Jump to content

Montare leduri usa (door led mod)


h0m3s1ck
 Share

Postare recomandată

Salut.

M-am gandit sa deschid acest topic dupa ce am gasit pe net: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3874505-Door-Pull-LED-Mod; din pacte nu am avut de unde sa fac rost de piesele respective (originale si foarte scumpe, dupa mine) si am incercat un fel de tuning al "saracului".

Va fac o scurta descriere a procesului, am sa adaug poze si apoi astept eventuale intrebari pentru a lamuri manopera.

Pentru a incepe trebuie sa achizitionam urmatoarele materiale: leduri (eu am folosit leduri piranha superflux rosii, 2 V, 20 mA), rezistente (la 5 leduri e nevoie de o rezistenta de 2 W, 120 ohm sau R, la ledurile pe care le-am folosit), papuci (baba - mos), cablu si tub termocontractabil (diametrul se alege in functie de grosimea cablurilor folosite si se iau 2 marimi: una care vine pe cablu si una care sa poata cuprinde 2 cabluri cu tub pe ele -> sper sa se vada in poze si sa fie pe inteles). Ca ustensile avem nevoie de: pistol de lipit (cu fludor -> eu am luat cu pasta de capanta incorporata), bormasina, burghiu pe dimensiunea ledului (eu am folosit de 5 mm) si pistol cu lipici cald (+ destule bare de lipici).

Cu ajutorul unui transformator se poate determina care este "plusul" si care este "minusul" ledurilor (atentie sa nu se foloseasca mai mult de 2 V/led si un amperaj mare, ca se ard). Ledurile au fost legate in paralel, deoarece daca se arde unul celelalte vor functiona iar potetiometrul de opel dat spre incet (adica eu nu-l folosesc la maximum) nu le va lasa sa se arda.

Din usa am ajuns la bord prin tubul de cauciuc pe unde trec toate cablurile de la usa. Acesta se scoate prin tragerea usoara a capetelor.

Acum vine partea despre care nu am foarte multe detalii momentan, dar urmeaza sa-mi montez niste ceasuri si am sa fac atunci poze la prinderea la panoul electric. Eu am legat aceste leduri la un potentiometru de opel si l-am prins sub bord pe plasticul de langa mufa de diagnoza, vor urma poze.

Sper sa vorbeasca pozele pentru ele si sa va placa ideea.

O zi frumoasa.

Pozele:

http://img27.imageshack.us/img27/114/dscn0294l.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/217/dscn0268q.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/7537/dscn0269.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/671/dscn0270h.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/304/dscn0274q.jpg

http://img842.imageshack.us/img842/5908/dscn0278z.jpg

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!