Jump to content

Activari functii si modificari


Tracto
 Share

Postare recomandată

Propun deschiderea acestui topic similar colegilor din aria Volkswagen Passat (B6) cu speranta ca vom aduna cat mai multe informatii utile mai ales ca la modelele de Audi codarile si functiile difera de Volkswagen.

Prima modificare care am efectuat-o eu este urmatoarea : Aprinderea semnalizatoarelor fata impreuna cu pozitia/faza scurta/lunga ca pe modelele din state (US blinkers). Este de mentionat faptul ca daca doriti sa va activati aceasta functie atunci cand nu este pus contactul iar luminile sunt stinse si veti actiona maneta de semnalizare intr-o parte nu se va mai aprinde pozitia pe partea respectiva. De asemenea cand veti semnaliza/ porni avaria, semnalizatoarele din spate vor clipoci impreuna cu stopul de frana. O alta modificare care vine in pachet cu aceasta functie este faptul ca proiectoarele se vor stinge atunci cand veti porni faza lunga/ da flash.

Pentru activare intrati pe modulul 09-Central Electric -> Coding -> si schimbati ultima cifra cu 3 -> Do it !. Nu uitati sa memorati valoarea anterioara pentru a evita evenimente neplacute. O sa revin cu mai multe poze si un video mai detaliat legat de functionarea acestei functii.

Rog un moderator sa faca acest topic Sticky.

post-10002-1288191161_thumb.jpg

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot respectul pentru pasiunea si efortul depus dar nu vad utilitatea acestei modificari in functionare.

Unde mai pui ca nu este sanatoasa. De ce ? Pentru ca acel bec, pe semnalizare, este de 21w si degaja o caldura mare in timp. Exista pericolul de a se deteriora, prin topire, suportul de bec si oglinda (plastic). Daca pui niste leduri ar fi mai elegant si ..... sanatos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact aceeasi sticla si plastic are si farul de pe modelele din state doar ca are codarea asta facuta din fabrica deci nu cred sa fie problema .

Ca si utilitate arata foarte interesant si cand semnalizezi in spate clipoceste si stopul de pe partea aferenta si o sa fi mult mai observat atunci cand vrei sa faci o manevra (o sa fac un alt video si pentru asta si pentru faza lunga + proiectoare)

De asemenea el cand sta aprins nu sta la 100% din cei 21 W. Doar cand vreau sa semnalizez este la 100%.

Daca pun led e posibil sa imi dea eroare de bec ars si sa o ia si razna semnalizarea sa se comporte ca atunci cand nu ar fi consumatori pentru ca led-ul are o rezistenta mult mai mica decat becul cu incandescenta.

Astept si alte modificari/activari de functii !

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

-cum adica @pentru faza lunga + proiectoare@

-dupa activarea functie de aprindere semnal acestea nu stau la intensitatea de 100% aprinse...oricum cum spunea si colegul@Tracto@ modelele americane au treaba asta activata din fabrica si nu exista probleme .

-eu am o alta intrebare daca stie cineva cum sa umblu la intensitatea semnalelor , parca totusi dupa ce activez fuctia sunt prea puternice....

Modificat de OviDU
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

am activat si eu optiunea asta.

minus :

- cand semnalizeaza becul nu se stinge definitiv ca la passat sau golf, ci doar pana la valoarea la care sta aprins permanent

- nu semnalizeaza si cu stop frana cum scrie mai sus.

plus :

- se sting proiectoarele la faza lunga ( ceea ce voiam)

astept si alte codari.:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai facut ceva cercetari si am mai descoperit/aflat cateva lucruri. Batranul Tracto vine cu noi "smecherii".

Acum inteleg de ce semnalizeaza si stopul. La modelele din state stopul este complet rosu. E mai interesant si mai adecvat. O sa pun un filmulet cat de curand si cu spatele. Cu fata am pus cateva posturi mai devreme.

De asemenea astazi am descoperit faptul ca daca codezi centrala electrica pe SUA si ti se dezactiveaza luminile de parcare le poti reactiva daca intrii pe centrala electrica -> adaptation -> canalul 14 -> setati valoarea 1. Singurul inconvenient este ca atunci cand vei da de maneta de semnalizare se aprinde pur si simplu pozitia (nu doar pe o parte cum era inainte) (dar nu este iluminat si bordul) doar indicatorul de pozitie de pe comutatorul de lumini.

O alta codare interesanta este pentru cei care aveti si folositi DRL. Se stie ca majoritatea Audiurilor in special B7 cand le activezi DRL-urile se aprind doar becurile din fata. Cu aceasta codare se aprind si pozitiile spate si lampile de la placuta de inmatriculare. Consider foarte utila aceasta setare mai ales dupa cerintele codului rutier care nu prevede ca doar in fata sa ai lumini si in spate nimic (pe timp de zi in afara localitatilor). De asemenea cu aceasta setare daca centrala electrica este setata pe SUA pe langa becurile de DRL vor sta si semnalele fata pornite.

Va conectati pe centrala electrica -> recode sau coding -> si schimbati penultimul bit cu valoarea "4". Valabila pentru masinile cu bixenon si DRL nu halogen cu DRL. Nu uitati sa memorati valoarea anterioara pentru a evita eventuale probleme.

De asemenea am aflat ce reprezinta fiecare codare in parte pentru centuri si avertizarea lor aferenta.

La avertizarea pentru centuri sunt mai multe optiuni. La mine este activata asa : "Seatbelt warning Europe-NCAP (including passenger)"

Iata celelalte setari :

0 no belt warning

1 Belt warning Europe NCAP. Optical durable warning, acoustic warning for 91 seconds actively.

2 Belt warning the USA and Canada old. Optical and acoustic warning for 6 seconds

3 Belt warning the USA and Canada NAR again. Optical durable warning, acoustic warning every 30 seconds

4 Belt warning Europe NCAP (incl. front seat passengers). Optical durable warning, acoustic warning for 91 seconds actively

5 Belt warning the USA and Canada old (incl. front seat passengers). Optical and acoustic warning for 6 seconds

6 Belt warning the USA and Canada NAR again (incl. front seat passengers). Optical durable warning, acoustic warning every 30 seconds

Pentru modificari va conectati la modulul nr 17 instruments si recode .

Acum am si eu o intrebare ! Nu inteleg cum fac sa imi activez functia "Drop/Tear Wiping" .(cand speli parbrizul se opresc stergatoarele si dupa cateva secunde automat mai pornesc o tura sa stearga ce a mai ramas). Procedura standard este sa intrati pe centrala electrica si adaptation -> canalul 13 unde scrie sa adaug +008 la valoarea actuala . am adaugat si nimic. De asemenea scrie ca standard masina are valoarea 115. Eu aveam 114 . Deci am incercat 122 respectiv 123 si tot nu a mers. Am gresit undeva ?

Revin pe viitor cu alte modificari/codari. Pana atunci numai bine !

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tear drop functioneaza doar in mers.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate. Eu am facut proba doar pe loc. Totusi e ciudat. La Ford spre exemplu stiu ca merge si cand masina sta pe loc.... O sa incerc in mers si revin cu rezultatul .

Daca tot sunt aici vreau sa lamuresc un lucru.

Standard: 115

+001 = Speed Reset

+002 = Short to Plus Monitoring

+004 = Rain Sensor active

+008 = Long Post Wiping after Washing (Drop/Tear Wiping)

+016 = Speed dependent Wiper interval active

+032 = Headlight Washer System active

+064 = Reverse Gear Wiping active

Acestea sunt modificarile posibile. Daca eu am valoarea 114 cum stiu care din ele sunt activate si daca mai adaug spre exemplu 8 se activeaza tear drop wiping si celelalte raman la fel sau cum ? Daca vreau sa activez 2 din ele (speed dependent +16 si tear drop wiping +8 ) cum procedez? Adaug 8 si apoi peste valoarea respectiva 16 ? Daca adaug 64 se activeaza toate cele de mai sus ?

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum am inteles. Stii cumva ce inseamna acel shor to plus monitoring si speed reset ? Cum se comporta speed dependent interval mai exact ca la mine nu am observat sa se schimbe ceva in functie de viteza?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De asemenea stiti ce reprezinta acestea :

Channel 010: Low Beam Response

0 = Parking Lights OFF after Terminal S OFF

1 = Parking Lights Remain ON after Terminal 15 OFF

Channel 011: Low Beam Response (Terminal 15)

0 = No Parking Lights

1 = Alarm at Door Open

2 = Parking Lights OFF at Door Open

?

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu noutati. Al Bundy ai avut dreptate doar in mers functioneaza tear/drop wiping. Atasez un video. Multumesc pentru informatii !

De asemenea mi-am activat martorul din bord pentru pozitie/faza scurta.(am inteles ca la B6 era activ din fabrica). O sa revin si cu ce este necesar sa faceti pentru a activa martorul.

post-10002-0-49947300-1289942378_thumb.j

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru activarea martorului de pozitie/faza scurta intrati pe modulul 17 instruments si dati coding. O sa aveti un numar de forma xx??xxx . In locul semnelor de intrebare o sa aveti o valoare numerica. Scadeti din acel numar valoarea 2 si dati do it ! Bingo !

Pentru cei interesati inainte de pornirea motorului BC-ul poate afisa urmatorul mesaj "Press clutch pedal to start engine". Bineinteles acest mesaj este pentru cei cu cutii automate dar se poate activa si la cele fara (mai ales ca motorul va avea o pornire mai usoara cu ambreiajul calcat) ca un reminder.

Pentru activare tot pe modulul 17 instruments -> coding . Procedura este la fel ca mai sus doar ca mai adaugati un 16 la valoarea actuala si dati do it !

Succes !

post-10002-0-23257500-1289987820_thumb.j

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru cei interesati inainte de pornirea motorului BC-ul poate afisa urmatorul mesaj "Press clutch pedal to start engine". Bineinteles acest mesaj este pentru cei cu cutii automate dar se poate activa si la cele fara (mai ales ca motorul va avea o pornire mai usoara cu ambreiajul calcat) ca un reminder.

Cred că faci o confuzie. La o mașină dotată cu cutie de viteze automată, nu există aceea pedală (clutch pedal),

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna,

Mi-am activat optiunea sa mai stearga odata dupa spalare parbriz (tear/drop wiping)...merge perfect, insa masina trebuie sa fie in miscare..

Intrebarea mea e ce reprezinta Speed dependent Wiper interval active ?

Pe masina mea era/este activat, dar n-am sesizat sa se modifice viteza stergatoarelor cu cresterea vitezei... Nu am senzor de ploaie, si singurele chestii care nu erau activate erau senzorul de ploaie si asta tear/drop wiping .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ WNS . Da am facut o confuzie cu mesajul care il afiseaza la cele automate cu apasatul pedalei de frana.

Nici eu nu stiu ce face acel speed dependent interval.

Tu stii ce face speed reset-ul ?

Cand stergatoarele merg non stop si te opresti se opresc si ele sau merg mai rar ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Speed dependent Wiper interval active functioneaza daca ai senzor de ploaie. In functie de viteza cu care rulezi, se adapteaza viteza de stergere - asta daca stergatoarele sunt puse pe auto.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la passat nu am senzori de ploaie , in schimb stergatoarele isi schimba viteza in functie de viteza de deplasare....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Schimba viteza, adica cu cat mergi mai repede cu atat se misca ele mai repede?

In alta ordine de idei, am setat

"+008 = Long Post Wiping after Washing (Drop/Tear Wiping)

+016 = Speed dependent Wiper interval active "

si ce am observat .. daca dau drumul la stergatoare cand masina este in mers, si dupa aceea masina se opreste din deplasare, stergatoarele comuta pe o viteza inferioara..

cred ca asta face "Speed depedent Wiper interval active"

L

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

-da cu cat mergi mai tare cu atat se misca si ele mai repede si cand stai pe loc merg mai rar. ( asa ca o explicatie ) :)

@DaBlue@

-e bine si asa ca sa nu se mai miste/stearga in disperare cand stai pe loc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine e activata chestia asta dar nu se modifica nimic.....

poate colegul nostru are dreptate. doar daca ai senzor de ploaie merge... Cei care ati simtit ca functioneaza aceasta optiune aveti senzor ?

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine e activa functia tear/drop wiping si merge si de pe loc - asa am luat masina...acum am aflat ca e o functie "speciala". Oricum pe mine ma cam enerveaza si m-ar tenta sa o scot. Nu mi se pare asa utila, dar, stiti voi, fiecare cu parerea lui.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut , se poate activa functia speed la un a4 b7 2005 ?

Modificat de bogdan_mad
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!