lupo_bv

FYI: CABLUL DE ambreiaj - functionare, schimbare, verificare

56 postări în acest subiect de discuţie

buna domnilor  deci unde trebuie sa prinda ambreajul sus sau jos la masina mea prinde foarte jos si trebuie sa il calc foarte apasat ptr ca altfel nu intra in viteza 

Modificat de emiloltean78
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Undeva pe la jumătate. La mine prinde mai sus de jumătate. Tu cred că ai o problemă şi nu debreiază corespunzător.

Este vorba de lupo sau maşina din semnătură?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Acum am văzut că eşti proaspăt posesor de Lupo (completează şi tu la semnătură ce tip ca să ştim despre ce discutăm) :D

Trebuie să verifici mai întâi funcţionarea corespunzătoare a cablului de ambreiaj (în cazul în care ai aşa ceva, dacă ai TDI presupun că este hidraulic) după metoda indicată în primul post. Dacă nu ai jocul ăla de aproape un centimetru atunci de vină este autoreglorul. În plus pune pe cineva să apese ambreiajul şi vezi dacă furca are o mişcare destul de amplă (nu ştiu exact, dar vreo 2 cm cred că tot trebuie să fie). Dacă nu se prea mişcă furca decît spre sfârşitul cursei pedalei atunci ori cablul este de vină ori ceva la ambreiaj. Eu am observat la mine o oarecare gripare a bucşei de bronz pe unde intră furca în cutie (elementul 3) , manifestată la mine prin scârţâit şi mersul pedalei în hopuri

http://vwforum.ro/topic/70475-fyi-cablul-de-ambreiaj-functionare-schimbare-verificare/?p=1928295

După cum am zis acolo am tot dat pe acolo cu WD40, ulei de motor şi în final am pus în jurul axului nişte vaselină rezistentă la temperaturi. Rezultatul este că acum nu mai scâţâie şi merge cursiv pedala.

Dacă ce am scris mai sus nu se apllică atunci foarte probabil să ai probleme la kit-ul ambreiaj (cel mai probabil rulmentul de presiune) sau furca de debreiere să fie ruptă.

Ceva zgomote ai?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nu am un vw bora 115cp motor ajm Tdi si un lupo 1,4 -16 v al doamnei si nu stiu ce sa ii mai fac pare totul ok la inbinari dar tot foarte jos prinde ambreajul

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Buna seara, am si eu o problema. Asta seara, am plecat cu scart odata, apoi am mai incercat odata dar fara succes. Dupa cateva secunde, am observat ca miroase a ars (un fel de lapte pe plita) si motorul se tura in gol, mai exact cand acceleram mai tare, turometru urca dar viteza nu. Am lasat masina cateva minute, am mai facut odata asa, apoi si-a revenit, apoi iar a inceput si iar si-a revenit. Vitezele se schimba normal, nu agata in nici o treapta, sa ma gandesc la schimbarea kit-ului? Apropo, ambreiajul este sus, la nivelul franei.

 

#Imi cer scuze ca am postat in tutorial, dar nu am vrut sa deschid un topic pentru o lamurire simpla.

Modificat de Camorra666
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Dacă ai acţionarea ambreiajului pe cablu, verifică dacă funcţionează autoreglorul (vezi pe prima pagină că am scris acolo cum se face). Dacă ai jocul ăla la furcă atunci problema este de la kit şi trebuie schimbat urgent pt. că rişti să te lase în drum. Dacă nu ai joc la furcă înseamnă că discul merge în patinare din cauza cablului şi ar fi recomandat să schimbi întâi cablul.

 

În cazul în care ai obiceiul să pleci cu scarţ de pe loc să ştii că este cam costisitor obiceiul şi ar fi bine să-ţi faci un stoc de kit-uri de ambreiaj :D . Maşina asta nu prea se pretează la aşa ceva (cred că ar trebui să optezi pentru un kit sport dacă se fabrică aşa ceva pentru maşina asta).

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nu practic asa ceva, doar ca nu am incercat niciodata de cand am aceasta masina, aproximativ 5 luni. Pedala cam scartie de cand am luat masina cand ajunge la jumatea cursei, o sa verific azi daca functioneaza autoreglorul si o sa revin cu un rapuns. Multumesc frumos pentru ajutor.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Una dintre cauzele pentru care scarţâie pedala este faptul că se cam gripează axul furcii unde intră în carcasa ambreiajului (este o bucşă de bronz acolo). Poate scârţâi în mai multe locuri: bucşa de care am zis, locul unde se prinde cablul în furcă, locul unde se prinde cablul în pedală, locul unde culisează pedala pe axul din blocul pedalier (zgomotul se transmite prin cablu şi ai impresia că pedala scarţâie). Toate locurile astea trebuie unse. Cel mai important loc este acolo unde intră furca în carcasa deoarece are influenţă asupra funcţionării ambreiajului şi poate duce la defectarea acestuia. Şi la mine scârţâia destul de tare, dar am curăţat bine de impurităţi în jurul axului ăla şi am tot dat cu wd40 şi ulei de motor. Şi-a revenit cât de cât în sensul că pedala merge cursiv (începuse să meargă şi în hopuri), iar scârţâitul s-a redus considerabil, practic nu-l mai aud decât eu :D . După astea am acoperit zona aia cu vaselină rezistentă la temperatură să nu curgă.

Oricum dacă schimbi kit-ul de ambreiaj îţi recomand să schimbi şi furca de debreiere şi bucşa aia din bronz, eu unul aşa o să fac atunci când va veni momentul.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am mers ieri cu masina vreo 40 de minute, perfect normala. Masina trage in orice treapta, nu mai patineaza nimic. Am incercat un mic test pe care mi la recomandat un prieten, mers in a doua pana la 3.000RPM, apoi talpa, rezultat normal. Pedala nu mai scartie, nu stiu care e motivul.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Unde draq vine montata ,,sarma'' de sustinere a cablui de ambreiaj la un polo 1.4 din 96?

Nu gasesc modalitatea de prindere (partea cu ochiul rotund mic).

post-64586-0-89881100-1408787714_thumb.j

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o intrebare, ce imi recomandati masina are acum cablu de ambreiaj cu reglaj manual, din ce m-am uitat pe net am vazut decat cu autoreglaj. Care credeti ca este mai bun cel cu reglaj manual sau cel cu reglaj automat.

Masina este un Lupo 1.4 16V AUA, Cablul pe care il am acum agata i sa stricat plasticul ce este peste zbir.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Este mai bun cel cu reglaj automat cu condiția sa fie de calitate, Sachs de exemplu. Oricum din ce stiu toate lupo cu volan pe stânga au cablu cu autoreglaj, numai cele cu volan pe dreapta au cablu manual. Daca pui cu autoreglaj sa fii atent la montaj si la verificarea funcționării.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Masina este cu volan pe stanga, este sigur cu reglaj manual, pentru ca initial pana sa il desfac am incercat de mai multe ori sa il reglez, dupa am realizat ca e cablu defect.

Am atasat si o poza cu reglajul manual, din cate m-am uitat pana acum cred ca o sa fie creu de gasit unul cu acelasi tip de reglaj.post-143034-0-95361000-1427617498_thumb.

Iti multumesc pentru raspuns, sigur noul cablu va fi unul mai de calitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

 

- tot din cauza ca a lipsit cablul nu a stat perfect drept in dreptul parghiei de debreiere si s-a frecat cablul pe o parte de camasa si s-a tocit invelisul de plastic, de asta scartaia in zona aia.

17900117.jpg

Acum l-am facut tot dintr-un electrod

 

 

Si la mine scartaie tot in zona aia (invelisul nu este tocit inca). Interesant e ca am suportul de langa baterie, iar cablul este original, dar nu sta perfect drept in dreptul parghiei de debreiere. Am pus unpic de vaselina pentru rulmenti (asta am avut la indemana) in zona aia in timp ce am facut testul pentru autoreglor si e mai ok acum. O sa vedem pe viitor cum evolueaza. Pe langa chestia asta, ar mai fi si faptul ca fostul proprietar a avut "geniala" idee sa cresteze longitudinal burduful care acopera zona cu arcul, cel mai probabil pentru a incerca sa unga cablul prin zona aia - se vede ceva vaselina pe acolo. Una peste alta, probabil voi fi nevoit sa-l schimb in viitorul nu foarte indepartat.

 

Autoreglorul pare sa functioneze bine, are exact comportamentul pe care l-ai descris (am incercat de cateva ori si de fiecare data a facut la fel).

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Dacă autoreglorul funcţionează corect lasă în pace cablul că nu cred că din cauza lui scârţâie. Dacă în timp observi că nu mai merge autoreglorul sau că se înţepeneşte cablul atunci schimbă-l. Vezi că am scris mai sus câteva posturi despre o sursă de scârţâit la axul furcii. Curăţă şi dă cu nişte wd40 acolo unde intră în cutie şi vezi dacă se diminuează.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am curatat de dimineata pe acolo si am dat cu WD40, o sa mai dau si zilele urmatoare si o sa urmaresc sa vad daca dispare.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sambata am facut un drum in oras si chiar inainte sa ajung la destinatie cand am dat sa schimb viteza ca sa iau curba s-a auzit un zgomot si pedala de ambreiaj s-a dus pana la fund si acolo a ramas. Am impins masina pe trotuar si am vazut ca piesa care fixeaza cablul de ambreiaj in furca de la cutia de viteze s-a crapat si s-a cracanat lasand sa scape cablul. Ca sa ajung inapoi acasa am apropiat la loc capetele pisei insa m-a chinuit ceva pana sa reusesc sa o bag la loc. Ca sa reusesc sa o bag acolo pe loc (nici macar patent nu aveam la mine) am scos piesa de cauciuc. Acum vreau sa desfac totul din nou in primul rand ca sa inlocuiesc piesa rupta si in plus sa pun la loc acel amortizor de cauciuc. Cum pot sa imi confectionez pisea aceea care tine cablul intins ca fara asa ceva nu stiu cum as putea sa bag la loc piesa aia de cauciuc. Si inca ceva, piesa aia care s-a rupt, merita sudata sau sa fac alta (cum, din ce?)? Multumesc.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Dacă este vorba despre mașina din semnătură vezi ca este un topic despre ambreiaj pe aria de golf 3 și parcă îmi amintesc s-a mai discutat despre elementele de prindere a cablului acolo.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

... Eu acolo am incercat, insa nu stiu cum am ajuns de am postat aici.  Nici nu mi-am dat seama ca sunt in alt "domeniu". Am vazut eu ca tu ai explicat pt lupo. Mansonul acela cu care vine cablul (autoreglabil) nou pentru a-l tine intins cred ca e universal. Ai idee din ce il pot face?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sistemul este oarecum la fel mai puţin prinderea la furcă. Nu trebuie să te chinui să faci manşonul ăla, îl poţi lega cu o sârmă, important este ca la demontarea cablului să nu se destindă că este mai greu de comprimat (nu şi imposibil, în manualul de golf 3 descrie cum se face)

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ok merci. Trebuie sa vad cum fac pentru ca sambata cand am incercat sa-l pun la loc nu reuseam sa tin intins cablul ca sa pot trece cu el prin furca si prin piesa de amortizare de cauciuc, asa ca am scos bucata de cauciuc si acum as vrea sa o pun la loc, deci trebuie sa mai intind cablul cu cativa centimetri. Eu atunci pe loc am tras de invelitoarea cablului din zona unde cablul intra in compartimentul motorului si am vazut ca dupa asta pot intinde cablul cat sa trec cu el prin furca. Sper ca nu am facut ceva aiurea. O sa verific si in manual.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am cumparat ieri piesa care se rupsese si azi am reusit sa o montez. Am reusit sa comprim cablul si l-am tinut asa cu o sarma si a mers perfect. Chiar mai bine decat daca as fi avut piesa care il tine comprimat pentru ca din prima nu am reusit sa-l comprim cat trebuia si dupa ce l-am legat pe o pozitie intermediara, am mai dat cateva pedale si am strans din nou. Daca insa nu stii lucrurile astea te chinui de iti sar capacele, cum am patit eu sambata intins pe sub masina pe un trotuar din Bucuresti incercand sa conving cablul ala sa "apuce" furca ambreiajului ca sa pot ajunge acasa.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut ! 

 

Am un Polo 6n2 1.4 16V AUA din 2000 si am  mari probleme cu cablu de ambreiaj. 

Povestea incepe asa :

 

- cutia de viteze avea un suierat , am mers cu acel suierat pana a crapat de tot cutia  .

- am cumparat cutie dezmembrari + chit nou de ambreiaj , nu stiu firma dar a fost cel mai scump .

- mi-au montata cutia si chitul si nu functiona . Am dat jos iarasi si am schimbat bucsa pe care culiseaza rulmentul de presiune.Acum nu mai debraia.

- am cumparat cablu ambreiaj Sachs 135 lei

- am facut un drum de 800 km mers dupa care s-a blocat ambreajul .NU MAI DEBRAIA .Am fortat cutia de viteze sa pot scoate masina din intersectie . Am mers la vreo 2 mecanici au tras de cablu.....habar nu aveau ce e cu cablu au zis sa merg asa  :tuktuk:

- am cumparat alt cablu de ambreiaj mai scump la vreo 200 lei ,  am zis ca poate e mai bun . Al doilea mecanic a spus ca primul cablu nu a fost montat corect deoarece a fost scoasa siguranta inainte de montare. Am montat cablu ....si la prima apasare pe pedala de ambreiaj imi sare cablu de pe pedala deoarece nu fusese fixat. Mi-a pus siguranta la loc si mi-a montat cablul inapoi :))  Acum cica nu mai era problema ca a sarit siguranta :)

 

 CABLUL TINE FOARTE  JOS -  NU DEBRAIAZA COMPLET - TREBUIE SA FORTEZ CUTIA DE VITEZE 

 

 

- am fost la inca 3 mecanici  si nici unu nu-mi garanteaza ca poate sa-mi rezolve problema .Am mai fost sfatuit sa-mi pun cablu cu reglaj manual . 

 

Este oare cablul prost montat ? Se poate face o montare corecta ?

Este oare devina furca de la ambreiaj ? 

 

Mersi anticipat de raspuns . Am sa verific maine du schema ta daca exista jocul acela pe furca .

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

N-ar trebui să fie problemă cu faptul că a sărit siguranţa dacă cablul a fost comprimat şi pusă la loc. În principiu cablul în sine nu are probleme  dacă-l montezi cum am spus şi are jocul de la furcă. Furca ar trebui să fie destul de deformată ca să facă problemele alea. Stau şi mă gândesc dacă braţul furcii poate fi introdus în canelurile alea în altă poziţie decât cea care trebuie, dacă da atunci poate fi o cauză.

ŞI mai verifică poziţia pedalei de ambreiaj faţă de cea de frânare, să nu fie mai jos decât aceasta din urmă.

Am ataşat şi documentele din care m-am inspirat când am scris topicul

schmbare cablu ambreiaj.pdf

fruca ambreiaj.pdf

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.