Jump to content

Impresii Passat B7


V i c t o r
 Share

Postare recomandată

Cum noul Passat B7 a aparut deja si pe piata din Romania, de la sfarsitul anului 2010, propun ca noii posesori sa ne prezinte impresiile lor.

Pana atunci am adaugat pe un link preturile, dotarile si caracteristicile tehnice ale noului B7. Deja sunt disponibile in show-room-uri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aiurea dupa parerea mea ca au introdus posibilitatea de deschidere a apatarului banchetei direct din portbagaj dar au eliminat o pe cea de incuiere a lui cu cheia...

nu mai e la fel de "securizat" portbagajul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Saptamana trecuta am fost la Midocar pentru revizie la Touareg, si avand ceva timp la dispozitie, am facut un test drive cu noul Passat, cel de 140 cp. Fata de B6, al carui design al partii spate nu imi place, pot spune ca asta are un design "clasic" si care imi place, iar la partea din fata atrage atentia cu mult crom (cam mult dupa parerea mea). In rest, cred ca este destul de potrivita pentru o masina de familie, dar care nu iti sare in ochi in ansamblul ei. Un punct in plus pentru cat de silentios este motorul inauntru.

Ce pot sa spun este ca imi place mai mult decat B6.

Modificat de crysty_cyc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost si eu saptamana trecuta si am testat noul model de Passat in versiunea Highline cu motor de 140 cai. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am configurat unul. La acelasi nivel de echipare Passat este mai scump cu 3000 EUR decat Skoda Superb masina direct competitoare. merita aceasta diferenta? Precizez ca vreau sa-mi schimb masina actuala si deocamdata am luat in calcul doar Skoda Superb si Passat B7.

Modificat de Victor77
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Victor: Diferenta este si mai mare intre un Passat Higline si un Superb Elegange

De exemplu:

Passat(170 CP TDI HL) 22 de mi fara tva

Superb(170 CP TDI Elegange) 20600 fara TVA

Deci rezulta o diferenta de cel putin 1400 euro fara tva in Passatul nu are decat optional(ambele scaune electrice,faruri bixenon,tempomat,senzori parcare spate,plus altele care depasesc 3000 de euro).

Mai bine zis daca Vrei pe Un passat sa pui dotarile de pe un superb ajungi la diferenta mai mare de 4500 euro.Daca vrei o masina cu sigla de Vw spatiu interior de Octavia si care este sub superb(s-au facut teste)iao daca iti convine sa dai 5000 euro in plus.

Parea mea nu merita.Totusi fa si un test cu superbul de 170 cp(iti recomand) pt ca stiu prieteni care au de 140 cp si trage mai slab decat o octavie 1.9 tdi 105 cp.

Inca nu am vazut passat in realitate ca astia de la cardinal au probleme financiare...

Suze de offtopic.

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Bogdan : Eu tot pe motorizarea de 170 cai si Highline(Passat) , Elgance(Superb) am facut calculele si diferenta e undeva in jur de 3500 EUR. Trebuie sa adaugi pe un Elegance tapiseria piele/alcantara care nu o ai pe Superb decat optional. Diferenta de spatiu interior mi s-a parut si mie cam mare si trebuie sa o iau in calcul deoarece am 1,95 inaltime. Ce m-a incantat pe mine la Passat a fost Auto-Hold - ul care se activeaza automat si camera pentru mersul inapoi. Totusi pentru aceste doua chestii sa dau peste 3000 EUR nu mi s-a parut tocmai justificat si din acest motiv am cerut o parere pe acest forum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce-ti place mai mult ?! Super 2 sau Passat B7 ?!

Pana la urma nu conteaza cai TL, HL, Elegance, Ambient, etc si amd., conteaza ce-ti place.

Bineinteles ca mai nou conteaza si bani, ca deh... inca e criza dar tot ce-i place ochiului mai mult vei alege :Driver:

Si-acum o parere personala:

As alege oricand un Super 2 daca ar avea o integrala in locului unui Passat fara integrala prin prisma faptului ca locuiesc, unde locuiesc.

Altfel, as alege o masina in care sa-mi placa cand ma uit la ea, cand ma sui in ea, cand o conduc, cand plec de langa ea, etc. :rolleyes:

Modificat de Riddler
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu cum ati calculat voi, poate la alte niveluri de echipare decat am facut-o eu sa aveti dreptate dar nu sunt convins nici de asta.

Intre B7 CL si Superb Ambient, exact aceleasi dotari, masina 2.0tdi, 140 cai si dsg diferenta e exact 1582 eur fara TVA.

Passatul are oglinzi int si ext heliomate, superbul le are doar pliabile. Pe passat exista optiuni care nu se pot pune pe superb, de ex. scaune de copii integrate in bancheta spate. Ce spuneti voi cu faruri cu xenon la superb e doar pe versiunea de top. Daca configurati echivalentul si la passat iese tot cam pe acolo diferenta, 1600 eur fara tva.

Fiecare apreciaza cum vrea dar recomand sa isi faca fiecare calculul in loc de a se lua dupa postarile pe forumuri.

Edit: in plus, passatul e fabricat in germania, poate si numai din cauza asta si sa merite diferenta. Una peste alta daca configurezi corect nu iese diferenta mai mare de 1600 eur fara tva nici acolo.

Later Edit:

Victor77, esti in absoluta eroare. ai dreptate cu pretul dar Passatul are in plus DSG fata de Superb la pretul asta. Nu exista Passat de 170 cai decat cu DSG sau 4x4 pe Highline. ;)

Modificat de adi76
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Adi 76. Na, imi pare rau ca nu sunt la fel de informat ca tine si-mi cer mii de scuze. Mai jos o sa incerc sa-ti arat calculele mele ca sa poti sa-mi explici de ce sunt in eroare. Preturile sunt luate de pe paginile volkswagen.ro si skoda. ro meniul configurare masini.

Deci:

Passat 2.0 TDI Highline 170 cai cutie manuala 6 trepte - 22198 EUR

- oglinzi exterioare rabatabile cu antiorbire pe partea soferului(standard Skoda Superb Elegance) - 128 EUR

- parkpilot (avertizare semnale acustice fata si spate) - 422 EUR

- RCD510 - 305 EUR

- Scaun fata cu memorie si reglaj pe 12 directii(standard pe Skoda Superbde pe nivelul inferior de echipare Ambition) - 724 EUR

- Suspensie drumuri grele - 512 EUR

- Tempomat( standard pe Superb) - 298 EUR

- Volan multifunctional - 153 EUR

- Faruri Bi-Xenon ( Standard Superb Elegance)- 1006 EUR

- Culoare metalizata - 420 EUR

TOTAL: 26166 EUR

Skoda Superb 2.0 TDI Elegance 170 cai cutie manuala 6 trepte - 20652 EUR

- Elemente decorative efect metalic Mirage - 28 EUR

- Hill Hold Control(standard pe Passat) - 58 EUR

- Tapiserie piele+Alcantara (stabdard Passat Highline) - 1085 EUR

- Pachet drumuri grele - 120 EUR

- Radio CD Bolero - 232 EUR

- Volan Multifunctional - 86 EUR

- Culoare metalizata - 378 EUR

TOTAL: 22639 EUR

Acum te rog sa ma luminezi si pe mine unde anume am gresit ca eu nu reusesc sa-mi dau seama. Iti este foarte usor sa vorbesti dar probabil nu stii ce are in standard fiecare masina.

PS: Draga Adi76 sper ca nimeni sa nu se ia dupa postari de pe forumuri asa cum te-ai exprimat si sper ca fiecare sa intre pe paginile oficiale ale celor doua marci. Important e sa studieze mai intai ce contine in standard fiecare model si apoi sa posteze pe forumuri.

Modificat de Victor77
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@adi76: Tu compari Superbul Ambition cu Passatul CL.Tu te-ai uitat ce dotari are passatu si superbul.

Pe passat dai numai 500 de euro pe climatronic care e standard pe superb +pe superb ai scaunul soferului cu memorie.

Iar diferenta intre ele este de cel putin 1500 fara tva la care adaugi dotari se fac 2500

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa va linistiti si sa vedeti cealalta parte importanta, pe langa pret: ceea ce vrei de la o masina.

Vrei spatiu, sportivitate, confort, portbagaj, dotari, dotari premium, 4x4, cutie automata, etc. Nu orice masina poate avea combinatia dorita de cumparator. Eu, acum, o sa zic ceva, dar nu stiu cum va percepe lumea ceea ce zic - nu mai sunt jurnalist auto, ci vand Volkswagen. Fata de Superb, Passat are un pret mai mare si un spatiu interior mai mic. In rest, are plusuri semnificative: nivel calitativ, confort, antifonare, fiabilitate, optionale numeroase, sistem start/stop -> consum mult mai mic, etc. Adica are ceea ce ii trebuie sa justifice diferenta dintre cele doua marci.

Si haideti sa revenim la topic, sa vorbim despre B7. Sa nu facem versus aici.

Maine o sa pun o poza cu un Passat interesant. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer dupa ce am auzit de problemele passatului b6 mie un pic frica sa iau un B7. As mai astepta un pic sa vedem cum se comporta in trafic mai ales pe soselele din Romania. Per total e ok, la exterior e o masina tipic passat, cand trece pe strada nu areti cu degetul spre ea dar nici nu trece chiar neobservata. La interior vroiam un pic mai multe schimbari, ce mi-a placut mie cel mai mult sunt noile scaune si cu tetiera aceea gen mercedes, la vechile tetiere le-a trecut vremea. Ceasul acela gen FORD MONDEO iarasi nu isi are rostul acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Victor77, nu stiu de unde ai luat tu preturile dar daca dai jos fisierul de pe vw.ro gasesti asa:

BlueMotion Technology 2.0 TDI DPF 170 DSG / 6 36238Y11 22.117,- 27.425,-

BlueMotion Technology 2.0 TDI DPF 4Motion 170 DSG / 6 36238R11 23.509,- 29.151,-

Pai citeste mai atent, cutia e DSG/6, aia inseamna ca e a automata nu manuala. :)

In acel PDF nu exista nici un motor 2.0 TDI Confortline 170 cp cu manuala de 6 trepte. Doar cu DSG si DSG+4Motion. Daca vrei diesel cu manuala la B7 poti sa iei maxim 2.0 TDI de 140 cp. Pretul cu care se pare ca tu calculezi este foarte aproape de pretul postat de mine si nu contine TVA. Daca e asa, masina despre care vorbesti tu are DSG si nu e Highline ci Conforline.

RCD510 - 305 EUR la passat e cu touchscreen, oare la skoda are asa ceva in standar de nu l-ai pus?

Ai pus la passat Suspensie drumuri grele de 512 EUR, de ce nu pui si la Skoda?

Ah si ca sa nu uit, la skoda ai oglinzi pliabile dar nu sunt antiorbire dar sa nu transformam asta in versus. Numai din astea 3 optiuni si ai "furat" 1000 eur in defavoarea passatului. Sa nu mai spun de cutia DSG/6.

Mai fa odata calculul ca iese cam 1600 eur fara TVA diferenta, exact cum ti-am zis.

Acesta este pdf-ul despre care vorbesc:

http://www.vw.ro/modele/noul_passat/passat/cifre_fapte/material_informativ_preturi/

il gasiti in josul paginii.

Scuze de OT dar am vrut sa se clarifice situatia doar. Nu mai postez nimic legat de skoda aici. Daca se vrea se poate muta la versus, exista unu Passat vs skoda.;)

Modificat de adi76
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca citeai atent ai fi vazut ca preturile le-am luat de pe pagina VW respectiv Skoda si nu am descarcat acele PDF-uri care nu sunt actualizate. Daca intri pe pagina volkswagen.ro si incerci sa configurezi o masina vei gasi pe varianta Highline motorul de 170 cai si cutie manuala. Deocamdata DSG nu ma intereseaza si stiu ce inseamna DSG-ul, nu trebuia sa-mi precizezi. Oricum citind postul meu iti dadeai seama ca vreau masina cu o cutie manuala. Daca citesti din doua randuri in doua randuri asta e rezultatul.

Ceea ce ai scris tu astazi imi dovedeste inca odata ca nu ai nici un habar de ce are sau nu Skoda in optionale si in standard. Ai zis ca am pus RCD510 care e 305 EUR si e cu touchscreen dar la Skoda nu l-am pus. Ia si citste in lista mea la Skoda vei regasi Radio BOLERO care este la fel cu RCD 510 cu touch screen, exact aceleasi functii numai ca arata putin altfel si are alt nume. Frate, descarca-ti o lista de preturi de la SKODA Superb si vei vedea ca la nivelul de echipare Elegance oglinzile laterale pliabile si antiorbire sunt standard, de asta nu le-am adaugat. Intr-adevar, am pus Suspensie drumuri grele la Passat si e 512 EUR, daca te uiti oleaca mai bine vei vedea ca am pus si la Skoda numai ca acolo se numeste Pachet drumuri grele si costa 120 EUR.

Acum revenind la problema ta cu DSG-ul.(Te rog intra pe pagina www.volkswagen.ro si acolo in dreapta ai meniul Configurator - acolo sunt preturile corecte, nu alea din acel PDF care nu sunt actualizate)

VW PASSAT HIGHLINE 2.0 TDI 170 cai DSG - 24063 EUR

Skoda Superb Elegance 2.0 TDI 170 cai DSG - 22295 EUR

La Skoda ai deja in standard farurile Bi-Xenon, Scaunul soferului cu memorie, senzori de parcare spate, Tempomat. Acum adauga la Superb tapiseria Alcantara ca sa fii egal cu Passat Highline.

La Passat Highline adauga farurile Bi-xenon, Scaunul soferului cu memorie, senzori de parcare, tempomat. Indrazneste acum sa compari preturile. Apoi tine cont de preturile echivalente la cele doua masini la optionale gen radio cu touch screen, volan multifunctional, pachet de drumuri grele ... Dupa ce faci calculele anunta-ma.

@Vlad MHL. Imi cer scuze, nu vreau sa creez o dezbatere Passat vs Superb. Pur si simplu am intrebat daca merita diferenta de bani deoarece vreau sa-mi cumpar una din aceste doua masini. Am expus configuratiile dorite de mine si am cerut o parere utilizatorilor acestui forum.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi am Passat, intre B7 si Superb 2, as alege cu siguranta Superb 2 si daca ar fi la acelasi pret, dar sa mai fie si diferenta. Oricum alegerea iti apartine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Victor77, totusi faci o greseala. Pretul Superbului e 24.805 nu 22.295. Pretul pe care il folosesti tu e la oferta speciala. La VW depinde de tine ce reducere poti obtine dar se obtin si acolo reduceri consistente. Asa ca mai pune in plus exact 2510 eur la Skoda ca sa fie corecta comparatia.

Edit: hai pe privata sa lasam threadul asta in pace cu versusul

Modificat de adi76
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Victor77, totusi faci o greseala. Pretul Superbului e 24.805 nu 22.295. Pretul pe care il folosesti tu e la oferta speciala. La VW depinde de tine ce reducere poti obtine dar se obtin si acolo reduceri consistente. Asa ca mai pune in plus exact 2510 eur la Skoda ca sa fie corecta comparatia.

Uite cum vorbesc degeaba si ma agit iar tu nu citesti deloc. Te-am rugat pana acum de doua ori sa nu te uiti la preturile din documentele PDF ci direct de pe site din configuratorul fiecarei masini. Acele preturi sunt valabile. Eu la ora actuala daca comand o masina ala este pretul de la care se porneste in configurarea masinii, nu pretul dintr-un document pdf ce nu a mai fost actualizat de ceva vreme. Si la Skoda la fel ca si la VW fata de acel pret se mai poate discuta un anumit procent sau diferite bonusuri. Pana acum la Skoda Superb fata de pretul ce a iesit dupa configurarea masinii am obtinut ca si discount 4% iar la VW cam tot atat.

PS: Ceea ce tu numesti oferta speciala la Skoda e valabila de luni multe si bune si va mai fi valabil multe luni de-acum inainte iar ca o informatie suplimentara pentru tine in luna decembrie a anului trecut preturile la Skoda Superb au crescut cu aproximativ 180 pe fiecare model in parte.

@Florin1. Multumesc pentru parere dar era si mai util sa-mi fi spus ce nu-ti place la actualul tau Passat si de ce ai alege Skoda.

Modificat de Victor77
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@adi76:zici tu ca passatul nu e la reducere.Dar totusi inainte sa apara B7 tu ai observat ca preturile La B6 cu oferta erau mai scumpe decat B7?

La b7 este oferta cum este la toate modele vw.Ofertele astea le-au dat mai mult pt ca a crescut tva-ul.

Iar daca vei cumpara un passat nou eu nu cred ca primesti aceasi reducere pe care o primesti la superb fiind un model nou.

@Victor:Daca vrei o masina de familie cu spatiul foarte mare si un confort extraordinar cu care vine in standard iti recomand superbul.Daca vrei o masina cu un interior aproape identic cu vechea generatie cu acelasi spatiu interior

cu dotari extrem de scumpe dar avand noile motoare BM adica o diferenta de 0,x l iati passatul insa daca sti sa conduci poti sa scoti un consum extraordinar si la superb.

LE: @ADI76:Pentru asta NU imi iau eu passat.Suspensie drumuri grele costa 700 euro(la superb se numeste pachet drumuri grele care costa 180 euro)

Totusi nu poti sa faci o comparatie intr-un confortline si un elegange.E cum ar fi sa compari porbagajul de la golf cu cel de la jetta.

Scuze de offtopic.

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de vreo jumatate de ora am vazut si eu prin orash unu alb.e frumos,imi place :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prietene cu Superb vs Passat !

Nu mai sta pe calculator, du-te te rog in showroom la ambele.

O sa vezi diferenta de 3000 de euro de unde vine.

Pe Web toate sunt la fel, in realitate sunt diferente de calitate si finisaje.

Merita sau nu 3000 de euro?

Tu trebuie sa decizi ca tu o sa o conduci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa o stapanesti sanatos alex.Motor,echipare,pret cu reducere?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut

Sapt trecuta mi-a venit B7 ele.

Am avut B6 Diesel, vestitul BKP...am luat 1.8 TSI cu DSG7.

Obisnuit cu diesel de atatia ani, benizna este incredibila.

Nu are zgomot, DSG ul e fantastic...

Am si pus rotile de iarna.

Deocamdata e nou, sunt super incantat...nu nimic de comentat.

Dar, daca e sa fiu carcotas:

- incazirea in scaun are numai 3 trepte, B6 avea 5...mai finutz

- usa la rezervor la B6 era cu servo, acum e ca la alea japoneze, manuala

- nu am putut sa iau spalatoare de far, se dau numai cu xenos si era prea mult

cam atat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!