Jump to content

Kodiaq - discuții generale


Bogdan VW
 Share

Postare recomandată

Observ că la benzină e același 1.4 în cele două versiuni 125 și 150CP în timp ce mai sus există doar singura opțiune 2.0 TSI 180CP. După primele impresii aș zice că e înlocuitorul lui 1.8 TSI și care apare și pe noul A4 (190CP). Distinctiv la el este ciclul Miller care ar trebui să aducă o economie și indicatori de noxe mai buni.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • kthor changed the title to Skoda Kodiaq

Exact cum ma asteptam, e un Superb pe steroizi. Nu e cel mai frumos Suv de pe strada dar merge, daca esti fan Skoda. Oricum va puncta la alte capitole, sper eu, ma refer la pret, spatiu si costuri de intretinere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un review de la lansare:

L.E. am vazut apoi ca linkul a mai fost pus si in topicul cu noile SUV-uri asa ca se poate sterge daca e considerat redundant.

Modificat de wert
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca si design (cel putin din poze), arata mai bine decat Tiguan-ul, care este destul de fad la capitolul emotie. Eu il iau in calcul la urmatoatea schimbare, mi-a ajuns sa tot franez pana la oprire la sinele de tramvai sau la orice denivelare de pe drum. Ca sa nu mai zic ca imi fac planificari din vreme pentru destinatii si aleg drumul cel mai bun (chiar daca este ocolit). Acum sa vedem si preturile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Un 2.0 TSI Style, decent configurat (exceptând un Amundsen băgat pe gât de DCC + Off-road) trece cu puțin de 39k. Asta la ei, rămâne să vedem ce spune și Skoda România. Un preț mai "adaptat", poate scăpăm și de obligativitatea navigație, o finanțare "deșteaptă" (PLR se pricepea într-o vreme), adăugăm o marjă decentă de negociere și devine apetisant. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din calculele mele iese undeva la 2k Lire peste Ateca echivalent. Acum, avand preturile in Ro pentru Ateca si pastrand proportiile putem trage niste concluzii preliminare. 

Eu am calculat ( tinand cont de diferentele de pret Tiguan 180 vs 190) ca Ateca 180 "ar fi" 31.805e. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel îmi iese și mie, doar că în euro. Ateca 1.4 EcoTSI XCellence configurat aproape la fel de decent (Seat nu îndeasă pe gât minunea de navigație) m-a apropiat foarte mult de 37k. Dar, din păcate pentru obiectul subiectului curent, Ateca îi dă clasă la impresia artistică și la capitolul cromatică, multitudinea de pachete de accent disponibile m-ar face să trec peste faptul că nu reușeste să echivaleze Octavia la volume.

Lăsându-l pe vărul spaniol la o parte, Kodiaq pare să vină fix în locul potrivit iar Tiguan nu cred să aibă vreo sansă în fața lui (la 43k pe mine sigur m-a pierdut). Discutăm stric de alegeri raționale și nu emoționale. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totusi zic sa asteptam sa vedem masina "pe viu". Am vazut niste poze ( profi sau semi profi ce-i drept) in care arata chiar bine. Singura caracteristica ce nu poate fi 'mascata" din obiectiv este Volumul. Kodiaq este mare, e voluminos dar, si aici cu regret o spun, e cu cel putin o clasa peste Ateca in ceea ce priveste calitatea inteiorului. 

Pentru Ateca 190 dsg7 4d greutatea e undeva la 1630kg probabil spre 1700 daca pui o trapa si ceva scaune electrice + webasto. Aici e defapt problema, cat va cantari Kodiaqul? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un Kodiak Style 1.4TSI 4x4 DSG este este 862.000CZK = 31.900 euro (conform configuratorului din Cehia). Mi se pare un pret cam mare daca compar cu fratii mai mici:

Un Ateca Xcellence 1.4TSI 4x4 DSG costa 27.700 euro

Un Kodiak Ambition 1.4TSI 4x4 DSG costa 780.900CZK=28.900 euro

Un Tiguan Confortline 1.4TSI 4x4 DSG costa 29.800 euro

Kodiak Style 2.0TSI 4x4 DSG 180CP este 902.000CZK = 33.300 euro

Un Tiguan Highline 2.0 TSI 4x4 DSG 180CP costa = 33.800 euro

Voi ce ati lua? Parerea mea este ca daca nu ai nevoie de tot spatiul oferit de Kodiaq iesi cu 4000 de euro mai ieftin cu o Ateca (vezi primele 2 linii). Beat that!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ateca este in clasa cu X1/Q3/GLA ? ma refer strict ca dimensiuni,iar Kodiak cu X3/Q5/GLC ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici nu s-a lansat bine Kodiaq-u' si deja vor sa lanseze un Coupe pe baza lui si in Europa (inteleg ca in alte zari era deja anuntat..), dar..se dau de ceasul mortii in privinta capacitatii de productie..

 

http://www.autoexpress.co.uk/skoda/kodiaq/92675/skoda-coupe-suv-given-the-green-light-in-europe

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 19/10/2016 at 10:58 PM, Ana231 said:

Ateca este in clasa cu X1/Q3/GLA ? ma refer strict ca dimensiuni,iar Kodiak cu X3/Q5/GLC ?

In opinia mea Kodiaq, Ateca si Tiguan, Q5 sunt din aceasi clasa de dimensiune Pentru ca au lungit un pic Kodiaq-ul, sa zicem ca e la limita superioara a clasei, dar asta nu-l face echivalent cu Touareg sau Q7. La fel Ateca e la limia inferioara, dar totusi nu e in aceasi clasa cu Q3, e mai mare.

Despre MB si BMW nu ma pronunt ca nu le cunosc.

.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie mi se pare ca seamana mult cu Q7 de prin 2007, cel putin fin lateral. A scris si userul 75NOR pe prima pagina a acestui topic. Ramine sa o vedem live, sa ne dam seama de proportii, desi e destul de clar..Q7 are 4.7xx metri, iar Kodiaq are 4.5xx metri lungime. Pe acelasi considerent, nu are nici o legatura cu Tiguan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Am vazut live masina in vreo 4 variante de culori.

Ok, exclud una pentru ca era de show - poznele sunt clare :)) 

Masina este foarte ok, arata bine, interioarele sunt bine facute (imi place unitatea centrala cu touch-pad in locul butoanelor pe lateralele display-ului). Pastreaza linia pornita de Fabia si continuata de Superb adicatalea ii sta bine in culori deschise, care ii scot liniile in evidenta.

Imi mai place mutarea majoritatii butoanelor sub climatronic (motivul pt poza miscata) iar portbagajul este HUGE! Cum e firesc, in 7 locuri ramane putintel iar cei de pe locurile 6 si 7 tre sa fie kinderi sau labradori

Preturile in Romania vor veni spre sfarsitul anului insa am inteles ca surpriza va fi una placuta (#letsfightthekoreans :)) )

Referitor la dimensiuni ca tot citeam pe aici... cum sa fie cu Ateca cand are 35cm in plus pe lungime si vreo 30 pe latime?!?!? Conduc Tiguan masina de serviciu si credeti-ma ca raman valabile cele spuse mai sus...

IMG_3136.JPG

IMG_3137.JPG

IMG_3150.JPG

IMG_3152.JPG

IMG_3143.JPG

IMG_3144.JPG

IMG_3145.JPG

IMG_3146.JPG

IMG_3148.JPG

IMG_3139.JPG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai sus am scris niste prostii..:) Rectific: Q7 are peste 5 metri lungine, iar Kodiaq are 4.7.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai adaugă și 770l volum cargo la Q7 contra 720l la Kodiaq și Q7 iese cu adevărat din ecuație. Și apropo de volumul portbagajului: tot ce am găsit (fără să insist prea mult, e adevărat), au fost doar referiri la volum fără însă a specifica și dacă cei 720l sunt obținuți cu bancheta spate culisată la maxim către față sau nu. Dacă vorbim de un volum real, fără angajarea spațiului destinat pasagerilor din spate, atunci parcă îmi și place ca design.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din poza asta parca n-arata rau deloc. Asteptam preturile si speram sa avem parte de "surpriza" aia de care se vorbea mai sus. :D 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va inteleg entuziasmul pentru Kodiaq dar hai sa nu deformam realitatea.

Orice ar zice unii Kodiaq e doar un Tiguan/Ateca  mai lung si foarte putin mai lat, nu Q7. 

Latime Kodiaq//Tiguan/Ateca: 1.88/1.84/1.84m toate sunt pe platforma MQB si costa aproximativ la fel cateva mii de euro diferenta..

Q7 e 1.97m lat si  peste 5m lung. E cu totul alta clasa. platforma MLB, costa de doua trei ori mai mult.

 

Preturile sunt deja in configuratorul de la Skoda Cehia si sunt intre Ateca si Tiguan.

Singura "surpriza" e ca pentru o masina mai spatioasa pe aceasi platforma, nu trebuie platit mai mult. Dar cu asta ne-a obisnuit deja Skoda.

 

 

 

 

Modificat de hiro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • kthor changed the title to Skoda Kodiaq - discuții generale
  • vdragos a închis acest topic
  • Bebeee a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!