Jump to content

Achizitionare Passat B7


R_a_z_v_a_n
 Share

Postare recomandată

On 21/02/2017 at 1:10 PM, 23axn said:

Pe toti pe care i.am întrebat  au mașinile pe firma aduse si de acolo spun că TVA-ul nu il plătesc si rezultă că masina e mai ieftina va in Germania Belgia sau Franța pe site-urile de profil din țările respective.

Risca cumpărătorul de buna credinta (cum as fi eu) sa plătesc ceva luând o masina in aceasta situatie....ce am cumparat pana acuma erau de la persoane fizice.

O fi la toate asa ,in situația în care masina e ok din restul punctelor de vedere  ? adica ei castoga Tva...si atat

Si mai am o intrebare la cunoscători....

Exista diferente mari intre cele din Germania și Belgia, Olanda sau Franța. 

Mersi anticipat 

Daca aia fenteaza tva, la primarie apare seria si numele cumparatorului, unde crezi ca merge anaf si procurorul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cumparatorul de buna credinta nu pateste nimic. De exemplu daca cumperi un produs de la orice firma si dupa aia firma respectiva face evaziune cu tva-ul, nu vine dupa tine nimeni - e exact asa si la masina - tu cumperi o masina de la o firma pt care platesti net + tva pe factura. Daca firma face ce face dupa, nu mai e treaba ta.

Oricum, treaba asta cu TVA-ul e reala, sau cel putin era o practica larg raspandita. Erau si cred ca inca mai sunt retele intregi bine puse la punct. Din ce am vb cu un dealer in Cluj de ceva timp li s-a cam infundat, dar tot mai exista posibilitati cu ceva firme de prin Polonia deci or mai fi care fac evaziune fiscala. In Cluj de exemplu prin 2014 li s-au cam spart oalele la cativa (http://www.stiridecluj.ro/social/razie-in-targul-de-masini-de-la-floresti-samsarii-auto-au-fost-blocati-la-poarta-foto-si-video-exclusiv ; http://gazetadecluj.ro/11-persoane-prinse-caruselul-tva-al-afacerii-cu-masini-second-hand/ )

De ex si cel de la care am cumparat acum 6 ani mi-a dat-o cu exact pretul pe care il avea el pe factura lui (si era cumparata pe firma nu pe pf) - motivul pe care mi l-a spus atunci a fost ca sta demult cu ea si vrea sa ruleze banii :) Acum eu nu stiu ce si cum o fi facut el cu firma lui, daca si-a platit tva-ul sau nu, dar nici nu ma intereseaza :) 

Acum, more on topic - Are cineva motorul de 177 cp de dupa 2013 cu peste 150.000 km? Ce probleme ar fi de asteptat la el diferit de cel de 170 si de cel de 140 cp? 

Sa fie astea de dupa 2013 cea mai buna alegere? sau e OK si 2010? Sau nu e mare diferenta?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cautati pe google "Operatiunea xenon". Ar tb sa va lamuriti desptr ce este vb. cu TVA-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Samy Manole, in principiu, cumparatorul de buna credinta nu pateste nimic. Sunt insa niste directive europene in materie de drept fiscal, rezultate in urma unor spete in instanta, care spun ca in masura in care cumparatorul avea cunostinta  de faptul ca participa la o frauda, este solidar cu cel ce a facut frauda respectiva...Stiu ca pentru ceea ce spun o sa-mi atrag multe dislike-uri, dar mie mi se pare normal. Daca samsarii astia care fura cu nesimtire din bugetul de stat ( si falimenteaza firmele comerciante serioase, care nu au cum   sa ajunga la un pret ca al celora care fura ) nu ar avea cui sa vanda masinile masluite, toata treaba asta s-ar termina...principiul e foarte simplu, numai ca este nevoie de constiinta civica si respect pentru ceilalti...Da stiu, sunt lucruri utopice ....

Revenind, am eu un Passat 2013 de 177 cai, l-am luat din afara cu 180.000 km si i-am facut eu vreo 15000 repejor, asa...si nua are nici o problema ( Doamne ajuta !) , vorba aia: apa, paie si bataie...si nu vad de ce ar avea alte probleme decat cele ale motorului de 170 sau 140 cai.Mai ales ca nu e cu Adblue...

Legat de ceea ce spuneam...http://www.profit.ro/stiri/operatiunea-xenon-intelegerile-dintre-cumparatori-si-vanzatori-de-masini-second-hand-pentru-evitarea-tva-duc-la-plati-in-plus-si-chiar-acuzarea-de-evaziune-fiscala-15548563

Modificat de bfor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 21.02.2017 at 13:36, cascadoru a scris:

Eu as pune Franța în coada listei....francezi sunt cam ca italienii, mai sentimentali, nu le prea pasa de mașini. 

La ce drumuri au olandezii și cât de civilizat este condusul acolo,  as lua mașină de Olanda cu ochii închiși dar, este doar opinia mea.

Personal, am avut doar mașini din germania (de firma)și am fost foarte mulțumit de cum au fost intretinute.

E și chestie de șansă. ..noroc....

Eu sunt un norocos , a mea e de Olanda :P , fara probleme !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@bfor

Mersi de info! Sa stapanesti sanatos masina, si la cat mai multi km fara incidente! Ai si DSG? In istoric cand ai luat-o avea doar revizii standard nu si reparatii gen la clima sau anumiti senzori schimbati sau ceva mai mare?

Cand ai luat-o te-ai uitat dupa pilitura in filtru de motorina sau de-astea? La modelele astea tb verificata pompa de ulei si eventual rectificata?

Sincer mi se pusese pata pe A4 allroad, dar m-am linistit si am ajuns tot la Passat-ul de dupa 2013 de 177 cp care pare cam cea mai buna varianta momentan (cost/intretinere/popularitate/utilitate).

Despre aia cu frauda, zici tu ceva, dar vorbeam de cumparatorul de buna credinta (ala pe bune de buna credinta) care plateste suma exact pe cat primeste factura. Nu ala care s-a inteles cu vanzatorul (cum spune si la sfarsit in articol). Numai zic: Atata timp cat tu ai factura pe exact cat ai achitat, si nu te-ai inteles cu samsarul sa platesti mai mult si sa-ti taie factura mai mica sau alte magarii, nu cred ca ai ce pati dupa nicio lege romaneasca sau europeana.

 

Modificat de Samy Manole
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai nou la inmatriculari au inceput sa ceara certificat de inregistrare in scopuri de tva. Te trimit retur la Anaf, faci cerere, in cateva zile te intorci si iei hartia si este totul ok. Nu ma pricep de ce au inceput sa ceara hartia asta, dar cred ca au ei ceva in cap. Coincidenta face ca am niste cunoscuti care numai masini la licitatii aduc si le vand la preturi bomba facand smecherii cu tva insa de la o vreme imi spun ca s-au lasat de masini ca numai tarabe au nimerit... Ce e drept toti fac kaufvertrag intre site ul de licitatii si cumparator si cand apare la ghiseu unul, hai doi, dar cand vezi ca intr-o luna apar destul de multi solicitanti cu kaufvertrag intre AutoOne, Alcopa etc....incep sa si puna niste semne de intrebare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai este si varianta cand interediarul iti propune sa rupi hartia dintre el si sas si sa iti faci tu un falset direct cu sasul. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bunăseara,

Dacă cumva din întâmplare va ajunge pe la urechiusele voastre sau vedeti/stiti un B7 Sedan in toate mintile nu ezitati sa imi dati de stire.

Maxim 16000euro....?

170 cp DSG...+ multe alte dotări ???

Multumesc tuturor...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La banii astia as cauta clar la Das Welt sau altii de genul asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu prea au dotate....si au preturi cu 3000 față de piata.

Au prins șmecheria ca unii dau bani pe garantie si ....

DAR am un prieten care a luat un G6 200 cp benzina si s.a ars cu weltauto sau ras auto

Si combi nu vreau deloc sa iau..singura masina combi era A4 sau A6 pe care le mai înghițea si nevasta.

A4 e prea micuț....

A6 am vazut unu combi dar...prea mare pt Clujul asta plin de masini si nevasta circotea.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

9 minutes ago, 23axn said:

Nu prea au dotate....si au preturi cu 3000 față de piata.

Garantia este cat se poate de reala si eu am beneficiat de ea. Sa fi fost eu norocosul?...nu cred. Dar, banii tai decizia ta. Iar cu diferenta de 3000, daca citesti topicul asta posibil sa intelegi de unde vine.

Mult succes sa gasesti ceea ce iti doresti!

Modificat de identitate78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna seara, am nevoie de sfatul vostru...

am gasit un b7 variant , din 2012 , 2.0crdi 170cp...insa nu prea gasesc pareri despre acest motor...stiu ca vechile pd erau cu probleme la injectoare si la filtrul de particule...dar la cele noi?din ce am vazut codul motor este cfgb...daca exista un topic dedicat acestor tipuri de motoare, va rog sa ma scuzati si chiar as aprecia un link in care pot citi cate ceva despre ele.

 

multumesc.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E bun motorul ,daca e intretinut corespunzator si nu are 4-5 sute mii km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

primul propietar , in tara din 2016, 180000 km...inmatriculata...cu carte service...distributia nu e facuta pentru ca se face pe la 210000 , uleiul schimbat...adusa personal din germania...la faza cu km, ma cam indoiesc, dar din lipsa de timp si bazandu-ma pe ideea ca nu merg cu km pe strada...pot sa trec peste.

 

oricum , am rezervele necesare pentru distributie si schimb ulei dsg ...si asta in primele zile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu te as sfatui sa te interesezi de cati km are masina,o sa iti para rau mai tarziu

in primul rand km face pretul unei masini si dupa aia optiunile si starea masinii

o masina full cu multi km nu se uita nimeni la ea,cel putin in afara tarii,fie ea si passat b7

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru 100 ron cat iti ia la reprezentanta sa iti confirme istoricul tu risti +10k Eur? Daca nu esti convins citeste topicul asta si poate, poate...

Si parerea mea este ca risti enorm.

Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

450 ron e la reprezentanta ceva test in vederea achizitionarii

O leaga la un laptop pt senzori si parte electrica 

Inspectie vizuala exterioara si pe dedesupt pe elevator

Inspectie tren de rulare

Istoric complet online care daca reprezentantul are timp poate sa iti deschida fiecare intrare in service a masinij si sa iti spuna ce si cum...

Nu e chiar 100 ....aia daca nu ai pe cineva si ti.o verifica telefonic in mare inainte de achizitie sa sti km 

Dar e recomandat cum spun si colegii 

Dai un ban dar stai in față....

Drumuri bune si sa alegi cu succes...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Era vb de confirmarea intrarilor in service nu de verificarea in vederea cumpararii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa parerea mea cand cumperi o masina si vrei sa afli istoricul ei si te.ai hotarat pe ntru ea nu te intereseaza numarul de intrari in service 

E drept ca conteaza si ăla dar no....fiecare cum doreste...

Eu caut de ceva vreme o masina .

E a doua...dupa octavia  am umblat 6 luni...

Te ingrozesti de ce povesti au unii...

Sau cum te mint cu zambetul pe buze si incearca sub orice motiv sa iti ia banii din buzunar.

In fine....asta e Romania noastra

Modificat de 23axn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@23axn intrarile in service pot confirma intr-o oarecare masura insemnarile din cartea de service si veridicitatea kilometrilor din bord.

Sper ca acum am fost explicit.

Modificat de identitate78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gresesti.....

Dar in acelas timp ai dreptate aia ar trebui sa reflecte....

Am carte service care are stampile tot in regula....

Si pe cand am verificat.o e facut pana la 90000 km....si in rest sint  stampile dar pe retea e lipsa istoric...

Aparea pe carte invlusiv abțibildul de la reprezentanta...

 

E versata lumea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

11 minutes ago, identitate78 said:

@23axn intrarile in service pot confirma intr-o oarecare masura insemnarile din cartea de service si veridicitatea kilometrilor din bord.

 

Nu imi e clar unde gresesc dar in fine. Exact de asta am specificat "intr-o oarecare masura" pentru exact situatiile ca a ta.

Tu esti un caz fericit(partial). Daca citesti topicul o sa vezi ca exista situatii in care cumparatorul a primit cartea cu insemnarile periodice, la zi, dar in reteaua de service aparea doar o intrare la prima revizie. Prin urmare, verificand istoricul intrarilor in service poti, prin extrapolare, sa iti faci o idee asupra Km reali si a modului in care masina a fost intretinuta(ma refer aici la reviziile periodice).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!