Jump to content

problema far


crocodill
 Share

Postare recomandată

Salut!

Am o problema, eu su masina mea, farul din dreapta lumineza pe faza scurta spre dreapta iar faza lunga a acluias far luminaza spre stanga devenind ineficienta faza lunga ca imi lumineaza foarte bine celalalt sens de mers marginea drumului ramanand neluminata de faza lunga , treaba asta se intampla doar la farul din dreapta cel din stanga lumineaza bine, mentionez ca am faruri cu xenon pe faza scurta din fabrica, acum intrebarea este cine are problema eu sau masina ?

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

FARUL DIN DREAPTA faza scurta(lumina de drum)e facut din fabrica sa bata mai spre dreapta,sa poti vede marginea drumului,la masinile cu volan pe dreapta e invers ..farul stang faza scurta lumineaza mai pe stanga.Daca chiar ai o problema cu chestia asta da o fuga la un service bun si iti regleaza farurile...dureaza maxim 10 minute si nu te costa mult ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e treaba de reglaj, ideea e ca daca nu e nimeni pe sosea si vrei sa mergi cu faza lunga nu este eficientea ca la farul din dreapta faza lunga nu lumineaza marginea drumului ci sensul opus pe cand faza scurta lumineaza marginea drumului. Pusa masina in fata unui perete la distanta de cam 5m se vede cand schimbi fazele intre ele ca la farul din dreapta punctul de lumina maxima este intr-un loc iar punctul de lumina pt faza lunga este spre stanga cu 12-15cm.

Intrebarea mea este daca este daca sunt eu defect sau farul? Am desfacut farul in cele mai mici bucatele popsibile fara sa ii dau sticla jos si nu pare a avea vreun reglaj diferentiat pe faze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa am patit si eu..dupa ce am dat odata farul dreapta jos...nu reusesc(service-uri cu aparat de reglaj faruri ) nicidecum sa reglez faza lunga(ba bate in pomi ba e prea jos).Probabil nu mai vine farul exact pe locul in care era (ma refer la punctele de prindere cu suruburi).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu ma refeream la diferenta intre faza lunga si scurta, ele in mod normal trebuie sa bata pe aceeas directie nu in puncte diferite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot la asta m-am referit si eu...faza scurta e ok dar lunga bate aiurea .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Acum un an am luptat si eu cu o problema asemanatoare, ajunsesem in punctul de a cumpara 2 faruri noi, dar pana la urma sa rezolvat foarte simplu prin schimbarea becurilor H7 care aveau un defect de constructie (erau becuri ieftine). La anumite lucruri este bine sa nu facem economie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 years later...

Salut,detin un seat alhambra din 1999 motor 1.9 afn si i-am pus bixenon.Problema este cînd comut pe fază  lungă se stinge si scurta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate dai detalii daca nu e prea greu sa scrii, ce anume ai instalat, cum ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am montat de curand pe farurile originale BOSCH lupe bi-xenon morimoto si mi-au venit cu soclu pentru becuri H1!? Intrebarea mea este:cum pot sa le leg avand in vedere ca eu am mufa pentru H4?Habar nu am,ma uit ca broasca la bordura?!?!Faza e ca le-am probat scotand mufa de H4 si am ramas doar cu cele 3 fire(comun,faza lunga si faza scurta)si am crezut ca am reusit!!! Am observat ca la schimbare de pe faza scurta pe faza lunga se sting detot,merge doar sa dau blit,adica atunci  am tensiune, dar cand dau sa pun faza lunga normal se aude cum trege clapeta si vine faza lunga ....si atat....raman fara tensiune se stig total!!!Ce pot sa fac,cine ma poate ajuta,nu ma prea pricep la electronica(am legat dupa schema pe care o sa o pun mai jos,de acolo mi-am dat seama cum sunt fazele ca sa pot sa leg elecromagntletul de la lupe,altceva nu am gasit!Va multesc anticipat!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!