Jump to content

kit distributie


limac
 Share

Postare recomandată

Mergi fara grija la 25000 este ca noua.Eu am 48000 este cea originala si nu am de gand sa o schimb sub suta de mii chiar daca are 5 ani,este prevazuta sa tina 120k.In cartea de service nu scrie sa o schimbi dupa varsta ci la X km.dar trebuie inspectata vizual din cand in cand la revizie.

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@calin.g, nu te grabi totusi sa dai asemenea sfaturi mai ales ca vorbim despre distributie. Cred ca acei 5 ani sunt de ajuns cel putin pentru materialul din care este confectionata cureaua de distributie, nu? Chiar daca nu faci numarul de km, vorbim totusi de 5 ani de zile, timp in care cureaua trece printr-un numar mare de porniri si schimbari drastice de temperatura, mai ales iarna. Daca tu esti dispus sa-ti asumi asemenea riscuri, nu sfatui si alte persoane sa o faca sau cel putin sfatuieste-i sa schimbe macar amarata aia de curea a distributiei la un interval de 5 ani daca nu s-au indeplinit nr de km.

Modificat de adriano872
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adrian872,eu am spus exact ce scrie in cartea tehnica a masinii,nu altceva,daca tu demonstrezi ca neamtul spune sa o schimbi la 5 ani fara nr de km."jos cu palaria"si cer scuze de greseala facuta.Numai la romani in reprezentante este fobia cu 4-5 ani vechime asta sa te cojeasca de bani.Se vand masini din stocuri de peste un an si nu schimba nimeni distributia dupa 3 ani de la cumparare,dar fiecare face ce vrea cu banii lui,totul este in functie de uzura.Cate distributii corect montate ai auzit sa se rupa sub 100k?Deja la modelele noi s-a ajuns cu schimbul la180- 200k.Au evoluat mult materialele din care sunt facute curelele sunt rezistente la socuri termice si frecare,nu mai sunt ca acum 25 de ani cand se shimbau la 60k Dupa cum spui tu sa le schimbam la 25k odata cu uleiul LL.De aceea este recomandarea de verificare vizuala din 20k in 20k pentru a vedea cu evolueaza uzura,daca sunt urme de imbatranire,crapaturi,scurgeri de lichide...etc

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totusi ar fi bine sa luam in considerare si costurile pe care le implica acea verificare vizuala mentionata de tine.

La mine de exemplu, nu poti da jos capacul distributiei pana nu te apuci sa demontezi suportul/tamponul motorului ca sa il salti si sa ai acces in zona.

In plus trebuie luate in considerare si conditiiile de exploatare ale motorului. E adevarat ca avem si noi asfalt in RO, dar nu ne prea mandrim cu asta.

Dpmdv, sunt de acord ca fiecare sa isi intretina masina dupa bunul plac si totodata ma felicit ca nu am cumparat o masina sh, la care nu a fost schimbata distributia pe motiv ca e fiabila si tehnologia materialelor a avansat in timp.

Incearca sa faci un calcul simplu: cat ar costa repararea motorului in cazul ruperii curelei (lucru pe care nu il doresc nimanui) si cat ar costa inlocuirile de distributie o data la 5 ani. Eu unul o privesc ca pe o investitie, o asigurare, cum vrei tu sa o numesti. Putem devia de la subiect si sa zicem: de ce sa imi fac CASCO, doar am luat permisul pe bune, deci sunt capabil sa conduc masina si sa ma feresc de orice pericol, nu?

Masina sigur nu se va mai afla in perioada de garantie in cazul ruperii. Totul se rezuma la bani: iti permiti sau nu un motor? Pentru cei care raspund negativ, banuim cu totii care este solutia optima.

Modificat de adyp2003
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu exista producator de curele care sa garanteaze eficienta si calitatea produsului mai mult de 4-5 ani. Valabil si pt anvelope.

Stima

Modificat de adriano872
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adyp2003,sunt deacord cu tine ca este o investitie pentru siguranta celor 5 ani dar aici vorbim de un rulaj de 25k,adica uzura fff.mica.Tu ai schimba la km astia distrbutia fara macar sa vezi cum prezinta?(Ce mai zici de Tsi 1,2 ca le zornaie lantul la 10k si crezi ca toti stau sa-l schimbe pe banii lor,trag cat pot de garantie prelungita dupa care se uita sa le marite.Aici sunt probleme mari )

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Indiferent de cat a evoluat asa zisa tehnologie, 5 ani inseamna destul pentru o curea indiferent daca masina a mers sau nu sau chiar daca cureaua aceea a stat pe raft in magazin. Referitor la un rulaj de 25k in 5 ani, eu cred ca este un motiv si mai bun pentru a inlocui macar cureaua. In acei 25k, masina a fost pornita de "n" ori atat pe timp de iarna cat si de vara iar cureaua a fost supusa de fiecare data la stresul de la pornire. Daca analizam si mai bine, sa faci 25k in doar 5 ani, inseamna ca ai facut drumuri scurte care au necesitat un numar mai mare de porniri. Insist pe pornire pentru ca este momentul cel mai stresant pt o curea.

Stima

Modificat de adriano872
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 7 ani de la ultima schimbare de distributie si aproape 90.000 Km. Se prezinta inca bine. In cartea tehnica nu scrie niciunde, dar absolut niciunde nimic despre numarul de ani, doar despre Km. Este o prostie sa schimbi o curea originala de doar 25.000 Km cu una noua dar poate mult mai proasta decat prima. Cureaua originala a fost schimbata la mine la 121.000 Km si asta de acum o las 90.000. Eu personal m-as simti mai in siguranta cu cureaua originala aproape noua decat cu una noua dar neoriginala. Chestia cu nr. de ani apare doar la curelele pe care le pui ulterior, nu la cele originale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ebi, ce intelegi prin curea originala? Daca ai din fabrica curea Conti si la schimbul distributiei ii montezi tot Conti, a doua curea nu este identica cu prima?....sau probabil te refereai la gandirea de aftermarket a romanului care isi achizitioneaza o masina care il depaseste din punct de vedere financiar pe partea de intretinere si cauta sa achizitioneze piesele cele mai ieftine cand trebuie sa inlocuiasca ceva... ori trage de masinuta aia mult si bine in ideea ca nu va crapa nimic la ea? La pompa de apa te-ai gandit ca are 7 ani de rontait si se poate gripa in orice clipa?..antigelul are si el 7 ani?..sau mai bine zis, ai inlocuit ceva in ultimii ani la masina ta?:))

La magazinul de piese al unei persoane cunoscute mie, tot ceea ce inseamna curele, anvelope se trimit inapoi la dealer daca au depasit 3 ani de cand stau la raft, oare de de?

Stima

Modificat de adriano872
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe Conti iti apare negru pe alb:a se monta inainte de ...si ai un interval de 5 ani din momentul fabricarii curelei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha, o montez in max. 5 ani de la fabricatie si o mai tin 5 ani pe masina, total 10 ani. Nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

El zice ca daca o montezi la limita termenului de valabilitate si o folosesti timp de 5 ani, inseamna ca materialul curelei e garantat a rezista 10 ani, dar asta e o metrica alambicata, intrucat nu poti amesteca mere cu pere. In cel mai fericit caz, poti socoti ca acelei curele sigur nu ii putrezeste cauciucul in 10 ani. Ma rog, nu stiu exact reteta de fabricatie; cat kevlar, cat cauciuc, sau ce strumfi or mai fi prin ea...

Observ ca lumea inca traieste cu impresia ca piesa montata in fabrica are karma/colesterol superioare celei originale cumparate tot din reprezentanta. Nu luam in considerare after marketurile, a caror calitate e discutabila; unele-s bune, altele ba.

Per total, voi reitera ce scriam mai sus: fiecare isi intretine cum vrea masina. Calitatea, la modul general, este relativa si depinde de individul luat ca sistem de referinta; si totusi, exista o mare sansa ca majoritatea consumatorilor sa fie multumiti de alegerile facute. Pe scurt, gusturile nu se discuta... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca lumea pe aici transforma 5 ani de la data fabricatiei, in 10 ani, e clar. Va doresc mult noroc pe viitor cu masinile voastre, o sa aveti nevoie ;)

Stima

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E mult de discutat pe tema asta.

Eu personal doar pe ambalajele de Conti am vazut inscriptia cu termenul de montare.Special am verificat ambalaje:Bosch,Dayco,Gates,Ina,Renault oe,dar nu apare nicaieri data cu termenul de montare.Eu personal mai mult de 6 ani nu recomand sa tineti o curea de distributie.Se poate face exceptie la motorizatile vechi de vag care au 1 rola sau cele care nu au rola si intinderea se face din pompa de apa.

Termenul care apare la Continental(se monteaza inainte de..)nu are nimic comun cu durata de exploatare a curelei atunci cand ea a fost montata pe masina.

Termenele in ani de schimbare a curelei difera de la masina la masina,si Continental acolo unde e cazul iti da negru pe alb:Opel 4 ani,Fiat 4 ani,Ford 6-10 ani,Peugeot 10 ani.(nu este o regula ci difera de la motorizare la motorizare,sunt si Opel cu schimbare la 5 ani,Peugeot la 6 ani..etc).

post-64586-0-75244800-1358252600_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca lumea pe aici transforma 5 ani de la data fabricatiei, in 10 ani, e clar. Va doresc mult noroc pe viitor cu masinile voastre, o sa aveti nevoie ;)

Stima

Nu tu ziceai sa tinem cureaua nu mai mult de 5 ani indiferent de Km, desi in carte nu se specifica asta? Deci tinem minte 5, da? Pe cureaua Conti nu scrie a se monta in max. 5 ani de la data fabricatiei? ( A se monta, nu a se arunca dupa 5 ani). Ei, daca eu montez cureaua la 5 ani fara o zi de la data fabricatiei, adunat cu 5 ani de tinut pe masina, nu rezulta 10 ani de la data fabricatiei?

Eu chiar consider ca masina mea este ingrijita, chiar daca am 7 ani de la schimbarea curelei. Atata doar ca nu sufar de exces de zel exagerat. Respect manualul original.

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De multe ori producătorii recomandă anumite lucruri și pentru a-și vinde piesele, nu se gândesc ei foarte mult la utilizator.

Ca de exemplu faptul că nu trebuie schimbat uleiul din cutie la mașina mea. Crezi așa ceva?

Într-adevăr, poți merge fără să îl schimbi, dar pentru sănătatea mașinii mele, prefer să îl schimb. E ulei, nu aer.

Modificat de sNaKeyy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La masina din semnatura scartaie o rola de la distributie, mai exact rola de la cureaua mica. Luna trecuta am depistat acest lucru, cand am hotarat sa scap de un scartait de rola pe care il aveam de 2 ani. Eu credeam ca e rola intinzatoare de la cureaua pentru accesorii pe care am si schimbat-o,dar surpriza, scartaitul nu a disparut si uite asa am aflat cu stupoare ca trebuie sa schimb distributia. Mentionez ca are cca. 55000 km si 4ani si 3luni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In acest caz cu zgomot este necesara schimbarea(riscul de gripare implicit duce la ruperea curelei),a fost rola mai slaba de la inceput daca merge cu scart de 2 ani,dar daca nu aveai aceasta problema cu rola o schimbai la 55k?

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer sa fiu o schimbam pe la 80k! Am respectat indicatiile producatorului -10%. Sunt un pic cam dezamagit de fiabilitatea VW, dar totusi raman fan ( ce ma multumeste?, partea de caroserie e ok , in rest pe partea mecanica am avut mai multe probleme fata de Clio care l-am avut inainte). Am scris in alte topic-uri problemele care le-am intampinat si (fata de fosta masina) nu au fost prea putine in 4 ani si un pic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai am schimbat astazi kit distributie + altele.Ca si costuri au fost:

- kit distributie + pompa apa OEM 750 ron (+ 2 litri antigel + 1 litru apa distilata = 50 ron)

- curea alternator + intinzator OEM 280 ron

- toate filtrele OEM 220 ron

- 5 litri ulei castrol 5W30 EDGE Professional VW 200 ron

- manopera 300 ron

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E un pret bun per total.

In 2010, doar rulmentul intinzator cu cureaua de la alternator costa 400 de lei, la un service independent.

Modificat de d.stoica11
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atat e si acum ,pentru ca intinzatorul de la cureaua de accesorii e in jur de 350 lei, depinde de fabricant.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare la toata lumea. Urmeaza sa schimb si eu distributia si am fost la un magazin de specialitate. Kit distributie Contitech 450lei, cu role Ruville si pompa de apa tot Ruville 175lei. Dar marea dilema este ca cel de acolo mi-a recomandat sa nu schimb pompa de apa pentru ca cea care vine din fabrica este mult mai buna si rezistenta decat ce se vinde pe piata, o zis ca o pot tine si la distribuia noua si doar dupa ai sa o schimb... Voi ce ziceti de chestia asta? Este prea riscant sa nu schimb si pompa de apa? Va multumesc anticipat de raspunsuri. O zi buna

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre câți kilometrii este vorba? 120.000km?

Ca și idee, pompa mea de apă, la al doilea schimb de distribuție deja avea urme de scurgeri. Prima oară nu fusese schimbată, așa că la al doilea schimb deja dădea semne să moară.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!