Jump to content

Cum se adauga semnal Auxiliar la player-ul Delta 6


danielchirita82
 Share

Postare recomandată

danielchirita82

Am un CD-Player Delta 6 (nu conteaza modelul cd-playerului), si vreau sa incerc sa ii adaug o mufa jack de casti sa pun telefonul sa cante prin el. Vreau sa evit sa ii pun Xcarlink sau alt adaptor gen AUX/CDX12 Adaptor AUX VW CD Quadlock 12pini interfaţă MP3, din motive de ambitie, nicidecum de bani. Datasheet-ul procesorului de semnal audio il gasiti la: http://wenku.baidu.com/view/a9ed796925c52cc58bd6be94.html

sau alte procesoare asemanatoare la: http://www.alldatasheet.net/view.jsp?Searchword=SAA7709H/N106

Dupa ce am citit aceasta si alte datasheet-uri de integrate ce are prin el, am reusit sa intru cu semnalul audio prin AM, cand apasam butonul de AM se auzea mono si depindea de claritatea posturilor AM. Am renuntat ptr ca, calitatea este foarte proasta, exact ca la posturile AM. Din smart telefon am mai venit si cu microfon (mufa de casti are 4 fire), iar cand scurtcircuitezi microfonul se pune pauza la winampul de pe telefon sau la dublu click care schimba la urmatoarea melodie, ceea ce e genial pe android phone. Cu cine vorbeam la telefon, se auzea in boxe. Microfonul de casti l-am ascuns pe la grila de Aer Conditionat, iar cu firele de microfon m-am dus pe butonul nefolosibil "Sageata Dreapta la TP=Trafic Control", cu acest buton puneam pauza la melodie sau dadeam melodia inainte. Mai exista un integrat D70F3044YGC specific VW care scrie wordul necesar. Daca va uitati in maparea bitilor la SAA770X , exista un singur bit diferenta intre magazie CD si Player. Stie cineva unde gasesc datasheetul sau la ce pini fac scurtcircuit la integratului Model VWZ4Z7 7L6 035 180, Processor D70F3044YGC ca sa scrie direct word-ul pentru a simula magazia de cd=auxiliar, sau intrarea auxiliar la SAA7709? Repet, fara a scrie un PIC. Urmarind circuitul butoanelor AM, FM si CD am gasit locatia pinilor de AM, FM, si CD, nu o gasesc pe cea auxiliar, cum s-ar face. Ma gandesc ca trebuie sa existe cumva sa scriu biti fara a programa ceva. Sau as vrea o alta varianta sa activez cele 4 ACD de modeleaza cele 4 intrari, poate prin mufa de GPS/Telefon VW. Va multumesc pentru rabdare! Numai bine si scuzati-mi nebunia! Poate plictiseala este de vina! Astept opinii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
danielchirita82

In cele din urma am cumparat un adaptor (emulator magazie cd-uri) http://www.contactelectric.ro/accesorii-auto/adaptoare-aux.html, folosesc acum un telefon smart cu android si 8Gb. Am aplicatii audio, gen winamp si o aplicatie head set buton (cititi pe net mai multe), este geniala. Atentie ca la magazia de cd-uri este activata GALA (reglarea sunetului in functie de viteza), in meniul cd-playerului se intra tinand apasat butonul care variaza frecventele pe radio (cel rotund din dreapta cd-playerului) si acolo gasiti GALA. Am adaugat un buton pe firele de iesire din telefon catre player (care face scurt circuit la microfonul luat de pe casti) si care prin aplicatia head set buton imi dau melodiile inainte, inapoi, pauza, etc. Ramane sa mai adaug un subwoofer si am rezolvat cu muzica. Ii sfatuiesc sa faca la fel, cei carora nu le place sa scrie cd track-uri si care vor sa pastreze player-ul Delta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau asta ....http://www.contactelectric.ro/aux-vw.02-aux-line-out-vw-audi-skoda-2005-fakra-12pini-4xrca.html?

daca asta e cum ai facut adaptarea de la cele 4 mufe rca la1 jack ptr iesire din telefon

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

danielchirita82

Adaptorul ptr Delta 6 este cel quadrlock 12 pini. Eu deocamdata am desfacut capacul de sub avarii pe unde iese firul de auxiliar, arata cam tiganie. ori il voi gauri, pe unde iese cablul, dar o sa arate inestetic ori ii voi prinde in el o mufa jack mama de 3.5mm. CD playerul se desface bagand cu atentie 4 cutite sau 4 platbande subtiri in locasurile din colturi, nu in exteriorul carcasei. Apoi se trage prin spatele capacelelor negre (de decor) cd playerul, Iar ca sa fie activata magazia virtuala se apasa de 2 ori pe butonul "cd".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Adaptorul ptr Delta 6, cel quadrlock 12 pini e de fapt un emulator de magazie de cd-uri? Daca e asa, inseamna ca are un minim de logica in el, adica un integrat, ceva. Daca e doar un adaptor, si face trecerea de la mufa radiocas la jack-ul stereo, care e configuratia firelor?

Modificat de jammin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Auxiliarul nu are o legatura simpla de fire :), nu i-am desfacut cutia neagra, nu are rost ca e lipita, dar, hotarat spun ca are un microcontroler care emuleaza magazia de cd-uri. Cam pana in 2008, majoritatea producatorilor auto, nu adaugau auxiliar de intrare, in ideea de a vinde si magaziile de cd. Daca te pricepi la PIC-uri, ii poti scrie chiar tu ROM-ul chipului. E nevoie doar de un bit pentru micorprocesorul player-ului care sa-i spuna ca are magazie. Exista pe placa de baza un integrat cu vreo 100 de pini minusculi, care scrie in Microprocesorul de pe placa de baza a playerului, in acel integrat intra firele de la butoanele de schimbare CD / AM / FM / ... cine gaseste pinii echivalenti la bit-ul de emulare magazie cd, e cel mai tare :), ar inlocui microcontrolerul din auxiliar.

Modificat de danielchirita82
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut, Daniel. Vreau sa fac si eu cam ce ai descris tu mai sus, doar ca eu vreau sa ma leg la cablul de la magazia de CD-uri din portbagaj. Pentru asta am inteles ca as avea nevoie de un conector de genul asta:

http://www.contactel...pini-4xrca.html

Nelamurirea mea este urmatoarea: de ce oare nu au facut adaptorul asta direct cu cablu jack de 3.5mm, ci i-au pus 4 Rca-uri? Se gasesc adaptoare rca - jack3.5mm?

Modificat de raulitto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu detalii. Mi-am desfacut magazia de CD-uri si am vazut cum arata conectorul ei. Atasez o poza ca sa vada si altii interesati. Intre timp am gasit pe diferite site-uri 3 variante de conectori despre care se zice ca s-ar lega in locul magaziei de CD-uri, ceea ce e un pic confusing. Pana la urma care se potriveste?

Atasez o poza si cu variantele astea, ca sa vedeti despre ce vorbesc. Problema principala e ca pentru a putea conecta ceva pe cablul ramas dupa ce am dat magazia de CD-uri jos, "chestia" pe care o conectez ar trebui sa aibe conectorul exact ca cel al magaziei de CD-uri, nu?

Din ce vad eu in poza, nu prea seamana... Exista un conector cu 12 pini, cum e al meu cel de la magazie, insa este mama, iar ce am dat eu jos pare tata.. Daca a mai facut cineva chestia asta si stie exact ce conector trebuie, il rog sa-mi spuna si mie.

Multumesc.

Poze:

post-35752-0-87174900-1350035474_thumb.j

post-35752-0-89366700-1350035493_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Adaptorul de Aux in se conecteaza direct in radiocas (se scoate din bord, si in spate se afla conectorul). Tipul conectorului este in functie de modelul de radio de pe masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, asa e. Am scos si eu MCD-ul din bord si am vazut. E un conector albastru (mini ISO) cu 8 pini. Am rezolvat intre timp. Concluzia cea mai importanta este ca nu e nevoie de niciun adaptor ca sa ai AUX in: e nevoie doar sa tai firul DATA OUT care iasa din conectorul mentionat mai sus si sa legi firele de semnal audio de la un jack de 3.5mm la cele de semnal din acelasi conector.

Asta funcioneaza doar daca ai magazie de CD-uri montata si esti dispus sa renunti la ea (eu zic ca merita: de ce sa scrii cd-uri si sa le tot schimbi in magazie, cand poti sa pui muzica de pe un mp3 player/telefon?). Daca nu ai magazie, atunci trebuie cumparat un emulator (se gasesc pe net - costa cam 130 ron).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Pt intrare aux la RCD200/Delta 6 se conecteaza la mufa quadlock Conector B(magazie CD) la  pinii 7(Aux Right), 1(Aux left), si 2(com/gnd aux).

Am incercat cu 2 unitati RCD200. Cu una a mers cu alta nu.(posibil sa fie codare pt activat). Se apasa CD, iar apoi iar CD(pe ecran apare AUX).

Modificat de hremus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si apoi melodiile se controleaza de la unitatea auto sau din dispizitivul auxiliar?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De la cel auxiliar, bineinteles. Nu ai cum, ca pe un simplu cablu jack sa controlezi melodiile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei sa controlezi de la unitate, atunci iti cumperi un emulator(chinezarie) de unitate CD. Aici vorbim de un simplu semnal audio provenit de la orice sursa(tel, player, etc)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand am intrebat ma gandeam la modulul de control al muzicii de la castile nokia n73, dar acum imi dau seama ca nu se conectau pe jack.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut 

As dori sa stiu si eu daca (calitativ vorbinid ) trebuie sa achizitionez un emulator cum ar fi xcarlink ? Daca exista si solutii mai ieftine ar fi perfect  . Multumesc anticipat !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Trebuie legat la firele de CAN.

Modificat de bysus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai eu nu am CAN pe masina. Dar vechiul CD-player pornea pe contact.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bre am zis ca nu am CAN pe masina. Nu am climatronic, am AC manual.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Care mufa verde de la ceasuri?

Eu ma refer pe masina mea, nu pe unitate.

Deci, explica-mi si mie, cum il leg sa porneasca la contact?

Masor din mufa de intra in unitate pe care fir vine 12V cand pun contactul, si trebuie sa stiu la ce pin din unitate o pun? Sunt vreo 16 pini acolo, dintre care 8 boxe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!