie de la oringuri si suruburi?ideia ii si ciudata,faci test,iti da valori ok iar dupa un timp valoriile cresc si atunci incepe sa tremure

in prima treapta cand ii dai parca nu trage urca in ture dar parca fara efect iar cand bagi a 2-a pare sa isi dea drumul dar cand trage inepe sa tremure pana in 2500 aprox...apoi daca tot treapta aia tii si urce mai sus in ture pare sa numai faca

la fel face si a 3-a si etc....

 

nu ii dau de cap nici cum

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Aceeași problema o am și eu, motor Blb cu trepidații la 1800-2000rpm. Fără erori, valori în parametri, totul ok dar mașina nu merge bine. Am schimbat ulei/filtre, distribuție, O-ring-uri și șuruburi, testat cu un Injector de pe mașina unui prieten și tot degeaba. Urmează, probabil, sa o vând că nu mai rezist

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

si eu am avut problema timp de un an si tot asa se manifesta

pana la urma am reusit sa o rezolv prin schimbarea capetelor de planetara din cutie 

erau varza ambele 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

La mine face și pe loc, varianta asta este exclusa

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Xcars problema ta am inteles de la altii ca ar fi din injectoare probleme cu oringurile si suruburile dar daca le-ai schimbat f.bine ar mai o problema la scaunele din chiulasa unde vin injectoarele in cel mai nefericit caz sau cel mai simplu ar putea fi EGR trebuie schimbat verifica cu unul din dezmembrari sau de la vreun coleg cu aceeasi masina. Eu am probleme numai la relantiu cu tremuratul dar i-am dat de cap reducand trmuratul peste 50/suta schimband tampon motor dreapta si ma pregatesc sa schimb si tampoanele la suport motor ptr.ca sunt varza si abia se vedeau ca sunt terminate noroc cu un mecanic bun, iar tamponul dreapta nu era scurs era decat obosit.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Egr-ul e ok, l-am demontat și curățat (deși nu avea depuneri, dar dacă tot era dat jos), după care am făcut teste și cu el obturat. Nici o diferență. Scaunele de la injectoare arătau bine, dar ma mai gândesc ca dacă era de aici ar fi trebuit sa se manifeste mai pregnant la ture înalte și în sarcina...dar la mine dacă merg turat, nu face nimic. Mai aștept sugestii, poate ii dau de capăt

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ar mai putea fi ca de la motoarele astea trebuie sa le iei pri eliminare turbina care poate sa agate sau are joc axul si posteaza un login cu grup 13 ;1;2;3.sa putem vedea cantitatea injectata,avansul , egr recirculare gaze.Sunt multe care trebuie luate la mana si verificate.Trebuie rabdare multa, bani,si fara stres ca-i dai de cap.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

 Am un Audi A6  BRE Cod Motor. In relanti trepideaza motorul . In sarcina merge foarte bine , trage consuma putin. Ati mai intalnit asemenea simtom ?? Daca da ce ati schimbat. Am citit multe pe forum....

 

 

Multumesc

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Doar atat ca trepideaza ,ce simtome mai ai la rece la prima cheie!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

nici o simtomam porneste usor, clapeta egr lucraza bine, Am mai citit pe forumuri ca ar fi suportul motor (hidrolagar) , altu a mai schimbat fulia de pe arborele cotit.

 

  Interesan este ca e o trepidare usoara dar totusi enervanta cand stai la semafor.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Da si eu am schimbat tampon motor dreapta si sa diminuat cu peste 50 la suta am mai dus si relantiul la 840 si am redus cu mult trepidatia mai am ffffputin dar mai am si mai trebuie sa schimb si cel pe stanga cu senzor.De retinut ca tamponul dreapta nu era curs sau rupt era un pic mai moale.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ok. Mersi

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o problema foarte enervanta cu mersul tremurat sau sacadat,sau neregulat.

Simptome:

- merge tremurat ca si cum ar merge in 3 dar nu se simte chiar asa tare(mai degraba ca si cum ar prinde goluri de aer in motorina)

- porneste fara probleme si la rece si la cald

- in general la cald tremura mai tare ca la rece

- se simte atat la ralanti cat si la accelerare pana prin 2000/2500 ture - dupaia cred ca nu se mai simte.

- nu se simte scadere in forta

- cel mai important: imi face fazele astea aleator....este cand merge bine,este cand il apuca tremurici. Asta ma face sa cred ca nu e un defect mecanic ca de ex(came,supape etc)care daca ar fi defecte banuiesc ca ar da o trepidatie constanta.

Obs:

-EGR e schimbat cu unul nou si nu are mai mult de cca 1000km

-injectoarele nu stiu daca sunt defecte deoarece este si cand merge bine(daca ar defect fi ar merge tremurat constant banuiesc)

si nici nu scoate fum albastru sau negru ca si atunci cand sunt duse( imi iese fum curat ca lacrima)

Cine ma ajuta cu un indiciu,o idee de unde sa pornesc etc.

Dau o bere buna alui mai mare mecanic care ma lumineaza ca imi pierd toti nervii!

Multumesc

pana la urma ce ai rezolvat?ce a fost?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Stiu ca nu s-a mai discutat de mult timp pe acest topic....dar m-am gandit sa-l reactivez eu cu problema mea :)

Situatia se prezinta astfel:

->Masina dupa ce sta nepornita mai mult timp(6-8 ore) intrerupe in treapta 1 de viteza in intervalul 1400-2000rpm si scoate fum care miroase destul de intepator. Dupa parcurgerea unui km masina merge normal.

->La masina i-a fost facuta revizia in urma cu 1500km.

-> Pe diagnoza singura problema ar fi ca pe injectorul 4 am valori la relanti de +0,75, iar pe celalalte 3 am val cuprinse intre -0,25 si -0.35

->Masina porneste la sfert, nu trepideaza, nu-i oscileaza turometrul.

Credeti ca ar fi necesar schimbarea acestui injector?

Multumesc anticipat.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.