Jump to content

Probleme inchidere centralizata si lumina usa


Dobre
 Share

Postare recomandată

Salutare, colegi. Sunt nou pe site. Am un Passat B5 din 2001, si azi a inceput sa faca mofturi. Mari! Am deschis masina din cheie mai devreme si dupa 3-4 secunde a inceput sa se inchida si sa se deschida haotic, de una singura. Am deschis usa si se auzea un "bazait" destul de tare si mirosea a ars. Panica panica panica, am scos bornele bateriei cat am putut de repede si m-am apucat de desfacut. Am gasit paguba. Acest "releu" se pare ca facea asa, si presupun ca este de la închidere. Fara el nu sta masina deschisa. Deschid din cheie, apoi dupa un mic interval se închide singură. Exact ca atunci cand actionezi din cheie deschiderea si nu umbli la usi/portbagaj si se închide singurica la loc. Eu am cautat vreo 2 ore de am innebunit care e treaba cu releul asta, insa fara vreun rezultat. Cauta pe google, forum.uri, etc.  Nimic (sau poate nu am cautat suficient). Nici macar de cumparat. Va rog, daca aveti o idee, sa ma ajutati. In cel mai rau caz ajung la dezmembrări. Desi prefer sa cumpar nou. Ce m-a mai panicat a fost ca dupa un timp am pornit masina si mi s-a parut ca miroase din nou a ars. Momentan am lasat-o asa ca se innoptase. Am sa mai incerc dimineata. Mulțumesc! 

releu.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acela este montat ulterior, de la o alarma, ceva.... dupa de descui, deschide usa sau pune contactul - daca nu se mai incuie, este ok - e normal sa faca asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare,

acum 2 luni am legat niste benzi cu leduri la luminile de sub usa, totul a fost normal pana acum 2 zile cand nu mi se mai aprindea banda cu led si lumina de sub usa la usa din dreapta + ca nu o arata deschisa pe cb, am zis ca trebuie sa fie switchul din broasca, cand dau jos fata de usa sa ma apuc de treaba si scot lampa de sub usa, se aprinde banda si arata usa deschisa pe cb, cand pun lampa inapoi efectiv nu mai merge nici una nici alta, am scos firele la banda si tot nu merge, am incercat si cu ale 2 lampi diferite si tot la fel

ma poate ajuta cineva va rog? la cealalta usa totul merge normal si sigurante nu am gasit arse

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am intalnit problema asta. Nu mai retin daca era switch-ul sau lipiturile, dar tot in broasca era defectul.

Schimba switch-ul si refa lipiturile in broasca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am ramas cu usa dreapta spate blocata pe incuiat, ridicam de clapa interioara se ridica butonu negru si cobora imediat, se auzeau uneori zgomote de la motoras, in usa la incuiat descuiat. 

in urma citirii acestui topic, am reusit sa alimentez cu o sursa externa,12v, direct in usa pe pinii 3 si 9 (firul galben si gri), si inversand polaritatea, de cateva ori plus batai in usa, am reusit sa deblochez usa.

am trecut asadar la demontarea broastei, curatat suport perii si colector motoras,  cu un spray de contacte si smirgher de 2000, refacut cele 4 lipituri de la mufa pe placuta.

apoi, pentru ca uneori, mai facea probleme, am demontat si broasca usa fata stanga, am curatat colector, la fel inclusiv cele 6 lipituri refacute.

toate aceste lucruri le- am mai facut in urma cu 3 ani, la aceleasi usi, si anul trecut, cred, la usa stanga fata.

azi dupa ce am hotarat sa pun fetele de usa la loc, pentru ca am lucrat la intervale de o saptamana, la usi, am dat de belea..

usile amandoua, ba se inchideau ba nu se inchideau, cand una cand alta sau niciuna, in afara de asta, nici ledul rosu din usa din stanga fata nu mai lumineaza si cand se incuie, ambele usi se pot deschide din interior tragand de doua ori de clapa.

tot sacaindu-le, constat ca din nou s-a blocat usa dreapta spate, am deblocat-o in acelasi mod, ca mai sus, si am distrus acel plastic care tine burduful pe stalp, tot incercand sa scot mufa aia, s-au rupt pintenii aia de plastic, si acuma sta doar prin presiunea burdufului..,

alimentand separat  din mufa, senzatia mea, este ca se blocheaza motorasul, si in clipa aia iar ramane incuiata, pana la urma dupa o noua deblocare, am scos mufa si am lasat usa doar pe comanda manuala, ( voi umbla din nou la ea, doar dupa ce va veni acel cablulet scurt dintr-e manerul exterior si broasca, pe care l-am comandat si vine tocmai din Germania in 15 zile. Acest cablu a ramas cam indoit, dupa ce am incercat sa-l agat, cu o sarma subtire din vipla rigida, incercand sa descui usa, pana sa aflu de metoda alimentarii din mufa cu 12 v cc.)

ca sa fie totul perfect..dupa ce am terminat de montat si panoul usii fata stanga, pe langa faptul ca ba se incuie sau nu, ledul tot nu lumineaza in cazul cand totusi se incuie, in plus, se poate descuia usa din interior tragand de doua ori de clapa din interior.

mi-am pierdut rabdarea, ca am o varsta.. si era deja noapte, si am renuntat..

conluzia, acum am usa din dreapta spate, care se deschide doar manual, fiind mufa din stalp scoasa, suportul burduf de pe stalp care nu mai sta prins, si cu usa din stanga fata care ba se incuie ba nu..

sincer, m-am cam descurajat, si nu stiu ce sa le mai fac, am deja multe ore de munca la ele, pierdute in timpul meu liber, in caldurile astea, noroc ca pot sa stau in curte la parinti, ca la mine in fata blocului nu as fi cutezat.

astazi am reusit sa repar stutul de la pompa de vacum si sa schimb sigla de pe grila fata cu una noua, as mai fi avut de schimbat batul de antena, pe care mi l-a scurtat un caine, care se cocoteaza pe masinile de la bloc, dar nu am reusit..

daca mai aveti ceva idei, as mai incerca poate pe viitor cu usile..

va multumesc oricum pentru sfaturile de aici.!

Modificat de laur71
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Parerea mea este ca ceva nu faci corect. Ledul nu palpaie pentru ca usile nu intra in safe la incuiere
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

suspectez ca am scurt la colector, poate trebuie sa insist la curatarea lui intre lamele, am folosit smirgher de 2000, am dat intre lamele cu o surubelnita foarte subtire, dupa am dat cu spray de contacte electrice, Continuitatea de pe lamelele din mufa brostei pana pe placuta am verificat cu un multimetru si sunt ok..

Inteleg ca ledul rosu ca sa se aprinda, fiecare tija actionata de motoras, (din cele 4 broaste usa + haion), trebuie sa faca cursa pana in capat si va elibera un microcontact si va actiona pe celalalt, luand astfel la cunostiinta "cineva" ca este incuiata usa respectiva.

- Cand toate dau comanda asta, rezulta led rosu usa aprins ?

-In situatia in care stand in masina, usile se incuie din butonul de inchidere de pe usa, usile se incuie si deschiderea lor se face tragand de doua ori de clapeta

-daca stand in masina se incuie cu cheia in usa, sau din telecomanda alarma (in cazul meu), daca totul e ok trebuie sa se aprinda ledul.

-daca ledul nu se aprinde dar usile au toate tijele coborate, inseamna ca unul din microcontactele de pe placuta nu a primit comanda sau nu functioneaza?

-in acest din urma caz, usa defecta se deschide tragand de doua ori de clapa interioara, si celelalte care nu vor nici chip, inseamna ca functioneaza corect

-in situatia mea, usa dreapta spate uneori (chiar si dupa curatat colector si refacut lipituri), se blocheaza pe inchis si nu mai vrea nici chip, desi motorasul se aude ca ar da sa miste un pic, am deblocat-o cu 12v la pinii 3 si 9 + bataie in usa, si am scos mufa de tot si acum e pe manual, in acest caz, niciodata nu se va mai aprinde ledul rosu?

-usa stanga fata acum ba se incuie ba nu (chiar si dupa curatat colector si refacut lipituri), in cazul asta ce are? unde ar trebui sa insist?

Luna asta masina implineste 10 ani, de cand am cumparat-o, are doar 151 000 km, nu am motive sa o vand, mai mult am mers cu masina de serviciu, in ultimii ani. O utilizez normal, doar la serviciu si inapoi acasa, plimbari cu familia la cumparaturi, concedii,  excursii etc.

.Am intrebat la reprezentanta, 750 lei brosca spate dreapta, fara manopera, nu stiu cat costa cea de la usa sofer, probabil si mai mult

Multe teorii, multe intrebari, sper sa nu va obosesc.

Modificat de laur71
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum pe seara, am vazut, ca atunci cand merge usa stanga fata, tija urca si coboara foarte incet, comparativ cu celelalte usi care sunt rapide. Dar tot se poate deschide din interior cu clapa, tragand de doua ori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar daca cumperi sh broasca cu 100 ron pe spate ce are? Eu am inlocuit la partea pasagerului fata cu una sh din 2011 si merge perfect si acum. Desfa usa si cand ajungi la dezmembrari conecteaza alta de proba in mufa si vezi ce se intampla.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@laur71- este posbil sa ai un arculet rupt pe exteriorul broastei si de aceea sa coboare tija incet sau incomplet. Ca sa vezi care usa nu intra in safe e simplu- incuie te in masina cu cheia nu de pe consola de la sofer si vezi care usa se deschide din interior. In mod normal nicio usa nu trebuie sa poata fi deschisa din interior la incuierea din cheie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru raspunsuri !

Ma gandesc si eu la o broasca sh din dezmembrari, nu am achizitionat pana acum nimic sh pt masina mea. Mi-ar placea sa gasesc ceva din 2010, parca e ultimul an de fabricatie Octavia 1.

Kelu, cred ca spui despre acel arculet, imi aduc aminte ce miscare face, prins cumva cu o saiba cu  surub, de pe exteriorul cutiei cu motorasul, de care se agata tija, acum am priceput rolul lui, grabeste miscarea tijei prin miscarea lui, o sa verific asta.

 Usa din stanga fata, uneori cand vrea sa se incuie, se deschide din interior, tragand de doua ori de clapa, la  fel si cea de pe dreapta spate, pana ce se bloca, acum fiind cu mufa din stalp scoasa, si lasata pe manual.

Inteleg ca modul safe, inseamna ca nu se poate deschide usa din interior, indiferent de cate ori tragi de clapa.

Ce nu inteleg, pentru usa dreapta spate, (dupa ce am curatat colectorul si refacut lipiturile) de ce se blocheaza totusi?

Si usa stanga fata (dupa  ce am curatat colectorul si refacut lipiturile), de ce nu primeste uneori comanda la incuiat sau descuiat?

Si cand primeste totusi comanda de incuiat, de ce nu intra in modul safe, desi tija coboara?

mai studiez, pana saptamana viitoare, cand sper sa am timp sa umblu din nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Confirm ce spune Kelu. Si eu am reparat una cu acelasi defect. E un arculet mic pe exteriorul broastei, nu cel prins in surub. E cel ce forteaza tija sa nu ramana in pozitie indecisa.

Dar daca e rupt, tot la alta broasca ajungi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sau cu ceva bricolaj poti sa confectionezi arculetul ala, dar se lasa cu ceva burice de degete intepate sidinti inclestati:biggrin:

Quote

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu ar fi exclus, poate incerc ..

multumesc de idee!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Buna ziua,

vreau si eu sa va semnalez o problema in ceea ce priveste inchiderea centralizata de la masina mea ( VW Passat, 2003, 131 cp, AWX). De cateva zile am constatat faptul ca usa dreapta spate nu se deblocheaza cand o dezarmez din cheie. Aceasta usa nu se poate deschide nici daca trag de doua ori de manerul respectiv. A doua problema este legata de faptul ca in momentul cand inchid portbagajul se blocheaza toate usile, cu toate ca alarma era dezactivata. A treia problema este legata de lumina de interior, nu se mai aprinde la dezarmare decat daca mai apas o data pe butonul de deschidere de la telecomanda. Astept opinia dvs. si va multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Va salut! Am incercat sa parcurg tot topicul dar este cam lung...

Am si eu o problema cu inchiderea centralizata la un Passat variant, AVB, 2002. Masina a stat foarte mult nefolosita si jumatate demontata. De curand, m-am apucat sa o remontez si am ajuns la echiparea usilor. Dupa ce am montat tot pe usi, am observat ca inchiderea centralizata are un comportamnet ciudat. Daca incui/descui din butonul de pe portiera, usille se incuie/descuie corect, daca folosesc cheia in broasca, se incuie, dar daca vreau sa o descui, trebuie sa descui de doua ori sa se descuie toate usile, la prima descuiere din cheie se descuie doar usa soferului. Daca folosesc telecomanda, doar se incuie, la descuiere, indiferent de cate ori apas pe butonul de descuiere, se descuie doar usa soferului, cu toate ca se aud toate actuatoarele dar cam scurt (cumva, incomplet). Haionul functioneaza corect din cheie, telecomanda si din butonul de pe usa. Switch-urile din broaste sunt ok, pentru ca am maxidot si imi indica fiecare usa deschisa/inchisa corect. Sa fie din reglajul cablurilor de la manerele exterioare? Nu stiu ce sa-i mai fac... I-am schimbat modulul confort cu unul care stiu sigur ca este bun, l-am codat, i-am inregistrat telecomanda. Legat de modulul confort, exista o setare in vag-com sa se descuie la prima manevra de descuiere si nu la a doua?

Daca ma poate ajuta cineva cu o solutie, raman dator de o bere.

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, Ai aciva functia de single door unlock., sau mai bine zis, deschiderea selectiva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, acum ma documentam despre asta...

Cred ca am codat nasol modulul confort. Beleaua este ca nu mi-am notat valoarea initiala...

Am gasit undeva ca pentru descuiere neselectiva trebuie adaugat 1 (unu) la sfarsitul codului, adica daca eu am acum 0258, trebuie sa recodez cu 2581? Sau cum?

 

L.E.

Am rezolvat!

Am recodat (corect de data asta, 0258+1 si am codat cu 0259) modulul confort si am anulat prostia aia cu descuiere selectiva si totul functioneaza corect!

Va multumesc pentru suport!

 

Modificat de bercioiu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare am un Passat 2003 la închidere si la deschidere nu se aprind avariile si este când USA spate stânga rămâne deschisă care ar fi problema?

Modificat de C o s m i n
post dublu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poti incerca sa reformulezi? nu prea inteleg legatura cu usa care nu se inchide..... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fii mai explicit, cand una din usi nu este inchisa complet, nu se aprind .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

11 hours ago, Tibiri said:

Salutare am un Passat 2003 la închidere si la deschidere nu se aprind avariile si este când USA spate stânga rămâne deschisă care ar fi problema?

daca nu se aprind la incuiere - este da la yala cu probleme - trebuie desfacut si verificata yala stanga spate, sa vezi daca e de la yala sau alta problema - daca e de la yala, aceasta necesita reconditionare - refacut lipiturile, curatat colector motoras si inlocuit switch - daca tot o demontezi.

Daca nu se aprind nici la descuiere, trebuie verificat sa nu fie dezactivata functia, din modulul confort - pt asta iti trebuie un VCDS sau alt tester compatibil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am un Passat din 2010 si cand incui masina ledul de pe usa de la sofer sta un timp aprins(pana se stinge bordul) apoi incepe sa clipeasca. 

E normal sa fie asa sau am zapacit eu telecomanda?

p.s. Are vreo importanta daca apesi de mai multe ori pe butonul de incuiat pe telecomanda?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai o defectiune in instalatia de inchidere, cel mai probabil goarna, fa o diagnoza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Goarna functioneaza, se aude o data cand incui de doua ori cand descui.

O sa vad daca da ceva la diagnoza!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!