Jump to content

Zdruncinatura puternica la pornire


sudberlin
 Share

Postare recomandată

Am avut aceleasi simptome ca alea tale si am rezolvat prin inlocuirea carbunilor de la electromotor, erau foarte uzati,plin de mizerie. Fie cald sau rece, porneste lin fara zduncineli sau pocnituri. Mai intai masoara bateria, alternatorul daca incarca, daca nu sunt probleme pe parte de incarcare, te apuci de investigat electromotorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
Ciolan Valentin
On 20.07.2017 at 16:34, tzopu a scris:

Aceeasi poveste si la mine...golf 5 2007 1.9 105 cp, cod motor BLS. citind toate postarile voastre mi am amintit ca iarna trecuta am uitat farurile pornite si  s a descarcat bateria(banuiesc ca e cea originala... e o varta cu stanta vw pe ea, de 61 Ah). Am luat curent de la un coleg dar am stat cu firele puse vreo 15-20 min iar in acest timp am incercat sa o pornesc de cateva ori, oare se putea strica ceva si la electromotor? Simptomele au aparut de cand a venit caldura si am observat ca dupa un drum putin mai lung daca o opresc si o pornesc imediat nu zdruncina, insa daca o las oprita 5-10 minute cand ii dau cheie scutura foarte tare, o data cand sa plec din peco( a stat oprita 10 min pana am alimentat) am crezut ca iese motorul prin capota. Acest lucru nu se intampla tot timpul, dar e foarte enervant si stresant. Am in plan sa schimb bateria, e problema daca pun una mai mare de 61 Ah. Daca nu se rezolva asa ce trebuie mai exact schimbat la eletromotor si de la ce producator recomandati?

Salut, exact aceeasi problema o am si eu, acelasi motor. Cum ai rezolvat problema?.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Buna seara tututor .

Nustiu daca am gasit topicu corecta , scuzati daca am gresit .

Am o masina passat b5.5 1.9 tdi din 2001 .

Am o problema care inca nam reusit sa rezolv .

Cand e rece motoru porneste perfect dorad daca ajunge la temperatura optima si opresc motoru si las asa 5-10 minuta , cand dau la automat asa se aude ca sufla afara di misca toate masina . Eau contactu si dau earasi la automat porneste perfect . Or cate ori dau la automat porneste perfat , numa atunci face figur cand e cald si sta 5-10 minute oprit .

Multumesc pentru raspunsuri .

Poate o intalnit cineva cu acelas problema .

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Salut,

 

Detin un Audi A3 cu motor tip BKD si am si eu problema cu zdruncinatura puternica la pornire, doar la rece. Mentionez ca porneste la sfert de fiecare data.

Acum 2 saptamani am schimbat uleiul si filtrele, iar asta vara am schimbat distributia si am curatat EGR la colegul dudu1307.

 

 

 Ce ar trebui sa verific prima data? A gasit cineva o rezolvare?

Modificat de aiax
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din ce-am citit eu pana acum, cred ca baterie, electromotor, volant (daca e cutie manuala si volant cu masa dubla). probabil ordinea este daca de costurile implicateca :) 

dar, asta e doar ce am aflat si eu de pe forumul asta, pt ca si eu ma lovesc de aceeasi problema... doar ca eu volant am schimbat deja ca avea si aia bube in cap, deci mai raman cu celelalte doua :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bateria e inca in garantie, verificata luna trecuta( am una cu 5 ani garantie si verificare anual, nu am retinut numele), electromotorul e reconditionat acum vreo 4-5 ani( am schimbat inclusiv bobina).

Volantul troncane un pic cand ridic piciorul de pe ambreiaj.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!