Jump to content

Becuri New Beetle


LauCalin
 Share

Postare recomandată

Zilele trecute am patit o chestie cam ciudata: m-am trezit ca nu am nici pozitie si nici faza lunga la farul din stanga. Totul banuiesc ca s-a intamplat in acelasia timp... adica atunci cand am vazut ca nu am pozitie am verificat si faza lunga si cea scurta si am vazut ca nici faza lunga nu am. Intrebarea mea ar fi ce fel de becuri sunt necesare pentru pozitie si faza lunga? Banuiesc ca H1 pentru pozitie si H7 pentru faza lunga, dar nu sunt sigur. As vrea sa va mai intreb ce firma e mai ok (banuiesc ca Philips) si daca aveti idee de niste preturi aproximative. Ma gandesc ca ar fi undeva in jur de maxim 100 de lei amandoua becuri.

Multumesc si astept raspunsuri! :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vwzi ca in cartea masinii sau aici: http://www.lighting.philips.com/in_en/cons...ing〈=en gasesti informatiile necesare. Nicidecum H1 nu e pentru pozitie, poate w5w.

H1 e pentru faza lunga.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Cum zice colegul forumist Al Bundy, pe pozitii ai w5w (sau T10), H1 faza scurta si H1 faza lunga -> asa am avut pe original modelul din 2002, respectiv far cu bec halogen. in schimb daca ai cu xenon pe original atunci ai pe pozitii w5w (T10) iar scurta cu lunga intr-un "bec" D25.

Am atasat poze. Tot H1 sunt si pe proiectoarele de ceata dar aici difera mufa.

Numai bine.

P.S. Preturile sunt obscene la becurile philips (probabil ca sunt foarte bune, dar eu am ceva facaturi pe faza lunga la o treime de pret de un an si inca mai tin si sunt luate din benzinarie)

post-26058-1285841019_thumb.jpg

post-26058-1285841028_thumb.jpg

post-26058-1285842091_thumb.jpg

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc!

Chiar imi este util comentariul tau pentru ca acum am ramas si fara faza scurta pe stanga. Cu alte cuvinte la farul din stanga nu mai am lumina deloc. Problema e insa ca nu prea am timp sa ma ocup de masina... desi merg si noaptea...

Mi se pare totusi ciudat si nu prea imi vine sa cred ca s-a ars toate 3 becurile in 2 saptamani... ma gandesc ca e posibil sa fie un scurt circui undeva :scratch:

Eu am faruri cu xenon (faza scurta) iar din cate am vazut sunt doua becuri diferite. Oricum am sa vorbesc cu cei de la La Service despre ce mi-ai zis si tu atunci cand am sa ma ocup de masina.:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Daca ai xenon doar pe faza scurta inseamna ca a fost montat ulterior -> pe original vine cu bixenon.

Uite ce am patit eu: dupa schimbarea farurilor si montarea de xenon pe faza scurta (farurile cu halogen vin cu lupa pe faza scurta la new beetle -> asa deci si prin urmare de bun simt, fata de colegii din trafic, e sa montezi xenon pe faza cu lupa) am observat ca respectivul meserias a folosit banda "izolatoare" de material, care cica e folosita si in fabrica ca e mai buna ca nu se topeste si nu ia foc -> in schimb nu a fost impermeabila.

La spalatoria unde ma duc primesc din cand in cand un spalat de motor gratis si iti poti imagina ce bine m-am simtit ca post spalat de motor am ramas fara faza scurta iar pozitia a devenit stroboscopica -> noroc de un pic de judecata la rece am oprit luminile am mers acasa si am uscat cu feonul cablurile de la faruri si le-am izolat cu banda impermeabila si astfel am reusit sa salvez faza scurta iar pe pozitie a trebuit sa inlocuiesc becurile cu led care s-au dus.

In concluzie pe mine nu ma mai mira nimic. E normal ca becul cu halogen sa se duca mai repede (se incinge si mai si vibreaza filamentul de la drumurile "bune") decat cel cu xenon si cel led iar la un moment sa se duca si cel cu xenon care are un nr de ore de viata pornit (despre cele cu led nu stiu cum se duc, pt ca eu inca nu am vazut unul care sa se arda de "batranete").

Poate ai avut "ghinion" sa "moara" in acelasi timp, care e mai putin rau decat un scurt! In principiu se merge de la simplu la complex si cel mai simplu e sa inlocuiesti becurile iar apoi sa verifici cablajele.

Numai bine.

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Stiti cumva ce tip de bec trebuie la numarul de inmatriculare? Am vazut aseara ca unul e ars. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

w5w (sau T10), e ca cel de pozitie fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
mihaimaftei

Salut.

Pe broscuta mea am pe faza scurta xenon cu lupa. Nu stiu daca este de origine sau after, Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce becuri se folosesc.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Lupa este de fabrica,xenon-ul este after,daca becul este prins in soclu fara alte modificari ,este H1.

Modificat de George I.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut.

Ar mai putea fi o varianta (pe farul original chiar si scrie: for H1 or D2S) (de aceea de fiecare data trebuie sa cerem detalii legate de masina omului -> care de obicei le omite): http://newbeetle.org/forums/technical-modifications/10355-bi-xenon-project.html iar daca citim atent mai jos scrie cam asa: "Check www.1stvwparts.com in body catalog and 2004 year", pe site-ul respectiv avem asa ceva: "Headlamp assy, Headlamp assy Left/Right HEADLAMP - 1998-05, W/hid" care are "bec" D2S.

Iar detaliile ar fi urmatoarele:

- cate becuri are farul in el?; 2 vizibile: pozitie w5w (sau T10) si faza lunga H1 + lupa, dupa care este H1 si atunci vorbim de xenon after market cu "bec" H1; sau 1 vizibil: pozitie w5w ( sau T10) si bixenon dupa lupa cu D2S.

Facem asa daca vrem sa dam un raspuns complet, tinand cont de lipsa de datalii data de @mihaimaftei -> dar la care in cazul de fata raspunsul s-a potrivit.

Numai bine.

 

 

P.S. Toate sunt facute de fabrica, doar ca unele sunt AM (after market) iar altele OEM (Original equipment manufacturer) si sunt prinse in soclu fara alte modificari!

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Profit de aceat topic sa intreb si eu daca stie cineva; Daca farurile de dupa 2006, cele cu lupa mai mare se potrivesc pe 2001, in locul celor cu lupa mai mica.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Profit de aceat topic sa intreb si eu daca stie cineva...

 

...daca pun xenon aftermarket pe lupa(scurta) de pe beetle 2002,le stinge calculatorul ? da eroare de bec ars ? le palpaie ? sau nu ? MS ! :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

raspund tot eu,deoarece deja am facut teste.Am pus xenon si leduri peste tot !Nu se stinge nimic,nu palpaie nimic,nu apare niciunde eroare de bec ars...cel putin la a mea din 2002,poate ca la modelele ulterioare sa fie unele probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!