Jump to content

Gata cu service-ul autorizat


mirciulik
 Share

Postare recomandată

Sa va spun eu cum ar trebui sa fie o reprezentanta adevarata oriunde in lume.

:D

Ai o masina cu o anumita emblema pe volan/capota/etc. si crezi ca ai o problema cu masina.Nu conteaza ca are 2 ore masina de cand a iesit din fabrica lor sau 30 de ani, suni pentru programare la reprezentanta cea mai apropiata de domiciliu si relatezi ce probleme crezi ca are masina, te programeaza si te prezinti cu masinuta.

Se deschide un deviz de reparatii, se fac formalitatile, km, nume- prenume, platesti cu cash sau card, etc. si masina pleaca spre meseriasi.

Se verifica masina, incepand cu defectul invocat de client, si se repara/inlocuieste frumos, dupa caz.

Daca masina functioneaza perfect si clientul are imaginatia bogata i se recomanda subtil sa mai citeasca forumul dedicat acelei marci inainte sa sara cu telefonul la reprezentanta.

:)

Daca in timpul verificarii se constata si alte 1-10 defecte acestea i se aduc obligatoriu la cunostiinta clientului, care nu este mereu un profesionist in domeniul auto, poate sa fie de profesie pompier, politist, macelar, doctor, profesor, peste, inginer, aviator, etc. total paralel cu masinile, insa detine un permis de conducere valabil si are si cheile/actele masinii in cauza.

Daca acesta doreste sa le remedieze pe toate atunci, in functie si de urgenta sau gravitatea acestora, se remediaza, daca acesta nu vrea (nu are banu'^_^ semneaza ca i-au fost aduse la cunostiinta de catre service aceste defecte si a decis sa plece cu masina fara nici o reparatie, urmand sa revina cand are timp/cash/chef.

Cand auziti de o asemenea reprezentanta prin tara va rog sa imi dati un pm sa merg si eu cu masina data viitoare acolo.

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • sergiu calin

    13

  • SOLAR

    11

  • Cristian

    9

  • overseas

    9

Daca tu te duci la un service ca nu ti se deschide geamul stanga fata de exemplu, nu cred ca exista vreun service in lumea asta unde o sa-ti spuna si ca nu-ti mai baga presiune compresorul de clima. Alea 1-10 verificari extra se platesc, parerea mea... Eu cand merg la service se face si un contract, unde iti scrie exact ce operatii se fac...

Modificat de asap03
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa nu exageram; Peste tot unde lucreaza oameni, se mai fac si greseli. Iar chestiile spuse de Ondin mai sus (identificarea defectelor si lasarea la latitudinea clientului a reparatiei) mi se pare cam optimista. Defectele pot fi legate intre ele, si in plus identificarea defectului e cea mai complexa parte.

Din pacate are dreptate Ardei Iute. Din cauza lipsei cunostintelor/documentatiei/dotarii, precum si a complexitatii masinilor, sunt convins ca multi mecanici de cartier isi vor prinde urechile sau nu vor face treaba buna. Ceea ce va duce la regrete de genul - mai bine mergeam la reprezentant

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Astea sunt vise placute. In RO, pun gatul ca nici in 20 ani de acum nu va exista. Ganditi-va ca 80% din romani merg pe "tiganie" inclusiv firmele, respectiv "lasa ca mai merge" ... Uitati-va cum arata dubele si papucii din RO. Zici ca-s din Fred si Barney. Pretentii de reprezentanta, cine merge cu masina la reprezentanta ori e complet paralel cu sportu' ori e bani prea multi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Putin off topic, dar o colega din Timisoara are mari probleme cu un Citroen C4 si nimeni nu stie de ce nu porneste.

Are aprins martorul engine check, si mesaj ceva cu poluarea.

Nu stie nimeni un service autorizat/reprezentanta si mai autorizata care sa ii faca Citro sa mearga din nou?

On topic : stiu ca orice verificari suplimentare complexe costa, dar de exemplu, daca vrei sa schimbi doar stergatoarele fata si cel din spate se vede ca este uzat si el nu costa chiar o avere sa se uite o secunda la el mecanicul si sa recomande si schimbarea acestuia, nu?

Valabil cred si la multe alte operatiuni, mai ales unde se desface si se inlocuieste doar un reper, in timp ce altele, lincidente, a fel de uzate, raman acolo si peste putin timp cad si alea si iar programare iar chef si tot asa.

Plus ca orice piesa in plus, fata de ce a cerut clientul sa se schimbe la masina, gasita defecta si schimbata in acel service se plateste separat, iar acel service poate astfel castiga cinstit si lejer mult mai multi bani, omul pleaca multumit, vede ca acelor oameni chiar le pasa de masina lui si revine cu placere in loc de groaza.

:blah:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu iti spun ca exista asemenea serviceuri, unde se face cam ce ai spus tu mai sus, se verifica defectul, daca nu e vazul platesti verificarea si pleci, daca se constata o piesa defecta, se inlocuieste piesa, se face verificarea sa vada daca problema s-a rezolvat si daca totul e ok, platesti verificarea, piesa si manopera schimbarii acesteia si pleci. Ceea ce vrei tu insa, o verificare totala a masinii, presupune multe ore de munca si de multe ori problemele nu sunt chiar atat de evidente incat sa poate fi identificate printr-o inspectie vizuala de rampa.

Daca vorbim de serviceuri autorizate de o anumita marca, iti spun sigur ca ei nu au voie sa iti schimbe o anumita piesa daca nu au acordul tau, chiar si verbal. Exista si vor exista intotdeauna probleme pentru ca oamenii sunt supusi greselilor. Daca tu crezi ca asta se intampla doar in Romania, iti recomand sa citesti forumurile de marca din Anglia, Germania sau Franta, o sa fii uimit ca la fel se intampla si acolo, ba chiar de multe ori mecanicii sunt mai prost pregatiti si instruiti decat in Romania.

Acum sa trecem la off topic, ti se pare ca aici e forumul Citroen?

Modificat de cristian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!